Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, borsood כתב:

שלילי, הייתה לי חווייה דומה ב"שירות הלקוחות" של אמזון. מעבר של שעות מבוט לבוט על פני כמה ימים ללא אפשרות לקבל פתרון לבעייה.

בסוף נשברתי והכרחתי את הבוט לבטל את העסקה.

פשוט מבקשים "HUMAN ASSOCIATE" ומקבלים. בדיוק שלשום קיבלתי על מוצר שהגיע פגום מעט.

הלוואי על כולם שירות הלקוחות של אמזון.

פורסם

ואז מקבלים בוט עם שם פחות ג׳נרי שמדקלם את אותם סקריפטים.

לא קשה כל כך לוודא שמולך בוט.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

קודם כל משרד התקשורת הוא בן של יונה... מהסיבה הפשוטה שלא בודקים 99.9 אחוז מהמוצרים שעובדים על wifi. קניתי מאות מוצרים ומעולם לא בדקו. אז מה עכשיו להתעקש על התדרים? הרי ברור שזה מוצר גנרי ואף סיני לא המציא שום תדר במיוחד ומה גם שבהספקי השידור... זה ממרחק של 50 ס"מ חסר השפעה לחלוטין. סתם מדינה מטומטמת. במקום לקחת את המע"מ שלי ולהגיד תודה... המכשיר יגיע במזוודה בלי מע"מ ובלי בלבולי מוח.

התסכול על אליאקספרס או המוכר היות והם כן מצופים להיות אקטיבים בפתרון הבעיה ולא לשבת מהצד. חמור מזה פשוט לשקר במצח נחושה שלא הועברו להם הדרישות. זה פשוט שקר והם מתעלמים מהמסמכים ששלחתי להם פעם אחרי פעם. גם המוכר אדיוט. קודם כל יכולת קומיוניקציה של ילד בן 4. עשר פעמים אני כותב לו והוא או לא מבין או לא עונה לעניין וגם היה לו אפס רצון לעזור. מבחינתי ממש מגיע לחטוף.

לקינוח, הדואר הם קבוצה של חולרות. לא מגיבים, נותנים מידע מוטעה ולכן באמת יש בית משפט וגם נגיע אליו עכשיו כשמיצתי את כל האפשרויות אלא אם חברת האשראי תתערב לטובתי.

נחיה ונראה 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

ברצינות - שתה כוס מים ותירגע.

עוד מעט תגיד שביבי/לפיד אשמים במה שקרה לך...

זה שאתה מצפה מעליאקספרס או המוכר להיות אקטיביים זה איזו הזייה שקדחת. הם לא עובדים בשבילך ולא חייבים לך כלום, אתה בתור קונה יש לך אחריות לוודא האם מוצר כלשהו  - **כל מוצר שהוא** - מתאים לתקנות הייבוא. 

כנ"ל חברת האשראי. התשלום עבר והמוצר הגיע לארץ - ויש אסמכתאות לכך, זאת אומרת שהמוכר מילא את חובתו ואין להם שום יכולת חוקית או מעשית למשוך ממנו את הכסף.

לגבי משפט - לכשתגיע אליו תוכל לטעון כל מיני טענות מהסגנון שהעלית ("משרד התקשורת לא בודק" וגו) אבל בצד השני יישב שופט שיכול להחליט שאתה לא צודק כי לסטטיסטיקה לא בהכרח יש משקל בעולם המשפט.

בקיצור, אני ממליץ שתהיה קצת יותר ענייני ושתתמקד בעיקר בהתנהלות בינך לבין הדואר - כי פה הייתה הפשלה היחידה בעצם, בתקשורת ביניכם הנוגעת להחזרת המוצר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

למה? אם זה היה אמזון כן היית מצפה מהמוכר להיות אקטיבי בפתרון? כי הם סינים אז מותר להם?

גם לאליאקספרס יש תוכנית buyer protection ואם המסירה נמנעה עקב התנהלות המוכר אז הם אמורים לזכות אותי.

