Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הקטנתי ראש- אכן בדקתי אם מדובר בחניית נכים ולא מצאתי.

לא חשבתי להסתכל מאוחרי השלט כי כל הרכבים חנו נגד כיוון התנועה והיה תמרור שמתיר חניה במקום, גם כן מופנה נגד כיוון התנועה. שתי העובדות הנ"ל בילבלו אותי. משהו בהיגיון שלי גרם לי לחשוב שעל עמוד אחד יהיה תלוי רק תמרור אחד, ולכן אין סיבה לבדוק אם מסתתר תמרור אחר מאחורי התמרור שפונה אלי. (במיוחד לא תמרור שנוגד את המשמעות של התמרור שמאוחריו הוא מוסתר).

תודה לכל העונים. שלחתי מייל ל"בטלן", נראה מה יצא מזה.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

כבר נאמר לך, שגם אם כל הרכבים חונים נגד כוון התנועה - זה לא הופך את זה לחוקי, קל וחומר גם אם פקחים/משטרה אינם אוכפים את זה.

אם יש ספק - צריך לבדוק.

"בדיקה" במקרה הזה היתה לוקחת לך עוד 10 שניות.

(לנכה זה היה לוקח בטח יותר זמן).

alfa 156 2.5.

פורסם

לשני המגיבים מעלי: התמרור הוצב בצד הנגדי, בניגוד לכוון אליו הוא מתייחס, ופשוט הטעה את פות"ש, שהחנה ולא ביצע דוקטורט על המקום.

כיוון שהתמרור הוצב בצורה מטעה, יש מקום לביטול הדו"ח.

נכון שבאופן עקרוני גם פות"ש פעל בניגוד לחוק, אבל הצבת התמרור השגויה הטעתה אותו וגרמה לו לנהוג (וליתר הנהגים) לנהוג כך.

על הרשויות, בבואן לאכוף את החוק, לנהוג קודם כל ללא דופי, וזה לא המקרה.

נ.ב. טוב יעשה פות"ש אם יגלה אזרחות טובה וידרוש מהרשות לשנות את השילוט המטעה ולבקש לצבוע את הכביש באופן שיבליט שמדובר בחניית נכים, ולא יטעה נהגים אחרים.

פורסם

אתה יכול לערער על הדוח.

סביר להניח שימירו לך אותו לעבירות אחרות כגון חנייה בניגוד לכיוון התנועה - 100 ש"ח, חנייה על מעטפת - 250 ש"ח, חנייה במרחק העולה על 40 ס"מ מהמדרכה - 250 ש"ח...

לדעתי עדיין זה יצא פחות מ-1000 ש"ח...

ארז רונן

פורסם
לשני המגיבים מעלי: התמרור הוצב בצד הנגדי, בניגוד לכוון אליו הוא מתייחס, ופשוט הטעה את פות"ש, שהחנה ולא ביצע דוקטורט על המקום.

כיוון שהתמרור הוצב בצורה מטעה, יש מקום לביטול הדו"ח.

אני מנסה להבין מה היה מטעה בשילוט. הוא נסע נגד כיוון הנסיעה, חנה בניגוד לחוק (עוד לפני חנית נכה. גם נכה שהיה חונה נגד כיוון התנועה היה צריך לקבל דוח), וגם לא בדק מה קורה סביבו.

לפי החוק, התמרור צריך לבוא לפני חניה/תחולתו, אז לעניות דעתי, הוא מוצב כמו שצריך.

פורסם (נערך)
לשני המגיבים מעלי: התמרור הוצב בצד הנגדי, בניגוד לכוון אליו הוא מתייחס, ופשוט הטעה את פות"ש, שהחנה ולא ביצע דוקטורט על המקום "דוקטורט" זה כולה לצאת מהרכב ולפסוע מס' מטרים.

כיוון שהתמרור הוצב בצורה מטעה, יש מקום לביטול הדו"ח. אם יש ספק - אין ספק ולא חונים

נכון שבאופן עקרוני גם פות"ש פעל בניגוד לחוק, אבל הצבת התמרור השגויה הטעתה אותו וגרמה לו לנהוג (וליתר הנהגים) לנהוג כך.

על הרשויות, בבואן לאכוף את החוק, לנהוג קודם כל ללא דופי, וזה לא המקרה. על הנהגים מוטלת חובה לנהוג קודם כל ללא דופי -לא כ"כ קרה פה... (עבירה נוספת של חניה בצד לא נכון, "אי זיהוי" כביש דו סיטרי )

נ.ב. טוב יעשה פות"ש אם יגלה אזרחות טובה וידרוש מהרשות לשנות את השילוט המטעה ולבקש לצבוע את הכביש באופן שיבליט שמדובר בחניית נכים, ולא יטעה נהגים אחרים - זה צבוע במעטפה. האם לא מספיק ?.

