Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוף השכר הממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי זה לא בסדר להאשים אנשים שהם בחרו ללמוד משהו שהוא לא אחד ממקצועות ההנדסה/ מדעי המחשב. זה אמנם מתבקש להגיד את זה במציאות הקיימת וביודעין של אנשים שהם לא הולכים להרוויח בהתאם למחייה בישראל, אבל הבעיה פה היא עמוקה הרבה יותר, והתבטאויות כאלה רק גורמות לחשוב שהכול נפלא בישראל, ומי שאשם פה זה רק האנשים והבחירות שלהם...

לא קלעת לדעתי, אין לי בעיה עם אנשים שלא למדו הנדסה/ מדעי המחשב, ההפך המוחלט, אני בדעה שבימינו אנו, ההימור שלך על לימודי מלאכה יכול להיות הימור הרבה יותר טוב לעתיד כלכלי טוב מאשר לימודים אקדמאים (חוץ מאולי 2-3 לימודים ספציפים שתמיד ידרשו ותמיד ישיגו משכורות מכובדות).

הטענה שלי היא יותר כנגד קונספט הלימודים האקדמאים שמקדש את מוסד האקדמיה אבל לא תורם מאומה לאדם שלומד אותו.

BA כללי, לימודי מיגדר (מי בכלל מבין מה זה הלימודים האלה?), BA בגיאוגרפיה (למי שלא רואה את עתידו בתחום הגיאוגרפיה) וכו' הם בזבוז זמן וכסף ותו לא!

יש מי שעושה את זה למען אמא, יש מי שעושה את זה למען יוקרה, יש מי שעושה את זה בכדי שיוכל לכתוב "אקדמאי/ת במודעות הפו"פ ויש מי שעושה את זה מבלי להשקיע מחשבה בעניין אבל פרנסה טובה הוא לא ישיג מזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטענה שלי היא יותר כנגד קונספט הלימודים האקדמאים שמקדש את מוסד האקדמיה אבל לא תורם מאומה לאדם שלומד אותו.

דווקא כאן אני מאשים את ממשלת ישראל - חיסול החינך המקצועי לטובת "תעודת בגרות לכל" וזאת בשם השוויון. מה לעשות - אנשים לא נולדו שווים, והאנשים שיכולותיהם הן מנואליות צריכים ללמוד להשתמש ביכולות אלה ולא ללמוד לימודים עיוניים שמתסכלים אותם ולא מאפשרים להם לפתח יכולת מקצועית. צודק הנסיך - בעל מקצוע איכותי יכול להנות מעבודתו וגם להתפרנס היטב. הבעיה היא חוסר במסדות שילמדו את המקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש לא. ספר שלוקח בממוצע 100 ש"ח לראש ומשקיע בו 45 דקות גם אם יעבוד מלא לא ילקק דבש. מה 125 ש"ח לשעה שיש לו תוריד מע"מ ואת הקבועות והוא נשאר עם הז ביד. הוא צריך להעסיק עוד כמה שכירים כדי להרויח סביר (5-6K) והשכירים שלו יעבדו על קרוב למינימום או שישכירו אצלו כיסא ויכסו לו חלק מהקבועות. אל תיתן כדוגמא ספר צמרת כי כאלה יש מעט מאוד והם קיימים בכל מקצוע אבל הם ממש לא המייצג.

חייט גם חי בעולם תחרותי שבו אין הרבה חייטים כי לא מתקנים בגדים והם לא שורדים. פעם גם גזרן היה מרויח יפה והיום לא נשאר אף מפעל שצריך גזרן.

טבח יכול להשתכר יפה אם יתפתח לרמות הגבוהות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שפריאל,

ביטול בתי הספר המקצועיים ללא ספק יהיה (וכבר עכשיו) בכיה לדורות!

נייטדרייבר,

אתה לא אישה ואתה ככל הנראה קירח.:wink:

אישה נכנסת למספרה, גוונים, צבע, פן, חפיפה, מסיכת "שקר כל שהוא" לשיער ש"נראה מאוד עייף" ואין לה שום בעיה לצאת עם סכום ששואף ל 4 ספרות.

גם לגברים, אני מבטיח לך שקובי פרץ לא יוצא מהמספרה עם חשבון של 100 ש"ח (אני לא מדבר עליו אישית אלא על התספורת שלו),

תוסיף לזה שלל התמחויות בהחלקות יפניות ושער קשקושי נשים/ מטרוסקסואלים ותגלה למה רכב ספרים קלאסי הוא ב.מ.וו ולא פיאט.

ולא, אין שום קשר לספר צמרת אלא רק לבעל עסק שהוא מוכוון מכירות שיודע להפיק את מיטב התפוקה ממספר הכסאות שיש לו במספרה.

לא יודע איך חייט השתרבב לפה אבל חייט זה מקצוע מת בדיוק כמו סנדלר.

טבח יכול להשתכר שכר לא רע ואם יש לו שאיפות ורצון ללמוד, יכול להגיע למשכורות גבוהות מאוד.

תראה, בכל מקצוע תוכל למצוא את האהבלים חסרי המוטיבציה ש 20 שנה אחרי לימודי טבחות הם עוד מקלפים תפוחי אדמה באיזה מטבח בבית מלון ומתלוננים "איזה חרא מדינה", ומנגד תוכל למצוא את חדורי המוטיבציה (אני לא מדבר על כשרון כרגע) שהם מוכווני מטרה וכלום לא יעצור אותם.

בא ניקח לרגע אותי כדוגמא ( זה לא מנהגי אבל מאחר ומדובר בקריירה שהסתיימה אז נחשוף פרטים)

למדתי טבחות בתחילת שנות ה 90.

