Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעטנז בווארי | ב.מ.וו 428i גראן קופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גרסת הסדאן של גרסת הקופה של גרסת הסדאן

10996536_10153129296732952_2112975629164384243_n.jpg?oh=4e7ab4c610975d44b3fd1e867c8021b5&oe=55496BEF&__gda__=1431539193_39ed9d80ed2ba828bb8cb64229895164

ב.מ.וו 320 הוא רכב אשר מצא חן בעיניי ולכן הייתי סקרן לגלות כיצד העסק מתפקד בשילוב עם מנוע חזק יותר. איתרע מזלי ולא היה רכב מבחן מסוג 328, אך כן היה 428 גראן קופה. אתם בטח מדמיינים עכשיו את הסדרה 4, שהיא בעצם סדרה 3 קופה. ובכן לא בדיוק, 428 היא גרסת 4 דלתות של סדרה 4 הרגילה ובפשטות: גרסת הסדאן (גראן קופה) של גרסת הקופה (סדרה 4) של גרסת הסדאן (סדרה 3). מבולבלים? גם אנחנו.

מבחינת עיצוב מדובר על סדרה 3 פחוסה עם שינויי עיצוב קלים. הפרונט דק ורחב יותר ונראה "נכון" יותר מזה של סדרה 3 וצללית הרכב בעלת מראה מעט ספורטיבי. יחד עם זאת, הרגשות שלי מעורבים: מצד אחד אני מתחבר לעובדה שהיא נמוכה יותר ואתלטית יותר למראה, אך מצד שני כל מה שקורה החל מקורה C ואחורנית צריך לחזור לשולחן השרטוט של מחלקת העיצוב.

בפנים ההבדלים בינה לבין סדרה 3 רגילה הינם מזעריים. איכות החומרים גבוהה וכך גם איכות ההרכבה. הקונסולה פונה קלות לכיוונו של הנהג, המושבים החשמליים נוחים, לופתים היטב את הנהג וניתן לכוון את הכנפיים בצדדים בהתאם למבנה גופו של הנהג. עיצוב הפנים איננו מתיימר שלא לצורך ובסה"כ עושה את העבודה.

bmw_428i_coupe_luxury_line_5.jpg

245 כ"ס, 2 ליטר טורבו.

למרות שהרכב בעל סיומת 28 נפח המנוע איננו 2.8 ליטר אלא 2.0 ליטר, אך ההספק בהחלט מתאים יותר לסיומת הנ"ל. רצועת הכח מתחילה כבר ב-1,250 סל"ד עם 35.7 קג"מ אשר זמינים עד 4,800 סל"ד. שיא ההספק, 245 כ"ס, זמין החל מ-5,000 סל"ד ועד 6,500 סל"ד.

נשמע מרשים על הנייר, האם זה מתרגם לפעולה מרשימה לא פחות בפועל? בהחלט כן. למעט השהייה קלה בהתחלה יש תמיד כח ולא מעט ממנו. כושר הנשימה טוב והמנוע ממשיך לתת עוד ועוד עד כמעט הקו האדום. פעולתו של המנוע חלקה למדי, אם כי אני יכול להבין קונים אשר יעדיפו להשקיע עוד קצת כדי לקבל את ה-i6 ולהרוויח, מעבר לתוספת העוצמה, פעולת מנוע חלקה יותר.

לצליל המנוע יש אופי. בסל"ד נמוך ובמיוחד תחת עומס, הוא הזכיר לי קצת את הצליל של מנועי V אמריקאיים. כאשר עוברים את הסל"ד הנמוך הצליל נעשה יותר גבוה ויש לו ניחוח ספורטיבי. למעט ה-1.75 טורבו החדש של אלפא אשר מתעלה עליו, אני חושב שהמנוע הזה יושב במקום טוב למעלה מבחינה זו.

רחמים לא היו שם והבימר שיתפה פעולה במשך לילה שלם עם נהיגה מהירה מאוד, ספורטיבית, טכנית ועוד. המחיר? צריכת הדלק לפי מחשב הרכב התייצבה על 4 ק"מ לכל ליטר. תאבון בריא יש לזאתי.

חבר משוגע סיפר לי שאפליקציית Waze מציגה מהירות GPS מקסימלית של 236 קמ"ש; היצרן מדבר על 250 קמ"ש מירביים. התאוצה ל-100 קמ"ש אורכת 6 שניות לפי נתוני היצרן (הנתון הזה הינו מעט אופטימי לדעתי, אך אינני יכול לאשר או להפריך).

תוספת ההספק לעומת הגרסה הבסיסית (320/420) בהחלט מורגשת וכך גם השדרוג באגף הסאונד.