איני כ"כ מסכים איתך והערותיי מודגשות.

סה"כ - מקרה מעניין ונשמח לעדכון כשיגיע.

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

איכשהו בפעם הראשונה אולי בגלל התמונה פספסתי את העניין שמדובר בחניה בתוך המלבן. אתם צודקים לחלוטין, מאוד ברור שהחניה במלבן עם שפה לבנה שונה מאוד מיתר השפה בכחול לבן שבהמשך, מבחינה אזרחית לפחות. מבחינה משפטית אני לא מתיימר לפרשן מעבר לכך. הקנס מוצדק.

בכל זאת, אם הדו"ח היה על חניה בצד שמאל - השילוט מטעה.

פורסם (נערך)

כשלמדתי תאורייה לא היה שום דבר בנוגע לאבני שפה צבועות בלבן. אין להן כל תוקף חוקי- הם פשוט לא קיימות בלוח התמרורים.

בנוסף לכך, מה שאתה קורא לו מעטפה (תמרור 820), הוא בעצם סתם מלבן בלי איקס בפנים, רואים זאת בבירור בתמונות בהודעה הראשונה.

זה שמי שאחראי על סימוני הדרך בעיריית ר"ג הוא אדם יצירתי זה יפה, אבל כדי שיבינו אותו הוא חייב להשתמש בסימונים אוניברסליים שכולם מכירים. להמציא סימוני דרך ואז לבוא בטענות לנהג ש"לא הגדיל ראש" זהכ פשוט לא רלוונטי.

בנוגע לתמרורים- גם שם הם לא סגורים על עצמם: לשים שני תמרורים מנוגדים על אותו עמוד, בצורה כזו שאחד מסתיר את השני, ויותר מכך, התמרור שמתיר חניה מופנה לבאים מהכיוון הנגדי. לכל הפחות, התמרור אינו חוקי ומבלבל.

להגיד שהקטנתי ראש במקרה הזה זו הצתדקות לדעתי. למי לעזאזל עובר בראש לבדוק אם יש שלט אחר מאחורי שלט כלשהו? אני לא אמור לצפות לזה. כמובן שמעכשיו אני כבר יודע...

למרות הכל, אני מבין שאני אשם, אבל לפי דעתי יש כאן עניין של נסיבות שהיו לרעתי. הן נבעו מרשלנות של אנשים שלא ביצעו את עבודתם כנדרש, ולכן יש מקום להתחשבות.

אני אעדכן בהתפחויות.

עריכה אחרונה על ידי den4eek

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

אוקיי אח יקר, אני שמח להודיע לך שלי ביטלו את החוק על מקרה מאוד דומה, מכיוון שאני הגעתי לחניה לא יכלתי לדעת שזאת חניית נכים, שלחתי בקשה לביטול הדו''ח בדואר רשום והיא התקבלה. אני מוכן למסור לך את הבקשה שניסחתי בשביל לחסוך לך 1000₪.

פורסם
אוקיי אח יקר, אני שמח להודיע לך שלי ביטלו את החוק על מקרה מאוד דומה, מכיוון שאני הגעתי לחניה לא יכלתי לדעת שזאת חניית נכים, שלחתי בקשה לביטול הדו''ח בדואר רשום והיא התקבלה. אני מוכן למסור לך את הבקשה שניסחתי בשביל לחסוך לך 1000₪.

אני אשמח, תודה.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם (נערך)

תשמע , חניית נכה מתחיל מקטע התמרור ..

התמרור ממוקם לכיוןן התנועה של הכביש בעוד אתה חנית נגד התנועה של הכביש ..

התמרור מופנה לכיוון התנועה זתומרת אין עילה לערעור התמורר תקני + עם קטע חניה שמתחיל מהתמורר .

מלבד זה התמורר מהכיוון השני הוא תמרור של חניה מותר בין השועות XX ל XXX.

וגם הוא מתחיל מקטע התמורר ואחריו כך ששני התמרורים אינם סותרים אחד את השני.

אתה סתם מתכווח.

גם אם תלך לבית משפט ותגיד באתי מהכייון הנגדתי וחניתי כמו כולם בתמונה.

השופט יגיד לך "נו יופי כל הכבוד כרגע הודאת בעבירה כי התמרור שמתיר חנייה תקף לקטעים שאחרי התמרור ולא לפניו.

לך תלמד תאוריה.

עריכה אחרונה על ידי LordJ

• תוכן חדש...