Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עמידות רפידות בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאימי יש סוזוקי ספלאש ידנית. בטיפול 30K התקשרו מהמוסך ואמרו שיש צורך להחליף רפידות וצלחות. הייתי בטוח ב100% שאין מצב שצלחות נגמרות אחרי 30K ק"מ ועל כן חשבתי שמנסים לעשות לאמא שלי שיטת מצליח. אחרי שיחה בטונים גבוהים ליועץ השירות של המוסך והוראה לעצור את העבודה על האוטו, הגעתי למוסך בעצמי לראות את מצב הבלמים. הייתי די בהלם כי הצלחות והרפידות באמת היו גמורות! כמובן שהתנצלתי בפני יועץ השירות למרות שציינתי בפניו שלא נראה לי הגיוני שצלחות נשחקות אחרי 30K וזה מראה על פגם או איכות ירודה.

אבא שלי חפר קצת בפורומים רוסים וזו אכן תופעה מוכרת בספלאש.

עושה רושם שהצלחות התחליפיות שהורכבו מחזיקות מעמד יותר טוב מהמקוריות של סוזוקי.

אני רק אציין שאמא שלי נהגה כל חייה על רכבים ידניים גרמניים וצרפתים ומעולם לא נתקלנו במצב כזה.

סוזוקי ספלאש אוטומטית 2011. 4 שנים. 47 אלף קילומטר. נמכרה עם בלמים מקוריים.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כעובד מוסך עד לשנה האחרונה, אני יכול לומר שהרבה יצרניות הקטינו את עובי הרפידה, משמעותית!

דוגמאות:

קורולה החדשה, הרפידות האחוריות יותר עבות מהקדמיות, שזה ביזיון..סיויק החדשה, רפידות קדמיות דקות בהרבה.

לדעתי מדובר בהתאמה ליחס הבלימה קדימה-אחורה אשר, הודות לאלקטרוניקה, נוטה לאחור יותר מאשר בעבר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לדעתי מדובר בהתאמה ליחס הבלימה קדימה-אחורה אשר, הודות לאלקטרוניקה, נוטה לאחור יותר מאשר בעבר.

נכון.

אבל זה לא נוגד את זה שהיצרהים הקטינו את עובי הרפידה בהרבה.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם
סוזוקי ספלאש אוטומטית 2011. 4 שנים. 47 אלף קילומטר. נמכרה עם בלמים מקוריים.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

אני יכול להגיד לך שבסיטרואן C3 זה לא קרה, בסיאט טולדו זה לא קרה.

ב306 שלי שננהגת באגרסיביות זה לא קורה :roll:

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
כעובד מוסך עד לשנה האחרונה, אני יכול לומר שהרבה יצרניות הקטינו את עובי הרפידה, משמעותית!

דוגמאות:

קורולה החדשה, הרפידות האחוריות יותר עבות מהקדמיות, שזה ביזיון..

סיויוק החדשה, רפידות קדמיות דקות בהרבה.

מאזדה 3 החדשה, פח זבל חדשה, רפידות דקיקות..

כמובן מיצובישי אטרז'.... פיקנטו i10....

רק הגרמנים והצרפתים נשארו עם רפידות עבות משמעותית מהשאר... סתם דוגמר:

סקודה סופרב שזה רכב ענק כבד וחזק, רפידות קדמיות מחזיקות לפחות 45k, או פלואנס, גם מחזיק יפה.

קודם כל תודה על השיתוף. אבל שאלה בקשר לרפידות וצלחות: שמתי לב שהצלחות בגלגל האחורי קטן יותר ודק יותר מהצלחת הקדמית. בנוסף לצלחת האחורית יש תוף. מדוע לדעתך היצרנים החליטו לעשות צלחות קטנות שבנוסף הרפידות הקדמיות הם דקות?

פורסם (נערך)

רפידה דקה מקדימה זה מאחר והאמירה של עכברוני כבר לא כל כך נכונה כמו בעבר.

