Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוף השכר הממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שמישהו צעיר ובריא בנפשו וגופו יבחר בעבודה שמכניסה לו 5300 ש"ח?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע, אני שואל בדיוק את אותו הדבר.

אבל אתה לא תאמין כמה אנשים, גם גברים, עובדים בחברות עבדות מודרנית כמו חברות הכבלים והתקשורת ומרווחים בדיוק את השכר הזה.

אומר לך משהו נוסף, אדם ללא תואר וללא כישרון גדול במכירות עלול למצוא את עצמו עם השכר המדובר בלית ברירה.

אגב, אצל נשים המצב שונה לחלוטין.

קריירה וילדים, או לפחות גידול מוצלח שלהם, לא הולכים ביחד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

צודק. אני מסיע פעם בשבוע חומר מסויים לצפון ומרוויח 4000 לכל נסיעה. למה לא כולם כמוני..

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש כ"כ הרבה תירוצים, אף אחד מהם הוא לא סיבה לגיטימית אמיתית!

שומאכר, פעם הבאה תעצור אצלי, תקבל 5 אלף שקל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בדיוק בגלל ה"מתמטיקה" של רוני אני לא מבין למה מתייחסים לנתון הזה כמדד למשהו, למה לא לחציוני?

אתה צודק. השכר החציוני הוא מדד חשוב לא פחות. ותוסיף על כך את העובדה שהשכר הממוצע לפי הלמ"ס לא מתחשב באנשים שמרוויחים כסף משתי עבודות (להפך - הוא מחשיב אותם כשני אנשים שונים. במקום אדם אחד שמרוויח נניח 8000 שקלים, יש שניים שמרוויחים 4000 כל אחד). הוא גם לא מתייחס להיקף המשרה - ואם אני עובד בחצי משרה ומרוויח 10000?

אגב, למי שתהה איך חברת החשמל הגיעה לחוב של 65 מיליארד שקל, בואו נעשה חישוב קטנטן ולגמרי לא מדויק: השכר הממוצע של עובד חברת החשמל הוא 23000 שקלים לחודש. ב-30 העשורים האחרונים השכר הזה עלה פי 1.5 יותר מאשר העלייה הממוצעת בשכר של כלל העובדים בישראל. למה הוא עלה כ"כ הרבה? כי יש להם איגוד מאוד חזק, ואני מוכן להתערב שגם יש שחיתות לא קטנה במערכת. לא משנה. עכשיו לחישוב הפשטני: בואו נניח לשם הדיון שאם השכר שלהם היה עולה כמו הממוצע במשק, השכר הממוצע שלהם כיום היה 18000 שקלים, כלומר 5000 שקלים הפרש. בואו נוריד את זה ל-3000 כי אנחנו פורשים את זה לאורך הרבה שנים. נכפיל במספר העובדים הממוצע (כיום 12500, בעבר פחות. נניח 10000). יוצא: 10000 עובדים כפול 3000*12 חודשים * 30 שנה = 10 מיליארד שקלים. 10 מיליארד שקלים שניתנו לעובדים בחינם. ותאמינו לי שהחישוב הזה קונסרבטיבי לגמרי - הסכומים האמיתיים בטח כפולים ויותר. שלא לדבר על העלות של הטבת החשמל בחינם לעובדי החברה לאורך 30 שנה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

החשבון שלך לגבי עובדי חברת חשמל הוא מאוד מאוד צנוע:הוא לא מתחשב בריבית לאורך ה30 שנה, הוא לא מתחשב בעלויות הפנסיה שנגזרות מהשכר המטורף הזה וכמו שאמרת הוא לא כולל חשמל חינם.

לחברת חשמל יש התחייבויות פנסיה בסך של - תחזיקו חזק - 20 מיליארד שקל. וזה נכון ללפני שנה וחצי.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

חבר, אני אשמח לדעת איפה אני אוכל למצוא עבודה כזו. אני לא בן אדם שבנוי לעבודות יותר מידי פיזיות כמו בניין או מפעל כי מה לעשות, אין לי כ"כ הרבה כוח בידיים, אבל עדיין לא מצאתי עבודה נורמלית.

