Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוסר עבודה של פועל בתיאלנד לא שווה למוסר עבודה של פועל בגרמניה

אני לא חושב שלמילים Arbeit Und Ordnung יש תרגום טוב לטורקית. במילים אחרות, לא ממש תראה במקומות האלה גרמנים בלונדינים עם עיניים כחולות.

אבל לדעתי ארץ מוצא עדיין משחקת תפקיד מאוד חשוב באיכות ההרכבה. דוגמא - מוצרי אלקטרוניקה של פיליפס, שנחשבו לאמינים ומוצלחים בעולם, אחרי שייצור עבר לסין, ירדו לרמה (ואפילו מתחתיה) של נו ניים סיני בשליש מחיר. פורד פוקוס - אומנם לא תופעה מוכרת בארץ, אבל לפורד פוקוס שמורכבת ברוסיה יש נטייה של התנתקות גלגל אחורי יחד עם הבלם מהרכב. דוגמא נוספת, מוכרת לכולנו - תופעת בוצה במנועי טויוטה קורולה מהדור של 2002-2007, שהגיעו מטורקיה. או התפרקות כללית של רנו מגאן 2 סדאן, האיך לא, טורקיות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עד שאתה לא מוצא את עצמך בשיחה עם מישהו שמתלהב מטויוטה אייגו ואתה מסביר לו "אבל למה לא לקנות C1\107 בפחות" והוא מתעקש "כי זה לא טויוטה" אתה לא מבין עד כמה אתה יכול להיקלע לשיחות מצחיקות בנושא.

זה לא מצחיק, זה מתיש ומדכא לשכנע מישהו שבאמת מאמין בזה ולפעמים לגלות שאנשים שתפסת מהם הם בעצם סתומי על בכל מה שקשור לרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה מפתיע אותך? לא כל אחד מתעניין בעולם הרכב, למעשה חובבי רכב הם קבוצה די קטנה באוכלוסיה. אתה מצפה שכל אחד ידע את ההבדל בין דגמי סלולר שונים? מה הבדל בין אייפון 5S לאיפון 5C? את ההבדלים בין כיריים קרמיים לכירים אינדוקטיביים? בין צינור SP לציור פקסגול?

בקיצור - אני מצפה ממי שמתכוון לרכוש רכב לבצע איזה סקר וללמוד את החומר לגבי הדגמים הרלוונטיים עבורו, אבל אל תצפה מכל אחד להבין את ההבדל בין DSG6 ל-DSG7.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה ישראלים מתעקשים שישראלים מתעקשים?

דברים שקיימים בכול העולם ישראלים חושבים שיש רק בארץ.

פיאט \ קרייזלר מעבירים את המשרדים ללונדון אז מה זה אומר על החברה?

אייל

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה מפתיע אותך? לא כל אחד מתעניין בעולם הרכב, למעשה חובבי רכב הם קבוצה די קטנה באוכלוסיה. אתה מצפה שכל אחד ידע את ההבדל בין דגמי סלולר שונים? מה הבדל בין אייפון 5S לאיפון 5C? את ההבדלים בין כיריים קרמיים לכירים אינדוקטיביים? בין צינור SP לציור פקסגול?

בקיצור - אני מצפה ממי שמתכוון לרכוש רכב לבצע איזה סקר וללמוד את החומר לגבי הדגמים הרלוונטיים עבורו, אבל אל תצפה מכל אחד להבין את ההבדל בין DSG6 ל-DSG7.

אני חושב שלסרב לקנות 107/ להוריד אותה מהאופציות כי זה צרפתי אבל לקחת בחשבון טויוטה אייגו זה טמטום שרק גורם לבעליו להפסיק כסף וזה משהו שרוכשים צריכים להיות מודעים אליו.

פורסם
אני באמת לא יודע להחליט אם זה משנה או לא.

עם זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שאת רוב או כל הדגמים הזולים (i10, ספייסטאר וכו') שולחים לייצור במדינות כמו תאילנד והודו.

אז אם זה לא משנה, למה דווקא אותם שולחים לשם? למה לא שולחים את דגמי הביניים ואת הדגמים היוקרתיים?

יכול להיות שספרד או גרמניה או צרפת זה לא משנה בגלל שבאמת הכל יהיה רובוטי גם ככה, אבל נראה לי שבדגמים הזולים זה מאד משנה - כיוון שהם מיוצרים במדינות עולם שלישי. אני חשבתי בזמנו על הספייסטאר, ואחד השיקולים (אמנם לא מאד מרכזי אבל עדיין) לפסול אותה היה שהיא מיוצרת בתאילנד...

