Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

בשבוע האחרון נסעתי עם הרכב ולאחר עליה בתוך העיר (עליה שאחריה עצרתי ברמזור או כיכר וכ"ו) החום מנוע התחיל לעלות קצת מעט מעל "האזור הרגיל" שלו. פעם אחת גם גלשו לי מים ממיכל העיבוי.

הכנסתי את הרכב למוסך, החלפתי רדיאטור לאחד חדש, בנוסף בדקו מאבת מים ותרמוסטט והכל נראה תקין.

היוניט חום גם עובדת, ומפעילה את המאוורר.

הרכב עדיין מתחמם.

יש למישהו אולי רעיונות לגבי מה יכולה להיות הבעיה??

**משהו שחשבתי עליו הוא האם יכול להיות שהיוניט חום פשוט נותנת פקודה למאוורר בטמפרטורה הלא נכונה? וזה יוצר את ההתחממות? האם ניתן לבדוק את הטמפרטורה שבה המאוורר נכנס לעבודה דרך מחשב הרכב??

תודה מראש לעוזרים

יום מהנה !!

פורסם

ניראה שהמוסך החליף חלקים בשיטת מצליח ולא הצליח לו. לא מקצועי ולא כך פועלים. יש לבדוק שהמאוורר ניכנס לעבודה מתי שצריך כמו שציינת ולבדוק אם כאשר הוא עובד הטמפרטורה יורדת. כמו כן ייתכן וחודרת קומפרסיה מהמנוע למערכת הקירור וקיימת בעיה של ראש מנוע. ממליץ לך לבצע בדיקת לחץ הפוך!

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

כאשר אני מפעיל את המזגן זה מדליק כברירת מחדל את המאוורר והםעולה הזאת כן גרמה לירידת החום.

לגבי בדיקת לחץ הפוך האם אפשר לקבל המלצה למקום טוב שמתעסק בזה באזור כרמיאל / חיפה ??

פורסם

על הדרך בנתיים עד שימליצו לך על מוסך נסה לבחון את צינורות הקירור בין הרדיאטור למנוע תראה אם הם נפוחים יתר על המידה ואם בזמן שהמנוע עובד הם מיתקשים מאוד. אם תרצה להגיע לאיזור חדרה אין לי בעיה לבצע איתך את בדיקת הלחץ יש לי את כל הציוד הדרוש.

פורסם

לצערי זה ככל הנראה ראש מנוע.

הצינורות באמת נפוחים וקשים ובנוסף במוסך הוא עשה את הבדיקה הבאה: (לא יודע עד כמה היא טובה ):

הוא פירק פלאגים מילא מים רגילים עד הסוף (קידוש) במיכל העיבוי, והכניס לחץ אוויר קל לתוך הבוכנות. המים ממיכל העיבוי נזלו.

הוא אומר שזה מראה על סדק, או פריצה כלשהיא בראש המנוע....

פורסם

כאשר אתה מדליק מזגן הוונטה נדלקת אוטומטי זה לא אומר שהיוניט תקינה. את היוניט בודקים בעזרת חיבור עם obd לטמפרטורה הרכב קרוב ל 105 מעלות הונטה צריכה להפתח. לפי מה שאתה מתאר לדעתי היוניט לא תקינה כי כשאתה מדליק מזגן הרכב טמפרטורה נשארת תקינה.

עלות יוניט כ 100 שח לאיכותית.

המנוע קשיש אך זה מנוע קשוח. אישיתי הייתי מחליף יוניט ומנסה לסחוב איתו

פורסם

שום יוניט ושום בטיח! ניפרץ לך אטם ראש מנוע. המוסך ביצע בדיקה שניקראת לחץ הפוך ולפי תופעת הבועות במיים חודרת קומפרסיה למערכת הקירור. מהי ההצעת המחיר שקיבלת לתיקון?

פורסם

בטיח יש בשוק. הרכב לא שווה כספית את התיקון. בעיה ידועה בררב הזה שהונטה לא נפתחת בגלל יוניט. גם אם יש פריצה ייתכן שאפשר להמשיך לסחוב איתו. אתה בטח תגיד שלהחליף ראש מנוע זה 5 שח כמו בקופיקס

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בבדיקה המים ממש עפו החוצה או סתם נזל קצת מהרעד של המנוע? כי הבדיקה שאני מכיר שונה מזה.

