Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בזמן שישנתם הביטקוין פוצל למטבע נוסף bitcoin gold

ולמרות הרבה תחזיות פסימיות שבר את שיא כל הזמנים יום אחרי יום, כאשר היום אנחנו נעים בין 6900-7100 דולר למטבע אחד,

100K מצטרפים חדשים לאחד מאתרי המסחר,

קנייה מאסיבית של מטבעות בדרום קוריאה

ועוד דברים שקורים בעולם

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
בזמן שישנתם הביטקוין פוצל למטבע נוסף bitcoin gold

ולמרות הרבה תחזיות פסימיות שבר את שיא כל הזמנים יום אחרי יום, כאשר היום אנחנו נעים בין 6900-7100 דולר למטבע אחד,

100K מצטרפים חדשים לאחד מאתרי המסחר,

קנייה מאסיבית של מטבעות בדרום קוריאה

ועוד דברים שקורים בעולם

מה לגבי כל הפרסומות Pump and Dump שאני מקבל כל שניה כאן בתוך ארה"ב?

אגב... ה SEC לא אוהבים את הדברים האלו. בלשון המעטה.

No worries 8)

פורסם

ביטקוין שובר שיאים בגלל הייפ. אנשים שומעים על הביטקוין הזה, שיש לו טכנולוגיה ממש מגניבה, ושהוא עולה כל הזמן, אז הם קונים.

ביטקוין הוא ספקולטיבי. כל העניין בו נובע מכך שאנשים מאמינים שהוא יעלה. בינתיים, אנשים מרוויחים ממנו כסף - הוא אכן עולה ו"משקיעים" ראשונים רואים קפיצות בסדרי גודל על ההשקעה שלהם, אבל מתישהוא הוא יתייבש ולא יישאר הרבה. הרי היום כל אחד יכול להשתמש בטכנולוגיה בשביל לייצר מטבעות טובים יותר.

אבל מעבר לכך, בניגוד למטבעות "אמיתיים" שמגובים ע"י מדינות, ביטקוין לא מגובה ע"י כלום. גם מבחינת אכיפה (מדינות אוכפות ומגבות את המטבעות שלהן) וגם מבחינת הגנה (שכחת את הסיסמאות - הלך לך הביטקוין)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הערך במטבע הוא ההסכמה עליו כמטבע, לא רק הטכנולוגיה מאחוריו. אפשר לייצר מטבעות אחרים בטכנולוגיה טובה יותר, אבל מכיון שיש כבר מודעות לביטקוין, הסיכוי שלו להפוך למטבע הרבה יותר גבוה מאשר של כל מטבע דיגיטלי אחר שתייצר היום, אלא אם כמובן הטכנולוגיה מאחורי הביטקוין תתגלה כלא מספיק טובה.

וכמו שכבר נאמר, גם גיבוי של ממשלות לא תמיד מספיק (ע"ע לירה ושקל ישן).

כל זה לא אומר שהביטקוין אכן יצליח כמטבע. אם כן, הערך שלו יקפוץ. אם לא, הערך שלו יצנח. ועדיין, גם השקעה ספקולטיבית יכולה להניב רווח. בסוף, אתה לא באמת יודע מה יהיה העתיד, אז כל השקעה היא סוג של ספקולציה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כל זה לא אומר שהביטקוין אכן יצליח כמטבע. אם כן, הערך שלו יקפוץ. אם לא, הערך שלו יצנח. ועדיין, גם השקעה ספקולטיבית יכולה להניב רווח. בסוף, אתה לא באמת יודע מה יהיה העתיד, אז כל השקעה היא סוג של ספקולציה.

תלוי איך אתה מגדיר ספקולציה...

פורסם

יש ספקולציה ויש ספקולציה. גם השקעה במניות היא ספקולטיבית אבל פה יש לך בסיס בדמות היציבות של החברה, הרווחים שלה והאאוטלוק העתידי שלה. באופן דומה לגבי השקעה במטבעות של מדינות, או בזהב.

בביטקוין - מה יש לך? למעט כר מרעה להלבנת הון, והייפ?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

אולי רק בגלל הבטחון, הייתי משקיע ב etf שעוקב אחר מחיר הביטקווין...

ולא בביטקווין עצמו.

באיזו דרך פשוטה אני יכול להשקיע ב btg?

יש פלטפורמה נוחה למסחר?

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

זה נראה כאילו שאנשים קונים את המטבע רק בשביל שיהיה להם מטבע, כי הערך שלו עולה, אז אחרים שומעים ומגלים עניין, מבצעים עוד רכישות --> המחיר של המטבע עולה עוד ובנוסף עוד מקומות מתחילים להכיר בזה.

הקטע המוזר הוא שכל מי שאני מכיר שקונה מטבעות אף פעם לא ממש רכש איתם מוצרים, רק שומר בארנק ומוכר ברווח.

אני בעצמי פתחתי חשבון אך לא רכשתי כלום (קצת אוכל את עצמי על זה), אבל דיי מעניין כל העסק הזה.

Opel Adam S 2017

פורסם
הערך במטבע הוא ההסכמה עליו כמטבע, לא רק הטכנולוגיה מאחוריו. אפשר לייצר מטבעות אחרים בטכנולוגיה טובה יותר, אבל מכיון שיש כבר מודעות לביטקוין, הסיכוי שלו להפוך למטבע הרבה יותר גבוה מאשר של כל מטבע דיגיטלי אחר שתייצר היום, אלא אם כמובן הטכנולוגיה מאחורי הביטקוין תתגלה כלא מספיק טובה.