שלחתי אלפי קורות חיים, עברתי חנויות, מקומות ומה לא ובכל המקומות הגעתי לאותן מסקנות: כל העבודות נעות בין מינימום ל26 שקלים לשעה, העבודות שיותר קרובות למינימום לרוב יותר שעות והעבודות שיותר קרובות ל26 ש"ח פחות שעות.

מכל העבודות שמצאתי העבודות הבאות היחידות שיצרו איתי קשר: וולה פארקינג, זבן בחנויות, מלצר, פאסט פוד, סדרן ופקיד. זהו!

איפה לא פירסמתי ?! פה, שלחתי אלפי קורות חיים באולג'ובס, הומלס, ג'וב מאסטר ואיפה לא בעצם ?! אפילו בעיתונאים !

אין מה לעשות, המצב בשוק היום פשוט מזעזע ואני עשיתי שירות צבאי מלא שבו הייתי אחראי על מספר ענק של דו"חות ומצגות שהוצגו בפני כל המי ומי. כולל תעודת המלצה וכיוצ"ב. כמו שאמרו בתמונות יפואיות, "מעניין את התחת של מזרחי".

דר"א, נעים מאוד, ראנר במסעדה. עובד כארבעה-חמישה פעמים בשבוע, מרוויח לשעה כ24.5 ש"ח, מידי פעם עובד כפולות ושבת בוקר ועושה 4K. בקביעה חד משמעית: המצב במשק עגום.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

מה למדת? מה עשית בשביל שיהיה לך ערך בשביל המעסיק?

זה לא קשור למצב במשק. גם כשהמצב במשק יהיה מצויין, יהיו כמה סדרנים שרוצים והמשכורות שלהם לא יעלו.

אם לא תביא ערך, לא תקבל שכר של מישהו בעל ערך. כמו שלא תשלם 100 שקל בשביל מנת פלאפל, גם אף אחד לא ישלם לך 10K בשביל עבודה שכל אחד אחר יכול לבצע. אם תדע לעשות משהו שרק 20,000 איש בישראל מסוגלים לעשות, ולא 2,000,000 אנשים, השכר שלך יעלה פלאים.

בנתיים, את ה4K שאתה מרוויח אוכלים הועדים והמסודרים שהתחברו חזק לשלטון ועכשיו מושכים שכר כפול ומשולש מהממוצע.

פורסם

8 שעות יומיות, 5 ימים בשבוע, 26 ש"ח לשעה ויש לך כ 4000 ש"ח נטו.

בנוסף עבודה במלצרות 2 ערבים בשבוע+שישי+שבת - עוד כ 4500 ש"ח (וזה אפילו בשחור).

תאמין לי, אתה חי כמו מלך!

נכון, אתה נותן את התחת אבל מתי תעשה את זה? בגיל חמישים?

אם אתה ראנר במסעדה, למה אתה לא משתלב שם גם כמלצר?

פורסם

יש לי חבר שעם השחרור שלו מהצבא (ולא מיחידת מחשבים או ממר"מ או משהו, אלא מודעין שדה) התחיל לעבוד בחברה בתור מתכנת. הוא ידע תכנות מלפני הצבא וזה עניין אותו. הוא התיישב שם חזק ועלה בשכר, התחיל מ7K לחודש (שזו משכורת אפסית בשביל מתכנת, אבל זה הכניס אותו לארגון) ומשם עלה ל11, אח"כ 17 ועכשיו 18K + תנאים סוציאליים מלאים (קרן השתלמות וכו'). זה שכר נמוך יחסית לשוק, אבל גבוה מאוד למישהו בן 28 בלי השכלה פורמלית והוא נמצא באיזור עם מחיה זול מאוד (משלם 2000 ש"ח לחודש שכירות על יחידת דיור). אין לו כמעט הוצאות. קנה גולף GTI חדשה מהניילון לפני שנה וחצי.

יש לי דוגמאות של חברים אחרים שמרוויחים גם פי 2, אבל חוץ משניים, כולם עברו דרך יחידות מסויימות בצבא וחיים במרכז ולכאלו זו ממש לא חוכמה להרוויח טוב.

פורסם

חלק לא מובטל בכלל מהחברים שלי שעוסקים בהיי טק ומרוויחים משכורות מכובדות מאוד, ההשכלה הבסיסית שלהם כללה איזה קורס או שניים במכללות איזוטריות בלימודי ערב.

