Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לקנות רכב מסחרי קטן, שנים 2012 -2010, עד 90 k מה מומלץ בתחום? הייתי מעדיף אוטומטי, אבל הבנתי שהרוב ידניים אז מוכן להתפשר על זה.

חשבתי על סיטרואן ברלינגו, או פיגו' פארטנר. אשמח לשמוע דיעות הצעות.

איציק

פורסם

יש רנו קנגו אוטומטי בנזין 1.6.

הוא די נפוץ והוא רכב לא רע. מנוע וגיר כמו של רנו מגאן/פלואנס.

חיסרון שלו - צריכת דלק יחיסת גבוהה, באיזור 1 ל 10 משולב והרבה פחות טוב מזה בעיר.

פורסם

שים לב שבמודלים שרשמת קיים ברלינגו דור ישן וברלינגו דור חדש.

מאמצע 2012 יש רק את החדש.

בתקציב 90.000 כמובן שמדברים על הדור החדש. זה רכב מוצלח, חסכוני ונוח, יכול לשמש גם כרכב משפחתי ביעילות ובנוחות.

קיים במספר רמות איבזור אבל יש שתיים עיקריות: גירסת נוסעים מאובזרת עם מנוע 92 כ"ס וגרסת "עבודה" פחות מאובזרת עם מנוע 75 כ"ס, האחרונה קיימת מאמצע 2102 והאלה ובדרך כלל מגיעה עם דלת צד אחת שזה פחות נוח.

בשני המקרים מדובר באותו מנוע טורבו דיזל בכיול שונה.

המנוע חסכוני (1 ל 15 בנהיגה נורמאלית) ונעים לשימוש.

הרוב המוחלט של המכוניות האלו הגיע עם גיר ידני

בשנים 2013-2014 התחילו להגיע דגמים עם גיר רובוטי ברמת האיבזור הגבוהה עם המנוע החזק יותר.

נמכרו מעט מאוד כאלה ולכן לדעתי הם לא רלוונטיים.

פרטנר זה אותו רכב בדיוק 1 ל 1, רק הסמל שונה.

פורסם

רנו קנגו ידנית עם מנוע דיזל Dci בנפח 1500 סמ"ק מוצלח מאוד. המנוע מגלה אמינות וחסכון בשלל דגמי רנו וניסן. לדעתי לא פחות טוב מאשר ברלינגו/פרטנר בשביל שימוש משפחתי.

אני לא יודע מה הסיבה, אבל המוסך שטיפל לי בסיטרואן ג'מפי במשך שנים, ומתמחה ברכבי סיטרואן בכלל, מאוד לא ממליץ על סיטרואן דיזל עם מנוע 1.6 מבחינת האמינות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אגב, אם אתה מתכוון להשקיע 90.000 ש"ח, עם מאמץ קטן אתה יכול להגיע לרכב כזה חדש: דאציה דוקר (Dokker).

דגם טורבו בנזין 1.2 עולה 95.000 ש"ח. טורבו דיזל 1.5 - 108.000 ש"ח.

בשני המקרים מדובר במנועים של רנו, גם שאר המכלולים של רנו. כל המכוניות מגיעות עם 2 דלתות צד. שיווק בארץ התחיל ממש לפני כחודש- חודשיים, כך שעוד אין ניסיון ולא יודעים הרבה על הדגמים האלו. לדעתי מבחינת אמינות הם לא אמורים להיות שונים משמעותית מקנגו.

מעריך שהם ימכרו הרבה מכוניות, בתחום הזה מחיר מדבר לפני הכל ואם יש רכב דומה לקנגו שעולה 30.000 ש"ח פחות, כל חברות הליסינג וההשכרה יקנו אותו.

אני מתכוון מתישהו לקפוץ לסוכנות ולהזמין נסיעת מבחון, מעניין אותי לדעת במה בדיוק מדובר.

פורסם

אין מה להשוות בין ברלינגו לדוקר. ברלינגו עדיף משמעותית בכל פרמטר. מנוע, ביצועים, נוחות ואבזור

פורסם
אין מה להשוות בין ברלינגו לדוקר. ברלינגו עדיף משמעותית בכל פרמטר. מנוע, ביצועים, נוחות ואבזור

אתה בטוח? במה למשל חוץ ממחיר.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

ירון - קל מאוד לצאת בהכרזות: עדיף בכל פרמטר וזהו...

אבל על הנייר לפחות ביצועים של דוקר דומים אם מדברים על גירסת 92 כ"ס בברלינגו וטובים יותר אם מדברים על גירסת 75 כ"ס.

מערך מתלים דומה.

כן, יש פחות כנראה פחות איבזור בדוקר אבל יש שתי דלתות צד בסטנדרט וגם הבדל של 30-40 אלף שקל במחיר, זה המון!

בכל מקרה לא נהגתי בדוקר ולכן אני לא אומר כלום.

השאלה האם אתה נהגת?

פורסם

תודה לכולם, לא נהגתי המון זמן בגיר ידני, ונראה לי די לא נעים לעמוד בפקק עם גיר ידני, ולכן נוטה לכיוון הקנגו בגלל הגיר האוטומטי.

יש עוד אופציות? מה עם הסקודה רומסטר?

פורסם

סקודה רומסטר יותר קטנה, גם בתא נוסעים וגם בתא המטען. בנוסף עד כמה שאני זוכר ברומסטר רצפת תא המטען היא לא בגובה של הדלת אלא יותר נמוכה, מה שמקשה על העמסה ופריקה של ציוד כבד. וגם דלת אחורית נפתחת לכפי מעלה ולא לצדדים, מה שלא נוח בעבודה.

מצד שני, הרבה רומסטרים נקנו על ידי אנשים פרטיים כרכב פרטי לכל דבר כך שיותר קל למצור רכב שמור עם קילומטרז נמוך.

מעבר לכך לא מכיר את הרכב.

פורסם

הפיורינו לא אוטומטית אלא רובוטית. ובגדול - השילוב מנוע-גיר בפיורינו הרובוטית הוא מהגרועים שפגשתי.

מצד שני, יש לך אופציה די נדירה לשילוב בין מנוע דיזל חסכוני לגיר אוטומטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה בדיוק אתה מתכוון להעמיס באוטו?

פיורינו, למרות מבנה גבוה, הוא אוטו קטן.

גם תא מטען גבוה אבל קצר.

כמו שקיה פיקנטו לא יכולה להחליף מכונית משפחתית, גם פיורינו לא יכול להחליף מסחרית גדולה יותר.

אתה יכול לקפוץ לעולם תצוגה של פיאט ולראות האם מידות שלה מתאימות לשימוש שאתה מיעד לה.

פורסם

אם גיר אוטומטי הוא הכרח, למה לא ללכת על טנדר יפאני? בתקציב שלך אפשר למצוא מיצובישי האנטר היי-ריידר (הנעה אחורית, בלי 4X4, אבל מוגבה) במצב טוב. מנוע דיזל, גיר אוטומטי מלא, אמינות סבירה וארגז הרבה יותר גדול ממה שתקבל בכל פיורינו מצויה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...