במכוניות זולות מרכיב שכר העבודה משמעותי יותר מאשר ביקרות, מכאן ההעדפה לייצורן במקומות עם שכר עבודה נמוך יחסית. בקרת האיכות והליכי הייצור זהים במרבית המקרים, כך גם החומרים, ללא קשר למקום הייצור. אין לכן סיבה להבהל ממכוניות המיוצרות בתורכיה, סלובניה, פולין, הודו או תאילנד.

פורסם

לפות"ש, בלי קשר לארץ המוצא, לדעתי אם אתה מרוצה מהסיוויק שלך אין לך סיבה להחליף, מדגיש זה לדעתי בלבד.

אגב, אני כמוך מתלבט האם להשקיע כמה אלפים בסיוויק הישנה שלי לשיפורים קוסמטיים או לשדרג, כרגע הנטייה שלי זה להישאר בגלל הכיף והאמינות של הרכב הזה.

כמובן, הכל פונקציה של האם יש כסף פנוי....

נוסע בפריוס 2008

פורסם

טויוטה ורסו מגיע לכל אירופה מהמפעל הטורקי.

כנ"ל לגבי פיאט פיורינו והאחיות התאומות של פיג'ו וסיטרואן ועוד כמה מסחריות גדולות יותר.

עדין טורקיה מייצרת רק דגמים מתפתחים?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

סלוארייד, תתפלא בדר"כ רוכש סלולרי חוקר לפני רכישה ומבין את ההבדלים בין אייפון 5S לבין 5C וכנ"ל כיריים.

לגבי רכב, לא רק שהוא לומד את הנושא, בגלל הסכום הגבוה הוא גם מתייעץ עם "מומחה" אם זה חבר או משפחה.

נוסע בפריוס 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובכל זאת יוצא לי לדבר עם אנשים שמשוכנעים בשטויות האלה. בד"כ ה"מבין" שלהם הוא איזה סבא שעוד משוכנע שלוולבו יש את הפח הכי עבה מכולם.

פורסם
ובכל זאת יוצא לי לדבר עם אנשים שמשוכנעים בשטויות האלה. בד"כ ה"מבין" שלהם הוא איזה סבא שעוד משוכנע שלוולבו יש את הפח הכי עבה מכולם.

תבדיל בין אנשים שחיים בטעות לבין אנשים שמגנים על ההחלטה שלהם, כאלו שכבר קנו רכב וחסר לך שתנסה להסביר להם, אלה אין לך סיכוי בעולם לשכנע, בדר"כ הם יסרבו להבין ולהכיר בעובדות כי אז יתברר להם שהם יצאו פארשים.

אגב.. לוולבו אין את הפח הכי עבה ?

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הכל עניין של הרגל, עד לפני כמה שנים לא הייתה מודעות לכך שבסין יותר זול, כוח עבודה בהודו הוא עשירית יותר זול מגרמניה וכן הלאה.

כמו שתגיד היום לאנשים "גרמניה" ישר לכולם יעלה קונוטאציה של שואה. למה? כוח ההרגל.

או בדיוק כמו שיהיה לך 10 שנים רכב בנזין ויום אחד תעבור לדיזל, רוב הסיכויים שבתדלוק הראשון ישר תיקח את המשאבה של הבנזין.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תבדיל בין אנשים שחיים בטעות לבין אנשים שמגנים על ההחלטה שלהם, כאלו שכבר קנו רכב וחסר לך שתנסה להסביר להם, אלה אין לך סיכוי בעולם לשכנע, בדר"כ הם יסרבו להבין ולהכיר בעובדות כי אז יתברר להם שהם יצאו פארשים.

אגב.. לוולבו אין את הפח הכי עבה ?

הכוונה שלי לכאלה שמחפשים רכב ולא מוכנים לשמוע על 107 כי זה צרפתי אבל אייגו תפורה עליהם, או מקרים בסגנון. כבר כתבתי את זה מקודם.

זה די מדכא כשמישהו רואה שעל השטיחים המקוריים של הרכב שלך יש סמל של אאודי וVW ביחד ולא מבין איך זה. או יותר גרוע, חושב שקנית שטיחים של אאודי כדי לעשות פוזות. זה נותן הרגשה של-

[video=youtube;SDGyPRr9-AE]

• תוכן חדש...