אם למוכר יש את המידע או אין זאת הבעיה שלו ואם מישהו יכול לפנות ליצרן ולפחות לבקש אותו זה המוכר. אני אפילו לא יודע מי היצרן או הדגם... (מוצר בלי שם)

ובלי קשר לטעון טענות שקריות ולהתעלם מהעובדות זה לא משהו שהייתי מצפה אליאקספרס.

גם משרד התקשורת בחר בגישה דווקנית. נתנו להם תחום שידור, יכלו להחליק את זה... הרי גם הם וגם אני יודעים שזה באמת לא משנה כלום.

לקחים - קנות מהם מוצרים של שקל וחצי בהחלט, מוצרים יקרים... כבר לא ארכוש מהם.

יש שהמליצו לי בפרטי לזייף מפרט, כן זה באמת קל למצוא מפרט של מכשיר אחר דומה ולהתאים אותו למוצר שלי. אני בדר"כ נגד דברים כאלו, אבל אם יש מישהו שיקרא את השרשור הזה בעתיד ויתקל בבעיה דומה, נתתי חומר למחשבה (למרות שאני באופן אישי לא עשיתי את זה)

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 12 שעות, סולל הדרך כתב:

קודם כל משרד התקשורת הוא בן של יונה... מהסיבה הפשוטה שלא בודקים 99.9 אחוז מהמוצרים שעובדים על wifi.

צ'מע קטע. 

המפעל שאני עובד בו (כאיש רכש) רוצה לייבא מערכות שהופכות מנוע (קיים) של ספות לאלחוטי (קופסא ושלט רחוק). 

פשוט, נכון? רק לייבא וזהו.

לא!

משרד התקשורת צריך מעבר ל-DATASHEET של השלט המסכן (סטנדרטי למהדרין, 2.4Ghz, תואם למסמך תקנות הטלגרף האלחוטי 1974 שקישרתי פה בעבר לחלוטין), גם מסמך ETSI EN 300 400 standards - שהדגם של השלט מופיע במסמך הזה.

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

למה? אם זה היה אמזון כן היית מצפה מהמוכר להיות אקטיבי בפתרון? 

לא, בדיוק באותה המידה. 

לא מאמאזון, לא מעלי, לא מאיביי, לא מטימו, לא מאף חנות רשת בסגנון הזה. היוצא מהכלל היחידי יכול להיות אטסי. יכול להיות, לא בטוח. 

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

אם למוכר יש את המידע או אין זאת הבעיה שלו

איך? למה? למה המוכר צריך שיהיה לו את המידע הזה?

תבין איך חנות כזו עובדת: המוכר קונה כמויות של מוצרים שהוא לא ממש מבין בהם (ברוב המקרים) ומרוויח על עקרון הכמויות. אין להם זמן או סיבה להיכנס לזה. 

אם אתה צריך את המידע, זו בעייה שלך. לא של המוכר. 

זו החלטה שלו אם לנסות לעזור לך או לנפנף אותך. 

מעצבן? כן. זו המציאות. 

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

אני אפילו לא יודע מי היצרן או הדגם... (מוצר בלי שם)

זו כבר בעייה אחרת לגמרי. 

הסינון הבסיסי ביותר שלי בעלי: אם אין שם יצרן ו \ או מספר דגם למוצר, לא קונה אותו. כן זול, לא זול, לא קונה. רק אחר כך מתחיל לבדוק ביקורות ומחירים. 

בטח ובטח! שזה נכון למוצרים שלא עולים פחות ממה שצריך עבור משלוח חינם, נגיד את זה ככה... גם מאמאזון לא הייתי קונה משהו בלי שם. 

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

גם משרד התקשורת בחר בגישה דווקנית. נתנו להם תחום שידור, יכלו להחליק את זה... הרי גם הם וגם אני יודעים שזה באמת לא משנה כלום.

ניסית להילחם בטחנות רוח? 

יש תקן. המשרד בודק לפי התקן. לא יעזור כלום- או "כן, יש לי את המסמכים וזה עומד בתקן" או לא יעבור.

אנחנו כרגע בסיפורים עם מכון התקנים שלא ממהר לאשר לנו משהו, כי התקן שהיצרן עובד לפיו והפיק את התעודה באמצעותו הוא משנת 2015. התקן שמכון התקנים עובד לפיו הוא משנת (נחשו. בחייאת. ניתן לכם לנחש. תחשבו שנייה לפני שתענו. 1995! והמסמך חייב להיות תואם לשנה הזו.)

