Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מתכוון "גם" קורולה, שיש להם תופעה של הצטברות בוצה שסותמת את משאבת השמן.

צביקי - ההוראות מאוד פשוטות. השמן נשם אוויר במשך 15000ק"מ ועבד 15000 ק"מ - צריך להחליף.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לא קראתי את כל השירשור אבל לי יש פיג'ו 307 2 ליטר, עם 270K ק"מ שאת רובים המוחלט אני עשיתי. טיפול כל 30,000 ואין שום בעיה במנוע...

בריאות לכולם!

פורסם (נערך)

נוסע כל יום לעבודה (מחוץ לעיר) ובנוסף לא מעט נסיעות מהצפון למרכז. האמת - אני אוהב במיוחד את העליות לרמת הגולן איתו.. :wink:

לגבי שמן - הוא בהחלט אוכל שמן ותמיד אכל קצת אבל עם הגיל התיאבון מתגבר, בערך ליטר כל 10K ק"מ, היום הוספתי שמן וגם חצי מיכל תוסף פולידין, מקווה שזה יעזור קצת.Polad

עריכה אחרונה על ידי wonderd

בריאות לכולם!

פורסם

שלום איש פורנו

לא צריך להיבהל

קורה לפעמים

הוראת היצרן קובעת הח' שמן +מסנן כל 30000 ק"מ או כל 12 חודש.

סיבה שניה שמן מנוע לא איכותי או מקולקל.

סיבה שלישית שמן מנוע משוחזר לא מיועד לכלי רכב.

סיבה רביעית די נדיר קורה אחרי חימום מנוע.

הפיתרון ביצוע הדחת מנוע (פלשינג ע"י שמן מיוחד)לפעמים לא מספיק פעם אחת

הח' שמן מנוע איכותי + מסנן

סיבה חמישית יכולה לנבוע מתוספים שהוסיפו למנוע.

בברכה

יעקב

פורסם

סיבה חמישית יכולה לנבוע מתוספים שהוסיפו למנוע.

בברכה

יעקב

זה הדבר הראשון שעבר לי בראש כשראיתי את התמונות בתחילת השירשור, תוספי דבש למיניהם שכלכך אוהבים לדחוף לנו.

יום טוב גם לך

פורסם

לא מכיר תופעה כזאת עם תוספי שמן

מה שאני ויודע זה שהגורם הראשון של שמן שהופך לבוצה זה אי ביצוע טיפולים בזמן

הגורם שני זה חדירת נוזל קירור לשמן

פורסם

ובטח גם שימוש בשמן לא איכותי כגון מר.פרסטון היקר.

אישית לא הייתי מכניס אף רכב בבעלותי לטיפול כל 30,000 וגם ברכב הפיאט שאני נוהג כרגע מבקשים טיפול כל 30K, אני קיצרתי לכל 10000 היות ורוב הנסועה שלי היא כ 7 ק"מ בסה"כ יומי.

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, השורה התחתונה היא שמנועים לא בנויים לעמוד במרווחים של 30,000 ק"מ ושמן מנוע לא מסוגל לעבוד ולשמור על תכונותיו קילומטרז' כזה.

אבל

יש גם יוצאים מין הכלל, כמו המקרה שלך ותנאי הנסיעה שלך שמסתכמים בשיוטים בין עירוניים ארוכים. נשמע שהרכב עושה קילומטרז' מכובד בשנה ואני מניח ש 30,000 אצלך מושגים תוך שנה, כלומר הרכב עובר טיפול פעם בשנה. במקרה הזה זו "חצי נחמה" שכן תנאי העבודה במהלך השנה הזו אידאליים למדי ולכן הזדקנות השמן (ושאר המכלולים) נעשית בצורה טובה למדי וללא ספק עדיפה על 30,000 ק"מ שנצברים רק בתוך העיר ונסיעות קצרות.

ואגב, זה לא שהמנוע שלך פיקס, הוא צורך שמן. מעניין מה הייתה צריכת השמן אילו היית מקפיד על הקדמת וקיצור מרווחי הטיפולים לאורך חייו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בשני הטיפולים הראשונים שעשיתי לקליאו III שמו לי שמן חצי סינטטי 10W40, משום מה בטיפול האחרון הכניסו שמן סינטטי מלא 5W40. אמרו שאלו הוראות היצרן.

לא יודע אם יש שיפור בצריכת הדלק של הרכב בזכות השמן, כי החליפו גם פילטר אוויר למנוע, וגם כי הרכב נוסע בלי מזגן עכשיו כי אין צורך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...