Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עמידות רפידות בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כשהגעתי עם הסוזוקי זיפט שלי ל-15,000 קרה לי דבר מוזר בנהיגה (זה קרה לפני שנתיים ומאז נסעתי עוד 45,000 ק"מ) . באמצע עיקול שמאלה ביציאה מירושלים הרכב התנהג מוזר ומשך לי שמאלה חזק לכיוון מעקה הבטיחות אך חזר לעצמו. כשהגעתי למקום מבטחים גיליתי שהמון נוזל בלם חסר במיכל.

בדיקה במוסך העלתה שהרפידות הקדמיות נגמרו ולכן נוזל הבלם ירד וככל הנראה שיגע את מחשב ה-ABS שגרם לנעילות גלגלים לא רצויות ובכך לסטיית הרכב (אלוהים יודע מה היה קורה אם זה היה קורה במהירות גבוהה יותר).

כ-45,000 ק"מ אני עדיין מושך עם הרפידות בלם שהוחלפו ב-15,000 (סגנון הנהיגה שלי לא השתנה)

עד כאן הסיפור שלי.

גם לאח שלי וגם לחבר שלי יש רנו קליאו חדשה. שניהם (שיודעים לנהוג) החליפו בלמים ב-15,000.

בתור עובד מוסך לשעבר (2004-2006), לא זכור לי שבעבר אנשים היו מגיעים אחרי 15,000 להחלפת בלמים (אלא אם כן זה היה ממש חריג עקב שימוש לא נכון בבלמים) ונראה שהתופעה הזו של בלמים דועכים ב-15,000 היא רק בשנים האחרונות. האם אני צודק ?

תודה

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשנים האחרונות אני לא רוכש רכבים חדשים מסיבות שונות. בעבר שהיו לי רכבים חדשים (15 שנה)

עברתי לפחות 50/60K עד שבכלל הזיז לבלמים.

זה נראה מוגזם מהחלט להחליף בתדירות של 15K לנהג רגוע.

פורסם

בדיקה במוסך העלתה שהרפידות הקדמיות נגמרו ולכן נוזל הבלם ירד וככל הנראה שיגע את מחשב ה-ABS שגרם לנעילות גלגלים לא רצויות ובכך לסטיית הרכב (אלוהים יודע מה היה קורה אם זה היה קורה במהירות גבוהה יותר).

האם ראית בעצמך שהרפידות נגמרו, או שפשוט סמכת על מה שהמוסך אמר?

אני הייתי בודק בבית את עובי הרפידות ורואה אם זה באמת מה שקרה.

באמת מוזר לראות רכבים די חדשים שהרפידות מוחלפות כל 15-20K בנהיגה "רגילה".

אצלי ברכב החלפתי את הצלחות והרפידות בקנייתו לפני שנתיים, מאז עברתי 45K ק"מ (20K מהם בנסיעות ירושלים-ת"א), הצלחות והרפידות במצב מעולה- צלחות נראות ממש חדשות, עובי כמעט מושלם, הרפידות ב80 אחוז).

אצל אימי ברכב הקודם (סיוויק 2003), הצלחות החזיקו בסביבות ה140K ק"מ והרפידות בסביבות ה80K ק"מ, עד שמכרנו את הרכב, והן היו עדיין במצב מעולה.

שלומי

פורסם

לא ראיתי כי זה רכב של העבודה (ליסינג). באותה תקופה לא האמנתי שבלמים ידעכו לי אחרי 15,000 לכן התקשרתי לחברה שיבואו ויקחו את הרכב למוסך.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אצלי ברכב (2010) רפידות שהוחלפו ב 60, אני כמעט על 96000 והרפידות עדיין עם 0.5 ס"מ בערך, הנהיגה שלי היא לא הכי רגועה שיש אבל נורמטיבית מבחינת הבלימה, זה לא רכב ספורט סה"כ 500 עם 1.4, אני אפילו לא יודע אם הרפידות מקוריות (למרות שטופל במורשה, ביד לפני), מה שכן אני קורא כאן לא מעט על פניות של אנשים עם רכב דומה לשלכם ורפידות שנגמרות ממש מהר בעיקר ברנו קליאו.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לסוזוקי סוויפט, ממש לאחרונה חציתי את ה15,000 ק"מ ולא מרגיש שיש שינוי כלשהו לרעה בבלימה או משיכה ימינה/שמאלה, יש מצב שאולי מדובר במשהו ספציפי ברכבים מסוימים ?

מה שכן אני אשים לזה לב יותר:|

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

בשנים האחרונות יצרני הרכב עברו לשימוש בתרכובות רפידות בלם רכות יותר, כנראה שהן משיקולי עלות והן משיקולי איכות הסביבה. רפידות מהסוג הזה מתאפיינות בהרכב חומרים אורגניים ומיעוט רכיבים מתכתיים. הרפידות הללו לרוב יתאפיינו בצבע שחור-פחם וריבוי אבק בלמים על הג'אנט כתוצאה מהשחיקה. בגלל שהרפידות האלה רכות יותר מרפידות מתכיות הן גם שקטות יותר בזמן השימוש.

