Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה הסיפור שלי הוא מורכב למדי והשאלות גם כן,

לפני כחצי שנה הייתה לי תקופה של שנה בערך בלי רכב, ועבורי זה היה סבל שאי אפשר לתאר, אם זה התחבורה הציבורית "המופלאה" שיש לנו בארץ או סתם התניידות ממקום למקום - בעקבות אותו לחץ מצטבר לקנות רכב חדש עשיתי סיבוב בכמה סוכנויות ותוך זמן קצר מאוד של שבועיים קניתי סיאט Ibiza fr 1.2TSI 2014 ידנית חדשה מהסוכנות בכמעט 106 אלף שקלים חדשים.

איפה הטעות שלי הייתה? קודם כל מדובר על רכב ראשון שאני מוציא אותו היישר מהחברה, דבר שני הלחץ לקנות רכב וכמה שיותר מהר, ודבר אחרון שלא עשיתי עוד איזה חושבים עם עצמי לגבי הרכב שבאמת מתאים לי.

אחד השיקולים העיקריים היה נושא הכסף (בן 23), מאחר ולא היה לי את הסכום במלואו קסם לי העניין של מימון מלא עם ריבית נמוכה והלכתי על ההצעה.

המצב כיום אחרי חצי שנה עם הרכב, אומנם אני חושב שמדובר ברכב טוב ואני בהחלט נהנה ממנו, אבל עדיין יש לי בלב תחושת פיספוס ואי שלמות עצומה עם ההחלטה שלקחתי.

חסר לי עוד כוח מהמנוע (אומנם אי אפשר להגיד שהרכב חלש אבל הורגלתי לרכבים טיפה יותר חזקים), חסר לי קצת יותר ספורטיביות, יותר אקשן בנהיגה, בקיצור קצת יותר אוטו וקצת פחות צעצוע - כי את האיביזה מיציתי מהר מאוד!

עכשיו אני ניצב בפני החלטה, האם להמתין עוד קצת עם הרכב ולהתפשר (אם אפשר לקרוא לזה ככה), או לבצע מכירה או טרייד אין.

בגדול הרכבים שהכי קוסמים לי שהם יותר מהנוכחית הם: סיאט לאון החדשה, פולקסווגן שירוקו, אודי A3 מהדגמים היותר חדשים או שאשמח לקבל עוד הצעות מעניינות

אני לא רוצה ליפול עוד הפעם על איזה רכב בינוני, אני מחפש משהו שיספק אותי לפחות לשנתיים ולא יגרום לי לפזול עוד הפעם על רכבים אחרים - ואם אפשר לסכם אני מחפש רכב עם רצועת כוח נדיבה, מראה קרבי, ספורטיבית (עד כמה שניתן), נוטה לכיוון הגרמניות, עדיפות לכמה שיותר חדש ובמחיר שפוי לילד בן 23 :-D

כמה שאלות נוספות:

1. במידה ואני ירצה רכב יד שנייה, איזה "קומבינה" אני אוכל לעשות כדי לגלגל את ההלוואה ובכל זאת להשאר עם הלוואה כדי שאוכל לרכוש רכב לא מהחברה?
  2. האם שווה לבדוק את אופציות הטרייד אין? כמה אני אפסיד במצב כזה על הרכב?
  3. שורה תחתונה אם אפשר טיפים נדיבים איך אני יכול בעצם להיפטר מהרכב הנוכחי (עדיין משלם עליו), ולהשאר עם הלוואה גם אם אצטרך לקחת התחיבות נוספת, ולקנות רכב חדש \ משומש שעונה על הפרמטרים הנ"ל.

תודה וסליחה מראש על החפירה :lol:

פורסם

האפשרות הטובה ביותר כפי שאני רואה אותה-לבצע טרייד אין באוטו דיל או אחת מסוכנויות צ'מפיון למכירת רכב חדש.

זו הצעה,שיכולה בהחלט למזער נזקים.

כל טרייד אין במקום אחר יגרור אותך להפסד גדול יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה ילד בן 23

גם לקנות את האיביזה היה טעות (אמרת שבמימון מלא) חבל שתקבור את עצמך בעוד חובות - זה כסף שאין לך

פורסם

אני חושב שפיספסתם את הנקודה, אני אומנם צעיר אבל משתכר במשכורת 5 ספרות ואם זה כסף שאין לי או יש לי זה כבר עניין שלי, ואומנם קניתי את הרכב במימון מלא אבל סכום נכבד מהכסף כבר שולם כמקדמה, ההסדר שביצעתי נוח לי מאוד השאלה שלי הייתה קודם כל על ייעוץ וכיוון לרכב בתקציב הנ"ל - מבחינתי אין לי בעיה להשתנמך בשנתון אבל לקבל את הטיפים איך אני אוכל לגלגל את המימון (ראיתי לא מעט רכבים משנתונים 10-13 שעונים לי על התקציב הנ"ל).

