Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לדעת במה כרוכה הסבה של מנוע אטמוספרי לטורבו

השלה לא מכוונת לפן הכספי או הכדאיות של העניין אילה לחלקים והעבודות הנדרשות לצורך ההסבה.

המנוע הוא מנוע 2.0 ליטר של גולף MK3

אשמח אם ייצוינו שמות של חברות המיצרות את החלקים..

תודה רבה מראש!!!

פורסם

אתה יכול להרים טל ללירן מארגונטיקס והוא יענה על כל השאלות. או לחפש אותו בפייס.

בכול אופן, אתה צריך לבנות סעפת לטורבו, יציאה לאגזוז מהטורבו (דאון פיפ) וגם להביא ניהול מנוע חיצוני אם לא יהיה אפשרות לצרוב מפה על המחשב המקורי של הרכב , כמובן גם קולר חיצוני וקירור מים ושמן לטורבו וזה על קצה המזלג. את הכול תוכל לעשות דרכו אם תרצה והוא יכול להפנות אותך לטיונר שיעשה תוכנה למנוע ..

פורסם
אתה יכול להרים טל ללירן להביא ניהול מנוע חיצוני אם לא יהיה אפשרות לצרוב מפה על המחשב המקורי של הרכב

את אופן העבודה מבחינה מכאנית אני יודע אך בדיוק על נושא ניהול המנוע רציתי להתעקב..

מה ההבדל בין ניהול מנוע חיצוני לבין צריבת מפה(מניח שזה מפת הצתה) על המחשב המקורי

ושאלה נוספת איזה גודל טורבו אמורים לשים למנוע בנפח כזה (הפרוייקט יתבצע על מנוע פתוח בעל בוכת וטלטלים מחוזקים)

תודה רבה מראש!!!

פורסם

בגדול, יש מחשבים שהם לא "חכמים " במיוחד וגם אין גישה אליהם(במיוחד ברכבים ישנים) אז עד שלא בודקים אם אפשר לשנות להם את המפה אז אי אפשר לדעת אם הם מתאימים לפרויקט או לא. וכאן נכנס המחשב ניהול מנוע חיצוני.

פורסם

אוקי קודם כל הרבה תודה על התשובות..

עוד דבר קטן..יש צורך לשנות את השקע המקורי של המחשב בזמן ההחלפה או שנשארים עם חיווט המקורי??

(אשמח עם משהוא יוכל להגיב לגבי גודל טורבו מתאים לפרוייקט)

תודה

פורסם

אני לא מכיר את התקע אבל אם זה OBD2 אז לא משנים כלום.

לגבי טורבו, הכול תלוי בכמה כוח אתה רוצה להוציא מהמנוע ולפי היכולת של המנוע לתמוך בכוח הזה. אתה אומר שאתה בונה מנוע ומחזק אז השמיים הן הגבול למרות שלדעתי , עד 400 כוחות סוס אתה תהנה.

פורסם

אפשר להשתיל את מנוע 1800 T (דור 4 +).זול יחסית לאחרים וקל לשפר, כמבן שאי אפשר חוקית לאשר מנוע כזה או טורבו אחר על רכב כמו שלך.הגיעו לבתים של אנשים והורידו להם רכבים מהכביש.

פורסם
פורסם

מנוע פתוח - זהו סלנג בקרב משפרי המכוניות הכוונה היא שהמנוע נפתח והוחלפו בו חלקים למחוזקים או משופרים יותר.

מנוע סגור זהו מנוע שאף פעם לא נפתח וכל החלקים של המנוע מקוריים כמו מהמפעל

אני לא מכיר גולף MK3 שהגיעה לארץ עם מנוע 2.0 מקורי, תבדוק את הנושא איזה מנוע יש לך,

בכל מקרה יש כמה כגולפם בארץ שעברו הסבה ל-1.8T ומשופרות מאוד, אך כמובן הרכבים לא חוקיים לכביש.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם (נערך)

מטריקס ישנם 2.0 GTI מקוריות בודדות של הדור השלישי בארץ, הגיעו עם מנוע 2.0 מקורי אטמוספרי.

אם זה המקרה אז זה מנוע ABF הידוע שמגיע במקור עם 150 כ''ס, נדמה לי שגם הגיעה באיביזה קופרה 2.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

n

קודם כל תודה רבה על התגובות..

*fizban - התקציב בין 15 ל17 אלף בהתשב שאני עושה את העבודה המכאנית והמון תודה על הקישור.

* avikkllk- כל הרעיון זה לבצע את הפרוייקט הזה לבד ואני חושב שאני יגיע להספק בהרבה יותר גבוהה וכמו שsystem_x אמר הן מאוד נדירות..

fiban- אשמח לדעת מה היא דגישה מומלצת למנוע בנפח הזה כיוון שבמאמר מדובר על גודל הטורבו בהנחה שאנו בוחרים 0.5 BAR השאלה איך

מגיעים לנתון הזה.

כמו כן יעזור אם למשהוא יהיה המלצה איך להתאים מחשב ניהול לסוג האוטו וסדר גודל של מחיר

תודה רבה מראש!!!

פורסם

עם כל הכבוד לכל הידע הרב פה בפורום.

הרכב הוא להיט בחו''ל עם המון המון פרוייקטים של גדישה מכל המינים והזנים.

אם אתה לא מתכנן להכניס את הרכב לסדנא אלה לבצע את העבודה לבד אז עדיף לך להציץ מעט בפורומים בחו''ל וללמוד משם.

אני לא מזלזל חלילה בפורום פה אבל שם ישנם מאות אנשים שעשו את זה בפועל ולא מנתחים השערות ותאוריות.

בהצלחה!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בלינק ששלחתי יש קישור להורדה של קובץ אקסל שאתה יכול לבחור איזו גדישה שאתה רוצה.

15-17 לא בטוח שיספיק.

מכיר את משולש השיפורים?

מחשב ניהול חיצוני למנוע מתחיל מ 4000 ש"ח מהכי פשוט עד 12000 להכי רציני. לא כולל כיוונים.

הפרוייקט האחרון שאני מכיר מקרוב (בחו"ל..) היה לקחת רכב של 135 כ"ס עם 18 קג"מ ולהביא אותו ל 360 כ"ס ו 40 קג"מ. עלות של 65000 ש"ח שזה 288 ש"ח לכ"ס. מתוכם ההתקנה היתה 14000 ש"ח בקירוב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...