Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חוזר ומדגיש:

ווית' אול דה ריספקט טו מתאמי OBD כאלה ואחרים הם לא תחליף לסריקת תקלות ע"י סורק מקורי או לפחות אחד ש"מתמחה" בדגם או יצרן הרכב.

הסורקים האלה לא מכירים את כל התקלות של כל היצרנים ובאמצעות סריקה שלהם אי אפשר באמת לדעת האם יש או אין תקלה. יותר מזה, גם אם הסורק מצא תקלה אין שום דרך לדעת האם זו אכן התקלה או האם בכלל קיימת תקלה.

אוסיף ואומר שגם סורק מקצועי שעולה סכום 5 ספרתי לא תמיד מאתר תקלות, וגם אלו שהוא מאתר לא בהכרח קיימות או נכונות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה ברור ואני חושב שכולם מבינים את זה.

ברור גם שאף אחד שלא עובד בתחום ולא מתעסק בדיאגנוסטיקה מקצועית לפרנסותו לא יקנה סורק מקורי או כל סורק אחר שעולה סכום של 5 ספרות.

יכולות של הסורקים הג'נריים ב 10 דולר מאוד מוגבלות ואין מה לסמוך עליהם בכל מה שקשור למערכות היקפיות ולתקלות ספציפיות של היצרן. או שהם לא יזהו אותן בכלל או שיזהו משהו שלא בהכרח קשור.

מה שהם יודעים לזהות באמינות יחסית זה תקלות סטנדרטיות שקשורות לזיהום אוויר - תקלות של חיישן חמצן, פיספוסי הצתה, תערובת עניה/עשירה ודברים דומים.

פורסם

גם על זה לא הייתי מתחייב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כתבתי "באמינות יחסית" :lol:

אבל הרעיון הוא שכל הקודים של זיהום אוויר סטנדרטיים בכל הדגמים, כדי שגם מוסך רגיל שאין לו ציוד מקורי יוכל לטפל.

לכן אותם הם מזהים (שוב, בהסתייגות) טוב.

פורסם
נ.ב : מבחינת צ'יפים אני מבין שיש מספר יצרנים FTDI, CH340, Prolific, Silicon Labs

נראה לי שהרכיב של FTDI הוא המומלץ ביותר.

עירבבת בין שני רכיבים. החברה היחידה שמייצרת ELM327 היא ELM Electronics.

שאר החברות שהזכרת מוכרות שבבים שדרכם מתממשקים ל-ELM327. כלומר, כדי להתחבר ולקרוא נתונים מ-ELM327 אתה צריך שבב נוסף שישמש כמתרגם/גשר.

אגב, FTDI בהחלט טובה בתחומה. וגם היא נכוותה בשנים האחרונות מזיופים של השבבים שלה.

כדי לקבל סדרי גודל, המחיר של ELM327 בלבד הוא 21$ (אאל"ט היה זול יותר בעבר). ככה שגם יצרן מאוד גדול לא יכול להרשות לעצמו למכור לך מכשיר עם השבב הזה כולל משלוח ב-3$.

הנקודה שאני מנסה להבהיר בכל החפירה הזו, שגם אם אתם מצליחים לקרוא (בצורה כזו או אחרת) נתונים עם המכשירים האלה, מאוד לא מומלץ להשאיר אותם מחוברים לרכב באופן קבוע - דבר שלא מעט נהגים עושים.

• תוכן חדש...