Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם רציתי לרכוש את המכשיר לבדיקת תקלות וכדומה ורציתי לקבל חוות דעת איזה סוג מכשיר הכי מומלץ , אני יזמין אותו מחול מאיביי או אמזון.

הכוונה שלי יש כאלה שמתחברים דרך בלוטוס ויש כאלה דרך ויי פיי, מה הכי מומלץ והאם יש חברה ספציפית מומלצת והכי ידידותית למשתמש.

תודה רבה

פורסם

אם יש לך אייפון, אז קנה WIFI, אחרת קנה BT.

אני משתמש ב KIWI 2 או ב OBD LINK

http://www.obdlink.com/mxwf/

יש גם דברים סינים זולים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

הרכב צריך לתמוך בתקן OBD2. בד"כ רכבים משנת 2000 ומעלה (באמריקה אפילו פחות).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

רכשתי מכשיר כזה באיביי, מהפשוטים שעלה 16 ש''ח בערך אם אני לא טועה.

עובד גם עם האפליקציה של אנג'י וגם עם torque pro. לא נראה לי שצריך יותר מזה.

Sent from my MX5 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

וכדאי לדעת שכושר איתור התקלות שלו מוגבל ביותר וגם התקלות ש"מתגלות" לא בטוח שהן בכלל קיימות...

הייתי סומך על המכשיר הזה רק בקריאת פרמטרים רציפים כמו טמפרטורות, סל"ד ומהירות ותו לא.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מנסיון של חבר דווקא איתר כמה תקלות בפלואנס דיזל ותפקד יפה. תקלות אגב שלא מדליקות נורות בלוח השעונים.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ומהנסיון שלי לא הוא ולא ארבעה סורקיים מקצועיים שונים לא זיהו 5 תקלות (!) שסורק מקורי זיהה.

אין תחליף לסריקת תקלות בסורק מקורי, כל תקלה שמתגלה בסורק אחר מוטלת בספק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני יכול להמליץ ממה להתרחק. מהזולים שעולים 3$ - אלה שמתיימרים להיות ELM327.

לי אישית יש ניסיון כואב עם זה. פעמיים נתקעתי עם הרכב אחרי שעשיתי "סריקת תקלות". הרכב לא הניע ולא הצלחתי למצוא את הסיבה.

בפעם הראשונה הרכב חזר לפעול אחרי שהגרר הביא אותו למוסך ובפעם השניה אחרי שהמחלץ בדק את הפיוזים זה הסתדר (היה צריך להוציא ולהחזיר אחד מהפיוזים הגדולים, לא זוכר איזה). אחרי שגיליתי את ה"פתרון" בדקתי עוד כמה פעמים לוודא שזה אכן מה שגרם לכך.

חשוב להפנים שדרך ה-OBD ניתן לשלוט ברכב והדבר עוד יותר רלוונטי לרכבים עם בקרת שיוט.

שורה תחתונה - אתה לא רוצה שמוצר זול ומזוייף יתחבר ל-OBD שלך.

פורסם

כמובן שסורק מקורי עדיף! אבל לשלם עליו 100.000 ש"ח לא כ"כ בא בחשבון לחובבנים

אני אישית מחזיק סורק ייעודי מאד יקר ,ולמרות זאת אני תמיד מסתובב עם הבלוטוס הפשוט והאפלקציה של טורק' ,והתוצאות בתקלות סטנדרטיות לא מאכזבות

נ.ב חייב לציין מקרה הזוי ,נוכחתי במוסך גדול שהאיש דיאגנוסתיקה עם המחשב על גלגלים הגדול ניסה לאתר קוד תקלה, אך לשווא! ואני לתומי כמו טמבל:roll: חיברתי אחרי שהוא התייאש את הקופסת פלסיק בלוטוס הזאת בכמה דולרים

תאמינו או לא ,טורק' שלף מיידית קוד תקלה ,שפתר את הבעיה מיידית!

בהצלחה

רמי

פורסם

לאחר קריאה של דיונים בפורומים מחו"ל הגעתי למסקנה שהרכיבים הסינים הזולים אינם מומלצים. יש שם הרבה אנשים שהזמינו 4-5 רכיבים שונים, ממש פתחו אותם וגם הריצו עליהם תוכנה בשם ELM327 identifier (תוכנה שמראה את כמות הפרוטוקולים שבהם הרכיב תומך) המסקנה שהזולים הם קקה והטובים עולים לפחות 6$. לכן במקום להזמין אחד ולחכות לו חודש, קניתי את הרכיב של אנג'י ב38 ש"ח מאוטודיפו. לאחר הרצה של התוכנה הרכיב תומך בכל הסטנדרטים של המקורי ועל זה אתה גם משלם. להזמין את הסוגים הזולים זו טעות ובזבוז זמן!

פורסם (נערך)

תראה, אני לא מומחה גדול, אבל עפ''י האפליקציה ELM327 identifier הוא רושם במה תומך הרכיב.

דוגמא לרכיב סיני זול(לא כולם) :

8293700.pngхостинг картинок бесплатный

דוגמא לרכיב טוב:

8302596.pngфотохостинг бесплатно

רוב הרכיבים שעולים 2-3$ לא נותנים לך את הסופורט המלא, אלה רק חלקי.

נ.ב : מבחינת צ'יפים אני מבין שיש מספר יצרנים FTDI, CH340, Prolific, Silicon Labs

נראה לי שהרכיב של FTDI הוא המומלץ ביותר.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
איך אתה קובע שהרכיב של אנג'י יותר טוב מסיני פשוט

הוא לא יותר טוב, זה אותו דבר בדיוק. אנג'י לא מייצרים אותו בעצמם. רק בחרו כנראה מכל המבחר הסיני דגם קצת יותר נורמאלי ולא הזול ביותר שקיים.

• תוכן חדש...