Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמה - קנון, ניקון, ואני באמצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טלגז, אני מבין אותך. אני לא מנסה לשכנע אותך להשאר עם המצלמה הישנה שלך, אלא רומז שאם תקח את המגבלות של המצלמה כאתגר, תצליח להוציא ממנה הרבה יותר וזה ישרת אותך בעתיד כאשר תעבור למצלמה מתקדמת יותר.

כדי להפוך לנהג טוב עדיף ללמוד נהיגה ולקבל ניסיון על רכב פשוט. כי רכב מסובך עושה הכל במקומך: יש לו קרוז קונטרול, הוא יודע לשמור מרחק אוטומטית על ידי מכ"מ, לבלום בחירום לבד, להזהיר אותך שיש רכבים בשטח מת של המראות, להעביר הילוכים בשבילך, להחליט לפי לחיצה שלך על הברקס באיזה כוח לבלום, לשמור מהירות בפקק מבלי שתיאלץ לתת גז או ברקס.

כל היתרונות האלו מעולים, במיוחד למי שיודע לנהוג.

לדוגמא (סיפור אמיתי) : בא לקוח למוסך מרצדס והתלונן שההגה שלו רועד. הוא עשה כיוון פרונט, איזון גלגלים, החליף צמיגים: כלום לא עזר, עדיין רועד. המוסכניק נסע ברכב וראה שההגה לא רועד. הלקוח שוב חזר ושוב וכל פעם לא מצאו שום תקלה.

עד שהמוסכניק נסע על הלקוח. מסתבר שבדגם המפואר ביותר של S קלאס ההגה רועד כדי להזהיר נהג שנוסע חצי על שול, חותך נתיבים בפניות וכד'. הבעיה הייתה נהג שלא יודע לנהוג ברכב והוא אפילו לא הבין מה הבעיה.

מה שאני רוצה להגיד, כסף קונה ציוד טוב יותר, אבל הוא לא מחליף את המיומנות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
טלגז, אני מבין אותך. אני לא מנסה לשכנע אותך להשאר עם המצלמה הישנה שלך, אלא רומז שאם תקח את המגבלות של המצלמה כאתגר, תצליח להוציא ממנה הרבה יותר וזה ישרת אותך בעתיד כאשר תעבור למצלמה מתקדמת יותר.

מה שאני רוצה להגיד, כסף קונה ציוד טוב יותר, אבל הוא לא מחליף את המיומנות.

קודם כל, הרעיון הראשון שלך יפה. מאוד. ומניסיוני - גם נכון.

אחד הדברים שהכי קידמו אותי רעיונית זה לצאת לחו"ל רק עם P&S. האילוצים שהיא הביאה הביאו לפתרונות יצירתיים. עם זאת, היא גם הגבילה (אפשר לצלם רק ש"ל כשאין אור, לדוגמא, כי אחרת יש רעש כרומטי, שהוא לא יפה). לכן, אני אוהב לפעמים לצלם עם הסלולרי.

אבל...

אם יש לך משהו בראש שאתה רוצה להשיג, ציוד יותר טוב יכול לאפשר לך להשיג מה שיש לך בראש, לא להתאים את הראש לציוד. שני הדברים יצירתיים וראויים באותה המידה.

לגבי החלק השני, אני לא מסכים לגמרי.

ציוד יותר טוב לא מחליף מיומנויות מסויימות. הוא לא יעזור לך להשיג קומפוזיציה יותר טובה. הוא לא ייגרום למצולמים לשתף פעולה יותר טוב. זה נכון. אבל ציוד עדיף לגמרי מפצה על חוסר מיומנות בהרבה תחומים.

למשל (וזו רק דוגמא אחת), טווח דינמי עדיף (וצילום ב-RAW), מאפשר לפצות על טעויות חשיפה.

דוגמא מפנטקס - יש בפנטקס כפתור ירוק, שמחזיר את המצלמה להגדרות ברירת מחדל (מצב P) בכל mode שאתה נמצא. צילמת משהו עם הגדרות ידניות, ופתאום צץ משהו אחר, מאחוריך, עם תנאי תאורה שונים לגמרי?