ואני אישית חושב שאם הכיס מאפשר את זה, אין סיבה להמנע מלעשות משהו שאוהבים, עבורי רכב זה ההנאה שלי, ולטעמי עכשיו זה הגיל - כי עוד 6-7 שנים כשאני ימצא את עצמי עם אישה שאני צריך לפרנס ובית זה כבר יהפוך להיות חלום רחוק, אני מעדיף לחיות את הרגע מאשר לחיות את העתיד כשעד אז אלוהים גדול.

פורסם

שיהיה לך לבריאות עם המשכורת (מכל הלב, באמת). נצל את זה שאת משתכר טוב גם לדאוג לעתידך.

פשוט חלקנו חושבים שלקחת הלוואה לקניית רכב חדש - זה לא לעניין.

לשאלתך (פחות או יותר) - הייתי נשאר עם הרכב הנוכחי (הרי הוא חדש), נהנה ממנו כמה שאוכל. מחזיר את ההלוואה (ובמידת היכולת - גם חוסך).

אתה צעיר ועתידך עוד לפניך (וחוץ מזה - ישנם דברים יותר חשובים מרכב. למרות שזהו פורום רכב :hihi:).

alfa 156 2.5.

פורסם

שוב פעם אתם נכנסים פה לעניין הגיל או המימון שביצעתי, כיום 60 אחוז ממשקי הבית שקועים באוברדראפט וחובות, אני למרות הגיל מחזיק רכב, פלאפון, הוצאות וחברה ועוד חוסך יפה מאוד - אני לא מבין מה כל כך הזוי לכם בעניין מה אני צריך להקריח ולסרק 3 שיערות בראש כדי שאני אוכל להגיד את המילה רכב חדש, עצוב שעדיין אנשים חושבים בצורה הזאת - את הכלכלה שלי אני אעשה בעצמי.

ומי שכן יכול לעזור, אני הרי כבר נמצא עם המימון ומחזיק רכב שהשווי שלו בערך 90-100K לא ביקשתי עכשיו לקנות רכב ב-200K אלה סך הכל ייעוץ לרכב שנמצא בטווח המחירים הזה גם אם בשנתון יותר נמוך - אבל שאני יהיה מבסוט סה טו מי שמתכוון להמשיך ולהטיף על למה אני לא צריך את זה עכשיו שיחסוך לי ולו זה באמת לא השאלה פה.

פורסם

גם אני משתכר ב5 ספרות ואני בעל דירה ועדיין אני לא בעלים של רכב משלי וחוסך על חודש.

זה משהו שצריך לעשות כי אין מה לעשות.

ועוד 30 אלף זה סכום משמעותי.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אתה בן 23 טיפוסי - לא מסתכל שבוע קדימה. איני יודע כמה אתה חוסך, אבל בעוד כמה שנים תרצה להקים בית וכל שקל שלא תחסוך כעת יחסר לך.

סה"כ יש לך רכב לא חלש. מכירה שלו כעת, ולא משנה אם בשוק הפרטי או בטרייד אין, תסב לך הפסד כספי גדול. ממליץ לך להרגע, להנות ממה שיש בידך ולחסוך לעתיד. תאמין לי שכאשר תרצה לפרנס משפחה, כולל לקנות, או אפילו לשכור, דירה תגלה שמשכורת של 5 ספרות, בודאי אם הקידומתשלה היא "1", אינה כל כך גדולה. אם הבן שלי - שהוא בן גילך - היה בא עם שאלה דומה הוא היה עף מכל המדרגות (ותאמין לי, בבית שלי יש הרבה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חפש סיאט לאון 1.8 מהדור הקודם. הן נמכרו במחיר זול יחסית ותוכל לקנות אחת במחיר דומה לרכב הנוכחי שלך (כמובן תוך ירידה בשנתון).

emotion of motion

פורסם
כמה שאלות נוספות:

1. במידה ואני ירצה רכב יד שנייה, איזה "קומבינה" אני אוכל לעשות כדי לגלגל את ההלוואה ובכל זאת להשאר עם הלוואה כדי שאוכל לרכוש רכב לא מהחברה? את ההלוואה הקיימת תהיה חייב להחזיר כי לא יאפשרו לך למכור את הרכב ללא החזרת ההלוואה במלואה.
  2. האם שווה לבדוק את אופציות הטרייד אין? כמה אני אפסיד במצב כזה על הרכב? לדעתי לא תקבל על הרכב יותר מ-80000 ש"ח מכיוון שהן נמכרות חדשות לגמרי מליסינג בפחות מ90. קח בחשבון שיתכן שכדי להחזיר את ההלוואה שלקחת תצטרך להוסיף כסף מהבית.
  3. שורה תחתונה אם אפשר טיפים נדיבים איך אני יכול בעצם להיפטר מהרכב הנוכחי (עדיין משלם עליו), ולהשאר עם הלוואה גם אם אצטרך לקחת התחיבות נוספת, ולקנות רכב חדש \ משומש שעונה על הפרמטרים הנ"ל הטיפ הנדיב היחיד שאני חושב שיהיה חכם לתת לך כרגע הוא להשאר עם מה שיש כל קומבינה אחרת תחייב את להוציא לא מעט כסף מהכיס (לא הלוואה)

12345

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נוצר פה בתגובות מומנטום שלא יאפשר לך לקבל את התשובות שאתה מחפש.

