Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח בריאות פרטי - כן \ לא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
(אתם מכירים עוד מישהו שעשה ביטוח ערך הקרקע לדירה בבית משותף?)

קצת סטיה מנושא השרשור כן, אני - בשנים האחרונות שבהן גרתי ברב קומות. אבל גם אני לא הייתי מודע לאפשרות עד לפני מספר שנים.

לגבי ביטוחי הבריאות - לדעתי הם חשובים, יש בחוג המכרים שלי מישהי שעברה מספר ניתוחים בחו"ל וביניהם יצאה מספר פעמם לבדיקות באותו מקום - הביטוח שילפ בלי לפצות פה, ומדובר בסכומים גבוהים מאד.

עם זאת יש לא מעט בעיות בנושא, והחשובה בהן היא שמשרד האוצר מתערב מדי פעם ואונס את החברות להוסיף ובעיקר להסיר כיסויים. למשל - נושא תרופות שאינן כלולות בסל הבריאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבה בנושא משנת 2012:

http://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3574822,00.html

כתבה נוספת על כפל הביטוחים:

http://www.themarker.com/consumer/health/1.1675772

מהכתבה הראשונה דווקא התרשמתי שלהיפך (יש כתבות מגמתיות שלכתב יש אינטרס להכפיש את הצד השני), מקריאה של טוקבקים שם (כמובן לא מסתמך על טוקבקים אף על פי שחלקם אנשים בעלי ניסיון, לעומת כתב זוטר שעליו אני עוד פחות סומך)

לא יודע איפה נתקעה ההצעת חוק של ביטול\קיזוז הכפל ביטוחים אבל אין ספק שבביטוח פרטי יש לך כיסויים שלא קיימים בביטוח של הקופה.

גם הקטע של ה'פלאטינום' ושות' בקופות מגוחך שאתה צריך להמתין תקופה מסויימת כדי שתוכל להשתמש\לנצל במקרה הצורך בכיסויים שלה..

פורסם

באסותא יש טיפול נמרץ, ואת זה אני אומר מכיוון שחמי מאושפז בה כבר שבוע בעקבות ניתוח שהסתבך.

פורסם

אתה יכול לא לשלם כפל ביטוח!

יש ביטוח משלים שב"ן, שזה בעצם יכסה כל מה שהקופה לא תכסה. חלק מהחברות ביטוח אפילו יטפלו לך בכל העניין מול הקופה ובינתיים יעבירו לך את הכסף.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אגב, בהמשך לנושא (למי שמשלם ביטוח בריאות פרטי):

כמה אתם משלמים על ביטוח בריאות כזה (שבד"כ כולל הכל, ביטוח מקיף\השלמות של הקופות חולים) ליחיד\משפחה?

פורסם (נערך)

אני בעל משפחה זןג+2 קטנים,

יש לי מגן זהב,ביטוח סיעודי,סל תרופות פרטי(משלים שב"ן),וביטוח רפואי

של מחלות קשות שלא נדע כמובן.

ברור שזה יקר מאד אבל אנו עברנו מחלת סרטן ילד בן 3

(שנתיים אישפוזים ועוד טיפולים אחרי)

ולפעמים אני שואל את עצמי מה הייתי עושה אם לא היו לנו את הביטוחים הללו חלילה,

(מזל שיש לי את המכשייפה שלי :-) שהתעקשה על זה בזמנו)

הפעלנו כמה ביטוחים אבל רק לצורך המחשה קטנה עשיתי חשבון קטן וניפרד על מאות

הפעמים שהיינו צריכים להגיע לבית חולים רמב''ם וקיבלנו החזר נסיעות מהביטוח מגן זה''ב,

לאורך השנים מדובר בעשרות אלפי ש''ח,רק נסיעות(!!)

כנ''ל זיכוי מלא מתרופות,ועוד פוליסות שונות

שהפעלנו באדיבות איש מקסים שהוא סוכן ביטוח במיקצועו,שעזר לנו אז.

היתה תקופה של שנה וחצי ששילמנו גם על ביטוח נוסף ''מכבי שלי'' אבל החלטנו לותר על זה,

נכון למי שאמר,לא קל לתבוע חב' ביטוח וזה מייאש מאד מומלץ להעזר בחבר שמבין

אחרת הם יתישו אותך ולרב ינצחו.