10959832_10153129293712952_5978521921505186078_n.jpg?oh=e4cd27add408b35fbc216ef238d057b9&oe=55547A78

תיבת ההילוכים

גם כאן תפגשו את ה-ZF8 המצויינת. אם הגעתם לבית אורן או דומה ואתם רוצים להנות, בחירה במצב ספורט פלוס תעביר גם את תיבת ההילוכים למצב רוח קרבי: החלפות ההילוכים, בין אם מעלה או מטה, מתרחשות מאוד מהר – כמעט כמו דו מצמדי.

בנסיעה מנהלתית התיבה נעימה ובכל מצב שמונת ההילוכים של התיבה מסייעים להפיק את המירב מן המנוע, גם אם ריבוי יחסי ההעברה יכול להיות מעט מעיק.

התנהגות ונוחות.

סדרה 3 הרשימה. ציפיתי שהגרסה המעניינת יותר של סדרה 3 הרגילה תציע לפחות את אותה התנהגות מאוזנת ומרשימה לחיוב. הופתעתי לגלות שמשהו במעבר מ-3 ל-4 השתבש.

נוחות הנסיעה פחות טובה. כל עוד הכביש טוב אין תלונות, ברגע שעולים על כביש פחות טוב מופיעה עצבנות קלה אשר לא הייתה ב-3, בכבישים משובשים כבר מופיעות חבטות לא נעימות. אז אמנם בסה"כ נוחות הנסיעה אינה גרועה, אך ישנה הרעה בהשוואה ל-3.

אם כך אז לעומת סדרה 3 בטח יש שיפור ביכולת הדינאמית ובהתנהגות? היכולת נטו ככל הנראה גבוהה יותר שכן המתלים מעט קשים יותר אך ההתנהגות פחות רהוטה. יש יותר תת היגוי והמעבר להיגוי יתר קיצוני יותר ופחות נשלט ופרוגרסיבי. שיבושים שונים בכביש יוציאו אותה בקלות רבה יותר משלוותה.

לכשעצמה, סדרה 4 יודעת לייצר קצב מרשים. השלדה מדברת ומאפשרת להבין מה קורה שם למטה. ההגה האילם מדויק למדי, גם אם מעט פחות מוצלח מזה של ה-3. יש יותר מדי תת היגוי, אך עדיין מהירות הכניסה מרשימה. ביציאה אפשר לשכנע את הזנב לצאת ואם ההחלקה קלה היא תחזור לבד.

בשורה התחתונה, ההתנהגות אינה רעה אך פחות עגולה ומאוזנת מסדרה 3 וזה פספוס לאור העובדה שמדובר על תת דגם בעל ניחוח ספורטיבי יותר מהדגם הרגיל.

10422462_10153129293717952_186088693289640894_n.jpg?oh=d5f95f0bacf6f9a47f2c67e5974679ce&oe=55597150&__gda__=1430845033_d5229ccc18a0b83f3803c75cb5ff3c9b

איך זה עוצר?

הרכב איננו קליל. עם נהג מדובר על כ-1,600 ק"ג ויחד עם תוספת הכוח לעומת הגרסאות החלשות יותר, האתגר שעומד מול מערכת הבלימה גדול יותר. רוב הזמן הבלמים מצליחים להתמודד עם המסה אך ככל שהקצב עולה והכביש מתפתל כך ניכרים אותותיו של העומס המופעל על המערכת.

סיכום

הרכב עולה 410,000 ₪ לפני בקשות מיוחדות. מדובר כמובן על סכום לא מבוטל, אך הבעיה העיקרית של ה-428 היא ה-335. תמורת סכום דומה תקבלו רכב חזק יותר, מאוזן יותר ופשוט מוצלח יותר.

10991278_10153129293652952_2473084189644121373_n.jpg?oh=539fc4fae61604c5b5c5ed5bc29cb041&oe=555B4D05&__gda__=1431875152_695d34ee5d32b9806d51c26840c4cfca

תודות:

- דלק מוטורס (הרכב)

- מיסטר shellcase על התמונות (עריכה וצילום).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא ברור מה הולך עם תמהיל הדגמים של BMW. הם הולכים לכל כך הרבה כיוונים שרק מלהיכנס לאולם התצוגה אתה מתבלבל - כמו מסעדה עם תפריט גדול מדי. לדעתי רכב אחד בכל סגמנט זה די והותר. את ההפרדה של סדרה 3 ו 4 עוד קיבלתי. אבל סדרה 4 עם 4 דלתות? לא מבין את הרעיון. ושאני לא אתחיל לדבר על הסדרה 5 GT....

פורסם
וה3 GT כן אומרת לך משהו?

שיש נהגים שעושים פרצוף אדיש ושחושבים שכולם מסתכלים על הרכב המרשים שלהם בזמן שאנשים רוצים להקיא מהקופסא המזעזעת שעולה כלכך הרבה כסף.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

כתיבה יפה, נהנתי לקרוא.

אין ספק שהדור הF3X אכן מציג שיפור מבחינה דינאמית, אבל עדיין - התקשורת הולכת ופוחתת. כאילו מקהים את החושים.

