Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר אתה חושב שיש שבבים שצריך לרוקן, תבצע החלפה יזומה לאחר סיום ההרצה, כלומר אחרי 1000-2000 ק"מ.

עד לפני ממש לא מזמן, איזור אמצע - סוף שנות ה 90 היה נהוג לבצע בכל רכב חדש טיפול כזה כתנאי לכניסת אחריות לתוקף.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ומה בדבר פונטו ספייס עם 16 שסתומים?

כתוב לי בספר רכב להחליף כל 20 ואני מחליף כל 20 או 15. מה גם שאני ממלא סינטטי מלא ולא חצי.

יש הערות בנושא?

פורסם
מתעלק על השרשור - למה ההנחיות בארה״ב הן להחליף שמן כל 5000 מייל, ולא כמקובל באירופה?

אין הנחיה גורפת כזאת באמריקה. האמריקאים התרגלו להחליף שמן כל 5000 מייל מהתקופה שמנועי המכוניות דרשו זאת. חלק התרגלו להחליף שמן לבד בלי לנסוע למוסך.

בגלל הנזק הסביבתי מנסים לחסל את התופעה הזו ולעודד החלפת שמן במועד שקבע היצרן ולא כל 5000 מייל.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

לדעתי בתנאים שלנו בישראל (נסיעות קצרות יחסית למדינות גדולות יותר, אקלים וכו') כדאי להחליף שמן מנוע ופילטר כל 10K/שנה לפי המוקדם מביניהם, או יותר ק"מ אם היצרן מאפשר ובכל מקרה כל שנה. כמובן על חשבון חיסכון כספי וזיהום הסביבה ולמען בריאות המנוע.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מצטער על האיחור בהעלאת החלקים הרלבנטיים מחוברת התחזוקה של רנו סניק.

אחרי סריקת הדף הראשון – הסורק במדפסת נתקע.. וואלה. מישהו אמר רנו... אמינות ? טפו טפו טפו, הרכב שלי דווקא אמין וטוב.

לפי הכיתוב החוברת מתאימה גם לטווינגו, קליאו, קנגו, מגאן, סניק ולגונה. לפעמים יש הבדל מה עושים למי ומתי.

אז מה יש לנו שם? (ללא הטיפול הראשוני הבסיסי להחלפת שמנים אחרי 1500 ק"מ ובדיקה ראשונית אחרי 10K) :

טיפול תקופתי כל 30,000 ק"מ או שנתיים. לפי המוקדם מביניהם.

טיפול מקיף כל 60,000 ק"מ או 4 שנים.

אחרי 15,000 ק"מ (כלומר ב- 45,000 , 75,000 וכן הלאה) בדיקה תקופתית (חינם אם מטופל במורשה).

הבדיקה התקופתית היא השלמת נוזלים, אם צריך, ובקורת ויזואלית. פירוט בעמוד 12 של החוברת.

בטיפול תקופתי/מקיף מוזכר החלפת שמנים (וכמובן עוד פעולות). פרוט תקופתי/מקיף בתמונה 6.

בעמוד 20 של החוברת (תמונה 7) יש תזמון החלפת רצועות ונוזלים. רצועת תזמון כל 120,000 או 5 שנים. החוברת היא לסניק, איני יודע אם גם פה הכוונה לכל דגמי היצרן שהוזכרו מקודם.

דווקא כולם מציעים להחליף כל 90,000. אני החלפתי ב-90K ולא ב-120 כי אז היו קרוב ל-5 שנים.

תאור תכונות שמנים, צמיגות וטמפרטורה חיצונית - יש בעמוד 15, עם הבהרה להקפיד על שמנים בתקן ACEA המסוגלים לעמוד במירווחי טיפולים כל 30,000 ק"מ.

בעמוד 14 (תמונה 4) יש הסבר כללי, פרוט תנאים קשים, ורק בשורה אחרונה יש משפט שלא מוזכר באף מקום אחר, לא בתאור טיפולים ולא בהנחיות אחרות: "רנו ממליצה לבצע החלפת שמן מנוע לפחות פעם ב-15,000 ק"מ".

