Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטקויין - השקעה כדאית?

פוסטים מומלצים

פורסם

תגיד ובבורסה כשאתה קונה ניירות ערך בשווי 100,000 שקל זה בסדר ? יש אקסצ'יינג' (לדוגמא coinbse) שדרכו מבוצע המסחר.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגיד ובבורסה כשאתה קונה ניירות ערך בשווי 100,000 שקל זה בסדר ? יש אקסצ'יינג' (לדוגמא coinbse) שדרכו מבוצע המסחר.

ביטקוין הוא מטבע בעייתי. ברגע ששלחת אותו, הוא נעלם. אי אפשר לעשות CHARGEBACK כמו בפייפל. אי אפשר לעשות לו TRACE.

עכשיו שהביטקוין הגיע לסכומים של 20K ליחידה, שאתה שולח אותו קודם למישהו, אתה סוג של סומך עליו שהוא לא יברח לך עם 20K נקיים ולא מלוכלכים.

לכן צריך לעשות את ההעברה עם גורם מסודר ובטוח. אי אפשר לשלוח למישהו 20K ולצפות שהוא מטוב ליבו ישלח כסף חזרה.

פורסם

אבל כשאתה רוצה למכור את המטבע מול פלטפורמת מסחר / exchange / coinbase אתה גם מביע אי אמון בכך שתקבל את כספך בתמורה למטבע ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

עוד בעייה (מבחינתי לפחות) - כדי להתחיל לרכוש למשל באתר bit2c, חובה עליך להעבי להם צילום ת"ז+ספח.

הם טוענים שזה עקב דרישות רגולציה כלשהן.

מבחינתי בעייתי להעביר פרטים כאלו (למיטב ידעתי גם ת"ז יחד עם תאריך הוצאה מהווה זיהוי כלשהו).

פורסם

אני כבר לא מתחבר לפורום הזה המון זמן, ובמקרה יצא לי לראות את השרשור הזה... מוכרח להגיב.

אנשים מגיבים כאן, ספקולציות כאלה וספקולציות כאלה, הגיוניות יותר והגיוניות פחות, אנשים עושים לייקים, אנשים נשמעים כמו כלכלנים גדולים שמבינים הרבה -- אבל המציאות היא שונה. אף אחד לא יודע מה יקרה מחר, ואף אחד לא יכול לחזות שום דבר.

אלו שיושבים כאן ומגיבים שהמטבע "ספקולטיבי" ו"ערכו אינו מגובה במציאות" צודקים, אבל כל מה שאני שומע זה רק תירוצים ללמה לא להיכנס להשקעה כזו -- בזמן שיש חבר'ה שלא יושבים ומגרבצים באיזור התגובות, ופשוט הולכים ללמוד את הנושא קצת, ונכנסים, סליחה - לא נכנסים, קופצים למים והולכים להשקיע.

חבר'ה, אני מזכיר לכם שהתגובות האלה היו גם כשהמטבע הושק, גם אחרי שנה, ובמשך כל יום מאז שהוא הושק. אני בינתיים רק רואה את הערך שלו עולה ויש אנשים שעושים מזה מיליונים.

אז אני אומר, תפסיקו לז*ין את המוח. באמת. תיכנסו לעמק הקורה ותבינו שהתגובות שלכם מונעות מפחד ולא מהגיון בריא. זה רק נשמע כמו היגיון בריא.

נו, ומה עם השקעות בבורסה? זה לא שונה בכלום. גם שם, זה נראה מאוד אינטיליגנטי ומחושב (וזה באמת כזה), אבל גם עם כל המידע והחישובים שבעולם אף אחד לא יכול לחזות שום דבר ב-100%.

תתנתקו מדעות של אחרים. מספקולציות של אחרים. ממידע של אחרים.

גבשו דעה משל עצמכם, ותפסיקו פאקינג לפחד לטעות ולהפסיד, כי הפחד הזה הוא מה שגורם לכם לטעות ולהפסיד.

פורסם

זה מה שיפה בשוק ההון- לפעמים, לא לעשות כלום זה דווקא הצעד החכם.

חבר'ה, אני מזכיר לכם שהתגובות האלה היו גם כשהמטבע הושק, גם אחרי שנה, ובמשך כל יום מאז שהוא הושק. אני בינתיים רק רואה את הערך שלו עולה ויש אנשים שעושים מזה מיליונים.

אתה מבין שזה לא טיעון לכלום, נכון?

ולגבי ההשוואה עם הבורסה, דיברו מספיק בשרשור הזה על ההבדל בין השקעה בני"ע למטבעות וירטואליים. זה שבשניהם יש מידה של אי וודאות לא אומר שבשניהם מדובר בהשקעה.

פורסם

BarryG, לפי התגובות לשך נשמע שאתה מבין בכלכלה, אבל לא מבין בטכנולוגיה שמדובר כאן, אני צודק?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

Mr.Z

חבל שאתה מפזר כותרות ולא תוקף טענות ספציפיות.

