Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, אם מישהו הולך לתקוף אותי באופן אישי, אל תטרחו אפילו.

אני רוצה להעלות דיון, לא להכנס למתקפה אישית וביקורות.

הסיפור הוא ככה:

מישהו ביקש ממני לתרגם לו לאנגלית את התקציר של הדוקטורט שלו במשפטים.

האורך הוא 13 עמודים.

עשיתי את זה ושלחתי לו, תוך שהוא יודע שאם יש הערה או שתיים לתיקון, הוא יכול לכתוב לי ואני אתקן. זה נורמלי, במיוחד בעבודות מהסוג הזה.

עד פה הכל נורמלי.

בדרך כלל אני מקבל את התשלום תוך יום-יומיים אבל הוא אמר שהוא יישב על זה במשך השבוע לבדוק שהכל בסדר.

לא הייתה לי בעיה.

אחרי שבוע הוא שולח לי את הקובץ, ביחד עם מייל קצת זועם ומזלזל (ועם טעויות כתיב - "אני ייקרא" במקום "אני אקרא") וכותב לי בו שאני צריך לעבור על הטקסט שוב, ואת ההערות הוא שם בהערות ביניים (בחלק התחתון של העמוד).

בהמשך הוא כותב לי שהוא לא שינה את הטקסט עצמו כי רמת האנגלית שלו לא מספיקה.

בגלל שזה נורמלי שתהיה הערה או שתיים, פתחתי את הקובץ ואז חשכו עיני:

קובץ מקורי של 13 עמודים עכשיו באורך של 26 עמודים, כשחצי ממה שכתוב שם זה רק הערות, שרובן לא ענייניות, לא נכונות והן התקטננות על דברים לא רלוונטיים.

יש שם 262 הערות שונות, שרובן לא מאפשרות אפילו התייחסות כי הוא דורש ממני לשנות דברים שיעשו את הטקסט לפחות קריא ופחות מובן.

90% מהן נובעות מחוסר ידע שיש לו באנגלית, ואלו לא טעויות שלי.

חלקן אפילו לא בקשות לשינוי אלא יותר הערות של "אתה בטוח? אני לא מכיר את המילה הזו".

אחרי שתיקנתי שני עמודים (30 הערות), חישבתי שייקח לי יותר זמן לעבור על כל ההערות מאשר מה שלקח לי לתרגם את זה.

הראיתי את הטקסט ל3 אנשים שגם פועלים בתחום והם אמרו שאם מישהו היה עושה להם משהו כזה הם היו שולחים אותו לקיבינימאט ואפילו גובים ממנו יותר כי הוא חוצפן.

אני בינתיים ממשיך לעבוד על זה אבל זה מתסכל, במיוחד כשבשבוע הזה יש רק 3 ימי עבודה ואני מלא לחלוטין בעבודה.

וחשוב להבהיר שהתרגום באמת טוב, זאת אומרת שאני יכול להיות רגוע במצפון שלי שמה שנתתי לו זה מה שהוא ביקש.

מה אתם הייתם עושים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה סיכמת איתו על התשלום? לפי ימי עבודה או קבוע מראש?

אם זה לפי ימי עבודה תן לו להתחצף, אתה מרוויח מזה עוד. קח ממנו תשלום על כל יום נוסף שלוקח לך לעבוד על זה.

אם זה תשלום קבוע מראש לפי מספר עמודים ואתה רואה שזה מעכב לך עבודות אחרות ובכלליות לא משתלם, דרוש ממנו תשלום על מה שכבר עשית ושלח אותו לחפש במקום אחר.

אופציה נוספת היא להפגש איתו לשיחה ולהסביר לו כמו שצריך מנק' מבט של בעל מקצוע (שמן הסתם יודע אנגלית טוב יותר ממנו) למה רוב ההערות שלו לא במקום ושזה בעצם הורס לו את העבודה. כמובן שזו האופציה הכי מתחשבת ולפנים משורת הדין.

