Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

116 זה מע"מ + תשלום דמי טיפול. נורמלי לגמרי.

אולי אני חי בעולם מקביל, אבל מאז 1998 רק חבילה אחת (שהייתה חייבת תשלום מכס) חמקה מהתשלום... בלי שום קומבינות והצהרות שקריות.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמקובל בפורום, העלה את הדו"ח בהשמטת פרטים מזהים.

מה המוצר, מה מחירו ומחיר השילוח, האם הם נפרדים בחשבונית, מה מקורו, מה דרך השילוח?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 6.1.2025 בשעה 11:37, סולל הדרך כתב:

אז קודם כל...עדכון מרגש.

לא קיבלתי אישור... קיבלתי פטור? &!

לא יכלו לתת את הפטור לפני חודשיים?

בעניין משרד התקשורת - הזמנתי לאחרונה באמזון את המשקפיים החכמים של מטה RayBan Meta.

נשלח עם UPS, הם מבקשים אישור של משרד התקשורת. אמרו שאפשר לשלוח להם רשימת תדרים והם יטפלו בעניין או לטפל בזה לבד.

בחרתי לטפל בזה בעצמי, הכנתי קובץ PDF יפה (RayBan_Meta_frequencies.pdf) עם רשימת התדרים ואישור אירופי EU declaration of conformity שמראה שהמכשיר עומד בתקנים האירופיים שמאושרים בארץ.

אחרי יומיים מקבל סירוב:

image.png.cde810fde76568b4da3ff10c62ae402e.png

סה"כ גאדג'ט עם WIFI 6 כמו כל טלפון ושעון חכם שיש בשוק, עם תקן אירופאי, מה לעזאזל מפריע להם? סתם רוצים להתעמר באזרח הקטן?

מה אתם מציעים לעשות?

לנסות לשלוח ערעור למייל שמצוין בתשובה שלהם? כמה זמן לוקח להם להגיב?

לפנות לUPS ולנסות לקבל את האישור דרכם? או בכלל לשכוח מהמשקפיים ולומר לUPS שיחזירו לאמזון וזהו?

פורסם (נערך)

עבור משרד התקשורת שלום רב,

אנא הסבירו איך המוצר מאושר לשיווק ומכירה ע"י יבואן אך לא לרכישה פרטנית...

כמובן שעליך לוודא קודם שמדובר על אותו מוצר ואותו מפרט, אחד לאחד, כן?

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין טעם לחפש הגיון, בתחום האיוד (סיגריה אלקטרונית עבור הציבור) יש בישראל חובה למכור מוצרים רק באריזה עם הגדרות מדויקות (בדומה לקופסאות החומות של הסיגריות טבק) אבל הם דורשים את הסימון הזה גם ביבוא אישי שזה בתכלס אומר שלא ניתן לייבא באופן אישי מוצרים בתחום כי באף מקום אחר. התוצאה? יותר ויותר חוזרים לטבק וכולם מרוצים, המדינה, משרד הבריאות, רשות המיסים וכו'. 

פורסם

תשמע, אני ממש לא מבין בזה, אבל ככה ברפרוף:

נראה שהמפרט חורג מהקצה העליון שנקבע לשימוש פנימי - 5350Mhz. כתוב שם שחור על גבי לבן שהוא פועל בין השאר גם בטווחים 5955 - 6415.

אני גם לא בטוח מה משמעות הכיתוב this device  ...is restricted to indoor use בטווחים האלה. אם זאת רק הוראה למשתמש אז זה לא עוזר למשרד התקשורת - המכשיר משדר בתדרים שלא מקבלים פטור אוטומטי.

ייתכן שהיבואן קיבל אישור פרטני ולכן הוא *כן* יכול למכור את המוצר, איך זה זולג או לא גם למשתמשים פרטיים... נפלאות הבירוקרטיה :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
Just now, Supertigre כתב:

התוצאה? יותר ויותר חוזרים לטבק וכולם מרוצים, המדינה, משרד הבריאות, רשות המיסים וכו'. 

שזו המטרה מאחורי שלל הגזירות האלו, בגדול. רק יבואנים יוכלו לייבא מוצרים שעומדים בחוקים הללו, כדי שייכנסו בכח מיסים למדינה; אנשים לא יוכלו לקנות בעצמם ציוד בחו"ל, היכן שהפטור ממס קיים. רוב הציוד עולה פחות מ-75$. 

Just now, hans כתב:

ייתכן שהיבואן קיבל אישור פרטני ולכן הוא *כן* יכול למכור את המוצר, איך זה זולג או לא גם למשתמשים פרטיים... נפלאות הבירוקרטיה :)

אזי לפי חוק חופש המידע ניתן לבקש לראות את האישור ובאילו נסיבות התקבל. 

ברגע שמוצר X מיובא לארץ ודורש, נניח, אישור מכון התקנים- אם יש לך את מספר הבדיקה של מכון התקנים, גם אם מישהו אחר עשה את טבילת האש וייבא את המוצר ולקח על חשבונו את בדיקת המכון, אתה יכול גם להכניס אותו לארץ. למשל. 

אם המוצר קיבל היתר למכירה בארץ, מכל סיבה שהיא, אין שום סיבה למנוע את הרכישה הפרטנית שלו. 

אם היבואנים לא בדיוק עובדים לפי החוק, זו כבר בעייה אחרת, ואז גם אין להם את האישור הנדרש... ואז יקרו דברים אחרים, מעניינים, או שלא. 

• אהבתי 1

פורסם

אז מה אתה מציע, ברווז? להתקשר ליבואן של רייבאן ולשאול אותו "'שלוווום וברכה, אפשר לקהל את המספר של הבדיקה שביצעם?" :-)

פורסם (נערך)

עוד לא.

