Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיגו 307 2007 יד ראשונה אצלי טיפלתי לפי הוראות יצרן כל 30k בהתחלה בשמן של חברת טוטאל 15w50 (זה מה שבמורשה הביאו) אח"כ אמרו שהפסיקו לייצר אותו אז עברו ל 5w40 (אם אני לא טועה) וב"ה טפו טפו טפו הרכב כבר הגיע ל350k! !

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בחיפושיות באמת החלפתי כל 5K אבל ברכב מודרני ובטח אם אתה שם סינטתי מלא באמת מיותר פחות מ-10K.

במכוניות יחסית ישנות אני מקצר לכיוון ה-7.5K.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
יש מישהו שאשכרה מאמין במרווח טיפולים של 30 אלף ק"מ?

אין שום בעיה עם טיפולים של 30 אלף במידה ואלו הם הנחיות היצרן וכבר אמרתי את זה כמה פעמים.

הבעיה מתחילה אם לא מגיעים בזמן לטיפולים או משתמשים בשמני ליסינג זולים.

פורסם

אתה בעל מקצוע ואני לא, אך לפחות בגזרת האלפא 159 (מנוע JTS 2.2) אנשים שטיפלו ע"פ הוראת היצרן (שנתיים או 30K) אכלו מרורים עם שרשרת טיימינג בשל בוצה בשמן ולמיטב הבנתי, רובם של המוסכים המתמחים המליצו, חרף הוראות היצרן, להחליף שמן כל שנה או 10-15K קילומטר.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

דנידין,

שלשום הייתי אומר לך "צודק 100%!!!".

אתמול בערב ישבתי מול ערוץ שמונה, עצבני אש וראיתי תוכנית HBO "ניקמתה של הנורה"על יצרנים שמחבלים בכוונת תחילה במוצרים שלהם בשביל שיכשלו, האחריות כבר לא תהיה בתוקף ואז "לפנים משורת הדין" (מוכר לכם המשפט מאיפושהוא) מוכנים לעשות טרייד אין על מוצר חדש.

הגדילו לעשות מדפסות אפסון שהשתילו ציפ שסופר דפים מודפסים, במספר מסוים משבית את המדפסת ושולח אותך לקנות חדשה.

מסתבר שאפשר להוריד איזה תוכנה פירטית שאתה מתקין בדרייבר של המדפסת ומאפסת את המונה של הציפ והיי פרסטו, פתאום היא קמה לחיים.

אז אחרי שראיתי את זה, תסלח לי אם אני לא מאמין ש "במידה ואלו הנחיות היצרן, אין בעיה עם מרווח של 30K ק"מ".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברכב פרטי / מסחרי קל אין שום שמן מנוע שמצליח לשמור על תכונותיו למשך 30,000 ק"מ. זה פשוט לא קיים.

שמן יכול לשמור על תכונותיו לאורך זמן רק אם מדובר בכמות שמן גדולה ומערכת קירור יעילה. ברכב פרטי המכיל 4-5 ליטר שמן מנוע התנאים האלה פשוט אינם מתקיימים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש עובדות בשטח של הרבה רכבים שעברו מאות אלפי קילומטרים חברים ועם זה אי אפשר לנצח גם לא ברטוריקה של סיסמאות אבל בלי שום בסיס עובדתי

אסתייג ואומר כי הנסיון שלי הוא לגבי מספר מותגים ואין לי מושג לגבי מותגים בהם אני לא מטפל על בסיס קבוע וממושך

אגב יש רכבים מסחריים שמטפלים כל 40 אלף לפי הוראות יצרן והנסועה בהם גבוהה מאוד והמנוע הוא האחרון ללכת

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשחושבים על זה, מה בעצם האינטרס של היצרן שהמנוע יחזיק מעמד מעבר לתקופת האחריות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
דנידין,

אתמול בערב ישבתי מול ערוץ שמונה, עצבני אש וראיתי תוכנית HBO "ניקמתה של הנורה"על יצרנים שמחבלים בכוונת תחילה במוצרים שלהם בשביל שיכשלו, האחריות כבר לא תהיה בתוקף ואז "לפנים משורת הדין" (מוכר לכם המשפט מאיפושהוא) מוכנים לעשות טרייד אין על מוצר חדש.

