Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון. וזה אישי. יש מי שיהיה מרוצה מX ויש מי שלא יהיה מרוצה מ3X. לזה קוראים "ציפיות שכר" ובדר"כ מתאמים אותן בשיחה טלפונית ראשונית.

משכנתא זה קל

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני כבר הרבה שנים מחוץ למעגל מחפשי העבודה אבל לפחות בזמני, לשאול בטלפון בשיחה ראשונית מה השכר היה חוצפה שלרוב יכלה לעלות לך בזה שלא יזמנו אותך אפילו לראיון ראשוני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הנה, במקרה, אתה מציע פה עבודה, אתה לא מציין שכר במודעה? לא מציין שכר בטלפון? מזמן לראיון מישהו שיכול להיות שחושב שבפחות מ9000 שקל הוא לא קם מהמיטה?

משכנתא זה קל

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה זה חוצפה לשאול על שכר? עבודה זה לעשות משהו תמורת כסף.

זה כמו שאתה לא קונה מוצר בלי לברר קודם כמה הוא עולה.

כמובן שלא צריך להיכנס לראיון עבודה ומיד לשאול "כמה לשעה?" בלי שבכלל הסבירו לך את המשרה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לשאול ולנהל משא ומתן על השכר ממש לא חוצפה אבל להתקשר ולהגיד "שלום, בקשר למודעה. הבנתי שזו חנות חיות. כמה אתם משלמים?" זו כן חוצפה וזה קורה הרבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נדמה לי שהאלטרנטיבה: לנסוע לראיון עבודה במיקום כזה וכזה, לעבור שעה/תיים ראיון, ורק אז לגלות שיש חוסר קוהרנטיות מוחלט בין ציפיות השכר שלך ושל המעסיק זה גם לא אידאלי.

ממש כמו מודעת רכב בה הבעלים אומר 'מדבר על מחיר רק ליד הרכב' ואפילו לא מוכן לומר בטלפון אם זה כן/לא קרוב למחירון... בעוד במשרה שרירותית אין אפילו את הרפרנס הזה (מחירון).

בתחום שלי אכן אין שיח על שכר לפני שעוברים את כל הליך הראיון, ומנגד יש דברים שכל הצדדים יודעים (רמת שכר מסוימת, אנשים שעובדים בחברה וחולקים איתך סדרי גודל וכו').

אבל בתחום שרירותי כמו חנות חיות או עסק קטן אחר - האם אפשר לדעת זאת? (שואל היות ותכלס ממש אין לי מושג)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לומר מה השכר חשוב. כי אין דבר מבאס יותר מלראות אנשים שנאבקים לקבל משרה מסוימת, ואז כשמגיעים לסוף מגלים שהשכר מעפן. קורה במכרזים בעיקר בעיריות, בתפקידים לא זוטרים. יוצא לי לשמוע את זה, וזה מביך. אבל את עניין השכר צריך להכניס בקטע מסוים בשיחה, קרוב יותר לסוף. קודם לשמוע על העבודה, מהותה, כל מה שמסביב ואז מגיעים לעניין השכר. כי הרי אתה בא לעבוד, לא לספור שעות עד שאתה הולך הביתה. ועובד ששואל כמה שכר על ההתחלה, עושה בדיוק את זה.

פורסם

יצא לי לענות לכמה "שיחות טרום ראיון" בתקופה האחרונה, בכולן נשאלתי על ציפיות שכר, ברוב המודעות לא היה מפורסם מה השכר.

לחלק גדול מהן לא הייתי שולח קו"ח בכלל אם הייתי יודע על מה מדובר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בחול נהוג מאוד לציין מה השכר לצד תיאור המשרה ואם יש הטבות נוספות כמו ביטוחים, אופציות, מניות וכו.

אני חושב שזו שיטה טובה.

חוסכת הרבה כאב ראש גם לחברה וגם למרואיינים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לשאול ולנהל משא ומתן על השכר ממש לא חוצפה אבל להתקשר ולהגיד "שלום, בקשר למודעה. הבנתי שזו חנות חיות. כמה אתם משלמים?" זו כן חוצפה וזה קורה הרבה.

מדוע?

הזמן של העובד אינו חשוב?

הזמן שבגירה ישרוף על ראיון לא חשוב?

אולי העובד רוצה לקבל, לצורך ההנחה, 100 ש"ח לשעה. עדיף להיפרד כידידים כבר בטלפון, מאשר שהעובד יבזבז את הזמן.

זה נכון למקרה לעיל. לא למקרים אחרים ששם לא נהוג לשאול את השכר.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם (נערך)

^ בדיוק.

לא מבין מה כל השטויות האלו על חוצפה וכו'.

נכון, מישהו שמתקשר לגבי עבודה ומתחיל במילים "אז כמה משלמים" הוא חסר טקט, כי יש צורה ודרך לניהול שיחה לגבי עבודה.

בדיוק כמו שבדייט ראשון לא באים ואומרים ישר "טוב נו זה landing strip או טבעי" או "כמה אינץ'", למרות שברור שזה מה שמעניין... :-D (לא הייתי בדייט כבר שנים, אולי סדר העדיפויות השתנה מאז).

אין שום בעיה בלשאול על שכר כבר בשיחה הראשונית, חוץ כמובן במקומות שלכולם ברור מה אופי הראיון, כפי שאור ציין.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
בחול נהוג מאוד לציין מה השכר לצד תיאור המשרה ואם יש הטבות נוספות כמו ביטוחים, אופציות, מניות וכו.

אני חושב שזו שיטה טובה.

חוסכת הרבה כאב ראש גם לחברה וגם למרואיינים.

בארהב הברית מפרסמים שכר בעיקר כשהוא גבוה מהממוצע. הסיבה לכך היא תופעה שנקראת סלקציה עצמית.

אנשים פחות טובים פשוט לא ישלחו קורות חיים כי יהיו בטוחים שאנשים יותר מוכשרים ומתאימים להם יקבלו את העבודה.. האנשים המוכשרים יותר כן ישלחו קורות חיים כי ירגישו שהשכר משקף את היתרון שלנם על פני אחרים. אבל איפה אנחנו ואיפה ארה"ב.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

In the US is most cases employer will either post the salary pay range OR they'll ask you to submit your salary expectations with your job application/resume and will you contact you if there's a match. I strongly believe this must be a know factor right from the begining

פורסם

לא הבנתי את הקטע הזה של ציפיות שכר.

מה הבעיה לפרסם את המשכורת?

זה כמו שמישהו יפרסם דירה למכירה וכשישאלו אותו לגבי המחיר הוא יענה "תציע אתה", זה הנכס שלך! אתה אמור לנקוב במחיר.

They are trying to ban me...

פורסם
דרישה לתגמול יתר על ימים עמוסים הזויה זה בערך כמו דרישה של המעסיק להורדה בשכר בשעות "מתות" בהן אין עבודה.

My point exactly.

ניסיתי להעלות את הנקודה הזו בפניו בזמנו, לא אהב לשמוע.

אם הוא בסופר פארם אז בוודאות מקבלים עמלה על כל דבר שעובר דרכם אז הוא לא יכול להגיד שהוא לא מתוגמל

הוא רוקח?

אכן סופר-פארם, ואחמ"ש בלבד ; שום קשר לרוקחות.

למיטב הבנתי לא הוא ולא שאר העובדים הרגילים מתוגמלים במודל של עמלות/בונוסים, אולי אצל הרוקחים זה אחרת.

• תוכן חדש...