Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

יש לי מיצובישי סופר לנסר 97 ידני

הרכב בעל ביצועים מרשימים.

1.אם אני לא מעביר הילוך בזמן שהרכב דורש ונותן עוד גז זה משפיע על הגיר או המנוע? (דוגמא. צריך להעביר הילוך שני במהירות 20 קמ"ש ואני מעביר לפעמים במהירות 60 או מעל).

2. אם אני רוצה לשמור על הגיר הידני מה מומלץ לא לעשות בנהיגה?

3. אם אני רוצה לשמור על המנוע מה מומלץ לא לעשות בנהיגה?

4. אם אני מוריד הילוך במהירות לא נכונה זה גורם לנזק?

5. איך שומרים על המצמד (קלאץ')?

תודה לכל העונים.

פורסם

קודם כל, החלפה מראשון לשני ב- 20 קמ"ש זה טוב לשיעורי נהיגה...

בחיים האמיתיים, רצוי להחליף לפחות ב- 30 קמ"ש כדי לשמור על קצב נסיעה סביר ולא של זקנה.

מצד שני - החלפה מעל 40 בערך מתחילה "לקרוע" את המנוע.

עם השימוש ברכב תוכל להרגיש בעצמך מתי הוא דורש עוד קצת "משיכה" ומתי הטורים כבר צורחים ממאמץ.

החלפות לא נכונות פוגעות במנוע - החלפה מוקדמת מדי תגרום לו להתאמץ מדי כדי לאגור כוח שלא נתת לו בהילוך, החלפה מאוחרת מדי תגרום לטורים לטפס ולבקש הילוך גבוה יותר.

על המצמד שומרים באמצעות החלפה מעטה ככל האפשר של הילוכים (כמובן לא תמיד תלוי בך אלא בתנאי הדרך - אם תיסע רוב הזמן בכביש מהיר ולא פקוק, יתארכו חיי המצמד), וכמו שציינו לפני להקפיד לא לדרוך עליו שלא לצורך (בעיקר בעמידות/רמזורים, אנשים נוטים להשאיר רגל שמאל על הדוושה). וכמובן-כמובן טיפולים בזמן.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

המנוע שלך כמו ל מנוע יפני משנות ה 90 אוהב סלד גבוהה מבחינת החזר כוח ב סלד פחות מ 3000 אין למנוע מספיק כוח ואז אתה מאמץ אותו. גם להגיע ל 6000 באופן קבוע אומרים שלא בריא. לדעתי תראה איך ההעברות בין 3000-4000 סל"ד אמור לתת מספיק כוח בלי יותר מדי לאמץ את המנוע מבחינת סיבובים.

יותר חשוב לבריאות המנוע זה שמנים איכותיים ומתאימים ונהיגה בתווך הסלד שבו למנוע התפוקה הטובה ביותר.

סתם לדוגמא על 205 שעברה יותר מ 260 ק"מ וללא מד טורים הייתי מלא פעמים מושך ל כיוון ה 70 בשני ויותר מ 100 בשלישי כך 6 שנים ועדיין המנוע היה בריא חזק ללא צריכת שמן גם ביום השבתתה בגלל תקלה אלקטרונית. זה גם לא מומלץ אבל עובדתית זה לא עשה כלום למנוע, אבל תמיד שמתי שמנים איכותיים ופילטרים מקוריים ומקפיד על טיפולים בזמן.

על הקלאץ לומדים לשמור עם הזמן והניסיון נהג חדש יכול לשרוף קלאץ בקלות.

פורסם

מנוע צהוב - אתה באמת מושך את השני ל30 קמ"ש?

אני לא יודע איך זה מסתדר, אבל ברוב הרכבים שנהגתי בהם, 10-15 קמ"ש היו כבר די והותר כדי להעביר להילוך שני, אפילו למנוע דל מומנט וכ"ס כמו שיש לי בקליאו. בוודאי ברכבי טורבו דיזל או רכבי בנזין חזקים יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מנוע צהוב - אתה באמת מושך את השני ל30 קמ"ש?

אני לא יודע איך זה מסתדר, אבל ברוב הרכבים שנהגתי בהם, 10-15 קמ"ש היו כבר די והותר כדי להעביר להילוך שני, אפילו למנוע דל מומנט וכ"ס כמו שיש לי בקליאו. בוודאי ברכבי טורבו דיזל או רכבי בנזין חזקים יותר.

האמת שאני כבר 5-6 שנים לא נוהג על ידני באופן סדיר. אבל לפני כן נהגתי בכמה ידניות, ותמיד התחושה ב- 20 קמ"ש כשהעברתי לשני, שאני לוקח כוח למנוע ועובר זמן משמעותי של שנייה-שתיים עד שנוח לו "לסחוב" בשני בלי מאמץ.

פורסם
תשובה אחת לכל השאלות להעביר הילוכים בזמן, כנ''ל להוריד, ולא להשאיר את הרגל על הקלאץ.

אפשר הסבר למשפט (ולא להשאיר את הרגל על הקלאץ)

איך בדיוק?

פורסם
קודם כל, החלפה מראשון לשני ב- 20 קמ"ש זה טוב לשיעורי נהיגה...

