Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוסר עבודה של פועל בתיאלנד לא שווה למוסר עבודה של פועל בגרמניה. אני יודע שרוב העבודה מבוצעת על ידי מכונות, אבל בקרת איכות וסטנדרטים נקבעים על ידי בני אדם. לא מאמינים? תסתכלו איך נראת גרמניה ואיך נראת תיאלנד. אתם חושבים שזה צירוף מקרים?

יוליאן, אם רובוט מחליף רובוט אז זה באמת לא משנה, אבל אם במפעל הטורקי פועל מחליף את הרובוט - הדבר משנה גם משנה.

מכיוון שעלות כ"א בטורקיה זולה ביחס לעלותם ביפן, אז קיים סיכוי סביר שחלק מהמטלות הרובוטיות יבוצעו בידי פועלים מקומיים.

שניכם מתעלמים מהעובדה שבסוף כל תחנה בפס הייצור יושב לו בתאילנד/ טורכיה/ אוזבקיסטן גרמני בשר ודם ועושה בקרת איכות ככה שזה ממש לא רלוונטי מי ואיך הבריג את הבורג כי בסוף ההליך הוא יתקל באותה בקרת איכות בדיוק.

דין מפעל בתאילנד של ב.מ.וו (לדוגמא) שיש לו בקרת איכות של היצרן אינו כדין "מפעל תאילנדי" אלא כדין מפעל גרמני שממוקם על אדמת טאילנד.

זה לא שמפעל ההרכב של ב.מ.וו בתאילנד נראה כמו SWEAT SHOP עם עשרות ילדים תאילנדים, לא מיומנים שמרכיבים מנועי M ב CLA עם 4X4 של מיצובישי מגנום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הולך פה? אני מתנגד לשרשור הזה!!

אני מנצל כבר שנים את התפיסה הישראלית ש"טוב טויוטה במוסך מרנו על הכביש"[דרוש מקור]

אני מתייחס לירידת הערך המפלצתית של רכבים צרפתיים שנתפסים כלא אמינים ובלתי סחירים שמאפשרת לי להנות מרכבים איכותיים ונוחים במחירים זולים.

שרשור כמו זה עלול לפגוע בי ובאחרים אישית במידה ויצליח לשכנע שלא כך הדבר ויגרום לאנשים לפתוח את רשיון הרכב ולראות היכן יוצר האקזמפלר שלהם או לחילופין להבין שמכלולי הרכב היפני שלהם זהים לצרפתי.

מעבר לצחוקים ולתובנות הסוציולוגיות על עמנו, זוהי גלובליזציה במיטבה.

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

אני מנצל כבר שנים את התפיסה הישראלית ש"טוב טויוטה במוסך מרנו על הכביש"[דרוש מקור]

אני מתייחס לירידת הערך המפלצתית של רכבים צרפתיים שנתפסים כלא אמינים ובלתי סחירים שמאפשרת לי להנות מרכבים איכותיים ונוחים במחירים זולים.

שרשור כמו זה עלול לפגוע בי ובאחרים אישית במידה ויצליח לשכנע שלא כך הדבר ויגרום לאנשים לפתוח את רשיון הרכב ולראות היכן יוצר האקזמפלר שלהם או לחילופין להבין שמכלולי הרכב היפני שלהם זהים לצרפתי.

אני חובב מושבע של צרפתיות ומתכנן לחזור לאחת אפילו שיש לי כרגע סיויק. תתפלא.

Tuning:lol:

פורסם

בטח לא פעם ראשונה ובטוח שלא אחרונה שבה מדורי הרכב ברשת מקבלים מאיתנו רעיונות לכתבות (אעלק) מקוריות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לעיתים מקום הייצור של הרכב הוא בולשיט גמור ולעיתים גם מדבקת היצרן שעל הרכב היא בולשיט כי באותו מפעל מייצרים את אותו הרכב בעבור מספר יצרנים שונים.

אבל, יתכנו גם מיקרים שמקום ההרכבה של הרכב ישפיע גם ישפיע כך למשל:

מספיק שאת מקום הרובוט מחליף פועל זול כדי שאיכות הרכב תהיה שונה.