בעת רכישת פוליסת בריאות יש להקפיד למסור מידע רלוונטי אחרת ביום ש(לא) נזדקק

הם יכולים לשחק על הסתרת מידע רפואי,

גם אותי ניסתה אחת החב' להאכיל קש ורק בהתערבות ידידי המלומד שפגשתי במיקרה

בבית חולים רמב''ם הבינו שעדיף להם לשלם ואפילו רטרואקטיבית.

מאחל לכולם הרבה בריאות ושלא נזדקק להם,

לדעתי את הביטוח המושלם של הקופות חולים מומלץ מאד

לעשות ומייד,שזה ביטוח מצויין ומאד הוגן,ויחסית לביטוחים האחרים

קל ונוח להתעסק איתו.

לשאלתך-

ביטוח סעודי+מגן זהב אנו משלמים כ 400-450 ש''ח בחודש למשפחה,

ביטוח תרופות משלים אנו משלמים כ 20 ש''ח בחודש למשפחה,

ביטוח מחלות קשות אנו משלמים כ 250 ש''ח בחודש לי ולאשתי ולבת,

את הבן הם לא מבטחים כי צריך לחכות 5 שנים לתום מחלה,לדעתי

כבר עברו 5 שנים יש לבדוק את זה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם (נערך)

יש לי את "מדיכלל פרמיום" +עוד כמה הרחבות (שאתה יכול לראות בלשונית "מה עוד ניתן לבטח" ושהסוכן אמר שהן חשובות {למימון שלו ליאכטה :D}) לשני בני זוג מעל גיל 40+שני ילדים מתחת לגיל 12.

בסה"כ הפרמיה החודשית היום (על הכל ולכולם) עומדת על קצת יותר מ450 ש'.

בנוסף, כולנו מבוטחים בשב"ן הכי רחב שנהוג בקופה שלנו (האישה והילדים בכללית פלטינום, אני בלאומית *משהו* זהב, או שקר כלשהוא...)

כל זה יחד מוסיף עוד כ-200 שקלים לחשבון.

הכל התחיל מפחות כסף כשהיינו צעירים ויפים,:oops: והפרמיה כמובן מתייקרת עם השנים.

אגב- לי יש תוספת לפרמיה בגלל שאני מעשן.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אישתי עובדת בחברת ביטוח גדולה ושנינו מבוטחים בפוליסה לעובדים ובני משפחותיהם+ביטוח שיניים משמר. גם את המקיף עשיתי דרכה :wink:

בנוסף יש לשנינו "מכבי שלי". יוצא כמה מאות שקלים לחודש בשביל שקט נפשי.

פורסם

יש אתר שמשווה מחירי ביטוח בריאות בחברות השונות.

http://supermarker.themarker.com/BituachBriut/CompareHealthInsurance.aspx

המחיר הזה הוא סופי (זה הסכום שישולם בסוף חודש)? או שיש עוד תוספות (פרמיות/עמלות) שונות שלא מופיעות שם?

אצל סוכן זה בד"כ יוצא יותר יקר (ברוב המקרים) לא?

בכלל, נראה לי שבנושא בריאות עדיף לעבוד מול סוכן (פרטי של אחת מהחברות הגדולות) מאשר מול טלפניות/מוקדנים שמעבירים אותך מאחד לשני..

יש הסתייגות בנושא?

פורסם

אספר לך סיפור.

לפני כ 9 שנים סבתי לא רצתה לעשות ביטוח בריאות (הייתה בת 57- גיל שבו אפשר לעשות ביטוח).

כעבור שנה גילו לה סרטן. בגלל שלא עשתה ביטוח היא נאלצה לשלם 13 אלף ש"ח לחודש כדי לקבל תרופה מאריכת חיים.

זה מעבר לכל הטיפולים והריצות לבתי החולים שבהם לא היה ביטוח.

סבי היה צריך למכור את הבית. לא נשאר יותר כסף. לבסוף היא נפטרה לפני מכירת הדירה ולכן הדירה קיימת עד היום.

למה אני מספר לך את זה? כי לדעתי באופן חד משמעי כל אחד אם יש לו את היכולת ואם הוא צריך לגרד טיפה, חייב לעשות ביטוח פרטי.

מה שנותנות החברות (מכבי, כלל וכו) לא מספיק מעבר לביקור אצל הרופא משפחה.