ברור שכל זה תלוי במה שסיכמתם מראש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פשוט תלמד מהמקרה הזה ובפעם הבאה שמישהו נותן לך לתרגם כמות יחסית גדולה תתאם איתו טוב טוב ציפיות שידע שהוא לא חוזר אליך אחרי זה עם בקשות לשנות את כל הטקסט ללא תוספת תשלום.

פורסם
אופציה נוספת היא להפגש איתו לשיחה ולהסביר לו כמו שצריך מנק' מבט של בעל מקצוע (שמן הסתם יודע אנגלית טוב יותר ממנו) למה רוב ההערות שלו לא במקום ושזה בעצם הורס לו את העבודה. כמובן שזו האופציה הכי מתחשבת ולפנים משורת הדין.

1+...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה תלוי.

בגלל שיש לי תחלופה ענקית של לקוחות (בכל רגע נתון יש לי 7 לקוחות בממוצע, עם גדלים שונים של עבודות) והרוב רוצים הכל דחוף יחסית, אני מעדיף לא לגבות מראש על עבודות קטנות כי זה מסרבל הכל.

עוד לא יצא לי שלא משלמים לי אחרי התרגום ואם אני חושד במישהו אני מבקש או תשלום מראש או הזדהות כמו שצריך.

התשלום הוא כעקרון לפי כמות המילים בשפת המקור, כלומר כמה מילים היו במסמך המקורי שלי.

לא כלולות שעות ולא שום דבר מעבר לכמות הטקסט.

במקרה הזה הוא אפילו לא לקוח גדול, זה כולה 13 עמודים שלוקחים כמה שעות.

רק לפרופורציה, כרגע אני מתרגם ספר מאנגלית לספרדית ואני מתרגם 15 עמודים ביום, במקביל לפרוייקטים אחרים.

בעצם כמות הדברים שצריך לשנות היא כמעט כלום כי ההערות שלו הן ברובן "אני לא מכיר את הביטוי הזה. לא הגיוני לשנות את זה למשהו שאני כן מכיר?", אז אני משאיר את זה כמו שזה ורושם לו במסמך אחר למה אני משאיר את זה או מה שיניתי, בכל אחת מה262 ההערות שלו.

זה מה שמתסכל, שהרוב זה הערות לא רלוונטיות אבל מצריכות התייחסות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז שלח לו מייל מפורט עם כל טענות שלך ותסביר לו בדיוק מה המצב לפני שאתה מתחיל לעבוד על זה מחדש.

לפי ההבנה שלו של המצב תחליטו איך אתם ממשיכים.

אם אתה רואה שהוא לא מוכן להקשיב וחושב שהוא יודע הכי טוב, במקומך הייתי מסרב להמשיך. למה? כי אם תתרגם את המסמך בצורה עילגת כמו שהוא מבקש, הוא כנראה יקבל ביקורות גרועות על רמת העבודה ויחזור להאשים אותך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מניח שמכל ה 262 הערות יש מספר קטן של הערות שאתה כן יכול לשנות.

לגבי כל השאר, במקום לענות סעיף סעיף בצורה מעייפת, תענה בצורה כללית שעברת על הטקסט המקורי ועברת על התרגום שינית מה שצריך ושאתה עומד מאחורי השאר.

אסף

פורסם

אתה מתעסק בזה יותר מדי.

תרים לו טלפון, תגיד לו שלא הגיוני שהוא שם לך 20 הערות בעמוד כשרובן הגדול לא רלוונטי ולא תורם דבר לתרגום עצמו. תגיד לו שלעבור על הכל ולתת הסברים יקח יותר זמן מהתרגום עצמו ושהוא פשוט צריך לסמוך עליך, או לתת את הטקסט למישהו אחר לקרוא ושיגיד את דעתו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ואז הוא יכול לסרב לשלם לי (אגב, יש מצב שזה בדיוק מה שהוא רוצה).

מנקודת המבט שלו הוא לא אמור לשלם על עבודה שלא הושלמה.

השאלה היא בעצם אם אני עובד כפול ומקבל את הכסף או שאני שולח אותו לחפש ולא מקבל כלום.

כרגע אני לוקח את האלטרנטיבה השלישית ואומר לו שייקח לי כמה ימים לעשות את זה (כדי שאני אוכל לסיים את העבודות של שאר הלקוחות, הדחופים יותר) ובינתיים מבקש שהוא ישלם.

