Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה לגבי מנועי דיזל ? שם תמיד ראיתי מרווחי טיפולים של 30K .

קניתי לאחרונה יונדאי דיזל שעשה 100K וטופל לפי הספר , החלפת שמנים כל 30K או שנה .

טיפול אחרון לפני 10K , הוצאתי מדיד שמן , והשמן נראה שחור וסמיך , במוסך (הגעתי מסיבה אחרת) אמרו שזה נורמלי כי לדיזל יש המון פיח .:shock:

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין לדעת באיזה שמן טופל הרכב מיומו הראשון, או לפחות בכמה שנים האחרונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מה לגבי מנועי דיזל ? שם תמיד ראיתי מרווחי טיפולים של 30K .

קניתי לאחרונה יונדאי דיזל שעשה 100K וטופל לפי הספר , החלפת שמנים כל 30K או שנה .

טיפול אחרון לפני 10K , הוצאתי מדיד שמן , והשמן נראה שחור וסמיך , במוסך (הגעתי מסיבה אחרת) אמרו שזה נורמלי כי לדיזל יש המון פיח .:shock:

אצל חלק מהיצרנים מנועי דיזל מטופלים במרווחים קצרים יותר (לדוגמא כל 20.000 לעומת כל 30.000 בבנזין), אצל חלק - במרווחים זהים ואצל חלק אפילו במרווחים יותר ארוכים.

בוצה יכולה להיות גם בדיזל. לגבי צבע השמן - בדיזל השמן משחיר 5 דקות אחרי ההחלפה, כך שצבע השמן לכשעצמו לא מעיד על כלום.

אם הרכב שלך לא עושה בעיקר קווים בינעירונים ארוכים אלא נוסע נסיעות מגוונות ובתוך העיר - כדאי לרדת למרווח טיפולים של 15-20 אלף או פעם בשנה. וכמובן לא להתקמצן ולהשתמש בשמן סינטטי שעונה למפרט היצרן.

פורסם

אני חושב שהדרך היחידה למנוע מצבים כאלה היא שכל היבואנים יצאו בקול אחד שישראל היא מדינה שבה ברירת המחדל היא שהרכבים פועלים בתנאים קשים ושמדיניות הטיפולים צריכה להיות בהתאם.

אני מחפש תמונה של פילטר שמן שהוחלף אחרי 30K ק"מ, כולו היה מפורר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם הפילטר היה מפורר אחרי 30K אז רוב הסיכויים שלא החליפו אותו באף טיפול. זה שרכב נכנס לטיפול במוסך מורשה זה לא מצביע בוודאות שבוצע טיפול אלא רק חיוב כספי.

איזה כייף לי :)

פורסם
כן, צילמתי רק תמונה אחת. 159 3.2.

הסיפור של האלפא ושמן מאוד רגיש, אפילו בקטנות יותר, כמו שרשרת טיימינג.

אכן, ע״פ הוראת יצרן טיפול כל שנתיים או 30k קילומטר, אך מאידך, שמעתי מלא מעט אנשים שהמוסכים ההוגנים ממליצים על כל שנה או 15k בכדי למנוע זאת.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

איזה תמונות, כמו מה שרואים בסרטונים של הסיגריות.

למה באמת לא יוצא נוהל שבישראל ההחלפה תיהיה במרווחים קטנים יותר?

אולי זה יפגע בליסינגים, אבל מוסכים ירוויחו יותר וכן גם רשויות המס (שמתנהלות לפי האינטרסים שלהם)

פורסם

מנועי V6 של אלפא, נחשבים דווקא לדיי אמינים (ולא כאלו עדינים).

אממה - כנראה שמן מאיכות לא ידועה (?) + אולי החלפות לא מתאימות שלו (אפילו במועדים שאולי קבע היצרן) - הכריעו את המנוע הזה.

קיצור מרווחי זמני הטיפולים, לפחות לגבי אלפא - בכל המוסכים המתמחים של אלפא שאני מכיר (לא מוסכי יבואן), ערים לכך שהחלפת שמן כל 30K כנראה לא מתאימה (לא לרכב, ולא לאקלים פה בישראל) ולכן ממליצים על מרווחי ק"מ קצרים יותר בין ההחלפות.

לדעתי - גם למוסכי היבואן יש אינטרס לקצר את זמני ההחלפות. מוזר שהם לא עושים משהו בנידון (זה יכול רק להועיל להם). האם הם מקבלים את הוראות היצרן כ"תורה מסיני" ? האם אין להן שום אפשרות להשפיע ? (אולי על הלקוחות - כן. אבל לגבי מעלה ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מכניס את הסוברו שלי לטיפול כל 10K או שנה , למרות ההמלצה ל15K, מרגישים על הרכב כשהוא צריך החלפת שמן ואני לא מחכה.

Subaru Impreza 1.6 04

• תוכן חדש...