Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

הבוקר הסתובבתי במספר מגרשים וסוכנויות ברחבי ב"ש, בחיפוש אחר רכב לקנייה בתקציב של 7-9k.

הסיבה שאני נעול על מגרש היא שאני חייב רכישה מסודרת עם חשבונית מס וכו'.

יצאתי עם מספר הצעות, אשמח לשמוע את דעתכם על הרכבים עצמם, ואם מישהו מכיר אז גם על המגרשים.

הרכב בגדול אמור לשמש בעיקר לנסיעות בין עירוניות (90-100 ק"מ כל כיוון)

רנו מגאן II 2006, אוטומטית, 190000 ק"מ. מחיר 9000.

שברולט אופטרה 2004, 190000 ק"מ. מחיר 8000.

מיצובישי כריזמה 2003, 220000 ק"מ. מחיר 8500.

המגרשים הם ליס קאר, טרייד אין 2001, וקל אוטו.

אם למישהו יש דעה/המלצה על מגרשים אחרים, אשמח גם!

תודה רבה מראש :)

מתן

פורסם (נערך)

מבין כולם הייתי מעדיף את קל אוטו, קח לבדיקה משלך במוסך בכל מקרה.

אגב, חבל לקנות רכב כזה בזול ואז לאכול אותה בהרבה תיקונים.

אם יש לך אפשרות להגדיל את התקציב ולקנות רכב נורמאלי שלא יבלה הרבה במוסך- כדאי לך.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

לצערי אין לי אפשרות להגדיל את התקציב, ולכן אני מחפש רכב אשר בוא נגיד ה"מחלות" שלו הן פחות בולטות וקריטיות (גיר/מנוע).

פורסם

מבין שלושת אלה האופטרה מנצחת.

הייתי עושה לה טיפול גדול אחרי הקניה (כ--2500-2000 ש"ח כולל טיימינג) מדובר ברכב אמין מאוד, עם צריכת דלק ממוצעת של כ-10 ק"מ לליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למה אתה חייב חשבונית?

אם זה משיקולי מס אז תבדוק שוב עם יועץ המס שלך. לעיתים ניתן לזקוף הוצאה לרכב גם על בסיס זכרון דברים עם המוכר ואיזו אסמכתא לביצוע התשלום. גם אסמכתא שאינה חשבונית או קבלה רגילה. אולי צ'ק או אישור הפקדת מזומן או העברה בנקאית. בטח כשמדובר בסכומים כאלו.

נכון שזה לא יכלול מע"מ אבל זה לא שיקול כזה מכריע. בטח בהתחשב ביתרונות של רכישה לא במגרש (אני בכלל לא יודע איך בכלל מחושב המע"מ במגרש...).

פורסם

מצטרף לשאלה בנוגע ל'מדוע אתה צריך קניה מסודרת', כי ייתכן (מאוד) שקניה עצמאית וויתור על הטבת המס, עדיין תשאיר אותך עם עסקה עדיפה - כי הרכב שתרכוש יהיה שווה יותר כסף בפועל..

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

האמת ש 3 הרכבים שהציעו לך לא נראים מי יודע מה. עדיף שתחפש בשוק הפרטיות רכב שמור עם היסטוריית טיפולים מאשר להסתמך על המגרשים האלה.

בהצלחה

פורסם

הסיפור של החשבונית הוא כיוון שאני אמור לשלם על הרכב מכספי הפיקדון הצבאי (עסק + אישור מיועץ מס מאפשר זאת).

לכן לצערי זו לא אופציה לקנות ממישהו פרטי.

האם מישהו מכיר מגרש אחר אמין באיזור ב"ש ששווה לבדוק בו?

בדקתי גם אצל אסולין ואצלו לא היה רכב.

פורסם

אגב במחשבה נוספת, אם למישהו יש רעיון על מגרש אמין (יש דבר כזה?) באיזור המרכז (לוד/ת"א), זה גם יכול להועיל לי מאוד.

בכל אופן, כרגע אני מעט נוטה לכיוון המגאן, ולו רק בגלל שהיא מחברה יותר גדולה ורצינית (קל אוטו) ולא ממגרש פרטי

פורסם

לדעתי, זה לא ענין של מגרש כזה או אחר. תמורת התקציב שלך, אתה תקבל את התמורה הטובה ביותר ככל שתיקנה רכב מאדם פרטי, רצוי רכב שמור. הרכבים במגרשים בסכומים שאתה ציינת, אלו רכבים שלא הצליחו להימכר בשוק החופשי, כנראה עקב בעיות כלשהם. הבעלים עשו עליהם טרייד אין במגרש.

