Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע. לא צריך לצטט פסקי דין בשביל זה. השאלה העומדת

על הפרק היא כיצד להבדיל בין מקרה של יחסי עובד מעביד לבין מקרה שבו היחסים לא מתקיימים. נצא מתוך נקודת הנחה שאצלי אני דואג שיחסים אלו יהיו רחוקים ככל הניתן מיחסי עובד מעביד.

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אדם הוא טמבל במידה והוא בוחר להיות שכיר ולא עצמאי, בגלל חששות ופחד מעומס ואחריות.

אז מצאנו את התשובה לשאלה של פות"ש.

מרוב המנהלים, היזמים ואנשי עסקים ממולחים שמסוגלים לסגור חוזה על אספקת בובות מתנפחות לשייחים סעודיים, שיש פה, אין מי שיעבוד, לכן מייבאים עובדים מחו"ל, אבל הם לא קוראים עברית, בגלל זה באגירה לא מצא עובד לעסק שלו.

הפתרון - על באגירה לפרסם מודעה ב"אריטראהסייארהפורום" בשפה תיגרינית, או לעשות אאוטסורסינג למולדובה.

אפשר לנעול את השירשור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כנראה שגם מעסיקים אחרים עשו כל מאמץ שהיחסים לא ייראו כיחסי עובד ומעביד לרבות מוסדות , עיריות וכו' לא מעביד סוג ז' ובכל זאת

יש אלפי פסקי דין בהם נפסק הפוך.

ואסביר זאת באחד הבחינות שעורך בית המשפט ולך אין שליטה על כך.

אם העובד , מועסק רק אצלך ולא נותן שירותים לגופים אחרים, הסבירות שיוכרו יחסי עובד מעביד גבוהה מאוד.

פרשתי בשיא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

נכון. כמו כן יש עוד קטגוריות כגון שלא יעבוד על אותו דבר לצד שכיר, שיעבוד פרק זמן מוגדר ועוד ועוד. ושוב, לא הכול פשוט.

אני אומר שלאדם יהיה קשה להיאבק משפטית מולי, היות ויש חוק ובו מוגדרים תנאים מסוימים לקיום של יחסי עובד מעביד. מה גם שרוב האנשים שעובדים בתחום שלי עושים זאת כהכנסה נוספת או כעבודה זמנית. השכר שלהם כתוצאה בהתאם. להיאבק משפטית על סכומים זעומים לא משתלם. אפשר לקחת דוגמה של אדם בן 40 שעבד 20 שנה בעירייה כפרילנס והרוויח 10 אלף בחודש. זה מקרה שאיננו תקף פה. ואם יהיה אדם שכן יעבוד אצלי תקופה ארוכה אז תהיה בטוח שלא תהיה לו כל כוונה לתבוע, כי לא תהיה לכך סיבה.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
חוקי העבודה מאוד נוקשים והם לטובת העובד (ובצדק. הוא הצד שזקוק להגנה ולא המעביד). .

ממש, אבל ממש לא נכון. ברוב המקרים המעביד הוא הצד החלש ונטול זכויות בזמן שהעובד נהנה גם מהגנת דיני עבודה וגם מרשת ביטחון סוציאלית.

פורסם

סליחה ישה - אין פרישות אתה עדיין בפנים.

נערת ליווי העובדת רק איתי, ואני לא מודע לכך.. מה הסטטוס שלה אם-כך. (התשלום במזומן)

ובמידה והיא עם אחרים - אבל מצהירה כי היא בוגדת בי ( :lol:לכאורה כמערכת יחסים נורמלית)..

או כעבודה מהצד.

ואם יקבע כי אני המעסיק, והיא תדרוש כי אעמיד לה רכב .. האם אחויב.

ואם יצהירו עליי כמעסיק - האם אני חייב לתת לה עבודה כל-יום - מתי אני אנוח..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם התשלום במזומן ואתה לא מפריש לה סוציאליות - תקבל ביקור של משרד התמ"ת. אם היא זמינה לעבודה ואתה לא נותן עבודה - תשלם כל עוד היא זמינה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

ההסכם כי היא מקבלת עבודה , כמו שרשמו בדיון על התרגום, לפי דרישה.

וכעת היא רוצה יותר - טוענת כי היא זמינה ולבלעדיות. (אוף..icon_wink.gif איפה ישה יוסי יבגני ליעוץ רציני)

נראה לי, כי זו הרעה בתנאים שלי כמעסיק - אין לי כוח.

היא טוענת כי עזבה עבודות אחרות בשבילי (לא הייתי מודע לכך) ולכן אני מחויב להשלים למצבה הקודם.

האם יחייבו אותי להעסיק אותה, היא טוענת כי זה תחום העבודה שלה בהסכם.

אין לי אפשרות לסדר לה עבודה אצל אחרים, מאחר והיא טוענת כי ההסכם הוא בלעדי.

וטוענת כי אין אפשרות לחלופה, במקום העיסוק.

היא נתנה לי דוגמה מחברה שלה מתרגמת, אשר תבעה את המעסיק , אשר עקב עומס בעבודה אצלו.

המתרגמת עזבה מקומות עבודה אחרים (ללא ידיעת המעסיק) והתחיבה רק לו, ללא ידיעתו.

וכאשר ירדה אצלו עבודת התרגום, היא תבעה אותו להשלמת ההכנסה שהייתה לה, גם אצל אחרים.