מספיק שספקי המשנה יהיו אחרים ויספקו רכיבי מערכת שמתממשקים במדויק אל הרכב אבל מתוכננים אחרת מאותם רכיבים של ספק משנה איכותי יותר.

והינה - מקבלים את אותו רכב באיכות שונה לחלוטין.

לשלול את הטענה שמקום ההרכבה לא משנה דבר זה לא נכון - בדיוק כמו שהטענה ההפוכה איננה נכונה.

כל מקרה לגופו.

נכון מאוד.

אמינות הרכב נקבעת על ידי התכנון וגם היצור.

התכנון לא משתנה בין ארץ יצור אחת לשניה, ובמובן הזה ארץ היצור לא משפיעה על אמינות הרכב. למשל: יצרנים יפנים מסוימים מתכננים מחברים חשמלים באיכות גבוהה ואילו יצרנים אירופאים מסוימים משתמשים במחברים פחות טובים. כמובן שבעיות חשמל או בעיות שצצות לפעמים לא יקרו ברכבים יפנים אלה , ללא קשר לארץ היצור. באותם רכבים אירופאים, יהיו יותר תקלות חשמל אבל ללא קשר לארץ היצור.כאשר למנועי הקורולה היתה בעית בוצה, הבעיה נבעה מהתכנון והופיעה בכל הקורולות, ללא קשר לארץ היצור.

יצור- בזמנו מרצדס היתה בעלים של קרייזלר ולמרות כל המאמצים לא הצליחו לשפר את אמינות הרכבים. כלומר, זה לא ברור מאליו שיצרן יודע לישם בקרת איכות טובה במפעלים שלו בארצות אחרות.

ספקי משנה- מכלולים שתכנונם זהה, מיוצרים על ידי ספקים שונים בארצות שונות, ולמרות התכנון הזהה אמינות המכלולים עלולה להיות שונה. למשל: הרבה מהחלקים האוטומוטיבים של סקודה פביה, איביזה ופולו אמורים להיות זהים. אבל במציאות רמת האמינות של הרכבים שונה, בין השאר בגלל ספקים שונים לסטרטר, אלטרנטור וכו'.

כפי שכתב dorki - כל דבר לגופו.

יהודה

פורסם
נכון מאוד.

...

יצור- בזמנו מרצדס היתה בעלים של קרייזלר ולמרות כל המאמצים לא הצליחו לשפר את אמינות הרכבים. כלומר, זה לא ברור מאליו שיצרן יודע לישם בקרת איכות טובה במפעלים שלו בארצות אחרות.

...

יהודה

קרייזלר עלו בכמה רמות שהם עברו לידיים של פיאט הלא איכותית מהידיים של מרצדס האיכותיית.

Audi starts production of new TT in Hungary

איכס

אייל

פורסם

ירידת ערך? לך תספר סיפורים למישהו אחר!

ירידת ערך ברכב צרפתי היא בסביבות 10% לשנה שזה מעולה. (יש לנו שני רכבים צרפתיים בבית)

ומעבר לכך, רצוי שתסתכל באילו מחירים נמכרות יפניות/קוריאניות משפחתיות מול פלואנס למשל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מאקו כנראה קראו את השרשור הזה והחליטו לעשות כתבה בדיוק על הנושא הזה.

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-ccd7107b7ad9741006.htm?sCh=cf404569c706a210&pId=2082585621

אני מת להראות את הכתבה הזאת למשפחה שלי!!!:lol:

הם תמיד אומרים לי עזוב מזדה,טויוטה וסוזוקי זה לא יפני...הונדה זאת יפנית אמיתית!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
מישהו חייב לעורר את הנושא הזה: ברשיון של כל החדשות מופיע "פולקסווגן מקסיקו" , "מיצובישי תאילנד" , "הונדה טורקיה" , ו"יונדאי הודו" וגם "טויוטה טורקיה".

גלובליזציה, זה המושג שעושה לך סלט.

פז'ו מפתחת מנוע ביחד עם ב.מ.וו שמייצרת גם בדרום אפריקה וחולקת טכנולוגיות עם טויוטה שהרימה פרוייקט עם סובארו שמייצרת ביפן בניגוד להונדה שמייצרת סיוויקים בטורקיה ורגע, מה עם פלטפורמות זהות שמשמשות כמה יצרנים שונים?