גם בסוף, עמוד 20 חוזר פרוט תנאים קשים, אבל בלי ההמלצה להחלפת שמן.

כעת המשפטנים החובבים ביניכם, כמו גם אנשי מקצוע, יואילו לפרש מהי המלצה ומהי הנחייה, למה היא מופיעה רק תחת תנאים קשים? ורק במקום אחד ולא בשניהם? האם היא מתייחסת רק לתנאים קשים שתחתם היא מופיעה? למה אינה בתאור טיפול מקיף ותקופתי ?

תחזוקה סניק 05 - 7.jpg

תחזוקה סניק 05 - 6.jpg

תחזוקה סניק 05 - 5.jpg

תחזוקה סניק 05 - 4.jpg

תחזוקה סניק 05 - 3.jpg

תחזוקה סניק 05 - 2.jpg

תחזוקה סניק 05 - 1.jpg

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

עם בוצה כזאת זה נראה כאילו השתמשו בשמן מינרלי ולא סנטטי. עם שמן סנטטי אין סיכוי לכמות כזאת של בוצה.

פורסם
רועי,

מנועי פולקסוואגן ידועים בתור צרכני שמן די כבדים, אתה חושב שזה פוגע להם במכירות?

אני בספק, מי שאוהב את המותג כנראה יספוג את זה שפעם ב-1500 קילומטר צריך להוסיף קצת שמן.

איזה כיף לזרוק באוויר תגובה "פחח VW זה זבל,וזו עובדה"

עברתי ב4וחצי שנים האחרונות 140KM עם שלושה רכבים שונים (VW,איך לא),ומעולם לא הוספתי טיפת שמן (ואני בודק אחת לשבועיים,יחד עם אוויר)

הפרכתי לך את המיתוס?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ezuf - רכבי VW שנהגת עליהם, היו בעלי מנועים שונים כ"א ?

ב-VW, אני יכול לומר שהמנועים המיושנים 1.6 (קוד BSE או AEH ודומיו) לא אוכלים שמן בכלל.

מנוע טורבו דווקא כן צורך שמן בכמות כלשהי.

alfa 156 2.5.

פורסם
עם בוצה כזאת זה נראה כאילו השתמשו בשמן מינרלי ולא סנטטי. עם שמן סנטטי אין סיכוי לכמות כזאת של בוצה.

בודאות לא נכון

גם עם שמן סינטטי רואים תופעות כאלו ושל בוצה ורפש

פורסם

אם בעל הרכב מזניח מרווח טיפולים אז גם עם סינטטי.

ישראלים תמיד יודעים טוב מהיצרן. אומרים להם המוקדם מבין שנתיים או 30000, והם עושים אחרי שלוש שנים, כי אז הרכב עבר 30000...

פורסם (נערך)
ezuf - רכבי VW שנהגת עליהם, היו בעלי מנועים שונים כ"א ?

ב-VW, אני יכול לומר שהמנועים המיושנים 1.6 (קוד BSE או AEH ודומיו) לא אוכלים שמן בכלל.

מנוע טורבו דווקא כן צורך שמן בכמות כלשהי.

הפאביה הנוכחית עם ה1.2TSI ה"חזק" עם 105כ"ס,בעוד הקודמת (שריסקתי) הייתה המוחלשת (גם 1.2TSI) עם 86כ"ס - באף אחד מהם לא הייתה צריכת שמן גבוהה כלשהי (לא הוספתי מטיפול לטיפול)

לפני הפאביות הייתה לי גולף 1.6FSI שגם לא צרכה שמן כלל וכלל.

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בעניין "מנועי VAG זוללי שמן" - גם אני יכול להפריך את המיתוס הזה - מנוע TSI שני ולא נדרשתי להוסיף שמן (מכונית קודמת הוחזקה 3.5 שנים).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

שאלה- בהינתן שרכב נוסע 99% בין עירוני- האם זה אמור להשפיע על ההוראה של שנה או 15k המוקדם מביניהם? כי 15 אצלי זה כל 3 חודשים...

קורולה 2006

פורסם

אז אתה עושה טיפול כל שלושה חודשים.

בנסועה כזו, אם תשחק בטיפולים, גם טויוטה קורולה לא תחזיק מעמד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...