בחיים האמיתיים, רצוי להחליף לפחות ב- 30 קמ"ש כדי לשמור על קצב נסיעה סביר ולא של זקנה.

מצד שני - החלפה מעל 40 בערך מתחילה "לקרוע" את המנוע.

עם השימוש ברכב תוכל להרגיש בעצמך מתי הוא דורש עוד קצת "משיכה" ומתי הטורים כבר צורחים ממאמץ.

החלפות לא נכונות פוגעות במנוע - החלפה מוקדמת מדי תגרום לו להתאמץ מדי כדי לאגור כוח שלא נתת לו בהילוך, החלפה מאוחרת מדי תגרום לטורים לטפס ולבקש הילוך גבוה יותר.

על המצמד שומרים באמצעות החלפה מעטה ככל האפשר של הילוכים (כמובן לא תמיד תלוי בך אלא בתנאי הדרך - אם תיסע רוב הזמן בכביש מהיר ולא פקוק, יתארכו חיי המצמד), וכמו שציינו לפני להקפיד לא לדרוך עליו שלא לצורך (בעיקר בעמידות/רמזורים, אנשים נוטים להשאיר רגל שמאל על הדוושה). וכמובן-כמובן טיפולים בזמן.

וכמו שציינו לפני להקפיד לא לדרוך עליו שלא לצורך (בעיקר בעמידות/רמזורים, אנשים נוטים להשאיר רגל שמאל על הדוושה). וכמובן-כמובן טיפולים בזמן

אפשר הסבר

פורסם

כשאתה עומד ברמזור תשלב לניוטרל ואל תלחץ על הקלאץ', ברגע שתראה שהרמזור עומד להתחלף אז תשלב הילוך.

טיפולים בזמן זה לפי המרווחים של הרכב שלך, כל 10/15 אלף ק"מ, להקפיד להשתמש בשמנים ונוזלים איכותיים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

וכמו שציינו לפני להקפיד לא לדרוך עליו שלא לצורך (בעיקר בעמידות/רמזורים, אנשים נוטים להשאיר רגל שמאל על הדוושה). וכמובן-כמובן טיפולים בזמן

אפשר הסבר

כדי להחליף הילוך, אתה לוחץ קלאץ' עד הסוף ואז מעביר הילוך, נכון?

אז אחרי ההעברה יש להוריד את הרגל לגמרי מדוושת הקלאץ'. לא מעט אנשים לא עושים זאת, ומשאירים את הרגל על הדוושה בעת המתנה ברמזור ולפעמים אפילו תוך כדי נסיעה. הלחץ הזה על הדוושה סתם יוצר חיכוך ובלאי מואץ.

לשם כך, יש ברוב הרכבים מצד שמאל של דוושת הקלאץ' מין משענת לכף הרגל, או "דוושת דמה", ושם יש להניח את הרגל. זה גם עוזר ליציבות ותנוחה נכונה של הגוף. מנסיון - תתרגל את זה כמה ימים ואז זה כבר יבוא לך טבעי.

פורסם

ואני אומר, אם יש לך נטייה למשוך הילוכים ולנסוע בסלד גבוה, לפחות אל תעשה את זה עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת העבודה, שבסופר לנסר זה קורה מהר מאוד.

Miata ND2

פורסם
ואני אומר, אם יש לך נטייה למשוך הילוכים ולנסוע בסלד גבוה, לפחות אל תעשה את זה עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת העבודה, שבסופר לנסר זה קורה מהר מאוד.

אם יש לך נטייה למשוך הילוכים ולנסוע בסלד גבוה, לפחות אל תעשה את זה עד שהמנוע יגיע לטמפרטורת העבודה,

תסביר בבקשה?

פורסם

כשהמנוע לא נמצא בטמפרטורת העבודה ונוצר עליו עומס כמו נסיעה מאומצת , הבלאי הוא גבוה משמעותית מאשר הבלאי בטמפרטורת עבודה.

לכן הכלל הוא פשוט, לא לוחצים עד הגעה לטמפרטורת עבודה, ואז מחכים עוד קצת שגם השמן יגיע לטמפרטורת עבודה.

Miata ND2

פורסם
כדי להחליף הילוך, אתה לוחץ קלאץ' עד הסוף ואז מעביר הילוך, נכון?

אז אחרי ההעברה יש להוריד את הרגל לגמרי מדוושת הקלאץ'. לא מעט אנשים לא עושים זאת, ומשאירים את הרגל על הדוושה בעת המתנה ברמזור ולפעמים אפילו תוך כדי נסיעה. הלחץ הזה על הדוושה סתם יוצר חיכוך ובלאי מואץ.

לשם כך, יש ברוב הרכבים מצד שמאל של דוושת הקלאץ' מין משענת לכף הרגל, או "דוושת דמה", ושם יש להניח את הרגל. זה גם עוזר ליציבות ותנוחה נכונה של הגוף. מנסיון - תתרגל את זה כמה ימים ואז זה כבר יבוא לך טבעי.

אתה מתכוון לחצי קלאץ' בעמידות נכון?

אם לוחצים חצי קלאץ בעמידות זה או עדיפות לניוטראל?

• תוכן חדש...