Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ראיתי תוכנית HBO "ניקמתה של הנורה"

אפשר קישור, או לפחות השם של התוכנית באנגלית? כי אני לא מוצא אותה בגוגל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני הייתי מחליף בחיפושית, כמו שציינו, שמן 40, כל שלושה חודשים. כהנחיות היצרן. (היה יוצא משהו כמו 200 ק"מ בין החלפות).

זו באמת הייתה ההמלצת יצרן לחיפשית. 3 חודשים או 5000-6000 ק"מ (בחלק מהמקורות הופיע 3000 מייל שהם 5000 ק"מ ובחלק הופיע 6000 ק"מ).

בהתחלה ניסיתי להצמד לזה אבל מהר מאוד החלטתי שזה מוגזם ועברתי להחלפה כל 6-9 חודשים, כמות הנסיעות שלי הייתה דומה לשלך.

אומנם להחליף שמן ביחפושית לוקח רק כמה דקות - לא צריך ג'ק - לא צריך להגביה את הרכב, לא צריך להתעסק עם פילטר, אבל להחליף כך 3 חודשים לרכב שבקושי נוסע זה לדעתי מיותר.

אכן לא קיים שמן חד-דרגתי בצמיגות שציינתי אבל בהחלט קיים שמן חד-דרגתי בצמיגות של 10W, 5W וגם 20W.

ברור, אלו שמנים שהיו ממלאים בתחילת החורף במדינות קרות, לפני שהופיע שמנים רב דרגתיים. ובאביב היו חוזרים לשמן 30 או 40.

לא נראה לי שאי פעם ראו את השמנים האלו בארץ.

פורסם
אפשר קישור, או לפחות השם של התוכנית באנגלית? כי אני לא מוצא אותה בגוגל

ציינתי את השם ממה שזכרתי, בבדיקה חוזרת, מסתבר שהזכרון כבר לא מה שהיה פעם :wink:

השם המלא והנכון הוא "קונספירציית הנורה החשמלית: להשתמש ולזרוק"

[video=youtube;vfbbF3oxf-E]http://www.youtube.com/watch?v=vfbbF3oxf-E

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מחליף שמן מנוע ופילטר כל 10K ק"מ או שנה (המוקדם מביניהם), בכל טיפול שני גם משתמש בתוסף שמן מנוע.

באיזה תוסף שמן אתה משתמש? ומדוע?

אני שואל כי גם אני שוקח להתחיל להשתמש

פורסם
אין שום בעיה עם טיפולים של 30 אלף במידה ואלו הם הנחיות היצרן וכבר אמרתי את זה כמה פעמים.

הבעיה מתחילה אם לא מגיעים בזמן לטיפולים או משתמשים בשמני ליסינג זולים.

הנחיות ייצרן לחוד ומציאות לחוד.

באשכול הנוכחי כתבו והציגו שני בעלי מקצוע עם ניסיון עשיר יותר מכול המגיבים באשכול ומכירים את הנחיות הייצרן היטב מציגים תמונה הפוכה ממה שאתה מציג לכן

אני בספק רב עם כדאי להמשיך לבצע החלפת שמן מנוע כול 30K או לחזור למירווחי החלפת שמנים כול 15K-20K.

איזה כייף לי :)

פורסם
:mm_yeah:

רק תיקון קטן, ככל הידוע לי ההמלצה על 30,000 היא המלצת היצרן, לא היבואן המקומי.

איתמר

זה אולי טוב באירופה כשהשמן לא מתחמם כמו בארץ, הטמפרטורות הגבוהות בארץ לא מועילות לשמן,

בנוסף לכך אני סבור שבאירופה משתמשים בשמן איכותי יותר.

גם אצלי וגם אצל ההורים שלי, שניהם רכבי רנו, אחרי החלפת השמן הייתה עליה בצריכת הדלק.

עם השמן המקורי שהגיע עם הרכב הצריכה הייתה טובה יותר. לא חושב שזה פסיכולוגי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש השפעה של צמיגות השמן (זה בטוח, ואולי גם לפרמטרים אחרים) על צריכת הדלק - אם אתה משתמש בשמן 5-40 והחלפת ל-10-60 (כמובן בהנחה ומותר לך, כמו למשל באלפא) - השמן 10-60 יוצר יותר "התנגדות" למנוע ובשל כך צריכת הדלק אמורה רק לעלות (בנסיעה באותם תנאים).

alfa 156 2.5.

פורסם
הנחיות ייצרן לחוד ומציאות לחוד.

באשכול הנוכחי כתבו והציגו שני בעלי מקצוע עם ניסיון עשיר יותר מכול המגיבים באשכול ומכירים את הנחיות הייצרן היטב מציגים תמונה הפוכה ממה שאתה מציג לכן

אני בספק רב עם כדאי להמשיך לבצע החלפת שמן מנוע כול 30K או לחזור למירווחי החלפת שמנים כול 15K-20K.

אתה פופוליסט רציני

מציע לך לא להתרדם מדרמות של הקולגות גם אני חשבתי ככה פעם שיצאו ההנחיות של ה 30 וראיתי כי פלא הרכבים שטופלו כל שלושים ועם שמן

תקין מחזיקים מעמד יופי

והרכבים שאני מטפל בהם כמעט לכולם יש טיפולים כל 30 אז למי יש ניסיון יותר עשיר ? תעשה קצת חשבון

פורסם

מנסיון רב שהצטבר אצלינו ממקרים לא מעטים, כמו שהראיתי למעלה, אנחנו ממליצים להחליף שמן כל 15000 ק״מ או שנה, אנחנו משתמשים בשמן של VALVOLINE תמיד לפי התקן המומלץ ע״י היצרן ובמסנן שמן מקורי. כך תבטיחו בלאי 0 למנוע .