אין בעיה.

לוחצים לחיצה על הכפתור הירוק ליד המחשף וישר אחרי זה מצלמים. תקבל חשיפה מאוזנת (ואפשר גם להגדיר אם העדיפות בברירת המחדל היא לצמצם סגור או לתריס מהיר. אוי... לפעמים אני מתגעגע לפנטקס...).

זה מחליף מיומנות תפעול.

יש עוד הרבה דוגמאות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם יש לך משהו בראש שאתה רוצה להשיג, ציוד יותר טוב יכול לאפשר לך להשיג מה שיש לך בראש, לא להתאים את הראש לציוד. שני הדברים יצירתיים וראויים באותה המידה.

העינין שעבור רוב האנשים צריך לפתח את היצירתיות הזאת. הכי קל לעמוד עם LV כאשר מצלמה לפניך, זום X20 ולצלם רציף 8 תמונות בשנייה בתקווה שתמונה אחת אולי תצא טובה יותר. אין בזה שום יצירתיות, זאת שיטת מצליח. אבל כאשר אדם נאלץ למצוא פתרונות, להפעיל את הראש כדי שהתמונה תצא טוב, על הדרך הוא גם זז, משנה מיקום שלו, רואה פרספקטיבה טובה יותר, הוא לומד להסתכל על דברים אחרת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, הרגת אותו. ראית תמונות של הבחור? הוא מצלם מדהים! הוא לא צריך שיעורי צילום במאטפורות.

כישורים יש לו, ואני מתקשה להבין למה אתה לא מבין את זה מצורת הכתיבה שלו.

ציוד מחורבן (נו אופנס) זה לא "אתגר" ש"כיף להתגבר עליו", זה מגבלה מתסכלת בשביל מישהו שמצלם רגעים חולפים (סטריט פוטוגרפי) כמו ידידיינו פותח השרשור. זה לא לצלם 8 פריימים בשניה ולקוות שיצא משהו, זה רגע. או שתפסת אותו או שיצאה לך תמונה מגורענת ומגעילה כי הביצועים באור נמוך מזעזעים או לא בפוקוס כי מערכת הפוקוס האוטומטי איטית מדי והנה פספסת תמונה שלא תחזור.

לעניין השרשור. אני לא אגיד לך מה לקנות כי אני משוחד (ניקון), אני רק אגיד לך לבדוק לאיזו מצלמה יש את ביצועי האור הנמוך הכי טוב, וכיסוי עינית כמה שיותר גדול. אחרי שצילמתי תקופה עם D3000 שקניתי בזמנו כמתנה לאקסית ומצאתי את עצמי קורפ כל תמונה שניה, מלאכת הקומפוזיציה עם כיסוי של 100% של ה-D7000 כל כך הרבה יותר קלה ואני מוצא את עצמי קורפ רק אם אני מנסה להשיג אפקט מסויים (אספקט רשיו אחר או קרופ לטובת "זום").

לשתי גלגלות ומסך עליון אני לא נכנס כי לכולן יש את זה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

spire, לא ראיתי את התמונות שצילם פותח השרשור וממה שהוא כתב לא ניתן להבין אליו או לנחש את מה שאתה רושם.

אם הכיוון הוא צילום רחוב, הרי מצלמה ללא ראי אופציה מעולה בשבילו, CANON EOS M מעולה לצורך העינין.

פורסם (נערך)

אבל הוא אמר לך שהוא רוצה SDLR... אני בטוח שגם סוני NEX100 תיתן אחלה תמונות (ורוב הסיכויים שגם תעלה פחות), אבל זה לא נושא הדיון כאן.

ולגבי התמונות, מציע לך לראות. בחום.