כדי שאשכרה תוכלו להאמין לי, מצרף צילומסך של התשובה הזו שקיבלתי במייל ממכון התקנים. 

image.png.8a05f4ff97b8cdc2b9fa88eb4fac87f6.png

אתה רוצה להמשיך לדבר על "יכול להחליק את זה" או?

אין אפשרות להחליק ביורוקרטיה. במיוחד לא כשהביורוקרטיה מתובלת יפה עם טיפשות, אטימות ורוע מובנים. 

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

יש שהמליצו לי בפרטי לזייף מפרט, כן זה באמת קל למצוא מפרט של מכשיר אחר דומה ולהתאים אותו למוצר שלי. אני בדר"כ נגד דברים כאלו, אבל אם יש מישהו שיקרא את השרשור הזה בעתיד ויתקל בבעיה דומה, נתתי חומר למחשבה (למרות שאני באופן אישי לא עשיתי את זה)

לא יותר פשוט וקל למצוא מוצר שכבר יש לו את המפרט זמין ברשת??? ולרכוש אותו? במקום משהו שהוא יקר בלי שם?

אני התעצבנתי על עלי עם משהו אחר.

רכשתי סוללה חליפית לשואב דייסון. התפגרה אחרי חצי שנה. לא ניתן להטעין- משהו נשבר בפנים, ומה שמחזיק את ה"בננה" של הטעינה לא מחזיק אותה במקום ולכן היא לא מקבלת את הפין המטעין. לא מוצר זול במיוחד (יחסית, ועבורי. אחת הקניות היקרות ביותר שעשיתי מעלי, סביב 120 ש"ח).

פניות ליצרן- הפנייה הראשונה, קיבלתי תשובה: אני בודק מול המפעל.

לפניות הבאות, תשובה לקונית: בבקשה תחכה בסבלנות.

אני עדיין מחכה בסבלנות.

גם אחרי שפניתי לכל מקום שרק יכלתי לחשוב עליו, בתוך עלי, ודיברתי עם כמה אנשי תמיכה ושירות לקוחות שם. 

גם אחרי שאולי הערתי משהו לגבי פנייה לשגרירות סין בארץ על סחר לא הוגן ועבירה על חוקים מקומיים (הממשל הסיני לא רואה דברים כאלו בעין יפה, ואני מנחש שמקרים כאלו תורמים לתחום הבריאות ע"י הגברת הכמות הזמינה של איברים להשתלה).

לך תרדוף אחרי המוכר לאחריות, שירות, החלפה, משהו.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מבאס 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

אתה רוצה להמשיך לדבר על "יכול להחליק את זה" או?

אין אפשרות להחליק ביורוקרטיה. במיוחד לא כשהביורוקרטיה מתובלת יפה עם טיפשות, אטימות ורוע מובנים. 

אני עוד זוכר שכשהייתי קטן מכון התקנים פרסם עד כמה הוא מחמיר בדרישות שלו לעומת מכוני תקנים באירופה כדי לגרום לנו להרגיש ששומרים עלינו עם מוצרים ברמה גבוהה.

היום אני מבין שזה פשוט עוד חסם שעוזר ליבואנים קיימים לשמור על הבלעדיות שלהם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

למה? אם זה היה אמזון כן היית מצפה מהמוכר להיות אקטיבי בפתרון? כי הם סינים אז מותר להם?

גם לאליאקספרס יש תוכנית buyer protection ואם המסירה נמנעה עקב התנהלות המוכר אז הם אמורים לזכות אותי.

אבל המסירה לא נמנעה עקב המוכר... קשה איתך

אם למוכר יש את המידע או אין זאת הבעיה שלו ואם מישהו יכול לפנות ליצרן ולפחות לבקש אותו זה המוכר. אני אפילו לא יודע מי היצרן או הדגם... (מוצר בלי שם)

תגיד, אתה שואל את הקופאית בסופר באיזו אנטיביוטיקה מטפלים בפרות שהחלב שלהן מגיע לתנובה? עזוב קופאית. תעשה אסקלציה למנהל הסניף. למנהל הרשת. זאת רמת האבסורד של השטויות שאתה כותב.