פורסם

צמצם נזקים, יכול להיות שמדובר פה באחד שיסרב לשלם לך על בסיס טיפשותו שלו.

תמשיך להתעסק בזה = עוד זמן שאתה שורף בלי לקבל כסף.

עצם העובדה שאתה טורח להיכנס לCF ולהשקיע בכתיבת שרשור בנושא די מחזקת את דעתי - אתה מדמם כסף (זמן) על השמוק הזה, דלג הלאה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

NINJMNKY, אתה צודק.

שלחתי לו מייל:

שלום X, מעולם לא נתקלתי בכמות כזו של הערות בטקסט אחד.

תרגמתי בעבר ספרים שלמים עם הרבה פחות הערות ממה שאתה נתת לי.

לעבור על הכל לוקח יותר מהתרגום עצמו.

עד עכשיו עברתי ותיקנתי 4 עמודים מההערות (מתוך 26).

בגלל שאני רוצה לתת לך שירות כמו שצריך, אאלץ לקחת כמה ימים ולסיים את זה כמו שצריך, כי יש לי עוד לקוחות שבנו על הזמן הזה בשביל לקבל את התרגומים שלהם.

האם אפשרי לתת לך את זה בתחילת השבוע הבא?

כיוון שאני צריך להשקיע הרבה זמן בזה, אבקש גם שתשלח צ'ק על סך 600 ש"ח

לכתובת XXXXXXXXXXXXXXX

או שתבצע הפקדה בבנק XXXXXXXXXXXXXXXXX

את הקבלה תקבל ברגע שייתקבל התשלום.

עד שלא יתקבל התשלום לא אוכל להמשיך לעבוד על הפרוייקט הזה.

יוסי

פורסם

המייל שלך ניראה עינייני ומתאים למצב. באמת ניראה כמו לקוח שמנסה להתיש אותך כדי שתסרב

ואז הוא לא ייאלץ לשלם לך כלום.

אוכל להמליץ לך לומר ללקוח שבמידה ואינו בטוח באיכות התרגום שלך, הוא יכול לגשת עם הטקסט המתורגם למתרגם אחר

ולהיווכח בכך שהתרגום טוב (הרי גם ככה כבר שלחת לו את התרגום).

פורסם

עדכון אחרי שבוע:

הלקוח ענה לי שהוא גם רוצה להיות בטוח שהוא יקבל שירות אחרי שהוא יקבל את הכסף, אז הוא רוצה להגיע ל"הסדר".

כרגע אני מוצף בעבודה מפה ועד הודעה חדשה, ואם לא היה יום כיפור בשבוע הבא, גם בסופ"ש הזה הייתי עובד כל היום.

אני לא יכול להרשות לעצמי אפילו לבזבז זמן יקר בלי להיות בטוח שהוא ישלם לי.

שלחתי לו את המייל הבא:

הי X.

עקב עומס רב מאוד בעבודה והעובדה שאני לא יכול להרשות לעצמי כרגע לבזבז זמן בלי להיות בטוח ב100% שאקבל תשלום, אני נאלץ לבקש שישולם לי לפחות חצי מהסכום על העבודה (כלומר, 300 ש"ח).

השקעתי כבר זמן רב בתרגום הזה ואם אני מפנה זמן נוסף זה יהיה חייב להיות תמורת כסף.

אתה כבר קיבלת את התרגום הראשוני אז אין מניעה מלשלם על זה.

מן הסתם אני מוציא קבלות על כמה שאני מקבל. אתה תחליט אם זה בשתי קבלות נפרדות או רק אחת בסוף.

ללא תשלום חלקי לא אוכל להמשיך לעבוד.

בברכה

יוסי

פורסם

איך כל הנסים והנפלאות קורים לך.

פעם זה היה מישהו שקבעת להגיע אליו, ואחר כך התברר שזה רחוק ולא משתלם לך.

עכשיו הסיפור הזה.

שכחתי משהו?

מה כל כך מסובך להתנהל כמו אדם מבוגר?

סלע

• תוכן חדש...