זה גם כי בשאלתך הוספת הרבה מידע מסביב (גיל מה קנית וכו').

תפתח יוזר חדש ונסח את השאלה בתמצית ובלי הפרטים שיצרו את רעשי הרקע.

תמתין שבוע, כי זה זמן שבמהלכו הזקנים כאן ישכחו את הפרטים ותתחיל מדף חלק.

פורסם

:-):-):-):-):-):-):-)

אנסה להבהיר את העובדות כדי שלא יחשבו שה"זקנים" מטים את התשובות.

קניית רכב חדש באשראי מלא = שעבוד הרכב מול ההלוואה = לא ניתן למכור את הרכב בלי להחזיר את ההלוואה במלואה.

הלוואה סטנדרטית לרכב היא לחמש שנים = אם ירידת הערך בפועל בשנה הראשונה היא יותר מ20% נשארת יתרה לתשלום אחרי מכירת הרכב וקבלת התמורה = צריך להביא כסף מהבית.

הלוואה לרכישת רכב משומש שלא ניתן לרכישה בחברות הליסינג הגדולות = אין אפשרות ל-100% מימון אלא רק לסביבות 70% וגם שיעור הריבית גבוה יותר = צריך להביא כסף מהבית.

razi_pazi אחת הכוונות בפורום היא לתת לגולשים עצות שיעזרו להם להגן על כספם ולא לבזבז אותו לריק ולהכנס להוצאות שהם לא התכוונו אליהם מראש.

כי לא אתה ולא אני נהיה שם כדי לעזור לפות"ש לכסות את ההוצאות שייגרמו לו כתוצאה מ"ייעוץ" כזה או אחר.

ותתפלא - למרות גילי ה"מופלג" והעובדה שיש לי כבר נכדים - הזכרון שלי שורד קצת יותר משבוע...:lol:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit,

כל מה שכתבת נכון.

גם כל מה שאמרו לו זה נכון. שורף כסף שאין לו, חוזר על טעויות, לא מקשיב לעצות וכו'

אני לא מסכים עם sperial! לא מדובר בבן 23 טיפוסי. לשמחתי רוב בני ה 23 מפעילים הרבה יותר שיקול דעת מהבחור הזה.

הדברים מוצו בתגובות הקודמות. רק רציתי שיבין למה לא מקבל תשובה שבעיניו היא עניינית.

כמובן שהתבדחתי לעניין זכרונם של ה"זקנים".

ניחוש סביר הוא שאין לו בכלל כסף להחליף את האיביזה.

כנראה שרכישת האיביזה היתה טעות. חבל שמסתכל לצדדים כי יכול היה פשוט להנות ממנה (טעות או לא) וכעת הוא מבואס ממה שיש לו.

פורסם (נערך)

בלי שום קשר לגיל או שכר - למכור כל רכב אחרי חצי שנה תהיה טעות כלכלית.

אני במקומך הייתי בודק דרכים לשיפור הרכב הקיים.

אם בכל זאת אתה מחפש משהו אחר - לך על הלאון 1.8 דור קודם כפי שהציעו לך פה.

דרך אגב, אני יותר ממבין את התגובות של שאר החברים פה.

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם
zvit,

אני לא מסכים עם sperial! לא מדובר בבן 23 טיפוסי. לשמחתי רוב בני ה 23 מפעילים הרבה יותר שיקול דעת מהבחור הזה.

הצד השני הוא שרוב בני ה-23 לא מרויחים שכר חודשי חמש-ספרתי.

אבל אם אני מסתכל לאחור - המקום שבו אני נמצא היום נגזר, בחלקו, מכך שמגיל 20 - כאשר התחלתי לחסוך - הייתי מחושב. לא קמצן, אבל גם לא פזרן. וכיון שאני מודע לעלויות המחיה של משפחה אני ממליץ לבחור לחשוב פעמיים לפני שהוא עושה צעד בזבזני. אני חושב שזו רוח רוב ההמלצות בשרשור זה.

וד"א - פות"ש - אני מהמר שבעוד 3 שנים תפתח שרשור על חיפוש רכב חסכוני ב-30 אש"ח, כיון שתזקק לכל פרוטה למטרות אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...