Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המשתנה הגדול פה הוא גם הנהג.

השאלה שלי איך הוא הגיע ל350 אלף?

המנוע נפתח פעם? (ראש? אטם?) מה היו התקלות אם בכלל היו?

אייפונים סלולארים לפטופים, בכל אלה גם כן יש לך צ'יפ שסופר לך טעינות, בדרך כלל זה משהו כמו 3000 טעינות בסמארטפונים (וראיתי דוגמא מול העיניים, אייפון 4 שנשמר בצורה פדנטית ביותר, אך ורק טעינות מ15-18 אחוז, הכל לפי הוראות, אז כן הקיבולת של הסוללה ירדה קצת במשך השנים, אבל כשהגיע למצב שהוא מחזיק שעתיים בעבודה מעט מאומצת זה בא במכת אחת. הוא היה בן 3 כשזה קרה ועשו עליו טריידאין בחברת סלולר).

אין מה לעשות זה החיים.

מעניין מתי יגיע היום שיעשו מונה קילומטרז' למשאבת שמן.

איך אתה תמיד מכניס דברים לא קשורים

לכל סוללה יש אורך חיים וזה עניין של כימיה ולא קשור לציפ שסופר משהו או שום דבר אחר

יש רצון מאוד גדול ליצרן לתכנן מנועים שיחזיקו יותר מאשר תקופת האחריות על מנת שלא לפגוע בשם של המותג

עובדה היא שאם יהיה כשל תכנוני שיגרום למכלול יקר במנוע לאורך חיים קצר היצרן יאריך את האחריות לחלק

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המנוע אולי שורד, השמן לא.

זה ידוע שיש רכבים עם רגישות לבוצה וכאלה שפחות. קח רכב שטופל כל 10,000 ורכב שטופל כל 30,000. שלח לבדיקת מעבדה יסודית את המנועים לאחר 500,000 ק"מ. מי מהם יראה תוצאות טובות יותר? לאורך שנות שירות הרכב, איזה רכב צפוי להראות אמינות טובה יותר? צריכת דלק עדיפה? נראה לי שהתשובה ברורה.

יצרנים ממליצים על מרווחי החלפה גבוהים בשביל לשלם מיסים מופחתים ועל הדרך לעזור למכירות, אלו הסיבות היחידות.

איתמר

המנועים של היום מאוד רגישים ואם השמן לא מחזיק מעמד המנוע לא יחזיק מעמד והעובדה היא שלקוחות מטפלים בדיוק כמו שיצרן מבקש כל 30 ואנחנו במוסך לא רואים בעיות לאורך זמן מאוד רב

מצד שני אלו שקצת סוחבים בין טיפולים באים ב 35 אלף במקום 30 אלף או שמים שמן זול גם אם הוא עומד בתקן מתחילים הבעיות ודי מהר עוד לפני ה 100 אלף

פורסם
איך אתה תמיד מכניס דברים לא קשורים

לכל סוללה יש אורך חיים וזה עניין של כימיה ולא קשור לציפ שסופר משהו או שום דבר אחר

יש רצון מאוד גדול ליצרן לתכנן מנועים שיחזיקו יותר מאשר תקופת האחריות על מנת שלא לפגוע בשם של המותג

עובדה היא שאם יהיה כשל תכנוני שיגרום למכלול יקר במנוע לאורך חיים קצר היצרן יאריך את האחריות לחלק

גם אני חשבתי ככה

הוכחות לדברים לא ראיתי (בסמארטפונים), אבל שמעתי מחברה שבאים מתחום האלקטרוניקה.

בלפטופים בוודאות העניין פועל ככה, רציתי לעשות פרוייקט קטן והבנתי שזה לא מעשי בגלל הצ׳יפ הסורר.

פורסם

הערכה שלי, מאחר ו:

א) ישראל היא שוק קטן מידי מכדי להתחשב בו.

ב) מכוניות בארה"ב אירופה ומזרח-אסיה די זולות ברכישה ראשונה ומאוד זולות ביד2.

ג) הנסועה של רוב הרוכשים בארצות לעיל קטנה מ- 200K ק"מ .

ד) יש מדיניות לעידוד גריטה והחלפת הישנות במכוניות חדישות נקיות ובטוחות יותר.

יש יצרנים המודעים היטב לנתונים האלו שלא מצאו סיבה לייצר רכבים שיחזיקו מעמד מאות אלפי ק"מ.

פורסם
המשתנה הגדול פה הוא גם הנהג.

השאלה שלי איך הוא הגיע ל350 אלף?

המנוע נפתח פעם? (ראש? אטם?) מה היו התקלות אם בכלל היו?

המנוע מעולם לא נפתח.

אבל חוץ ממנוע וגיר הוחלפו המון חלקים במרוצת השנים

אני אמנה חלק:

אלטרנטור מס פעמים

מדחס מזגן

כוייל

משאבת מים פעמיים

שמן גיר הוחלף

רדיאטור

טרמוסטט

בית מצערת נוקה

בורר הילוכים

הייתה תקלה בזמן האחריות שהרכב לא הניע מס פעמים במשך שבועיים ונגרר למוסך. בהתחלה ראו שנשרף פיוז ושלחו אותי הביתה וכשזה חזר על עצמו התחילו לחקור מה הבעיה ועד שגילו אותה החליפו (שלא לצורך) ממיר קטליטי, bsi (בית פיוזים) בסוף התברר שהסטארטר היה מקצר וגרם לכל הבעיה.