לא צריכה להיות שום בעיה לעבוד קשה בעבודות "שחורות", לממן לימודים ומחיה ולהתחיל לעבוד בשכיר בסיסי אפילו בתור טכנאי מחשבים.

תהיה חרוץ, תן את הנשמה ודי מהר תמצא את עצמך התפקידים עם שכר מכובד.

אבל למי אני אומר את זה, נראה לי אתה יודע את זה יותר טוב ממני :wink:

פורסם
יש לי חבר שעם השחרור שלו מהצבא (ולא מיחידת מחשבים או ממר"מ או משהו, אלא מודעין שדה) התחיל לעבוד בחברה בתור מתכנת. הוא ידע תכנות מלפני הצבא וזה עניין אותו. הוא התיישב שם חזק ועלה בשכר, התחיל מ7K לחודש (שזו משכורת אפסית בשביל מתכנת, אבל זה הכניס אותו לארגון) ומשם עלה ל11, אח"כ 17 ועכשיו 18K + תנאים סוציאליים מלאים (קרן השתלמות וכו'). זה שכר נמוך יחסית לשוק, אבל גבוה מאוד למישהו בן 28 בלי השכלה פורמלית והוא נמצא באיזור עם מחיה זול מאוד (משלם 2000 ש"ח לחודש שכירות על יחידת דיור). אין לו כמעט הוצאות. קנה גולף GTI חדשה מהניילון לפני שנה וחצי.

יש לי דוגמאות של חברים אחרים שמרוויחים גם פי 2, אבל חוץ משניים, כולם עברו דרך יחידות מסויימות בצבא וחיים במרכז ולכאלו זו ממש לא חוכמה להרוויח טוב.

גם לי יש ידע בתכנות, ניסיתי להגיש למשרות QA ומתכנת גם כן אבל ללא הצלחה בכלל. 1 לא התקשר! כנראה זה קשור למצב הנוכחי כיום.

אני גם יודע טורקית ברמה טובה מאוד אבל גם זה לא עוזר בכלום.

בגירה, אני עובד כל שבוע אותו דבר - ראשון, שני, רביעי ושבת. שישי לסירוגין. בשלישי וחמישי אני נמצא בקורס פסיכמוטרי.

ואם אני אעבוד כמו שאתה אומר יהיה לי זמן לצאת ? זמן להיות עם חברים ? עם בחורות ? אני לא יכול להשתעבד לעבודה טוטאלית בכל מקרה אנחנו חיים על מנת לחיות ולא על מנת להרוג את עצמנו למוות. גם ככה בחיי היום יום שלי אני יוצא בין פעם לפעמיים בשבוע, תלוי במזל.

מה יקרה שיסתיים הקורס פסיכומטרי שלי ואני אחכה ללימודים (בע"ה) ? אמשיך לקרוע את עצמי בשביל 4K ? מה אסור לבן אדם כבר להרשות לעצמו להנות קצת ?! מאז שהשתחררתי (חודש וחצי) עד היום עם משכורת וחצי קניתי LCD 32" HD READY משומשת, סיגריות, חלק מהקורס פסיכומטרי וג'ינס. זה פאקינג הכל!!! אני נגנב מזה, למה המשכורת העלובה הזאת לא מספיקה לכלום ?! איך רוצים שבן אדם אחיה ?! אני כל יום מודה לה' על מה שיש לי כי אם לא המשפחה שלי לא הייתי יודע איך הייתי מתפקד ברמת היום יום.

אם למישהו יש הצעה איך אוכל להתפתח כלכלית אני אשמח, יש לי הרבה מעלות אבל כולן שוות לתחת. עם מכתב ההוקרה שקיבלתי מדמות מאוד מוכרת בציבור הישראלי על שירותי למדינה אני יכול לנגב את התחת, כוס עמק :?

---

בגירה רק עכשיו ראיתי את ההודעה האחרונה שלך, אני מתכנן אם אקבל ציון טוב בפסיכומטרי ללכת ללמוד מדעי המחשב וכלכלה - אבל זה כבר לנושא אחר ;)

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

Skins - יצא המרצע מהשק. אתה צעיר, חסר השכלה, חסר וותק ובזבזן. אז על מה אתה מתלונן?

