Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שראינו כאן בשרשור, אלא שחושבים שזה שהם לא קיבלו העלאה אבל אשתו של הבוס עשתה החלקה ב 1500 ש"ח זה לא בסדר...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היה לי אחד כזה... שאל למה לא מקבל העלאה בזמן שלבוס יש לקסוס וRZR... ובריכה וכו וכו'... אמרתי לו שפעם הבאה שיצטרכו מאיתנו הצהרת הון אני אלך אליו שיכין לי.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
מצד שני אתה לא יכול לצפות מעובד לבוא כל יום ב"אטרף" לעבודה (רק אנחנו ככה לעסק שלנו), לכולם יש ימים פחות פרודקטיביים וימים שהם יותר. אם מדובר בעובד שעובד בנוסח שביתה איטלקית זה משהו אחר.

לא רק שאני לא מצפה ממנו לבוא ככה אלא גם אם יבוא אני אגיד לו להוריד קצב שלא יתמוטט אבל פה הוא אומר שאם לא משלמים לו הוא יעבוד לאט וזה לא מקובל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני חושב שהוא אומר שאם נדרש ממנו "מאמץ מיוחד" (מהירות ביצוע, הישארות שעות מיוחדות, זמינות בשישי-שבת וכד') אז המעביד יודע שיש לשלם לו פרמיה של מאמץ מיוחד. במצב רגיל, לא נדרש מאמץ מיוחד ולכן התשלום הוא רגיל והוא מתאמץ באופן רגיל.

משכנתא זה קל

פורסם

מהירות ביצוע

צריכה תמיד להיות גבוהה בגבולות ההיגיון, כמו שהדרישות שלו גבוהות בגבולות ההיגיון

הישארות שעות מיוחדות

קוראים לפרמיה הזו "שעות נוספות"

זמינות בשישי-שבת

תעריף שבת 200 אחוז מהשעה הראשונה

פורסם

יש לי מכר שמאחמ"ש ברשת פארם מוכרת והוא נוטה להתלונן לא מעט על כמה שזה לא בסדר שבימי מבצעים ייעודיים העובדים/אחמ"שים לא מתוגמלים כספית, מאחר ובימים אלו הם נתונים ללחץ לא סביר (לדבריו), לרבות ההכנות למבצעים בימים שלפני.

מצד שני, הבנאדם שם כבר מ 2009 אז "סובל" ככל הנראה שהוא לא יותר מדי.

מסקרנת אותי דעתם הכנה של המעסיקים בשרשור - יש מקום לתגמול של כלל העובדים בימים יוצאי דופן שכאלו או שזה בסדר מאחר והרשתות מהסוג הזה גם ככה מסתמכות על כח אדם שמתחלף בשוטף ואין להן שום רצון ממשי לשמר כח עבודה איכותי?

פורסם
יש לי מכר שמאחמ"ש ברשת פארם מוכרת והוא נוטה להתלונן לא מעט על כמה שזה לא בסדר שבימי מבצעים ייעודיים העובדים/אחמ"שים לא מתוגמלים כספית, מאחר ובימים אלו הם נתונים ללחץ לא סביר (לדבריו), לרבות ההכנות למבצעים בימים שלפני.

מצד שני, הבנאדם שם כבר מ 2009 אז "סובל" ככל הנראה שהוא לא יותר מדי.

מסקרנת אותי דעתם הכנה של המעסיקים בשרשור - יש מקום לתגמול של כלל העובדים בימים יוצאי דופן שכאלו או שזה בסדר מאחר והרשתות מהסוג הזה גם ככה מסתמכות על כח אדם שמתחלף בשוטף ואין להן שום רצון ממשי לשמר כח עבודה איכותי?

אם הוא בסופר פארם אז בוודאות מקבלים עמלה על כל דבר שעובר דרכם אז הוא לא יכול להגיד שהוא לא מתוגמל

הוא רוקח?

פורסם

דרישה לתגמול יתר על ימים עמוסים הזויה זה בערך כמו דרישה של המעסיק להורדה בשכר בשעות "מתות" בהן אין עבודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
צריכה תמיד להיות גבוהה בגבולות ההיגיון, כמו שהדרישות שלו גבוהות בגבולות ההיגיון

קוראים לפרמיה הזו "שעות נוספות"

תעריף שבת 200 אחוז מהשעה הראשונה

הגיון זה סובייקטיבי.

אני לא מעסיק, אבל אני לא רוצה שיתגמלו אותי במיוחד כשקורעים לי את התחת. אני מעדיף תגמול ראוי עבור עבודה רגילה, כך עובד שאינו ממורמר וחושב שהוא מתוגמל כראוי גם בימים רגילים - ישאר בשמחה גם עד 2 לפנות בוקר, כשצריך, בלי לצפות לנישוקים ברגליים.

אבל הגבול הזה הוא אינדיבידואלי ויש מעסיקים שמנצלים את זה, בטח כמו שיש עובדים שמנצלים את זה לגרוף פרמיות (אני פיקחתי על אחד כזה - שעד שהוא לא קובע 'פרמיה' לעבודה הספציפית הוא כלל לא מתחיל אותה - תחום התשתיות).

