Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מתכוון להטיל כאן דופי במי מהמגיבים כאן, אבל יש כאן אינטרסים לא ממש סמויים.

מוסך מורשה כבול להנחיות היצרן והיבואן ולכן יצמד אליהן.

קיצור מרווחי הטיפולים כדאי למוסך עצמאי.

ואחרי שכתבתי זאת, גם אני מקצר...

האלפות שלי והלנדרובר של אישתי נהנים מהחלפת שמנים כל 10,000 ק״מ, שזה חצי מהמלצת היצרן בשני המקרים.

העלות הכספית לא גבוהה ולמי שמתכנן להחזיק את הרכבים שנים רבות זו השקעה כדאית.

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מוסך מורשה יבואן כמו כל מוסך יכול להמליץ על קיצור מועדי הטיפול ללקוחות שלו אבל למה לו להכניס לקוח להוצאות כשאין שום בעיות במרווחי טיפול המומלצים של היצרן

אני גם באופן אישי לא עושה שום פרסום ושום כלום רק מספר על ההתרשמות שלי

רוצים לבוא כל חמש עשרה לטיפול ?בי מיי גסט!

פורסם

שי - קיצור מרווחי טיפולים יהיה כדאי גם למוסכים מורשי יבואן.

אממה - כנראה יש קיבעון מחשבתי ולא כל היבואנים "משחררים" את הרסן של המוסכים שלהם לקצר מרווחים אלה.

alfa 156 2.5.

פורסם

אשמח להתייחסות המומחים לרכבים מוגדשים.

ידוע ששימון וקרור הטורבו הוא חלק עיקרי בפעולה תקינה ואורך חיים ארוך,כיצד במנועים מוגדשים שעובדים באקלים חם היבואן מאפשר30k ולעיתים שנתיים אם לא הגעת לקמ??הרי שמן שאיבד מתכונותיו יקצר את חייו של הטורבו.

תודה

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

ב-VAG ההמלצה היצרן למנוע TSI היא החלפת שמנים כל 15K או שנה (הקודם מבניהם)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
מתעלק על השרשור - למה ההנחיות בארה״ב הן להחליף שמן כל 5000 מייל, ולא כמקובל באירופה?

שמעתי על זה כמה פעמים, אבל אני לא בטוח שזה המצב שם גם במכוניות מודרניות מהשנים האחרונות.

בכל אופן, הייתי לפני כמה שבועות בקפריסין ושמתי לב לשתי נקודות מעניינות:

1. ברכב השכור שלי (פורד פיאסטה 2007) היה כרטיס טיפולים עם "תחנות" כל 10.000 ק"מ.

2.מוסכים שם נוהגים לתלות פתק קטן עם מעודי הטיפולים על הידית של הוינקים, רואים אותו מבחוץ.

במקרה הסתכלתי על פתק כזה בטנדר מיצובישי L200, מודל 94-95 בערך:

Oil service:

297.789

300.678

303.478

306.754

מחליף שמן כל 3000 ק"מ, אולי זה מישהו מהפורום? ;-)

פורסם
אשמח להתייחסות המומחים לרכבים מוגדשים.

ידוע ששימון וקרור הטורבו הוא חלק עיקרי בפעולה תקינה ואורך חיים ארוך,כיצד במנועים מוגדשים שעובדים באקלים חם היבואן מאפשר30k ולעיתים שנתיים אם לא הגעת לקמ??הרי שמן שאיבד מתכונותיו יקצר את חייו של הטורבו.

תודה

בזה בדיוק הענין, אולי ליצרן ידוע שהשמן עליו הוא ממליץ לא מאבד מתכונותיו לפני תום המועד המומלץ. אני באמת מתקשה להאמין שליצרן אין ענין באריכות ימי המנועים שהוא מייצר, אחרי הכל ממון ומאמצים רבים מושקעים ביצירת ושימור מוניטין ובעדה שלי לפחות מנועים שלא נשפכים בעודם עולי ימים, נחשבים כמרכיב כלל לא שולי באותו מוניטין.
פורסם
...

1. החלפת שמן כל 30K או שנה,המוקדם מבינהם!!.הרבה נוטים להתעלם ממימד הזמן.ADZ

ההנחיות של רנו הן כל 30,000 ק"מ או שנתיים. יש החרגות לשימוש בתנאים לא סנדרטיים, כמו שבוקי פרט בתחילת השרשור.

מנסיוני ב-10 השנים האחרונות - אפשר ליישם המלצות אלו.

פעם גם היו מחליפים פלגים כל שנה, וכיום כל שנתיים או יותר.

פעם היו עושים טיפול כל 3000 ק"מ, ולקח לאנשים הרבה שנים להפנים שאפשר כל 10 או 15 אלף, לפי הנחיות יצרנים שהתקדמו עם השיפור בטיב והעמידות - הן במכלולי הרכב והן בחלקי החילוף והטיפול..

אז תצאו מהקבעונות והסיטגמות שהיו לפני 30 שנים, תסמכו על היצרן שהוא יודע מה הוא אומר. תסמכו על מוסכים אמינים ומקצועיים שאינם מוסך יבואן שלא תמיד מרשים בידע שלו והנסיון שלו. כמובן שהכל מסוייג לשימוש פחות או יותר רגיל וביצוע הנחיות התחזוקה של היצרן לפי זמן או מרחק.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לרוכב בודד:

עד כמה שאני יודע לגבי המגאן II זה כל 30K או שנה.

