Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
המנוע אולי שורד, השמן לא.

זה ידוע שיש רכבים עם רגישות לבוצה וכאלה שפחות. קח רכב שטופל כל 10,000 ורכב שטופל כל 30,000. שלח לבדיקת מעבדה יסודית את המנועים לאחר 500,000 ק"מ. מי מהם יראה תוצאות טובות יותר? לאורך שנות שירות הרכב, איזה רכב צפוי להראות אמינות טובה יותר? צריכת דלק עדיפה? נראה לי שהתשובה ברורה.

יצרנים ממליצים על מרווחי החלפה גבוהים בשביל לשלם מיסים מופחתים ועל הדרך לעזור למכירות, אלו הסיבות היחידות.

איתמר

מתנצל מראש על העדר ההבנה, אבל איך בדיוק קושרים בין מיסים מופחתים לתדירות החלפת שמנים ? הסיבה השניה בהחלט עושה שכל, אלא שגם מוניטין הוא ענין שלא מעט יצרנים משתדלים לשמר. מנועים שיוצא להם שם מחורבן בשל נטיה מוקדמת לשבוק חיים והכל בגלל תדירות החלפת שמן נמוכה, לא בדיוק נתפסים כמשפרי מאזנים לרוב להפך. ובאמת שאין שום בעיה להחליף שמן גם פעם בשבוע, הכל ענין של זמן וממון פנויים, אבל גם אני נוטה להאמין שהיצרן ממליץ על מרווחי זמן או קילומטראז' פשוט מכיוון שלאלו בנויים המנועים שהוא מתקין במכוניות שלו כמו גם השמנים שממלאים אותם.

ותוספת קצת מאוחרת, נכון שישנם מנועים רגישים יותר מאחרים לבעיות בוצה, אבל דווקא אלו מחזקים את הטענה שלענין הזה אין קשר לתדירות החלפת השמנים אלא יותר לתכנון לקוי, ראה מקרי הקורולות מלפני עשר שנים, אלו שמנועיהן נפטרו טרם עת עם תדירות החלפת שמנים רגילה לגמרי ולא ארוכה כמו ברנו או בפיאט.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לגבי חברות הליסינג וטיפולים, לפחות באלדן משם מגיעים רכבי הליסינג של החברה שאני עובד בה, מרווח הטיפולים הוא 15K לכ-ל הרכבים הפרטיים וכל 7.5K יש ביקורת בטיחותית של אלדן עצמם.

הטיפולים נעשים במוסכי היבואן ולפחות מפעם אחת שראיתי טיפול של הרכב שלי, (היה לי משעמם..) הרכב מקבל חלפים מקוריים ושמן מהצובר.

פורסם

רועי,

מנועי פולקסוואגן ידועים בתור צרכני שמן די כבדים, אתה חושב שזה פוגע להם במכירות?

אני בספק, מי שאוהב את המותג כנראה יספוג את זה שפעם ב-1500 קילומטר צריך להוסיף קצת שמן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש הבדל בין צריכת שמן מוגברת לבין מנוע שמסר נשמתו לבורא. בדיוק באותו אופן יש גם הבדל בין קהל שבוי לקהל חדש. את השני ירתיעו מאוד סיפורי זוועה על אמינות לקויה ( ראה סיפורי DSG שמרתיעים קונים בפוטנציה, לפחות בכמה פוסטים כאן ), הראשון ישלים בקלות עם הוספת שמן בין טיפולים כטרייד אוף לגיטימי לחלוטין לאיכות נתפסת, אבל אפילו הוא יברח כשיתחילו להישפך מנועים על ימין ועל שמאל.

פורסם
מתנצל מראש על העדר ההבנה, אבל איך בדיוק קושרים בין מיסים מופחתים לתדירות החלפת שמנים ?

זה קשור לעינין זיהום סביבה.

יצרן שמחליף שמן כל 30.000 שופך לים 12 ליטר שמן פר 100 אלף ק"מ פר רכב.

יצרן שמחליף כל 10.000 שופך לים 40 ליטר שמן על פני אותו קילומטרז', הרכב שלו יותר מזהם את הסיביה ועל זה מתחשבנים איתן במיסוי.

לגבי היתר - נוטה להסכים איתך.

פורסם

אוי ואבוי אם היו זורקים השמן לים..אבל בהחלט מזהם. עד שהרכב החשמלי יתפוס את הטון. 0 זיהום (פרט לזיהום שמייצרת חברת חשמל), תאוצה פנומנלית, ללא גיר וללא שמנים למיניהם...

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם
רק אני מחליף שמן ופילטר כל 5000 ?

אם אתה נוסע על גולף דור 2 או חיפושית אכן מירווחי הטיפולים היו כול 5000 או 10000 קילומטרים.

בימינו זה מיותר וגם הוצאה כספית מיותרת לבצע החלפת שמנים כול 5K לרכבים שייצרן הרכב מתיר החלפת שמן כול 15K.

למה לזהם את הסביבה כול 5K ב-5 ליטר של שמן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בחיפושית הייתה הנחית יצרן להחליף כל 6000 מכיון שאין לה פילטר שמן במובן שאנו מכירים וכמות שמן במנוע רק 2.5 ליטר.

בשנות ה 80 יצרנים אירופאיים התחילו לעבור לטיפולים כל 15.000(במקום כל 10.000). נדמה לי שזו הייתה ההנחיה גם לגולף דור 2 בשוק האירופאי.

אני כם סבור אין כל הצדקה טכנית להחליף שמן כל 5000 במנוע מודרני. זה תורם ל"הרגשה" אבל לא מקטין את בלאי המנוע לעומת מנוע שמטופל כל 15.000.

פורסם

בזמנו הייתה לי גולף דור 2 מנוע 1.3 ליטר ואכן הנחיית הייצרן הייתה לבצע החלפת שמן מנוע כול 15K אבל בארץ במוסכים המורשים ההנחייה היתה להחליף כול 10K והגדילו לעשות המוסכים הקטנים והמליצו החלפה כול 5K.

הכי מצחיק שחלק מהמוסכים או 'יודעי דבר' המליצו על שמן בדרגת צמיגות 40W או 50W (לא זוכר במדוייק). זה היה בתקופה טרום אינטרנט וגישה למאגרי מידע של ייצרן הרכב.

אני הייתי מחליף כול 10K והמנוע שרד יותר מ-170K ללא בוצה ובעיות מיוחדות עד שהרכב נמכר.

פורסם

מרק תיקון קטן - שמן חד דרגתי הוא ללא האות W שמסמנת winter כלומר צמיגות קרה. זה פשוט שמן 40, 30 וכו'.

פורסם

אני הייתי מחליף בחיפושית, כמו שציינו, שמן 40, כל שלושה חודשים. כהנחיות היצרן. (היה יוצא משהו כמו 200 ק"מ בין החלפות).

משכנתא זה קל

פורסם

:mm_yeah:

רק תיקון קטן, ככל הידוע לי ההמלצה על 30,000 היא המלצת היצרן, לא היבואן המקומי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מרק תיקון קטן - שמן חד דרגתי הוא ללא האות W שמסמנת winter כלומר צמיגות קרה. זה פשוט שמן 40, 30 וכו'.

אכן לא קיים שמן חד-דרגתי בצמיגות שציינתי אבל בהחלט קיים שמן חד-דרגתי בצמיגות של 10W, 5W וגם 20W.

• תוכן חדש...