ודגם של פורד שנראה בדיוק כמו מאזדה 323?

ופיאט דובלו שמעכשיו יהיה רנו קנגו? (ואיך אירנה תקבל את זה????).

בקיצור, ארץ המוצא כיום היא רק אינדיקציה שמתאמת את רמת הציפיות של הלקוח מהמוצר, כלומר מישהו קונה ב.מ.וו לדוגמא, יש לו רמת ציפיות לקבל מוצר "גרמני"- איכותי, מוצק, מתקדם וכו' וכו'.

ייתכן בהחלט שאותו לקוח יקבל את הבימר שהזמין ויוצר בארה"ב או דרום אפריקה למשל, ייתכן בהחלט שהלקוח לא ייחוש בשום הבדל.

כפי שציינו כבר, אומנם הייצור מתבצע במדינות זרות אך לרוב יצרנית האם שולחת אנשים "משלה" לבצע את בקרת האיכות כדי לוודא עמידה בסטנדרטים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כמעט ואי אפשר לשנות דעות של אנשים נקודה.

דוגמא לכך אצלנו בעבודה, לאחד יש קורולה 2007 ולשני מגאן 2008. שניהם קנו את הרכב באותו זמן והנסועה שלהם דומה, בערך 25,000 ק"מ בשנה.

בעל הקורולה משוכנע שרכב קונים רק יפני, "הרי זה ידוע", כשהוא הגיע למוסך להחליף רדיאטור ופעם אחרת להחליף אלטרנטור ומצבר לכולם היה ברור שזה בלאי טיבעי. כשהמגאניסט הגיע למוסך לניקוי בוצה ופעם שנייה לתיקון מפתח ופעם שלישית לתיקון ידית הארמברקס כולם לעגו לו "אמרנו לך...".

השניים ביצעו השוואת עלויות למשך שלוש שנים יצא שה"מגאניסט"הוציא על אחזקה כ 2,000 ש"ח יותר מה "קורוליסט", מה שהוכיח לכולם את מה שהם ידעו כבר קודם, שהיפניות עדיפות.

לבעל המגאן היו טיעונים חזקים, לדוגמא, במגאן מבצעים טיפול אחת ל 30,000 ק"מ ואילו בקורולה אחת ל 15,000 ק"מ והטיעון המנצח היה שהקורוליסט שילם ברכישה 18,000 ש"ח יותר ממנו על רכב שישן ממנו בשנה. כמו כן, המגאן הרבה יותר מרווחת ובעיקר יותר בטיחותית.

אתם חושבים שמשהו הקשיב לו ? משהו אמר לו אתה צודק ? הקורוליסט אמר טעיתי ? המשיכו להגיד לו, חכה חכה, התקלות יגיעו, שנה הבאה יתקלקל לך הגיר...

תהיתי מהיכן מגיעה צורת החשיבה הזו, מה אנשים מטומטמים ? לדעתי, התשובה נעוצה ברצון לחשיבה פשוטה. תהליך רכישת רכב הוא גם ככה תהליך מורכב, איזה רכב לקנות ? חדש או משומש ? איזה נפח ? אוטומט? ידני? כאב ראש, כרב ראש, כאב ראש.

בתת מודע אנשים מחפשים כללי אצבע לחסוך מעצמם התלבטויות, אחד שאומר אני טויוטה לכל החייים, הכל פשוט אצלו, כשצריך להחליף רכב רכב הוא חושב עשר דקות, קורולה או אוריס ? מקבל החלטה וקונה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מצד שני,הקורולה תשמור בצורה הרבה יותר טובה על הערך שלה,למרות שאני אישית הייתי מעדיף את המגאן בגלל הנוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שהפער בין קורולה למגאן אפילו גדל בימינו.

תיקח רכב מודל 2010 עם כ 100,000 ק"מ

קורולה 2010, מחיר בין 75 ל 80.

פלואנס 2010 מחיר בין 40 ל 50.

פער של 30,000 ש"ח ????? זה באמת הפער באיכות בין קורולה לפלואנס ??

נוסע בפריוס 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפער הפסיכולוגי של המחירון, מעבר לזה אין "איכות" מיוחדת בקורולה לעומת הפלואנס. לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו אבל זה לא באמת מצדיק הפרש של 30K.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...