זה מה שאני זוכר )

דרך אגב ברכב מותקנת מערכת גז.(כרגע לא תקינה)

ההבדל בין חכם לטיפש הוא ששניהם חושבים אותו דבר רק שהטיפש אומר את זה בקול..:wink:

פורסם (נערך)

כתבתי כבר כמה פעמים בפורום ואכתב גם כעת: כ-10 שנים האחרונות אני מטפל ברנו סניק כל 30,000 ק"מ. היה דגם 2002 שהיה אצלי עד 140K, הנוכחית מדגם 2005 כבר עברה את הקילומטרז' הזה.

בפעם האחרונה באמת רציתי לקצר לחצי את המחרק בין הטיפולים - אבל שכחתי/התבלבלתי ולא שמתי לב.

אין שום בעיה, אין שום תקלה בגלל מרווחי הטיפול. הרכב נוסע חלק וטוב.

אם במוסך שאפט סומכים בצדק על השמן סינטטי מלא של Valvoline, אני סומך על המלצת המוסך.

צורת הנסיעות שלי היא עיר/בינעירוני, היא חצי-חצי בזמן, שליש-שני שליש במרחק (בינעירוני). למעט ימים חריגים - אין נסיעה בפקקים ארוכים.

תפסיקו עם הסטיגמה של תנאים קשים בישראל. אני מתכוון תנאים לרכב, לא מדבר על האנשים...

פרט לאזורי מדבר מסויימים האקלים פה די דומה לארצות הים התיכון (חבל שלא דומה בדברים אחרים...). יש אזורים לאורך החוף, יש אזורים בהרים - שום חריג מהסביבה הקרובה אלינו בצד המערבי.

עריכה: הנה שרשור מלפני כחצי שנה, על מרווח טיפולים ברנו מגאן

עריכה אחרונה על ידי רוכב בודד
ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אין מה לעשות זה החיים.

מעניין מתי יגיע היום שיעשו מונה קילומטרז' למשאבת שמן.

או מונה העברות הילוכים למכטרוניק?

או מונה התנעות למותחן הטיימינג?

:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
או מונה העברות הילוכים למכטרוניק?

או מונה התנעות למותחן הטיימינג?

:roll:

איך הצלחת להשחיל רמז לרכבים תוצרת VAG ?

אם האשכול היה קשור לרכב תוצרת VAG נראה לי שהיית בועט חזק יותר. תעביר כמה כוחות סוס לכיוון רנו. :?

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שנקרא "הבאתי לVW בקטנה" :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הגדילו לעשות מדפסות אפסון שהשתילו ציפ שסופר דפים מודפסים, במספר מסוים משבית את המדפסת ושולח אותך לקנות חדשה.

מסתבר שאפשר להוריד איזה תוכנה פירטית שאתה מתקין בדרייבר של המדפסת ומאפסת את המונה של הציפ והיי פרסטו, פתאום היא קמה לחיים.

בשוק המדפסות המצב לא דומה למצב בשוק המכוניות.

מראש מוכרים לך מדפסת במחיר נמוך מאוד, כנראה במחיר הפסד.

ואת הרווח עושים ממכירת המתכלים. מדפסת הזרקת דיו פשוטה עולה 150 ש"ח, וזה גם בערך המחיר לשני ראשי דיו שמותקנים בה, אם קונים קונים בנפרד. ראש דיו שחור מדפיס רק כ 1000 דף במדפסת ביתית קטנה , צבעוני רק כ 500 דף.

כל עיניין המונים והצ'פים (ופריצות שלהם כמובן) קיים כבר מזמן, זה לא משהו שאפסון אתמול המציאו. הם סופרים את הפעימות של ראש דיו/טונר במדפסת לייזר. מטרתם היא בראש ובראשונה למנוע/להקשות על שימוש במתכלים חליפים או מילוי חוזר של אותה מחסנית, כדי שתקנה מתכלים חדשים מקוריים מהיצרן במחיר של כמעט מדפסת חדשה.

אין טעם לעשות צ'יפ למדפסת כולה כיוון שאין רווח רציני ממכירת מדפסת. עדיף ליצרן שתישאר עם אותה מדפסת 20 שנה ותקנה כל חודש טונרים ודיו חדשים.

בתחום הרכב זה עדיין לא הגיע לשם.

פורסם
ברכב פרטי / מסחרי קל אין שום שמן מנוע שמצליח לשמור על תכונותיו למשך 30,000 ק"מ. זה פשוט לא קיים.

שמן יכול לשמור על תכונותיו לאורך זמן רק אם מדובר בכמות שמן גדולה ומערכת קירור יעילה. ברכב פרטי המכיל 4-5 ליטר שמן מנוע התנאים האלה פשוט אינם מתקיימים.

איתמר

איך אתה מסביר שאת שמן הגיר לא צריך להחליף ?

פורסם

שמן גיר מתבלה ומזדהם הרבה יותר לאט יותר מאשר שמן מנוע, מכיוון שהוא נדרש לעמוד בטמפ' נמוכה יותר ו(חשוב יותר) לא נמצא במגע עם דלק, עם תהליך שריפה ועם חומרים וגזים שנוצרים בתהליך זה.

פורסם
רק אני מחליף שמן ופילטר כל 5000 ?

תרגיש טוב עם זה, גם אצלי הנוהל הזה קיים בכל הרכבים שהיו לי, פילטר מקורי תמיד ושמן של MOBIL 1 או CASTROL בהתאם להמלצת היצרן (מבחינת צמיגות).

אני בגישה שגם אם זה כנראה לא מזיק ובוודאי גורם לי להרגיש יותר בנוח ללחוץ את הרכב כשבא לי (וכמעט תמיד בא לי...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...