אפשר להפנות שאלה למשתמש שירות קרסו או ש-danidin ישפוך אור על העניין.

בכל מקרה,אני בהחלט מסכים למה שכתבת.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

יש לי סניק והיא זהה למגאן ברכיכים רבים והנחיות האחזקה.

חוברת האחזקה ברכב ואין לי חשק להביא ולסרוק בשעה כזו, אולי אעשה זאת מחר. אבל אני מכיר אותה יהטב.

הטיפול כל 30K או שנתיים. לתנאי שימוש רגילים. רשום משהו על בדיקה של משהו כל 15K, ממה שאני מכיר מעט מהאנשים עושים אותו.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

סיפור מעניין.

גיסתי קנתה לפני שנתיים לנצ'יה אפסילון עם מנוע טורבו צנום נפח - 2 בוכנות 875 סמ"ק (TWIN AIR).

בספר הנהג (המקורי באנגלית והמתורגם בארץ לעברית) מצוין מועד החלפת שמן מנוע ומסנן שמן כל 30,000 ק"מ או 24

חודשים. בנוסף יש הערה שאם נוסעים פחות מ - 10,000 ק"מ בשנה חובה להחליף שמן ומסנן לאחר שנה. (בלי קשר ל "תנאי נהיגה קיצוניים").

חשבתי לעצמי - נראה לא הגיוני. בהתאם לכך - אם לאחר שנה נסענו רק 5,000 ק"מ יש להחליף לפי לוגיקת היצרן , אבל אם נסענו 20,000

ק"מ בשנה הראשונה יש למשוך את ההחלפה לעוד 10,000 ק"מ ? (או 24 חודש , המוקדם מהם).

פניתי ליבואן סמל"ת למחלקה הטכנית בשאילתה. תשובתם די מוזרה : "כאשר רכב לא עובר את ה 10000 ק"מ יש חשש שהשמן יאבד תכונות שימון לכן יש המלצה זו ."

וכאשר הרכב עובר 29,000 ק"מ ללא החלפה אין איבוד תכונות שימון ?

פניתי לפורום אנגלי מתמחה וקיבלתי הסבר יותר הגיוני :

היצרן מניח שאם נסעת בשנה הראשונה פחות מ - 10K ק"מ כנראה הרכב משמש לנסיעות קצרות / עירוניות ולכן חייבים להחליף שמן ופילטר ולא למשוך זמן/ק"מ.

אם נסעת הרבה בשנה הראשונה כנראה דפוס הנסיעה הוא נסיעות ארוכות / בינעירוניות מועטות בלאי ואז ניתן למשוך מועד בזמן/מרחק להחלפה.

בכל מקרה זו דוגמה שיצרן של מנוע טורבו צנום נפח מצד אחד נותן אופציה למרווח ענק (30K/שנתיים) אבל בקלות מסייג זאת להמלצה שמרנית של 10K/שנה

שמוכיחה את ה"עמידות" הגבוהה של המנוע בתנאים די שכיחים ולא קיצוניים.

פורסם

^^ המסקנה האחרונה שלך לא מדויקת, כי לגבי מנוע ה-1.2 יש המלצה דומה (וגם כמדומני לדיזל 1.3 שאינו מיובא לארץ). בזמנו עשיתי על זה מחקר קטן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?515920-היצרן-ממליץ-על-טיפול-כל-שנתיים-או-30-אלף-ק-quot-מ-האם-בכל-זאת-לבצע-טיפול-קטן-באמצע

:idea:
פורסם
יש לי סניק והיא זהה למגאן ברכיכים רבים והנחיות האחזקה.

חוברת האחזקה ברכב ואין לי חשק להביא ולסרוק בשעה כזו, אולי אעשה זאת מחר. אבל אני מכיר אותה יהטב.

הטיפול כל 30K או שנתיים. לתנאי שימוש רגילים. רשום משהו על בדיקה של משהו כל 15K, ממה שאני מכיר מעט מהאנשים עושים אותו.

אכן זה מה שכתוב בחוברת של מגאן 2 דור 1, אבל ההמלצה היום היא להחליף שמן כל שנה.

קראתי מאמר שטוען שכאשר המנוע חדש אפשר למשוך שנתיים, אבל כשהאוטו מזדקן האטימה בבוכנות יורדת, ואז השמן אוכל הרבה יותר ג׳יפה מהמנוע ולכן לא שווה למשוך אותו שנתיים

פורסם
אכן זה מה שכתוב בחוברת של מגאן 2 דור 1, אבל ההמלצה היום היא להחליף שמן כל שנה.

קראתי מאמר שטוען שכאשר המנוע חדש אפשר למשוך שנתיים, אבל כשהאוטו מזדקן האטימה בבוכנות יורדת, ואז השמן אוכל הרבה יותר ג׳יפה מהמנוע ולכן לא שווה למשוך אותו שנתיים

בעניין רכב חדש: לדעתי הגיוני הרבה יותר לבצע את ההחלפה הראשונה לאחר שנה או עד 10k - מה שמגיע קודם - כדי לרוקן את השבבים מהמנוע הבתול בהקדם...

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• תוכן חדש...