Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברנו גם כן.

המלצה זדונית, מזל שאני מקצר את הטיפולים אצלי לכל 15 אלף ק"מ.

חשבת פעם רגע למה כל 15 אלף כן וכל 30 אלף לא? ואולי זה צריך היה להיות כל 7.5 אלף כן ולא כל 15? הקביעה הזו שרירותית.. אם היצרן החליט שהרכב מתאים לעבור טיפול במרווח מסוים, אפשר לישון בשקט - הרי זה ינקום בו עצמו אחרי כמה שנים כשהלקוח יגלה שהרכב שלו מגלה אמינות נמוכה.

:idea:
  • תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בסדר, היצרן החליט.

אצל כל היצרנים יש תוכנית טיפולים לתנאים רגילים ותוכנית לתנאים קשים, עם מרווחי טיפול קצרים יותר ב 30-50%.

מה הם תנאי שימוש קשים?

* רוב הנסיעות למרחק קטן מ 10-15 ק"מ.

* רוב הנסיעות בתנועה עירונית כבדה.

*רוב הנסיעות באוטוסטרדה במהירות גבוהה וסל"ד גבוה

*רוב הנסיעות באיזור הררי

*ברוב הנסיעות גוררים נגרר

*אקלים עם טמפ' מעל 35 מעלות או מתחת ל 20- מעלות בעונות רלוונטיות

* אבק רב באיזור

*לחות רבה באיזור

* נסיעות עצור/סע (רכב חלוקה, מונית, רכב הסעה פנים עירוני)

אם מתקיים אחד התנאים - צריך לטפל לפי תוכנית לתנאים קשים.

לגבי רוב המכוניות בארץ מתקיים יותר מתנאי אחד, אבל רוב בעלי המכוניות לא עושים עם זה כלום.

• ספונסר פורום
פורסם
אם אני לא טועה אז בתמונה האחרונה הרמתם מכסה שסתומים ב 307 נכון ? מה אופן הטיפול ? איך מנקים את כל הבוצה הזאת ?

זה מחייב שיפוץ ראש מנוע מלא ופתיחת אגן שמן וניקוי משאבת שמן ומעברים בקיצור המון עבודה שלא לדבר על השחיקה של המנוע עצמו שבודאי קיצר את חייו משמעותית

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

• ספונסר פורום
פורסם
מעניין לדעת באיזה שמן טופל הרכב מיומו הראשון, או לפחות בכמה שנים האחרונות.

מה שמעניין הוא שברוב המקרים הרכבים דווקא מטופלים במוסכים מורשים.העניין הוא שמוסך מורשה שמסכים לעבוד עם חברת ליסינג מקבל על טיפול מחיר בדיחה וחברות ליסינג מסוימות אף מספקות את החלפים והמוסך מקבל רק על העבודה.

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם
בסדר, היצרן החליט.

במדריך הרכב אצלי רשום במפורש שרק אם הרכב לא עבר נסועה של 10,000 ק"מ בשנה, יש להכניס לטיפול וזאת בלי קשר לסוג הנסועה. אחרת, אפשר לטפל כל 30 אלף או שנתיים. כל יצרן רכב וההגדרות שלו, אם כן. אני קניתי את הרכב בין השאר כי הוא הבטיח תדירות טיפולים נמוכה ואין לי שום כוונה לא לנצל את זה. אני עוקב אחר מצב השמן ולא נראה שהמרקם שלו השתנה באופן דרסטי או שהוא מכיל בוצה.

:idea:
פורסם

נראה לי שכבר דיברנו על זה פעם. לא יודע למה פיאט החליטו כמו שהחליטו. אצל רוב היצרנים שאני מכיר זה כמו שרשמתי.

באוטודוה יש מועדי טיפולים שונים עבור normal condition ו severe condition אצל הרבה מאוד יצרנים.

• אחראי פורום
פורסם

יש עניינים שיווקיים מאחורי הצהרות כאלה. הטיפול הקלאסי היה 10K, האריכו ל-20 ועכשיו הרבה מיישרים קו ל-30.

אז היצרן מאפשר (מול שימוש מסויים, אבל למה לדקדק), היבואן רוכב על זה כי נשמע מעולה "טיפול כל 30", לא?

נשמע כמו תחזוקה זולה באמת :| לי זה נשמע כמו תחזוקת שבר. בכל הרכבים שהיו לי וגם אלה שמוצהרים כבעלי יכולת לטיפול ארוך (האבארט, הבראבו, ה-147 שנמכרה והוצהרה ככל 20 אלף), אני לא מעז לעבור את ה-10-12 אלף בין טיפולים.

אין לי בעיה להחמיר תמורת 300-500 ש"ח בשביל אריכות חיי המנועים שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
מה שמעניין הוא שברוב המקרים הרכבים דווקא מטופלים במוסכים מורשים.העניין הוא שמוסך מורשה שמסכים לעבוד עם חברת ליסינג מקבל על טיפול מחיר בדיחה וחברות ליסינג מסוימות אף מספקות את החלפים והמוסך מקבל רק על העבודה.

בנוסף לנ"ל צריך לקחת בחשבון שברכבי ליסינג יש כמעט תמיד את הגורמים התורמים כמו הרצת מנוע בסרק עם מזגן למשך שעות, אי הקפדה על מפלס שמן, ונהיגה לרוב יותר מאומצת.

פורסם

אני סיימתי ליסינג על C3 פיקאסו ט"ד וכעת עם פיג'ו 2008 1.2, בשתיהן, למרות הוראות יצרן/ יבואן לטיפול כל 30K ק"מ, פריימ ליס (שהם בעצם חברת בת של היבואן) מתעקשים על טיפול כל 15K ק"מ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ב- C3 פיקאסו שלי (ט"ד) הוראת יבואן שהגיעה כנראה מהיצרן היא כל 15 אלף.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...