למדתי על הבורסה ועל ביטקואין ועל הטכנולוגיה ואפילו על האנשים שמשקיעים בביטקואין, והחלטתי לא להתקרב.

לגבי הטענה שמדברת על פחד, אז כולם כולל כולם מונעים ע"י פחד - אפילו אלו שקונים ביטקואין, עובדתית אף אחד לא משקיע יותר ממה שהוא מוכן להפסיד.

אגב, בנוסף ללגרבץ ולהגיב אני כן משקיע באפיקים שהם לא ביטקואין, כספים שאני לא מוכן להפסיד.

אז בבקשה, אם כבר החלטת להגיב, אחרי שאתה לא מגיב כ"כ הרבה זמן, לפחות שהתגובה תכיל משהו קונקרטי שנכתב פה.

פורסם
BarryG, לפי התגובות לשך נשמע שאתה מבין בכלכלה, אבל לא מבין בטכנולוגיה שמדובר כאן, אני צודק?

תגדיר מבין בטכנולוגיה... מניח שמבין פחות ממך, כן.

פורסם
תגדיר מבין בטכנולוגיה... מניח שמבין פחות ממך, כן.

אז כמו שMR.Z אמר, כדאי לנסות להבין במה באמת מדובר לפי שצועקים בועה

ואני מסכים שיש בועה, אבל יש כאן לטווח הרחוק שינוי בצורה שבה אנו מקבלים ומשתמשים בכסף, ואנחנו לא יודעים כרגע איך להתמודד עם זה לכן מתנפחת פה בועה, שאמנם תתפוצץ, אבל תחום הקריפטו-מטבעות והבלוק צ'יין כאן כדי להשאר

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

מקס, תעבור על ההודעות שלי, בשום מקום לא טענתי שבלוק צ'יין היא לא טכנולוגיה לגיטימית עם מגוון שימושים אפשריים. עם זאת, זה ממש לא משליך לגבי ואיביליות כלכלית (economic viability, לא יודע אם יש תרגום טוב לעברית) של ביטקוין ומטבעות קריפטו (ולמעשה יש כאן הבדל מהותי בין מטבעות כמו ביטקויון ואתרים למטבעות שהונפקו על ידי חברות, שהם מעין אסימונים). הטכנולוגיה חסרת משמעות מבחינת בסיס הערך של נייר הערך שנובעת מהמאפיינים שלו.

פורסם
אני כבר לא מתחבר לפורום הזה המון זמן, ובמקרה יצא לי לראות את השרשור הזה... מוכרח להגיב.

אנשים מגיבים כאן, ספקולציות כאלה וספקולציות כאלה, הגיוניות יותר והגיוניות פחות, אנשים עושים לייקים, אנשים נשמעים כמו כלכלנים גדולים שמבינים הרבה -- אבל המציאות היא שונה. אף אחד לא יודע מה יקרה מחר, ואף אחד לא יכול לחזות שום דבר.

אלו שיושבים כאן ומגיבים שהמטבע "ספקולטיבי" ו"ערכו אינו מגובה במציאות" צודקים, אבל כל מה שאני שומע זה רק תירוצים ללמה לא להיכנס להשקעה כזו -- בזמן שיש חבר'ה שלא יושבים ומגרבצים באיזור התגובות, ופשוט הולכים ללמוד את הנושא קצת, ונכנסים, סליחה - לא נכנסים, קופצים למים והולכים להשקיע.

אז אני אומר, תפסיקו לז*ין את המוח. באמת. תיכנסו לעמק הקורה ותבינו שהתגובות שלכם מונעות מפחד ולא מהגיון בריא. זה רק נשמע כמו היגיון בריא.

נו, ומה עם השקעות בבורסה? זה לא שונה בכלום. גם שם, זה נראה מאוד אינטיליגנטי ומחושב (וזה באמת כזה), אבל גם עם כל המידע והחישובים שבעולם אף אחד לא יכול לחזות שום דבר ב-100%.

תתנתקו מדעות של אחרים. מספקולציות של אחרים. ממידע של אחרים.

גבשו דעה משל עצמכם, ותפסיקו פאקינג לפחד לטעות ולהפסיד, כי הפחד הזה הוא מה שגורם לכם לטעות ולהפסיד.

לא הבנתי מה ניסית להגיד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אף אחד לא ישן, ואת מי שזה מעניין- יכול להיכנס ל coinbase ולהתעדכן.

הנה גם "תחזית"- הביטקוין יעבור עוד שבועיים שלושה את ה 10,000 דולר, אם מישהו באמת ממש רוצה להשקיע, יאללה, רוצו על זה.

זה לא הופך את מי שלא שם שם כסף לטיפש או משהו כזה.

• תוכן חדש...