וכמו שכבר נאמר, גם גיבוי של ממשלות לא תמיד מספיק (ע"ע לירה ושקל ישן).

מה הקשר בין הביטקוין למשפט המואדם.

רגע היה לך 100 אלף שקל ורגע אחרי הפיכתו לש"ח יש לך 100 ש"ח.

ב100 אלף שקל יכולת לקנות 10 כיכרות לחם לדוגמה גם אחרי הפיכתו לש"ח יכולת לקנות בו 10 כיכרות לחם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הקטע המוזר הוא שכל מי שאני מכיר שקונה מטבעות אף פעם לא ממש רכש איתם מוצרים, רק שומר בארנק ומוכר ברווח.

וזאת בדיוק הבעיה. זה והלבנת כספים או שאר פשעים שהמטבע הזה מקל על ביצועם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מה הקשר בין הביטקוין למשפט המואדם.

רגע היה לך 100 אלף שקל ורגע אחרי הפיכתו לש"ח יש לך 100 ש"ח.

ב100 אלף שקל יכולת לקנות 10 כיכרות לחם לדוגמה גם אחרי הפיכתו לש"ח יכולת לקנות בו 10 כיכרות לחם.

אתה צוחק, נכון?

את המעבר מלירה אני לא זוכר, אבל את האינפלציה של תחילת שנות השמונים שהובילה למעבר לשקל חדש אני זוכר לא רע (בתור ילד).

אנשים מרוויחים בשקלים. אם המחירים קופצים בעשרות אחוזים בחודש, אז הנייר שכתוב עליו שקל (ישן) שאתה מקבל מהמעסיק שווה הרבה פחות כל חודש. וזה כסף בגיבוי ממשלתי, כן? לא איזו קונספירציה דיגיטלית של חנונים ממושקפים.

שלא לדבר על מחירי דירות, שכירות ומה לא, שהיו נקובים בדולרים לתקופה ארוכה. או שאולי כדאי להזכיר תקינה חשבונאית ששנים אח"כ חייבה להתאים הכל לאינפלציה?

לונגנ סטורי שורט, גם כסף בגיבוי ממשלתי עלול לאבד את כל הערך שלו. אולי לא מטבעות משמעותיים מאוד, אבל מטבעות של כלכלות קטנות בוודאי (יש גם את ונצואלה, איזו מדינה אפריקאית שאני לא זוכר כרגע, אולי נמיביה? אפילו בד. קוריאה משלמים באלפי ועשרות אלפי וון על כל דבר קטן).

אני מסכים איתך

פורסם

אתה חולמת כי אתה היית עוד ילד.

כל חודש קיבלת משכורת גבוהה בערך כמו שהאינפלציה גאתה.

קיבלת אותה הפכת אותה לדולרים וכך קיבעת אותה וממנה במהלך החודש המרת לכסף מזומן בו רכשת מוצרים.

אתה לא מתאר לעצמך שבכל חודש יש אינפלציה של 15% והעובד יקבל את אותה כמות של שקלים.

כי אם כן כולם היו הופכים לנזקקי סעד תוך תקופה קצרה..

למעשה מה שקרה הוא שהמשק החל לעבוד בדולרים, המחירים ננקבו בדולרים והיית משלם רק בשקלים. כל פעם יותר שקלים.

ובכיס היה לך יותר ויותר שקלים.

זה ממש לא דומה למה שקורה עם הביטקוין, שאם מחר הוא יפול אף אחד לא יפצה אותך על הנפילה בערכו.

היו רבים שנהנו מכך שהמשכנתאות שלקחו היו בלתי צמודות והחוב הפך להיות מגוחך.

עדיין המצב הזה היה בלתי נסבל מבחינה משקית ולכן ב1985 גובשה עיסקה כוללת ובין היתר המרת השקל לש"ח שבלמה את האינפלציה תוך תקופה קצרה מאוד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כן, זה היה סתם בצחוק, שכל המחירים נקבעו בדולרים, והיית חייב להמיר את המשכורת שלך לדולרים כשקיבלת אותה, מין משחק כזה. לא כאילו המדינה כמעט התמוטטה. מה פתאום.

ואם היה לך במקרה חיסכון שקלי בבנק לפני שהאינפלציה התחילה? המדינה פיצתה אותך באיזו צורה? או שפשוט איבדת את הכסף (כלומר, הכסף נשאר, הוא רק לא שווה כלום)?

וגם, כל האינפלציה הזו, בבסיסה, נובעת מהדפסה של כסף. דוקא בביטקוין, שמספר המטבעות קבוע מראש ולא יכול להשתנות, הסיכוי להיפר-אינפלציה נמוך משמעותית (בהנחה שהוא באמת יהפוך למטבע, שזו לא הטענה המקורית שלי).

היתה כתבה מעניינת על הערכות שווי בכלכליסט לאחרונה: https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3724119. לא מכיר את נושא הכתבה, אבל כמה דברים שם נשמעים, לפחות לי, די הגיוניים. בלי קשר לביטקוין.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...