איזון הבלמים קדימה-אחורה מהווה פשרה בין יציבות (שמקורה, בפשטות, בכוח בלימה חזק מלפנים) לבין כושר עצירה, אשר משתפר כאשר החלוקה בין הסרנים קרובה יותר לשווה בשווה.

כל עוד האיזון נקבע באופן מכני, הבחירה במכוניות כביש תמיד היתה לטובת יציבות עם ספייר גדול למדי.

כיום, יצרנים רבים עוברים לאיזון אשר נשלט אלקטרונית לחלוטין ומאפשר להעביר עוצמת בלימה רבה דווקא לאחור ולסמוך על מערכת ABS למניעת נעילה של גלגל אחורי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

זה נכון שאלקטרוניקה מתקדמת יכולה לאפשר עוצמת בלימה גבוהה מבעבר בסרן האחורי.

יחד עם זאת, עוצמת הבלימה גם כיום נשענת בעיקר על הסרן הקדמי פשוט כי הפיזיקה מכתיבה שבעת בלימה רמת האחיזה בו גבוהה משמעותית מאשר זו של הסרן האחורי (העברת המשקל קדימה) וזו הסיבה שבכל המכוניות מערכת הבלימה של הסרן הקדמי בעלת ביצועים עדיפים מאשר המערכת שבסרן האחורי.

מכאן תסיק שכדי לקבל איזון עומסים בין הסרנים בעת בלימה אתה צריך בתור נקודת פתיחה שזו תיהיה מכונית עם מנוע אחורי עתיר נפח+ כנראה כמה משקולות....

איזון בין הסרנים זה משהו שהיצרנים בודקים במצב סטטי, לא תחת בלימה שמפעילה כוחות פיזיקליים שפוגעים באותו איזון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

כן, אבל לצורך איזון הבלמים הם מתחשבים גם מתחשבים בהעברת המשקל. אבל כן, אתה צודק, האיזון של הבלמים תמיד יהיה לטובת הסרן הקדמי, אבל בעבר זה היה יכול להיות 70-30 וצפונה. היום זה הרבה יותר קרוב לשווה בשווה, במיוחד בבלימה עדינה.

אחרי הכל, העברות המשקל ברכבים בני זמננו לא כאלה גדולות...

כמו כן, מצאו שבלימה חזקה יותר בסרן האחורי גורמת לתנועת מתלה שקצת מקטינה את רכינת המרכב בזמן בלימה (טוב) ולכן בבלימה עדינה - יש עוצמת בלימה חזקה (יחסית) על האחוריים. עדיין, למיטב ידיעתי, הסרן הקדמי נבלם מעט יותר מהאחורי.

פורסם

אולי אני טועה, אבל מה שאתה(מקסיזם) מתאר זו כנראה אשליה- מאחר וכאמור מרבית עומס הבלימה מוטל על הסרט הקדמי אזי שבאופן טבעי השחיקה בהם תיהיה גבוהה יותר.

יחד עם זאת, יתכן והבלמים האחוריים ישחקו מהר יותר עקב כך שהרפידות האחוריות קטנות יותר בהשוואה לקדמיות ואולי יש לזה משמעות לגבי אורך חייהן.

כמו כן במידה והרפידות האחוריות עשויות מחומר שונה מהקדמיות אזי גם השחיקה תיהיה שונה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בהנעה אחורית (במיוחד ברכבים חזקים) חלק לא מבוטל מהשחיקה של הרפידות האחוריות נובע מפעולת הבלימה של בקרת היציבות והאחיזה ולא רק מבלימה ״רגילה״ יזומה של הנהג.

פורסם (נערך)

בקרת משיכה - כן. בקרת יציבות - לא אקסקלוסיבית להנעות אחוריות ובכל מקרה לרוב תוביל לשחיקה א-סימטרית כי היא פועלת על ידי בלימה של אחת מפינות הרכב, לא של סרן שלם.

עידן, שחיקה מוקדמת של האחוריים לא אשליה - זו תופעה מוכרת בלא מעט רכבים בני זמננו. היא עולה בפורום הטכני לעתים מזומנות.

• תוכן חדש...