במכוניות הפרטיות שלנו שמקבלות טיפולים כאלה ועברו כבר מזמן את ה300000 ק״מ , תוצאות בדיקת נפילות לחץ היו פחות מ5 אחוז בכל הצילינדרים.

פורסם (נערך)

וואו,כמה מלל..

לפחות לגבי רנו,שברשותי יש רכבים שלהם בשש שנים האחרונות.

1. החלפת שמן כל 30K או שנה,המוקדם מבינהם!!.הרבה נוטים להתעלם ממימד הזמן.

2. איכות השמן:ע"מ לעמוד בהוראות הללו רצוי להשתמש בשמנים טובים ומתאימים.בארצנו הקטנטונת תמיד יש נטיה לחסוך קצת..

3. מסנן שמן מקורי או לפחות OEM.

הקפדה על שגרת טיפולים נכונה,וזה לא מסובך או יקר מדי,פשוט תמנע את התופעות הללו.

ישראל היא לא מדינה של תנאים קשים מדי,רובנו לא נוסעים בדרכי עפר על בסיס קבוע עם הרכבים הפרטיים שלנו,יש היצע מספיק בהחלט של שמנים וח"ח העומדים בתקנים וניתן בקלות להמנע מקניית זיופים ויש רמת מוסכים בהחלט סבירה,שוב - אם לא מחפשים קומבינות..

והרווח בגישה זו,לפחות כפי שבאה לידי ביטוי אצלי לפני חודש - לקחתי את הרכב,מגאן 2008,לטסט.עבר מכה ראשונה ללא כל בעיות,תחינות או יללות,וזה במכון טסטים מכובד.

בקיצור,טיפול נכון לפי ההוראות ושימוש בחלקי חילוף ונוזלים מתאימים מספיק בהחלט.

בוצה כפי שתוארה בתחילת השרשור נובעת מהזנחה וטיפול לא לפי ההוראות,לא בגלל הוראות לא נכונות.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
באיזה תוסף שמן אתה משתמש? ומדוע?

אני שואל כי גם אני שוקח להתחיל להשתמש

Poladyne PMF2000 בגלל המלצות שקיבלתי מאחרים שמשתמשים.

https://www.youtube.com/watch?v=nTM7VGRBXLg

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
יש השפעה של צמיגות השמן (זה בטוח, ואולי גם לפרמטרים אחרים) על צריכת הדלק - אם אתה משתמש בשמן 5-40 והחלפת ל-10-60 (כמובן בהנחה ומותר לך, כמו למשל באלפא) - השמן 10-60 יוצר יותר "התנגדות" למנוע ובשל כך צריכת הדלק אמורה רק לעלות (בנסיעה באותם תנאים).

במוסך שמים 10W40 בקליאו אם אני זוכר טוב,

אני חושב שממה שאמרו לי פעם בפורום צריך להיות 10W30.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht - שמן 10-30 "ייתן" לך צריכת דלק יותר טובה מ-10-40. תברר או תחפור קצת בפורום מה בדיוק מומלץ לרכבך (והאם יש אולי סיבה נוספת, זו או אחרת לשינוי הצמיגות).

דנידין - אני לא חושב שמישהו פה פופוליסט יותר מהשני.

הבעייה היא שמוסכי יבואן כנראה מאוד מקובעים ופחות גמישים ביחס ל"משחק" שלהם עם תדירויות החלפת שמני המנוע. הם כבולים להוראות המחלקה הטכנית של היבואן בארץ וכנראה לא בא להם "להפציץ" את היבואן בשאלות או סרטונים (כמו הסרטון שהעלה מוסך אמ-הדרך) למה כדאי לשקול אולי הגדלת תדירות ההחלפה.

מוסך מתמחה, יכול להמליץ לך אחרת (ולומר לך: "מנסיוני היצרן אומר החלף כל 30 אלף. אנחנו על סמך נסיונינו - ממליצים כל 15K") הוא גם אינו כבול להנחיות אילו ואחרות של היבואן כמובן.

נסכים כי החלפת שמן כל 15K - לא יכולה בשום אופן להזיק אלא רק להועיל (ואת השמנים שכבר עשו את תפקידם - לפנות בצורה מבוקרת. אולי גם ניתן לעשות מהם משהו).

אולי ישנם מנועים (ספציפים) שמתאים להם החלפת שמנים כל 30K. לאחרים אולי לא.

alfa 156 2.5.

פורסם
באלפא גם במוסכים המורשים ממליצים על החלפת שמנים כל 15000 ק"מ, למרות הוראות היצרן.

זה גם מה שאומרים בזמן הקניה.

אגב באבארט' הוראות היצרן הן מראש 15000 ועם קיט אסה אסה זה כבר יורד לכל 10000.

מדוייק.

עדות להמלצת היבואן המקומי ועדות נוספת להשלכות של החלפת שמנים לפי הוראות היצרן ניתן לראות כאן:

http://www.iaroc.org.il/area51/viewtopic.php?f=4&t=11060

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• תוכן חדש...