הגדילו לעשות מדפסות אפסון שהשתילו ציפ שסופר דפים מודפסים, במספר מסוים משבית את המדפסת ושולח אותך לקנות חדשה.

מסתבר שאפשר להוריד איזה תוכנה פירטית שאתה מתקין בדרייבר של המדפסת ומאפסת את המונה של הציפ והיי פרסטו, פתאום היא קמה לחיים.

אז אחרי שראיתי את זה, תסלח לי אם אני לא מאמין ש "במידה ואלו הנחיות היצרן, אין בעיה עם מרווח של 30K ק"מ".

דווקא ברכב אין צורך ממשי להשבתה מתוכננת, כמו במוצרי צריכה אחרים.

הגורם האנושי מביא לתחלופה יפה של רכבים בעזרת תאונות והזנחות למיניהן.

כמובן שעדיין היצרן יעדיף לעשות את "ההכי זול שעדיין פועל", אבל כשיש כל כך הרבה מכלולים שעשויים מכל כך הרבה רכיבים, גם תכנון וייצור קפדנים יגררו תקלות.

וכמו שדנידין ואחרים כאן אמרו, יש רכבים שמטופלים לפי ההנחית היצרן בכל 30 אלף ק"מ והמנועים שלהם בסדר גמור.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

זה מוזר מי שהזכיר את סיטרואן, כי PSA הכריזו על ישראל כאזור אקלימי חם מאד ולכן המרווח הרישמי פה הוא 20k

למרות שאני מעדיף כל 15k

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
יש לי פיגו 307 2007 יד ראשונה אצלי טיפלתי לפי הוראות יצרן כל 30k בהתחלה בשמן של חברת טוטאל 15w50 (זה מה שבמורשה הביאו) אח"כ אמרו שהפסיקו לייצר אותו אז עברו ל 5w40 (אם אני לא טועה) וב"ה טפו טפו טפו הרכב כבר הגיע ל350k! !

המשתנה הגדול פה הוא גם הנהג.

השאלה שלי איך הוא הגיע ל350 אלף?

המנוע נפתח פעם? (ראש? אטם?) מה היו התקלות אם בכלל היו?

דנידין,

אייפונים סלולארים לפטופים, בכל אלה גם כן יש לך צ'יפ שסופר לך טעינות, בדרך כלל זה משהו כמו 3000 טעינות בסמארטפונים (וראיתי דוגמא מול העיניים, אייפון 4 שנשמר בצורה פדנטית ביותר, אך ורק טעינות מ15-18 אחוז, הכל לפי הוראות, אז כן הקיבולת של הסוללה ירדה קצת במשך השנים, אבל כשהגיע למצב שהוא מחזיק שעתיים בעבודה מעט מאומצת זה בא במכת אחת. הוא היה בן 3 כשזה קרה ועשו עליו טריידאין בחברת סלולר).

אין מה לעשות זה החיים.

מעניין מתי יגיע היום שיעשו מונה קילומטרז' למשאבת שמן.

פורסם
יש עובדות בשטח של הרבה רכבים שעברו מאות אלפי קילומטרים חברים ועם זה אי אפשר לנצח גם לא ברטוריקה של סיסמאות אבל בלי שום בסיס עובדתי

המנוע אולי שורד, השמן לא.

זה ידוע שיש רכבים עם רגישות לבוצה וכאלה שפחות. קח רכב שטופל כל 10,000 ורכב שטופל כל 30,000. שלח לבדיקת מעבדה יסודית את המנועים לאחר 500,000 ק"מ. מי מהם יראה תוצאות טובות יותר? לאורך שנות שירות הרכב, איזה רכב צפוי להראות אמינות טובה יותר? צריכת דלק עדיפה? נראה לי שהתשובה ברורה.

יצרנים ממליצים על מרווחי החלפה גבוהים בשביל לשלם מיסים מופחתים ועל הדרך לעזור למכירות, אלו הסיבות היחידות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...