להתחיל מלשאול לפשר האכיפה הבררנית את הגורם ששלל את האופציה - קרי משרד התקשורת. 

אישרתם את הדגם הזה למישהו אחר, אחד לפחות, למה אני מוחרג? לגיטימי ומקובל.

וגם, מה שהצעתי היה לפנות למשרד התקשורת לפי חוק חופש המידע. לא ליבואן ריבאן.

פורסם

או שתקבל תשובה שהמוצר ביבוא רשמי קיבל גירסה ישראלית עם הגבלה או ביטול (אפילו תוכנתי) של התדרים הלא מאושרים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפחות תהיה תשובה מוסמכת לגבי למה. משם אפשר יהיה להתקדם. 

זו לחלוטין גם אופציה, כן. 

מוצרים מסויימים, כמו כלים נטענים למשל, נמכרים בארץ בגרסאות שונות מאלו של שאר העולם. למקיטה ובוש יש דגם יעודי למוצרים שעומדים בתקנים של הארץ. באמאזון אנגליה למשל יהיה כמעט בלתי אפשרי למצוא את הדגמים הללו, למרות שהם מקבילים בכל הפרמטרים. למה בדיוק, לא ממש סגור על זה. מניח שזה כבר יותר משהו "פנימי" של היצרן כמו איזורי חלוקה (מזה"ת מול אירופה למשל). הנקודה היא, שמשהו שם פשוט שונה. 

פורסם

מספר הדגם של כמעט כל מוצר לבן שקניתי בשנים האחרונות מסתיים ב-IL. מה ההבדל מאותו דגם בסיומת EU? לא יודע. אולי רק התקע.

פורסם (נערך)

לפני כשעה, ברווז כתב:

עבור משרד התקשורת שלום רב,

אנא הסבירו איך המוצר מאושר לשיווק ומכירה ע"י יבואן אך לא לרכישה פרטנית...

כמובן שעליך לוודא קודם שמדובר על אותו מוצר ואותו מפרט, אחד לאחד, כן?

כן אני מכיר שהחנות הזאת מוכרת את המשקפיים (במחיר מופקר). אבל זה לא בדיוק אותו דגם, הם מוכרים Skyler אני הזמנתי Wayfarer.

ההבדל רק בצורת המשקפיים, האלקטרוניקה בפנים כמובן זהה לחלוטין. אבל עקרונית מדובר על דגם עם שם מעט שונה ונראה שמשרד התקשורת אוהבים להקטין ראש אז...

יש עוד חנות שמוכרת בדיוק את הדגם והצבע שהזמנתי אבל נראה שאין להם במלאי אז אני חושד שהמוצר סתם מופיע להם באתר: https://1pc.co.il/he/product-165833-console_gaming_-_meta_wayfarer_shiny_black_frames_with_g15_green

לגבי התדרים עכשיו אני רואה שיתכן וטווחי התדרים 5500-5700 ו5745-5825MHz אכן עלולים להיות בעייתיים, המוצר עומד בתקנים  EN 301 893 ו- EN 300 440 אבל נראה שהתקן הישראלי מחמיר יותר בתדרים האלו ומרשה שימוש "בתוך מבנה בלבד" (מה זה אומר בכלל? מה אמור להגביל את השימוש בחוץ?).

אבל אנסה ללכת על הזווית של האכיפה הבררנית.

מישהו יודע לומר כמה זמן לוקח להם להגיב במייל [email protected] או שעדיף להגיש בקשה חדשה באתר משרד התקשורת?

לפני 16 דקות, sperial כתב:

או שתקבל תשובה שהמוצר ביבוא רשמי קיבל גירסה ישראלית עם הגבלה או ביטול (אפילו תוכנתי) של התדרים הלא מאושרים.

שזה כמובן יהיה שקר כי המוצר הזה לא נמכר באופן רשמי בישראל אלא רק בחלק ממדינות אירופה. למעשה אפילו לא ניתן להפעיל את המשקפיים בארץ בלי להתחבר לVPN.

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
פורסם

אני לא מכיר את המוצר הספציפי, מעולם לא עניין אותי. אבל אני מדבר על העיקרון.

איני זוכר אם כבר סיפרתי כאן, לפני מספר שנים הזמנתי מעליאקספרס מד לייזר, כזה למדוד חדרים. למרות שמדובר בלייזר מסוג 2 שהיבוא שלו אינו מוגבל, הדואר ביקש ממני את המפרט והנחה אותי כיצד לבקש את אישור היבוא ממשרד הכלכלה. שני הגופים עבדו יפה, האישור התקבל, אבל אז התברר שמישהו השמיט ספרה ממספר תעודת המשלוח (שהוא מספר המעקב) באיזה העתק-הדבק, האישור לא נקלט בדואר, וכיוון שהגונג של זמן האישור צלצל ויתרתי על המוצר (כמה עשרות ש״ח).

פורסם
לפני 24 דקות, sperial כתב:

מספר הדגם של כמעט כל מוצר לבן שקניתי בשנים האחרונות מסתיים ב-IL. מה ההבדל מאותו דגם בסיומת EU? לא יודע. אולי רק התקע.

לא על זה דיברתי.

לפני 31 דקות, ברווז כתב:

מוצרים מסויימים, כמו כלים נטענים למשל

אלו לרוב *לא מוצרים לבנים. יותר כמו ירוק, כחול, צהוב, אדום... שאלו הצבעים הנפוצים בארץ. :LOL:

*אם כי ראיתי גם מקיטה לבנים בעבר. 

• תוכן חדש...