רפידות בעלות אחוז גבוה של מתכות מתבלות לאט משמעותית ויחד עם זאת לרוב יבלמו טוב יותר מרפידות אורגניות.

אני מצרף תמונה משרשור שתהיתי מה ההבדל בין שתי רפידות מקוריות של טויוטה. הרפידה העליונה היא רפידה "קרמית" וניתן לראות את הצבע האפור-מתכתי שלה בעוד הרפידה התחתונה היא רפידה מסוג Non Asbestos Organic. אני יכול להעיד שלאחר שהתקנתי את הרפידה האורגנית (והזולה משמעותית, פחות מחצי המחיר) מהרפידה הקרמית המקורית עוצמת הבלימה פחתה בצורה מורגשת והתחיל להופיע הרבה יותר אבק בלמים על הג'אנט.

P40731-100708.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
באמת ישנם דיווחים חוזרים על כך בקהילה של סוזוקי אלטו.

לא מעט חברה שמתלוננים על ברקסים שנגמרים אחרי 15K-20K ק"מ.

לא יש אלטו ידנית, החלפתי רפידות לאחר שלוש שנים ו 43,000 אלף קילומטר, משום שהן היו יבשות,

מה שציינת אינו נכון, אני נמצא בקבוצה של אלטו ולא מוכרת לי "התופעה" הזו שתיארת.

פורסם

מעבר להרכב החומרים ברפידה לסגנון הנהיגה יש תרומה מכרעת לבלאי. רפידות ברכב אוטומט לרוב יתבלו מהר יותר מרכב ידני, רפידות ברכב שנוסע בעיקר בעיר יתבלו מהר יותר מרכב שמבלה את רוב חייו על כבישים פתוחים.

רפידות בלמים לא מתייבשות ואין צורך להחליף אותן לפי זמן אלא רק לפי בלאי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לאימי יש סוזוקי ספלאש ידנית. בטיפול 30K התקשרו מהמוסך ואמרו שיש צורך להחליף רפידות וצלחות. הייתי בטוח ב100% שאין מצב שצלחות נגמרות אחרי 30K ק"מ ועל כן חשבתי שמנסים לעשות לאמא שלי שיטת מצליח. אחרי שיחה בטונים גבוהים ליועץ השירות של המוסך והוראה לעצור את העבודה על האוטו, הגעתי למוסך בעצמי לראות את מצב הבלמים. הייתי די בהלם כי הצלחות והרפידות באמת היו גמורות! כמובן שהתנצלתי בפני יועץ השירות למרות שציינתי בפניו שלא נראה לי הגיוני שצלחות נשחקות אחרי 30K וזה מראה על פגם או איכות ירודה.

אבא שלי חפר קצת בפורומים רוסים וזו אכן תופעה מוכרת בספלאש.

עושה רושם שהצלחות התחליפיות שהורכבו מחזיקות מעמד יותר טוב מהמקוריות של סוזוקי.

אני רק אציין שאמא שלי נהגה כל חייה על רכבים ידניים גרמניים וצרפתים ומעולם לא נתקלנו במצב כזה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אם אני לא טועה, בדור הקודם של טויוטה קורולה, גם היו מספר תלונות כאן בפורום, על שחיקה מהירה של רפידות מקוריות (שבאו עם רכב חדש מהיצרן).

פורסם

אני למשל בספייס סטאר החלפתי רפידות גם מוקדם ב 21 אלף ביחד עם דיסקים.

בפנדה באזור ה 30 ומשהו אלף החלפתי.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לי היו נגמרות הרפידות כל 15000 ק"מ בקיה ריו 2012 טורבו דיזל .

כמובן שניסו לערבב אותי בכל ביקור במוסך ה"מורשה והאיכותי" וטענו שזה בגלל שאני נוהג לרוב בעיר ואני "אגרסיבי" בנהיגה.

מחזיק רשיון נהיגה משנת 1984 כשבאמתחתי היו לא מעט מכוניות .מעולם לא היה לי בלאי כל כך מואץ.

אני יכול להבין את הקטע של לא לספר את האמת על הרפידות ,מאחר ומדובר במוסך מטעם היבואן ,אבל למה ללכלך ולשקר ?!:evil:

הבעיה נפתרה לאחר שהתחלתי להחליף במוסך אחר לרפידות של "רמסה" וצלחות לא "מקוריות ואיכותיות" כמו של קיה

הרפידות מחזיקות לי פי 3 ויותר וכנ"ל גם לגבי צלחות בילום.

פורסם

בפיאסטה שלי,עם נהיגה ספורטיבית מידי פעם עשיתי חריטה של דיסקים + החלפת רפידות(היה עליהם עוד 5K ) כל זה נעשה לאחר שנתיים עם הרכב ו30K ק"מ.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...