Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי תקציב של 20K ש"ח לרכב. נסיעות של חיפה-ירושלים פעמיים בשבוע.

אני רוצה שהרכב יהיה אמין(עד כמה שאפשר), חסכוני או לא, לא אכפת לי.

אין לי בעיה גם שהרכב יהיה דיזל.

רצוי ידני אבל אני חושב שאוכל להתפשר על אוטומט אם יש צורך.

חשוב גם שהרכב יהיה ברמת גימור גבוהה, סאן רוף, ריפודי עור וכו'.

בעבר היתה לי 306 והיא נסעה כמו חלום. עכשיו 306 כבר לא כ"כ על הפרק כי לדעתי הרכב כבר ישן מידי וגרסאות הXSI נדירות והGTI6 עוד יותר וגם לא בתקציב.

לבנתיים מה שעלה לי זה גולף או בורה V5, אבל אין הרבה ידניות.

ת'כלס אני יכול למשוך קצת ואפילו S60 תכנס לי בתקציב.

פונטו HGT גם נכנסת.

הייתי שמח לאלפה 156 אבל הבנתי שהמנוע נורא בעייתי.

השאלה האם המכוניות האלו אמינות ויוכלו לעמוד בנסיעות האלו בלי פאדיחות? לעמוד בפקק בעליות לירושלים באוגוסט?

יש מכוניות אחרות להציע?

או שהמעשה הכי חכם זה פשוט להתפשר על איזו יפנית משעממת וזהו? או אפילו רנו מגאן 2?

הרמת גימור הכי גבוהה של הגולף היא highline?

תודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי Oren da man
פורסם

אז חד משמעית אתה לא בכיוון, אתה צריך איזו פונטו או אלטו, אם תמתח בעוד שבעת אלפים שקלים תוכל להשיג אלטו בת 5, הכי אמין, הכי זול, הכי פחות אוטו.

אתה יכול לנסות למצוא פונטו גרנדה, אבל בכסף הזה הן יהיו שחוטות, וכדאי גיר ידני בכסף הזה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מה אלטו? לנסיעות בינעירוניות? עדיך כבר אוטובוס.

אם אתה מתכנן לעמוד בפקק בעליה לירושלים, אל תפסול אוטומט.

האופציה שלך (לדעתי) היא או יפנית אוטומטית (קורולה\לאנטיס\אלמרה) או משהו בסגנון פונטו או 206 - גם גטס זו אפשרות.

אבל לקנות רכב בשביל פעמיים בשבוע - עדיף כבר אוטובוס. עוד מעט יפתחו גם את הרכבת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

כן, חששתי שאני לא בכיוון, פשוט לא רציתי להגיע למגזר היפניות אבל כנראה שאין ברירה.

יש לנו פונטו ספייס ELX כבר כמה שנים במשפחה, נראה לי שלנהוג איתה לחיפה זה לא בדיוק תענוג.

הרכב ישמש גם לנסיעות עירוניות אבל חיפה ירושלים פעמיים בשבוע זה העיקר.

הונדה פרלוד גם לא כדאי?

עריכה אחרונה על ידי Oren da man
פורסם

לפני שאתה קונה פח אשפה כמו הונדה פרלוד, תבין שהנסיעה מחיפה לירושלים לא כזאת נוראית.

דבר שני, יש לך פונטו במשפחה? סע איתה לחיפה ותראה אם שרדת, אחרי תתחיל לחפש כל מיני רכבים איזוטריים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כבר עשיתי איתה נסיעות ארוכות, היא עושה את זה אבל זה על הפנים. את העליות צריך לעלות על60-70 כי מעבר לזה זה כבר לתת יותר מידי גז בהגזמה, המהירות שיוט לא גבוהה, את המראות הידניות צריך לכוון במשך שעה וגם אז אתה מתחיל נסיעה ומגלה שזה לא מכוון טוב. והמזגן סביר. אני חושב שהפונטו מעולה, אבל לנסיעות עירוניות.

עוד משהו שלא ציינתי זה שכנראה גם ארצה לגרור.

מבאס אותי שאצטרך להתפשר על רכב משעמם.. אבל כנראה זה מה שהתקציב מאפשר.:|

פורסם

לגרור ב20 אלף? אתה צריך רכב עם מנוע גדול, אבל אין בתקציב הזה משהו שלא יהיה אשפה, חפש פורד פוקוס מנוע 2.0 או אולי אלמרה 1.6. אולי תמתח את התקציב ותקנה כבר קורולה רובוטית.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

גיר רובוטי ישרוף מצמד די מהר בגרירה כשהנהג לא מקצועי ומיומן בגרירה. ב 20 אלף אולי תמצא אוונסיס 2003 הדגם המאובזר. חזקה ויחסית חסכונית. וולוו s60 גם אחלה אופציה, יש כאלו מאוד שמורות.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אס 60 גם תגרום לו להתקע, וגם הוא יאלץ להעניק שירותי מין בצומת הקרוב אחרי שיקבל את עלויות האחזקה שלה, זה בורות בלי תחתית.

חפש אלמרה שמורה בכסף הזה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

וולוו לא קונים ב20 אלף, האחזקה יקרה בצורה פסיכית, אם אין לו לפחות עוד 20 ליישור קו, שלא ייגע בוולוו במחירים האלה.

ולדוגמא כמה יקר להחזיק, אחד השכנים איפה שאני שוכר דירה החזיר וולוו s80 ישנה, 2004 אם אני זוכר, אהב את האוטו ובאמת שמר וטיפל בו, כבר חודש אני רואה את הרכב עומד במגרש ליד הרחוב ולא זז.

ראיתי את השכן בדואר את שאלתי לפשר הדבר, אמר שהתקלקל לו כמה חיישנים ובדיוק צריך לעשות טיפול ענק (נראה לי אמר גם טיימינג), בקיצור מפה לשם, התיקונים והטיפול עברו את ערך הרכב כולו, אז הוא זרק אותו וזהו. נקודה למחשבה.

פורסם

הייתה לנו פונטו ספייס ELX שנת 2001 (ב2011-2012) ונסענו איתה לא מעט פעמים חיפה-ירושלים (גרים בחיפה והמשפחה בירושלים) וגם ירדנו לאילת פעם או פעמיים.

נכון שזאת לא קרוזרית נוחה שמשייטת על 130 קמ"ש, אבל ברכב תקין אפשר לשייט על 110-110 קמ"ש וגם לעלות את העליות במהירות אנושית ולא על 60 קמ"ש ובסוף לגלות צריכת דלק של 1:20 בערך.

המזגן אגב, היה מקפיא (גם כששמים על רמה 2).

חשבת אולי על רכבי דיזל\טורבו דיזל? אומנם אחזקה לא ממש זולה, אבל אתה יכול לרכוש פאסאט\בורה\אולי גולף TDI בהרבה פחות מ20K ולהשאיר את העודף ליישור קו ואחזקה, הרכבים האלו נעימים לשיוט וממש לא חסר להם כוח בעליות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

שקלת על שברולט מאליבו 2005? רכב לשיוט, אתה נוסע בעליות של חיפה וירושליים ולא חסר לו כוח ותוכל למצוא אקזמפלר שמור בתקציב הזה.

שהמנוע לא יטריד אותך מבחינת צריכת דלק הוא שותה כמו משפחתית פחות או יותר ( היו לנו 2 כאלו במשפחה בנוסף יש לו גם טיפטרוניק חצי הילוכים חצי אוטומט

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

את המליבו אפשר להסב לגז שזה יתרון לא קטן בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...