לכן, כדאי לך לחפש בשוק החופשי. בהצלחה

פורסם

שוב אומר, לצערי הרב אני במצב שאני א' חייב לקנות רכב לצרכי עבודה, ב', לא יכול לקנות מאדם פרטי.

מסכים שהיו לי פחות או יותר פי 600 אופציות במידה ויכולתי לחפש מפרטי, אבל זה לא המצב..

מה שנקרא, אם החיים נותנים לך לימונים, (לפחות-תגיע-הביתה-בלי-להיתקע-בדרך-ו)תכין מהם לימונדה :)

פורסם

1. קח בחשבון שכשמדובר בכלי רכב בתקציב הזה המגרש ישר ואמין ככל שיהיה מוכן לך חתול בשק - אין לו שמץ של מושג מה מצבו של הרכב וכמעט תמיד הוא קיבל אותו בטרייד-אין ושילם עליו סכום זניח - מה שאותר שיתכן שמצבן של המועמדות לא שפיר ודרוש סכום ניכר כדי להכשירן לנסיעה של 200(!) ק"מ ביום.

2. הנסועה (הרבה) שאתה מתכנן לבצע על הרכב עלולה לגרום לכך שתאלץ להוציא סכומים גדולים על תחזוקת הרכב ותיקונו, ולכן יתכן שכדאי לשקול רכישת רכב חדש יחסית משנות הדגם האחרונות ע"י לקיחת הלוואה.

3. לאור מה שכתבתי בסעיפים (1) ו-(2) שקול אם כדאי לך בכלל לממש את הפקדון לצרכי רכישת הרכב, או לממנו בצורה אחרת.

ביררת עם יועץ המס? ייתכן בהחלט שהוא יכול לתת לך אישור גם על רכישה ממוכר פרטי

התשובה בעניין זה שלילית, אישור רו"ח/יועץ מס הינו בנוסף לחשבונית מס.

נקודות נוספות לשיקולך:

- המגאן היא מכונית לא זולה לאחזקה, והשנים 2004-2006 ידועות כזוועתיות מבחינת אמינות.

- 4500 ק"מ בחודש זה ה-מ-ו-ן וזה אומר שרק בסעיף אחזקת הרכב תגיע לקרוב ל-5000 ש"ח בחודש, מה שאומר שכדי לקבל שכר מינימום נטו בסוף החודש תצטרך להרוויח לפחות 10000 ש"ח בחודש (בהנחה שאין לך הוצאות נוספות)

- בדוק אפשרות של העתקת מקום המגורים כך שהנסיעות יתקצרו משמעותית וההוצאות ירדו בהתאמה.

- יתכן ששווה לך לעבוד בעבודה מועדפת מס' חודשים ולחסוך קצת כסף לפני שתצא לעצמאות.

בהצלחה :)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

zvit תודה רבה על התגובה הארוכה והדואגת, מעריך את זה מאוד :)

כנראה שלא הדגשתי, הנסיעה היא כלל וכלל לא יומית, אלא פעם-פעמיים בשבוע. מעריך מנסיון קודם שאני מגיע בחודש לסדר גודל של 1700 ק"מ.

לגבי מועדפת, כבר לא רלוונטי כי אני הרבה אחרי השחרור (4 שנים ליתר דיוק - מעט מדי בשביל לקבל את הפקדון סתם כך).

ולגבי הנסיעות למרכז, אני לומד בב"ש ומבצע איזשהו פרוייקט של 4-5 חודשים בשדה התעופה אשר לחלוטין שווה את המחיר והטרטור :)

כמובן שאני מתכנן לשהות קצת בבית הוריי כדי באמת לא לעשות את הנסיעה הזו (ב"ש-נתב"ג) על בסיס יומי.

ועכשיו לעניין הרכב -

עם כל הפיתוי לקחת רכב בשנתון גבוה יותר, אני מבין שהמגאן היא האופציה הפחות מועדפת.

פורסם

לגבי המגאן - ניחשת נכון.

לגבי הנסיעות ב"ש - נתב"ג, יהיה לך זול יותר לנסוע ברכבת.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...