עריכה: הנה, שלא תגיד שאני לא אוהב אותך.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

טלגזית, הדבר היעיל לעשות - לשדרג גוף (הצעת לך אז את ה-50, אבל אתה החלטת לסוע להודו. נו, באמת...). חפש לך 60D - לדעתי תהיה קפיצה מהותית.

אם תרצה לעבור לניקון, אתה תצטרף למכור הכל - ולהתחיל בהשקעה מהתחלה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש 50D בפוטופילם, משומשת עם אחריות לחצי שנה ב1600₪.

אין לי מושג מה המצב שלה. המחיר גם לא נראה לי כזה משתלם, צריך למשוך אותם לאיזור ה1200₪.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
העינין שעבור רוב האנשים צריך לפתח את היצירתיות הזאת. הכי קל לעמוד עם LV כאשר מצלמה לפניך, זום X20 ולצלם רציף 8 תמונות בשנייה בתקווה שתמונה אחת אולי תצא טובה יותר. אין בזה שום יצירתיות, זאת שיטת מצליח. אבל כאשר אדם נאלץ למצוא פתרונות, להפעיל את הראש כדי שהתמונה תצא טוב, על הדרך הוא גם זז, משנה מיקום שלו, רואה פרספקטיבה טובה יותר, הוא לומד להסתכל על דברים אחרת.

בשביל לפתח יצירתיות לא צריך מצלמה.

אפשר לראות אומנות.

אפשר ללמוד תולדות האומנות.

תולדות הצילום.

לקרוא על צלמים. על תמונות... ועוד, ועוד.

השימוש בכלי מוגבל זו גם דרך לפתח יצירתיות. זה לא אומר שכלי עדיף יצמצם אותה בהכרח.

spire, לא ראיתי את התמונות שצילם פותח השרשור וממה שהוא כתב לא ניתן להבין אליו או לנחש את מה שאתה רושם.

אם הכיוון הוא צילום רחוב, הרי מצלמה ללא ראי אופציה מעולה בשבילו, CANON EOS M מעולה לצורך העינין.

בכל הקשור למירורלס, הממצלמות של קנון לא בליגה של הגדולים.

בכל מקרה, צילום רחוב לא הוזכר כאן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש 50D בפוטופילם, משומשת עם אחריות לחצי שנה ב1600₪.

אין לי מושג מה המצב שלה. המחיר גם לא נראה לי כזה משתלם, צריך למשוך אותם לאיזור ה1200₪.

דור, יש בחור בקהילת יד שנייה של גליץ (בפייסבוק) שמוכר סט נהדר כשידרוג מהותי לציוד הנוכחי של טל - גוף 50D, קנון 10-22, קנון 17-55IS F2.8 וקנון 55-250IS (על האחרונה הייתי מוותר, היא לא מדהימה, אבל טובה מהסיגמא שיש לטל כרגע). הייתי על "סט אפ" דומה (עם קנון 50 F1.4 וכמובן הקנון 70-200L IS F4) - שתי העדשות הראשונות הן העדשות הכי טובות שקנון מייצרת לגופי CROP, הן ברמת אופטיקה של עדשות L - קפיצת מדרגה מהותית ביותר בהשוואה לציוד הקיים.

טל, שלחתי לך פרטים בוואטסאפ - דבר עם הבחור, תבדוק את זה. אם הציוד במצב טוב - תקנה (וכמובן תמכור את שלך).

אגב, במידה ואתה מעוניין רק בשדרוג הגוף וחייב קרופ, שכח מה-60D... חפש לך את הגוף קרופ הטוב ביותר של קנון בשנים האחרונות - 7D.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ה7D פשוט ישנה, ואין הצדקה לקנות אותה אם אתה לא צריך את איכות הבניה שלה.

מבחינת איכות תמונה וגם מבחינת רמת משתמש, ה70D היא שדרוג לא פחות מהותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, למה אתה נוטה להתעלם מהכתוב?

ביחס ל-60D, ה-7D גוף טוב יותר מהותית. ה-70D גוף טוב יותר משניהם, אך גם יקר מהם.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...