מאחר והיא כרגע עובדת רק אצלו.

זה די מלחיצ אותי, וכידוע בזמן לחץ התפקוד בעבודה יורד, ושוב אין לי עבודה לתת לה.

מה לעשות.

הוספה כשאלה רצינית -

האם המתרגמת בסיפור מעלה, תקבל במצב זה, יחסי עובד מעביד.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
ממש, אבל ממש לא נכון. ברוב המקרים המעביד הוא הצד החלש ונטול זכויות בזמן שהעובד נהנה גם מהגנת דיני עבודה וגם מרשת ביטחון סוציאלית.

המעביד הוא החזק והעובד הוא הצד החלש. טעות לכיוון העובד תהיה בעלת השפעה פחות הרסנית מאשר אם יטעו לטובת המעסיק. למעסיק יש גם ברוב המקרים יותר ידע ייותר יכולת להתמודד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

שוב, ממש, אבל ממש לא נכון. עובד יכול להחריב עסק והמעסיק לא יכול לעשות דבר למעט לפטר את העובד, לשלם פיצוי פיטורים(כן, כן) ואחר כך לתבוע את העובד. (בהצלחה עם זה) בתי דין לעבודה פוסקים באופן מובהק לטובת העובדים. המחוקק מעמיס יותר ויותר עלויות ובירוקרטיה על בעלי עסקים בלי שום התחשבות. (ככה זה שחברי הכנסת לא ניהלו דוכן לימונדה) בעידן גוגל ופורומים עובדים מודעים לזכויותיהם יותר מאי פעם ולעיתים אפילו יותר טוב מהמעסיק.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

לאחר קריאת רוב השרשור איחלתי לsmiro ו freaky miky בהצלחה בכל אשר יפנו. יישר כוח ואשרייכם.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
ההסכם כי היא מקבלת עבודה , כמו שרשמו בדיון על התרגום, לפי דרישה.

וכעת היא רוצה יותר - טוענת כי היא זמינה ולבלעדיות. (אוף..:wink: איפה ישה יוסי יבגני ליעוץ רציני)

נראה לי, כי זו הרעה בתנאים שלי כמעסיק - אין לי כוח.

היא טוענת כי עזבה עבודות אחרות בשבילי (לא הייתי מודע לכך) ולכן אני מחויב להשלים למצבה הקודם.

האם יחייבו אותי להעסיק אותה, היא טוענת כי זה תחום העבודה שלה בהסכם.

אין לי אפשרות לסדר לה עבודה אצל אחרים, מאחר והיא טוענת כי ההסכם הוא בלעדי.

וטוענת כי אין אפשרות לחלופה, במקום העיסוק.

היא נתנה לי דוגמה מחברה שלה מתרגמת, אשר תבעה את המעסיק , אשר עקב עומס בעבודה אצלו.

המתרגמת עזבה מקומות עבודה אחרים (ללא ידיעת המעסיק) והתחיבה רק לו, ללא ידיעתו.

וכאשר ירדה אצלו עבודת התרגום, היא תבעה אותו להשלמת ההכנסה שהייתה לה, גם אצל אחרים.

מאחר והיא כרגע עובדת רק אצלו.

זה די מלחיצ אותי, וכידוע בזמן לחץ התפקוד בעבודה יורד, ושוב אין לי עבודה לתת לה.

מה לעשות.

הוספה כשאלה רצינית -

האם המתרגמת בסיפור מעלה, תקבל במצב זה, יחסי עובד מעביד.

אייל.

עולם התרגום לא עובד ככה.

אין אקסקלוסיביות ולרוב אין יחסי עובד-מעביד.

יש לקוחות (מעסיקים?) שנותנים עבודה קבועה במשך שנה ואז לא פונים אליך במשך שנתיים.

בינתיים אתה עובד עם אחרים.

אותו דבר מהכיוון שלהם, שיש להם כמה מתרגמים במקביל והם שמים אותם בעדיפויות שונות או בתחומים שונים (מדעי החברה, הנדסה, תעשיה בטחונית, גיאולוגיה, כלכלה וכו').

אלי למשל פונים מחברות תרגומים שונות כל הזמן.

לפני שבועיים יצא לי גם לתת הצעת מחיר ל3 חברות שונות שפנו אלי, עם אותו מסמך מאותו לקוח.

מסתבר שאצל שלושתן אני בעדיפות ראשונה בתרגום מספרדית לעברית.

זה לא אומר שיש להם מחויבות כלפי מעבר לתשלום שנקבע או שיש יחסי עובד-מעסיק.

פורסם

פרנקוס. אתה עסק פני עצמך. אם היית עובד רק עם אחד התמונה היתה שונה לחלוטין כילל אפשרות לתבוע ךיצויים אחרי שנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מכיר הרבה מתרגמים שעובדים רק עם חברה אחת.

הלוואי וזה היה אפשרי. לפחות זה היה נותן רמה מסוימת של ביטחון תעסוקתי.

אבל כן, אם עובדים רק מול מישהו אחד ויש הסכם של אקסקלוסיביות, יש מקרים שאפשר להגדיר את זה כיחסי עובד-מעסיק.

פורסם
הלוואי וזה היה אפשרי. לפחות זה היה נותן רמה מסוימת של ביטחון תעסוקתי

וקריסה טוטאלית במקרה של סכסוך או חדלות פירעון של הלקוח.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...