כשהרכב קר וכבוי, פתח את הפקק של מיכל העיבוי/רדיאטור ותניע. אם יש בועות, סימן שבורחת קומפרסיה למים.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עם מוסך כזה. לא הייתי סומך על האבחון שלו. מה שמתאר בעל הרכב שהוא מדליק מזגן הרכב לא מתחמם . משמע שגם אם נניח שיש פריצה כלשהיא המנוע עומד בטווח החום ובנוסף כנראה מאוד שהוונטה לא נכנסת לפעולה. שאלה לפותש האם בדקת בנסיעה בינעירונית אם המצב יותר וטוב?

פורסם
עם מוסך כזה. לא הייתי סומך על האבחון שלו. מה שמתאר בעל הרכב שהוא מדליק מזגן הרכב לא מתחמם . משמע שגם אם נניח שיש פריצה כלשהיא המנוע עומד בטווח החום ובנוסף כנראה מאוד שהוונטה לא נכנסת לפעולה. שאלה לפותש האם בדקת בנסיעה בינעירונית אם המצב יותר וטוב?

פותח השירשור ראה בעיניים שלו שבהכנסת לחץ הפוך חודרת קומפרסיה למערכת הקירור....יותר מזה?! אתה יודע מה זה לחץ הפוך? בלי להעליב...

לא מחייב שרכב ייתחמם כאשר קיימת פריצה אבל לסחוב עם פריצה באטם וזליגה של מיים לחלל הצילינדרים זה רעיון גרוע!

פורסם
פותח השירשור ראה בעיניים שלו שבהכנסת לחץ הפוך חודרת קומפרסיה למערכת הקירור....יותר מזה?! אתה יודע מה זה לחץ הפוך? בלי להעליב...

לא מחייב שרכב ייתחמם כאשר קיימת פריצה אבל לסחוב עם פריצה באטם וזליגה של מיים לחלל הצילינדרים זה רעיון גרוע!

אני יודע. רק לא ברור לי אם מי שהחליף לו את כל החלקים ברכב סתם ,יודע מה שהוא עושה או שהוא קומבינטור כמוך.

בכל מקרה מבחינה פרקטית לא שווה לדעתי ברכב שבספק אם יימכר ב 5 אלף שח להתחיל לפתוח מנוע כשניתן להמשיך לנסוע. והסיבה שהרכב "צורך" מים כפי שזה נראה כי הונטה לא עובדת והוא מתחמם. מנסיון עם כמה רכבים כאלו עברו התעללות הרבה יותר גדולה מהבעלים שלהם והם ממשיכים לנסוע עד היום.

פורסם

מה הקשר לקומבינטור בכל הסיטואציה המתוארת? או שאתה גם לא יודע מה המשמעות של המילה קומבינטור בכלל?..

פותח השירשור מתאר לך מצב שבו הוא ראה בעיניים בדיקת לחץ הפוך וברגע הכנסת לחץ האויר כאשר המנוע כבוי המיים קפצו להם אחוצה ממיכל העיבוי. יש יותר ברור מהקשר הזה של הבדיקה לפריצת אטם ראש? זה שייתכן וקיימת בעיה ביוניט מאוורר הכל טוב ויפה אבל מה ייתן לו לסדר רק את היוניט ולהמשיך לסחוב עם זליגת מי קירור לחלל הצילינדרים עד למצב שהרכב ייתקע בזמן ובמקום הכי לא מתאימים לו?! זה שהוא לא רואה את מחוג החום עולה זה לא אומר שהנזק לא מחמיר יותר כי זה ועוד איך! זה שהרכב לא שווה הרבה בשביל לתקן או לא זה כבר השיקול הכלכלי שלו. יש אנשים שמתקנים ראש מנוע בשווי של הרכב גם!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יוצא עשן לבן מהאגזוז כשנוסעים?

כמה מים זה מאבד?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...