מצאתי עבודה סבירה במשכורת של כ 5000 ש"ח.

במקביל התחננתי למסעדת פאר שיקחו אותי כסטאג'ר בחינם.

3 חודשים התחננתי לבעלים ולשף עד שיום אחד הסכימו לקבל אותי שם בחינם.

עבדתי כשנה, גרתי אצל ההורים, חסכתי גרוש לגרוש, בכסף השתמשתי לטובת קורס בן שבוע בצרפת ללימודי מטבח צרפתי עילי.

כשחזרתי כבר התקבלתי כעובד מן המניין , במשך ה 3 שנים הבאות כל חופשה שנתית הייתה מוקדשת ללימודי מטבח ספציפי (איטליה, צרפת, ספרד, התמחות בפירות ים וכו').

תוך 4 שנים כבר הייתי סו שף במסעדת שף מפורסמת עם שכר של כ 8000 ש"ח בחודש, 4 שנים אח"כ כבר הייתי שף במסעדת שף אחרת עם שכר כולל הטבות סוציאליות של הרבה מעבר ל 10K ש"ח.

לפני כ 5 שנים פרשתי מהמקצוע לחלוטין.

פורסם

אני עם באגירה. אני מאוד אוהב ביולוגיה וכימיה, מאוד. אבל גם אם אני אהיה בעל תואר בביולוגויה/כימיה מהטכניון, אין לי מה לעשות איתו, בטח שלא במרכז. ואני אומר את זה כאחד, שיש לו קרובי משפחה עם התארים האלה, אבל משתכרים במשכורות של 6-7K בעבודות כלליות.

החלק העצוב הוא, שגם אם אלך ואעשה תואר שני, זה עדיין לא ייתן לי יותר מדי, ולכן אלה תארים שאני לא אעשה, למרות שמדובר במקצועות שאני "מת עליהם".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני עם באגירה. אני מאוד אוהב ביולוגיה וכימיה, מאוד. אבל גם אם אני אהיה בעל תואר בביולוגויה/כימיה מהטכניון, אין לי מה לעשות איתו, בטח שלא במרכז. ואני אומר את זה כאחד, שיש לו קרובי משפחה עם התארים האלה, אבל משתכרים במשכורות של 6-7K בעבודות כלליות.

החלק העצוב הוא, שגם אם אלך ואעשה תואר שני, זה עדיין לא ייתן לי יותר מדי, ולכן אלה תארים שאני לא אעשה, למרות שמדובר במקצועות שאני "מת עליהם".

מנסיון, אל תלמד את זה :)

המדורי גהנום שצריך לעבור בשביל הזכות לקבל 6-7 זה משהו לא מהעולם הזה.

BA כללי, לימודי מיגדר (מי בכלל מבין מה זה הלימודים האלה?), BA בגיאוגרפיה (למי שלא רואה את עתידו בתחום הגיאוגרפיה) וכו' הם בזבוז זמן וכסף ותו לא!

מסכים איתך לחלוטין.

אבל תואר בביולוגיה, כלכלה, משפטים הם גם בזבוז זמן? בחו"ל לא, אפשר להתפרנס בזה בהחלט בכבוד ולחיות כמו בנאדם.

ובארץ? תחומים די מתים, שלא תצליח להתפרנס מזה בצורה נורמלית, לא בשנים הראשונות בכול אופן.

פורסם

כן, רק צריך להתאים את הלימודים למצב בארץ שבה אתה מתעתד לחיות.

אם אתה מאיזה סיבה הזויה רואה את עתידך בישראל, ביולוגיה/ כימיה וכו' זה בזבוז זמן וכסף!

פורסם

המציאות הזאת היא הסיבה שלא למדתי זואולוגיה\קולנוע.

עכשיו מי שסובל זאת אישתי שצריכה לשמוע את הניתוחים שלי אחרי סרט טוב שרואים ביחד.

בדיעבד, אני לא יודע אם הייתי פועל כפי שפעלתי בחיי, כיום המשכורת מכובדת ואני אוהב את מה שאני עושה אבל החלום נשאר.

אני עדיין מאמין שגם מ"חלום" אפשר לעשות כסף, אבל זה צעד מסוכן שיכול לבנות בן אדם או להרוס אותו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

הנה, ניקח עוד דוגמא, נישגב מבינתי מי האנשים שהולכים במדינת ישראל ללימודים שיכשירו אותם להיות עובד/ת סוציאלי.:shock:

פורסם

לא יודע אם ההשערה שלך נכונה או לא, אני כן יודע שאנשים כאלה במודע בוחרים במקצוע שאם כהרגלי נגזים קצת, העתיד שלהם יהיה כל חודש להתקשר לאמא וליילל שגם החודש הם צריכים לחלוב ממנה את הירושה שלה בעודה בחיים על חשבון הרווחה שלה (טוב, נו, כהרגלי הגזמתי, אבל ברור לכם לחלוטין מה כוונתי).

פורסם

הדבר המצחיק שאמרו לי הוא: אם אתה הולך ללמוד ביולוגיה וכימיה, תעשה ישר דוקטורט, כלומר לסגור את עצמי 8-9 שנים בלימודים, שלא בטוח שאני אצליח לסיים, ובשביל מה? להיות מרצה במקרה הכי טוב.

באגירה אתה צריך עובדים? אני בטוח שבשלב מסוים בדקטורנט לביולוגיה לומדים על כרכנים ותירס, אם כי לא בטוח שזה באותו המשפט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...