אני משלם 13 ש"ח בחודש מכיוון שאני רק בן 21.

אספר לך עוד משהו. אבא שלי סוכן ביטוח.

אני לא יכול לספור את המקרים בהם אבא שלי הגיע לפגישה, הסביר את החשיבות של הביטוח. הלקוח לא היה מעוניין בביטוח.

כעבור חודש התחנן שאבא שלי יעזור לו כי גילו אצלו סרטן/ מחלה אחרת שאין לו את היכולת לעמוד בה מבחינה כלכלית.

כמובן שאבא שלי לא יכל לעשות כלום.

הרבה לא יודעים אבל סוכן הביטוח הוא כמו העורך דין של הלקוח נגד חברות הביטוח.

לסוכן הביטוח יש את האינטרנס לעזור לך בתביעות ושתקבל את מלוא כספך ולכן מאוד חשוב לעשות ביטוחי בריאות דרך סוכן ביטוח שמגיע אליך הביתה.

הסוכן מגיע הביתה, בודק מה יש לך ומוודא שאין לך כפילויות לפני שממליץ לך על ביטוח מסויים.

אתה יכול להצליח בעבודה שלך ובכל דבר שאתה עושה, לקבל עשרות אלפי שקלים מדי חודש. יום אחד לקום בבוקר ולקבל את הבשורה שאתה חס וחלילה שלא עלינו, חולה במשהו שמצריך טיפולים מורכבים ויקרים. פה מתחילה הבעיה הכספית כשאין ביטוח. התחנונים לחברות הביטוח, מכירת הרכב והדירה, גיוס כספים ומה לא. אנשים מוצאים את עצמם ברחוב לאחר כמה שנים ללא כסף ומשפחה.

פורסם

ביטוח אלמנטרי (דירה,רכב,עסק) העברתי לחברות הישירות.

פנסיוני,חיים,בריאות ואחריות מקצועית- עדיין אצל השוקה הישן והטוב.

לא רק בגלל שביום פקודה יהיה על מי לסמוך (כי אני לא בטוח שזה כך), אלא בגלל שהביטוחים הללו דורשים הרבה תשומת לב,התאמה אישית ורגולציה בזמן הכנת הפוליסה, ע"מ למקסם תנאים,לכסות את כל הסיכונים, ולהפחית את הפרמיה למינימום האפשרי.

*שים לב שההצעות הזולות במחשבון שלך הן לכיסוים חלקיים ביותר.

יש פוליסות שסתם ישאבו לך כסף, וביום פקודה, חו"ח, לא יכסו אותך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

באמת תודה לכל המשתפים (כולל אני)

''מכל מלמדי השכלתי''

למגיב מעלי,באופן מיקרי גם אני עשיתי את הביטוחים ה''רגילים''

אצל חב' הישיר למינהן ואת ביטוחי החיים אצל ''שוקה'' אבל

הניסיון שלי לגמרי לא טוב עם ה ''שוקות'' הללו, הלב שלי בכלל לא שלם עם זה,

הלואי ולא נזדקק להם לעולם.

פורסם

טעות טעות טעות לא לעשות ביטוח חיים היום. הבדיחה היא שביטוח אלמנטרי לרכב כולם עושים בלי לחשוב פעמיים ( אני לא מדבר על רכב של 10,000 ש״ח לדוגמא), אבל שזה מגיע לבריאות, חיים,אובדן כושר עבודה, ושאר ״הטבות״ שמזמנים לנו החיים, על זה מוותרים.

עד שאתה לא נזקק לביטוח פרטי,ועומד בפני שוקת שבורה של מצב רפואי לא מכוסה, או תור שנקבע לעוד שנתיים, או תרופה שעולה הון קטן, אתה לא באמת יודע להעריך את הביטוח. ונכון שזה יקר מאד, ונכון שלא תמיד מבינים את החשיבות, אבל בעת הצורך אתה מבין את גודל הטעות.

זאת דעתי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם (נערך)

צודקeransh1 !!

אבל קח בחשבון שהמבוטח לרוב יזדקק לעזרה מקצועית ביום פקודה כי כסף לא תקבל כ''כ

בקלות מהבוסים של ה''שוקות''.

עריכה אחרונה על ידי yossy

• תוכן חדש...