ובלי קשר לטעון טענות שקריות ולהתעלם מהעובדות זה לא משהו שהייתי מצפה אליאקספרס.

מסכים שזה מעצבן

מעלי הזמנתי מוצרים בשווי של אלפי שקלים לאורך השנים. אחוז בעיות אפסי. צריך לדעת שכל מה שקשור לקליטה/שידור הוא בעייתי, לא רק בעלי, אלא בכל מקום.

תכל׳ס יש לך מזל - רוב הסיכויים שהמוצר לא היה עובד בכל מקרה. מוצר חשמלי בלי שם... נו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, taranta כתב:

אני עוד זוכר שכשהייתי קטן מכון התקנים פרסם עד כמה הוא מחמיר בדרישות שלו לעומת מכוני תקנים באירופה כדי לגרום לנו להרגיש ששומרים עלינו עם מוצרים ברמה גבוהה.

איך הדברים משתנים להם... 

מה שטוב לאירופה טוב לישראל! 

:rofl:

אתה עוד לא שמעת כלום דבר ושום פיפס מתוך כלל הזוועות שעברתי (עדיין עובר, מאז ספטמבר) עם מכון התקנים לגבי המוצר הספציפי הזה. 

הסחורה נחתה בספטמבר אצלנו, ואנחנו עדיין! לא יכולים אפילו לפתוח את האריזה לבחון את התוצרת.

עם קצת מזל, השבוע או בשבוע הבא יגיע נציג מכון התקנים לבדיקה סוף סוף, ואז נוכל לעשות משהו עם הסחורה. 

הרפורמה שנועדה "להקל" (הצהרה בלבד, מלווה בתעודות יצרן, להזכירך. רק שלך תמצא תעודת יצרן שתואמת לשנת 95 למשל) רק עושה יותר גרוע. 

השנקל שלי: הרפורמה נועדה למשהו אחר. חלק ענק מהרפורמה מתייחס לענישה של הספקים שלא יעבדו לפי הכללים. היד נהייתה ממש, מאד, לחלוטין קלה על ההדק- והעונש הוא קנסות.

מצאו איך להגדיל את הכנסות קופת המדינה, ותו לא.

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

פורסם

אין מותג מהמוצר שחיפשתי.

סה"כ מולטימדיה תואמת לפיאט 500

כולם יצרנים סינים וכולם בלי דגם. בוחרים מספר ליבות וזיכרון מתפללים שהביקורות אמינות. ככה קניתי.

בארץ אי אפשר למצוא את המוצר הזה. פשוט דוחפים מתאם של טאבלט וזה לדעתי נראה רע... רע מאוד וחוטא לכל עניין העיצוב בפיאט.

ככה שמפרט או נתונים טכניים יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא.

פורסם

יכול להיות שלא הסברתי את עצמי בצורה טובה. 

לא התכוונתי ל"מותג" בהקשר של "מותג", אלא בהקשר של "שם היצרן". כמו שיש סמארטפון של אפל ("מותג") ויש סמארטפון של שיומי (שם יצרן). מקווה שזה מסביר יותר טוב. 

לעניינך, מחיפוש של רבע שנייה (כי לא מכיר את התחום של המערכות לרכב או נתונים יותר מדוייקים לחיפוש) בתוך עלי, מצאתי משהו עם שם יצרן... והוא לא היחיד. יש כאלו גם עם מספר דגם ספציפי

הרבה זה לא עוזר, כי אני לא מצליח למצוא שום אזכור ברשת לגבי היצרן+דגם הזה, שלא לדבר על DATASHEET. 

אז ממשיכים להבא בתור, ובודקים אותו. עד שמוצאים משהו שנראה אמין- וזוכרים שגם אידי היה אמין.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בדיעבד עברתי על כל המוכרים

אם יש מותג זאת מדבקה ותו לא.

לאף אחד אין מפרט מסודר 

פורסם

זו כבר בעייה אחרת...

• תוכן חדש...