Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלואנס 2011-2010

arachnid
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום לכולם!

ברשותי כבר 3 שנים ניסאן טידה שנת 2009 שרכשתי מקרסו טרייד אין. אני מאוד מרוצה מהרכב אבל הגיע הזמן להתחדש.

כרגע, מה שעומד על הפרק (מבחינת תקציב) זה רנו פלואנס.

האפשרויות הן:

מנוע 1.6 שנתון 2010-2011 עם 60,000-70,000 ק"מ, יד ראשונה מהשכרה (גם הטידה שלי מהשכרה).

מנו 2.0 שנת 2011 עם 75,000 ק"מ, יד ראשונה מפרטי. תוספת במחיר לעומת ה-1.6- עוד 10,000 ₪.

ממה שהצלחתי למצוא באינטרנט, נראה שרנו "נהנית" מסטיגמה, שלא בצדק. כמו כן, קראתי שעדיף ללכת על גרסת ה-2.0.

החשש שלי כרגע הוא באמת הסטיגמות.... הניסאן הוכיחה את עצמה כרכב אמין מאוד והייתי רוצה לדעת בבקשה את הפרטים הבאים על הפלואנס (מאנשים מנוסים כמובן):

אמינות?

עלות אחזקה (חלפים וכד'- אני מטפל במוסך לא מורשה)?

צריכת דלק?

ביצועים? (לא צריך רכב ספורט אבל משהו שיסע...)

עוד משהו ששווה לי הוא 3 שנות אחריות מקרסו...

אציין שהרכב מיודע למשפחה של הורים+3 ילדים קטנים.

רוב הנסיעות הן בתוך העיר (אני גר ברחובות ויש רחובות צרים.... הבנתי שזה רכב גדול), מדי פעם נסיעה בין עירונית ובערך פעם בחודש נסיעה ארוכה לדרום.

אשמח לכל פיסת מידע,

תודה מראש

פורסם

לי יש פלואנס 2 ליטר שנקנתה חדשה לפני 4 שנים.

עד היום תקלה אחת בלבד (חישן חמצן אבל הדליקה שורה של תקלות מפה ועד לירח) ב 110K ק"מ.

ביטוח זול, טיפולים בעלות סבירה (מטפל במורשה בלבד ולא במורשה זול) וצריכת דלק קצת גבוהה (כ 1:10 ממוצע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פלואנס - רק מנוע 2 ל'. אחרת היא פדלאה ושותה דלק. בגדול, אאל"ט זה כבר מנוע וגיר של ניסן, אז ביכלל...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אפשר גם דיזל, צריכת דלק מדהימה וביצועים טובים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אפשר גם דיזל, צריכת דלק מדהימה וביצועים טובים.

דיזל עולה יותר (די מחוץ לתקציב). חוצמזה האחזקה שלה יקרה יותר לא? אני הולך ברגל לעבודה ככה שלא יוצא לעשות נסיעות ארוכות באופן שוטף.

באפץופן כללי, איך האמינות של הרכב? תקלות נפוצות (חשמל וכד')?

פורסם

סטיגמות סטיגמות ועוד סטיגמות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשנתון הזה המנוע 2.0 ליטר והגיר זהים למה שיש בניסאן קשקאי. אחרי המתיחת פנים (2013 אם אני לא טועה), המנוע 1.6 והגיר זהים למה שיש בניסאן ג'וק.

מישהו יכול לספר מנסיון אישי על השידוך החדש של ה1.6? שמעתי שהוא פחות חסכוני מהגרסה שלפני מתיחת הפנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קח בחשבון שלפני מתיחת הפנים ה1.6 הוא מאד עגלתי וגם לא חסכוני.

הדיזל נהדר. אבל אם אתה נוסע מרחקים קצרים ובתוך העיר אין באמת סיבה מיוחדת להעדיף אותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה לגבי קיה פורטה בשנתונים הללו (10-11)?

לא ידוע לי יותר על הרכב רק שבאופן מרוצים ממנו (לפי חוות דעת באינטרנט).

איך הרכב מבחינת...

מחיר?

אמינות?

צריכת דלק?

אחזקה וטיפולים?

כאמור לעיל, רוב הנסיעות בעיר ולפעמים בינעירוני, משפחה של זוג + 3 קטנים.

כדאי לשקול?

פורסם

מחיר- בסביבות 50אלף 2010 1.6 אם זה רכב במצב טוב וקילומטראז' סביר (תבדוק שזה פרטי בכל הידיים)

אמינות-מעולה לא רואה מוסך ממטר

צריכת דלק- סביר בקטגוריה שלו

אחזקה וטיפולים- טיפול ממש לא יקר חלפים בשפע (בתקווה שמצאת מוסך אמין ולא איזה גנב ששוחט את הלקוחות שלו)

מאד ממליץ אם אתה מחפש משהו שיתן לך ראש שקט ויהיה לך קל למכור אותו כשתצטרך

פורסם
מה לגבי קיה פורטה בשנתונים הללו (10-11)?

לא ידוע לי יותר על הרכב רק שבאופן מרוצים ממנו (לפי חוות דעת באינטרנט).

איך הרכב מבחינת...

מחיר?

אמינות?

צריכת דלק?

אחזקה וטיפולים?

כאמור לעיל, רוב הנסיעות בעיר ולפעמים בינעירוני, משפחה של זוג + 3 קטנים.

כדאי לשקול?

הקיה פורטה בשנתונים האלו נותנת תמורה מעולה לכסף. שים לב שב-2011 יש עדכון קל בדגמי הפורטה, קיבלו כמה שינויים קוסמטיים ממש קטנים אבל החידוש העיקרי זה גיר אוטומטי חדש עם שישה הילוכים במקום 4. הגיר הזה משפר את צריכת הדלק באיזה 10-15 אחוז בערך.

לשאלותיך האחרות -

מחיר מתחיל בסביבות ה-45 אלף ש"ח לדגמי 2010 עם קילומטראז' קצת גבוה ומשם צפונה עד 104 אלף ש"ח לרכב מודל 2015.

אמינות מצוינת, אין ברכב הזה בעיות מיוחדות.

צריכת דלק סביב ה-11 קילומטרים לליטר, אולי טיפה יותר אם אתה נוסע מחוץ לעיר.

עלות טיפולים לא יקרה מרוב הדגמים המתחרים ואפילו זולה. אין רצועת תזמון (יש שרשרת) כך שמהבחינה הזאת מדובר בחיסכון בעלויות.

• תוכן חדש...