מה שאהבתי בGT הוא חוסר המסגרת לחלונות, כמו בקופה. אבל העניין של ה5 דלתות סטייל אוקטבייה בהחלט מיותר. היצרן בהחלט מסבך את עצמו לדעתי.

כל דגם מכיל כמה תתי דגמים שכ"א מהם מכיל חלקים ייחודיים. פשוט אין לזה סוף ובמובן מסויים זה קושר את ידי היבואן מלהציע באמת כל שילוב אפשרי.

M-TECH E46

פורסם (נערך)

דעתי היא שאת קהל היעד שלו הרכב הזה משרת נפלא, הרכב הזה פונה לקהל צעיר יותר (בין אם בגילו או בנפשו) מאשר סדרה 3 הרגילה, ושם הוא פוגע בול - הרכב נוח, חזק ומפנק - ולנהג הממוצע הוא משדר כח ואחיזה, כל זה במעטפת נעימה מאד לעין לדעתי. אין שום בעיה לגמוע מרחקים במהירות גבוהה ברכב הזה, הוא שקט ונינוח, בידוד הרעשים מצויין, ואפשר לעשות את כל סדום ערד תוך כדי שיחה נינוחה, הדאון סייד הוא שעקב הניתוק הנוסעים עלולים לקבל בחילה כאשר תרצו להגביר את הקצב.

היכולות הדינאמיות של הרכב כאמור גבוהות מאד - אך לי, שרגיל לרכב ספורט אנלוגי וחד, היה קשה להוציא מהרכב הזה את מה שאפשר: ההגה אמנם מדוייק - אבל לא משרה ביטחון וכשמתקרבים למגבלות הרכב מתנדנד - כמובן שכשמשווים את הרכב לקטגוריה אליה הוא שייך, זה בסדר גמור ולכן אני לא זוקף זאת לחובתו.

דבר אחד כן אזקוף לחובת הרכב - המסך של הiDrive זמזם, לא יודע אם זה בגלל שהרכב הוא רכב הדגמה שנאנס, או בגלל איכות החומרים של המסך (שנראה לא קשור לעיצוב המקורי של הדש, כמו רב המסכים בעצם).

עוד פלוס - מערכת התאורה פשוט נהדרת.

נ.ב.

באשר לתמונות, להגנתי יאמר שהמצלמה היא LG G2.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לא ברור מה הולך עם תמהיל הדגמים של BMW. הם הולכים לכל כך הרבה כיוונים שרק מלהיכנס לאולם התצוגה אתה מתבלבל - כמו מסעדה עם תפריט גדול מדי. לדעתי רכב אחד בכל סגמנט זה די והותר. את ההפרדה של סדרה 3 ו 4 עוד קיבלתי. אבל סדרה 4 עם 4 דלתות? לא מבין את הרעיון. ושאני לא אתחיל לדבר על הסדרה 5 GT....

:mm_yeah:

פורסם
וה3 GT כן אומרת לך משהו?

אולי ה GT2 שרק הוצגה תפתור את החידה! :wink:

58710770100893640360no.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

הדגמים האלו (כמשפחה, כלומר כל גרסאות סדרה 4 או A5) מהווים כשליש ממכירות הפלטפורמה (סדרה3+4 או A4+A5). זה משהו שאף יצרן לא יכול להרשות לעצמו לוותר עליו כאשר המתחרים שלו מציעים תמהיל שכזה. זו אחת הסיבות שמרצדס מוכרת פחות מ-ב.מ.וו ואודי בשל תמהיל דגמים מצומצם יותר.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

מסכים לגבי הפיקשוש העיצובי באיזור קורה C.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני יודע לומר על עצמי שאם הייתי מגיע לאולם תצוגה של BMW עם סכום של 400-500K הייתי כל כך מתבלבל במה לבחור - שפשוט הייתי יוצא והולך למקום אחר ( אבל זה אני, שאפילו גלידה בגלידריה לא מסוגל לבחור בקלות ראש )

פורסם (נערך)

ספורטיבו - כתוב יפה מאוד, נהניתי לקרוא.

יש לי היכרות קרובה למדי עם משפחת הדגמים הזו וההתרשמות שלי ממנה דומה למדי, אפשר להתווכח על ניואנסים לפה ולשם - אבל בגדול אני מסכים עם הנכתב.

ההערה העיקרית שלי היא לגבי ההגה, הוא אולי לא שיא האינפורמטיביות אבל בטח שלא אילם - זהו.

עריכה - התבוננתי שוב בתמונות הפנים של הרכב, המושבים אינם מושבי הספורט התומכים שבגרסאות הבכירות, אולי זה מקור פשר אי הנוחות שחשת ביחס לנסיעה הקודמת.

עריכה אחרונה על ידי dorki
  • תוכן חדש...