Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קבלה (בשונה מחשבונית) אתה צריך להוציא בכל קבלת תשלום, אם הוא ישלם לך חצי-חצי (יענו 2 תשלומים כשאתה מתפקד בתור חברת האשראי) תצטרך להוציא לו שתי קבלות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צודק. אני אוציא לו שתיים.

סלע, זה לא היה כי זה רחוק אלא כי הוא היה פסיכי.

יש לי כיום תלמידים גם באזור שלו. הם פשוט לא פסיכים וכן מוכנים לשלם מה ששווה הזמן שלי.

לא מתייחס לסוגיה הזו יותר.

ו"מה כל כך קשה להתנהג כמו בן אדם מבוגר" זה משפט שמאוד קשה למישהו עם בעיות הסתגלות רציניות. זה פוגע באמת כי זה לא טמטום אלא סוג של אוטיזם אמיתי (שבאופן קצת אירוני הוא זה שמאפשר לי להתנתק מהסביבה לגמרי בשביל לתרגם).

יש דברים שאני לא מסוגל לצפות ואינטראקציות חברתיות לא מובנות לי לרוב, במיוחד במדינה כמו ישראל.

בוא לא נתייחס לזה עוד.

פורסם

מוזר כפליים, כי יש רמת מינימום של אנגלית שדורשים בלימודי משפטים. מה שכן, הוא לא יהיה עורך הדין הראשון שנתקלתי בו שמשתמש ב-י' בגוף ראשון. קיבלתי את זה פעם גם בכתב ונדהמתי...

יש לך הסדר כתוב אתו? אפילו מייל עם תנאי עבודה שהוא מאשר? אם כן - פשוט תגבה על כל מילה ומילה, כולל תוספות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש דברים שאני לא מסוגל לצפות ואינטראקציות חברתיות לא מובנות לי לרוב, במיוחד במדינה כמו ישראל.

אז תתרגם עמוד אחד ותשלח ללקוח לדוגמה. לפי התגובה תדע איך יראה ההמשך.

דני

פורסם

אין לי יותר מידי מה להגיב בנושא, אבל חידשת לי מאוד שיש עבודה בתחום הזה. בסטייט אוף מינד שלי חשבתי שזה כתוביות לסדרות וזהו בגדול.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
מוזר כפליים, כי יש רמת מינימום של אנגלית שדורשים בלימודי משפטים. מה שכן, הוא לא יהיה עורך הדין הראשון שנתקלתי בו שמשתמש ב-י' בגוף ראשון. קיבלתי את זה פעם גם בכתב ונדהמתי...

יש לך הסדר כתוב אתו? אפילו מייל עם תנאי עבודה שהוא מאשר? אם כן - פשוט תגבה על כל מילה ומילה, כולל תוספות.

יש יותר מ30 מיילים של הלוך-חזור בינינו, שבהם אנחנו עושים משא ומתן על התנאים, הזמנים והכל, וכל זה אחרי שהוא שאל אותי המון שאלות לגבי הניסיון שלי (לגיטימי לגמרי) ואפילו מאיפה הרקע שלי באנגלית.

אני יודע שאם אני אגיד לו שאני גובה יותר, הוא לא ירצה אפילו לשלם.

כרגע אני מצמצם נזקים, כלומר את העבודה עשיתי אבל בשביל לעבור על הכל שוב אני צריך לפנות זמן.

כשיהיה זמן (אמורות להיות כמה שעות ביום רביעי, אחרי הגשה ענקית אחרת), אני אעבור על הדוקטורט שלו.

בינתיים הוא אמר שהוא ישלם לי על חצי מהעבודה כמו שביקשתי.

אני ממש לא רוצה להיות כמו מכונאי חאפר שאומר "הנה, עשיתי את העבודה" ואז כשהלקוח אומר "עשית עבודה מחורבנת ועדיין יש בעיה", להגיד לו "טוב, זה יעלה לך כפול שאני אפתח את זה".

מבחינתו, אני זה שאשם ב"טעויות" שיש שם, אז אני יכול לעשות שהלקוח ייצא מסופק ואולי ישלח אלי עוד אנשים בעתיד או לדפוק אותו ולהרגיש זבל עם עצמי על זה שאני לא יודע להתנהל מול לקוח.

מה שבטוח זה שאני לא מעוניין יותר לעבוד עם סטודנטים למשפטים.

עם אנשים שעובדים כבר אין בעיה, כי הם הבינו לרוב את מקומם ומכבדים אותי כבעל מקצוע.

אבל סטודנטים למשפטים פשוט מתנהגים כמו זבל לאחרים כי הם חושבים שהעולם שייך להם כי הם לומדים משפטים.

פורסם

עכשיו אני עלול להישמע מתנשא, אבל סטודנט למשפטים שצריך תרגום לאנגלית זו כבר בעיה. הסינון שלך צריך להיות כבר שם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עכשיו אני עלול להישמע מתנשא, אבל סטודנט למשפטים שצריך תרגום לאנגלית זו כבר בעיה. הסינון שלך צריך להיות כבר שם.

דווקא לא נשמע מתנשא.

האמת היא שהוא עשה לי יותר כאב ראש מאשר הכנסות.

יש לי מזל שאני כבר עובד עם חברות גדולות אז אני יכול להתחיל לסנן לקוחות מסוימים (כמו למשל אחד שרצה שאני אעשה עבודות אקדמיות בתשלום ובסוף אמרתי לו שאני לא מעוניין).

ARKODRAMA, שתדע שהתחום הזה הוא מאוד רחב.

כרגע אני עובד על תרגום ספר מאנגלית לספרדית בשביל הוצאה לאור מארה"ב, תרגום של אתר אינטרנט של חברת הנדסת מים והתפלה ועוד כמה חברות ששולחות מסמכים קטנים כמו חוזים, תעודות עולה, מסמכים רפואיים וכו'.

פורסם

לא מתנשא עליך, עליהם :lol:

דווקא בעבודת תרגום משפטי שעשיתי (לרוסית), לחברה מאד גדולה, יצא לי לרדוף אחרי שיק 3.5 חודשים. אתם לא המשכתי לעבוד ולקחים הופקו.

ZC6 | JB43 | 932

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

בגלל שראיתי שיכול להיווצר פה עוד יותר נזק, הודעתי ללקוח שכרגע יש לי המון פרוייקטים אחרים ושאני אתפנה לסיום העבודה כשיהיה לי זמן.

ביקשתי גם שישלח לי צ'ק ע"ס חצי מהסכום בשביל להמשיך לעבוד.

אחרי שקיבלתי את הצ'ק עשיתי את העבודה ושלחתי אותה.

שלשום קיבלתי את הצ'ק השני וכבר כל הסכום הופקד אצלי בחשבון.

אז כן, הוא היה קוץ רציני בעכוז אבל אני מרגיש טוב כי הלכתי עם זה עד הסוף ולא הפסדתי עבודות אחרות בינתיים.

רק חבל שבמדינה הזו כולם משלמים "שוטף פלוס 30/60/90" כי רק בגלל זה אני לוקח בכלל עבודות מפרטיים כיום, עד שזרם הכספים יתחיל כבר להתאזן.

ככה אני דואג שתמיד ייכנס כסף.

• תוכן חדש...