רוצה לדעת מה אני עשיתי בגילך? בוא נגיד שעבודות יותר מלוכלכות בתעריף שנקרא "שכר סטודנט" שמקביל למה שאתה מרויח היום. אלא שאני לא הוצאתי מייד כל פרוטה שהרווחתי, אלא ניצלתי את העובדה שגרתי בבית ההורים וחשבתי פעמיים על כל הוצאה - וכך חסכתי 70-80% מהמשכורת. את התמורה קיבלתי כעבור כמה שנים כאשר הגעתי לשלב של הקמת משק בית עצמאי ובהמשך משפחה - היה לי סכום התחלתי משמעותי מאוד.

הדבר החכם היחיד שאתה עושה הוא שאתה מתכוון ללמוד. בינתיים, אתה עובד בעבודה לא מקצועית ואין לך שום ערך מוסף מול כל מתחרה צעיר אחר בשוק העבודה, ולכן זה מה שמשלמים לך. כאשר תסיים את הלימודים בעוד 5 שנים (ובהנחה שסיימת לימודים במקצוע עם ביקוש ובמוסד ראוי) מצבך צפוי להיות הרבה יותר טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגירה, אני עובד כל שבוע אותו דבר - ראשון, שני, רביעי ושבת. שישי לסירוגין. בשלישי וחמישי אני נמצא בקורס פסיכמוטרי.

אם למישהו יש הצעה איך אוכל להתפתח כלכלית אני אשמח, יש לי הרבה מעלות אבל כולן שוות לתחת. עם מכתב ההוקרה שקיבלתי מדמות מאוד מוכרת בציבור הישראלי על שירותי למדינה אני יכול לנגב את התחת, כוס עמק :?

בגירה רק עכשיו ראיתי את ההודעה האחרונה שלך, אני מתכנן אם אקבל ציון טוב בפסיכומטרי ללכת ללמוד מדעי המחשב וכלכלה - אבל זה כבר לנושא אחר ;)

אם אתה כנראה לא מגיע ממשפחה של אוליגרכים, אז אני לא מבין מה רע בהצעה של באגירה? אני לא באתי מאריסטוקרטיה ובגיל 22 הייתי עובד מצאת החמה ועד צאת הנשמה בכל מה שזז ולא חוזר הבייתה בלי 8-10 אלף. וזה היה לפני 15 שנה. ועדיין הייתי יוצא פעם בשבוע, רק ששינה מרובה מעולם לא הייתה הצד החזק שלי. מה יהיה כשתתקבל ללימודים? מי ישלם לך מחייה, מעונות, שכר לימוד? קורס פסיכומטרי של פעמיים בשבוע מתקיים בערב, למה אתה לא עובד באותו היום? יש לך מזל שההורים שלך עדיין מחזיקים אותך ומסכימים שבכסף שאתה אמור לחסוך לעתיד הקרוב, אתה קונה מוצרי אופנה ומסך שהפלזמה שלו היא לא מהסוג שאפשר לחבר באינפוזיה לווריד. אל תכעס אבל אתה נשמע כמו ילד טוב ממשפחה טובה שקצת פינקה אותך יותר מידי.

ובוא אני אספר לך עוד משהו: הסכומים הסו קולד "גבוהים" שרועי הזכיר - גם הם לא מספיקים לכלום אם אתה רוצה לקנות דירה ולא להיות משועבד כל החיים שלך לבנק ולשלם את מחיר הדירה הממילא מופרז = פעמיים וחצי בגלל הריבית של 30 שנה.

אם אתה רציני ומעוניין להרוויח 8-10 אלף, אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית לאחר סיום הקורס. אני מודיע לך מעכשיו. בשביל לקבל עשירייה אתה תצטרך לצאת מהבית יום ראשון בבוקר ולחזור יום שישי, לחיות עם פועלים אמיתיים מכל הצבעים ומכל הדתות ולעבוד 16-18 שעות ביום. ולא לצייצ. כמו שכתבו מעלי, כמוך יש בערמות והם כבר מחכים בתור עם מספר ביד.

אם אתה רוצה לחיות טוב, לא לעבוד קשה ולחגוג כמה שאפשר -זה או שתזכה בלוטו או ש:

grow the fuck up

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אם אין לחם, למה שלא תאכל עוגה? :rolleyes:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...