משכנתא זה קל

פורסם

flytomars- אז אתה בדיוק מאותם אלו שציינתי שמעדיפים פחות דאגות, ופחות רווח. לא יודע מה מצבך בקריירה, ולא יודע כמה אתה מרוויח, אבל תסכים שלהיות בעלים של חברה או להיות מנכ"ל או חבר דירקטוריון עדיף מלהיות עובד בחברה. אתה כנראה לא תסכים, כי אתה בא מהצד ההפוך למחשבה זו.

יש המון שיחות טלפון, המון "ביזנס" והמון פגישות, אבל יש מי שאוהב את זה, חי את זה. לקבוע, להוביל, לא לעשות מה שאמרו לך לעשות תמורת שכר קבוע בשעה. לא להוכיח עצמך למישהו כדי שיזרוק לך עוד פירור לחם. הדרייב הזה להצליח, להתקדם, להשתפר שבסופו של דבר יביא לך רווח - זה מה שאותי לפחות מניע בכל העניין של עבודה.

אתה מציג את זה כאילו מדובר במצב של "או-או". או להיות שכיר או להיות מנכ"ל/חבר דירקטוריון (אגב, מנכ"ל הוא שכיר של החברה ברוב המקרים, אז בטח התכוונת לבעלים). 99.99% מהעצמאיים הם ממש לא בעלים של חברות ענק. עצמאי זה גם להיות בעלים של מכולת.

לעבוד כקופאי במקדונלד'ס זה כנראה קצת פחות מגשים מלהיות עצמאי, אבל שכירים ב fortune 500 כמו מיקרוסופט\גוגל\אמאזון קמים כל בוקר עם חיוך מאוזן לאוזן, אל תטעה.

אל תטעה אתה. לא כל מי שעובד בחברות כאלו הוא מאושר בעבודתו. אני מכיר עובד של גוגל שממש לא נהנה, למשל (אבל מנסה לעבור למשרה אחרת בחברה). בנוסף, לגוגל יש איזה 60 אלף עובדים, למיקרוסופט יש פי 2 מזה ולאמזון יש פי 2 ממיקרוסופט. באמת נראה לך שכולם נהנים ממשכורות של המאיון העליון?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-27/do-you-earn-less-than-a-silicon-valley-intern

תראה כמה מקבלים המתמחים שבסה"כ מנסים להתקבל כעובדים במשרה מלאה, כמה לדעתך "סובלים" שכירים שנמצאים שם כמה שנים טובות?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה הקשר? מדובר באינטרנז טכנולוגיים שעובדים למשך מספר חודשים בחברות הייטק סופר-עשירות שיושבות בשפיץ של הקומקום של הסיליקון ואלי. מה חשבת, שישלמו להם מינימום?

ב-ר-ו-ר שיש הרבה עובדי הייטק של חברות עשירות שמרוויחים המון כסף, אבל: א. לא כל העובדים של החברות הללו הם כאלה. משמעותית פחות ממה שנדמה לך, אגב. ב. החברות הללו אולי עושות המון רעש אבל הן חלק יחסית קטן משוק ההייטק כולו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

גם בסיליקון ואלי לא הכל וורוד כמו שכולם מדמיינים, מחירי הנדל"ן שם אסטרונומים, ורק מי שבאמת הוא top of the notch מסוגל לחיות שם במרכז העניינים.

האחרים, ויש לא מעט כאלו, חיים מחוץ למרכז.

הנה, מי שרוצה לקרוא:

http://www.businessinsider.com/silicon-valley-unaffordable-even-for-engineers-2015-5

השורה התחתונה:

This means all but the wealthiest of the wealthy are being priced out of the Bay Area.

It's even expensive for software developers, the very talent that Silicon Valley has attracted. According to PayScale, the median software developer salary in Silicon Valley is $112,000 a year.

That's significantly more than developers make in other cities. In Seattle, the median salary for software developers is $100,000, while in Portland it's $79,700.

Given the median sale price, however, you'll need to make about $212,800 a year to afford a mortgage on a Silicon Valley home.

אז לא צריך לבכות על מר גורלם של הנמצאים שם, אבל באותה מידה לא לחשוב שהדשא ירוק יותר באופן גורף.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
הגיון זה סובייקטיבי.

אני לא מעסיק, אבל אני לא רוצה שיתגמלו אותי במיוחד כשקורעים לי את התחת. אני מעדיף תגמול ראוי עבור עבודה רגילה, כך עובד שאינו ממורמר וחושב שהוא מתוגמל כראוי גם בימים רגילים - ישאר בשמחה גם עד 2 לפנות בוקר, כשצריך, בלי לצפות לנישוקים ברגליים.

אבל הגבול הזה הוא אינדיבידואלי ויש מעסיקים שמנצלים את זה, בטח כמו שיש עובדים שמנצלים את זה לגרוף פרמיות (אני פיקחתי על אחד כזה - שעד שהוא לא קובע 'פרמיה' לעבודה הספציפית הוא כלל לא מתחיל אותה - תחום התשתיות).

כל הבעיה היא לקבוע מה זה תגמול ראוי כי זה יותר סובייקטיבי אפילו מההיגיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...