Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוף השכר הממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אין לחם, למה שלא תאכל עוגה? :rolleyes:

אני לא מדבר על עבודה זמנית כשאתה סטודנט. אני מדבר על מצב שבו אנשים בוחרים בעבודות עם שכר כזה כקריירה, לרבות למידה אקטיבית ויזומה כשזה כל מה שמחכה להם בסוף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כאשר מפרסמים נתונים של השכר הממוצע, הוא כולל גם משכורות של כל אלה אשר מרוויחים עשרות ולפעמים מאות אלפים בחודש.

לכן, כל אלה שמרוויחים 50000 ש"ח בחודש מעלים את הממוצע ל 8,800.

וכפי שאתה מבין, יש הרבה שמרוויחים פחות מהממוצע.

ברשותכם, וברשות vladclar , אני רואה את הדבר קצת אחרת. כמובן שהציטוט אינו במקור.

alfa 156 2.5.

פורסם

אצלנו המרצה לסטטיסטיקה תמיד אמר, יש את כל אלה שמרוויחים משכורות של 5-6K ויש אי שם את שרי אריסון שגורפת 100K אם לא יותר מזה כמובן. לכן זה דוחף כלכך את השכר הממוצע למעלה.

פורסם
אני לא מדבר על עבודה זמנית כשאתה סטודנט. אני מדבר על מצב שבו אנשים בוחרים בעבודות עם שכר כזה כקריירה, לרבות למידה אקטיבית ויזומה כשזה כל מה שמחכה להם בסוף.

רועי, אתה לא מסוגל להבין שמרבית האנשים לא יכולים להגיע לתפקידים שמכניסים הרבה כסף. אם כולם היו יכולים להיות מדעני גרעין אז מדען גרעין היה מרויח גרושים.

גם בקרב אלה שיכולים להגיע למקצועות יותר מכניסים יש את נושא העניין והסיפוק. כל פקידה שעובדת על 4500 ש"ח לחודש יכולה להיות גם זונה ולהרויח פי 10. אתה היית רוצה שאשתך תהיה זונה?

SKINS, אתה צעיר ועם ראש. כשמעסיק פוטנציאלי רואה אדם כמוך הוא אומר לעצמו שממילא אתה תלך ללמוד תוך כמה חודשים אז לא כדאי להשקיע בך לטווח ארוך. מה שאני מציע לך זה להדפיס ערימה של קורות חיים, להתחיל להסתובב בעסקים בסביבתך ולהיכנס להציע את עצמך. לדעתי כוון למשרות של שייוק, יבוא/יצוא (לטורקית יש יתרון גדול בתחום. יש הרבה מאוד יבוא משם) או כל תפקיד אחר שייראה למעסיק הפוטנציאלי. מה שחשוב זה שתבהיא שאתה חייל משוחרר שמחפש להתברג במקום ולבנות לעצמו קריירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

sperial, ST12345- אני מצד אחד מבין אתכם, ומסכים איתכם, אבל מצד שני יש משהו שמאוד צורם לי במה שאמרתם.

למה שבנאדם לא יוכל לחיות בצורה סבירה ולקנות מדי פעם דברים גם כשהוא מרוויח 4K? למה לקרוא לו "מפונק" או "עצלן" כשהוא אינו מעוניין להשתעבד לעבודה ולעבוד 12 שעות ביום , 6 ימים בשבוע? הבנאדם לא רוצה עכשיו לשבת רגל על רגל ולקבל פרארי וחופשה כול שבועיים, סה"כ רוצה להנות מדברים פשוטים מבלי להשתעבד. לדעתי זה לגיטימי.

ובואו אני אלך איתכם יותר רחוק, השכר אצל אנשים שאני מכיר ,אקדמאים, שלא למדו הנדסה/מדעי המחשב או עוסקים בזה, הוא בדרך כלל עומד על סביבות ה-7-8 ברוטו. בסכום כזה, בילתי אפשרי לחיות כמו בנאדם ועדיין לחסוך. אז מה? אז גם אותם אנשים עצלנים או מפונקים?

ומה יקרה הלאה, כששכר המהנדסים גם מתחיל להשחק לאט לאט עקב יצור תעשייתי של בוגרים? אז גם הם יהיו עצלנים?

אז שוב אני חוזר, אני מבין ומעריך אתכם ואת המסר שאתם מנסים להעביר לבחור, אבל מצד שני, המסר הזה שמאשים את האזרח בכך שהוא עצלן והוא אשם, רק תורם לממשל להמשיך לדרוס ולייקר לך את המחייה.

זה מזכיר לי את כול הרוסים שעובדים במפעלים 12 שעות ביום, קורעים את התחת בשביל מינימום. כשהמנהל שלהם מדבר איתם הוא אומר להם "וואי, אתם הרוסים אני מעריך אתכם, קורעים את התחת מבלי לצייץ, זה משהו שאנחנו הישראלים צריכים ללמוד" , אבל מאחורי הגב הוא מלגלג על כמה שיש לו עבדים מודרניים שקורעים את התחת בשביל כלום ולא יגידו לו שום דבר בחיים.

פורסם
רועי, אתה לא מסוגל להבין שמרבית האנשים לא יכולים להגיע לתפקידים שמכניסים הרבה כסף. אם כולם היו יכולים להיות מדעני גרעין אז מדען גרעין היה מרויח גרושים.

לא נראה לי שיש כאן יותר מדי פרנסה כמדען גרעין. אבל למה צריך ללכת רחוק? יש הרבה מקצועות לא אקדמאיים שמכניסים מעל השכר הממוצע.

אם כולם ילמדו מקצועות יצרניים ומבוקשים, מה שיקרה הוא שהתעשייה תתקדם ותתפתח. ביחד עם זה עולה התל"ג ורמת החיים של כלל האוכלוסיה. לא רק שהאנשים האלו לא יהיה נטל על המערכת הסוציאלית, אלא יתרמו לפיתוח המשק.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
החשבון שלך לגבי עובדי חברת חשמל הוא מאוד מאוד צנוע:הוא לא מתחשב בריבית לאורך ה30 שנה, הוא לא מתחשב בעלויות הפנסיה שנגזרות מהשכר המטורף הזה וכמו שאמרת הוא לא כולל חשמל חינם.

לחברת חשמל יש התחייבויות פנסיה בסך של - תחזיקו חזק - 20 מיליארד שקל. וזה נכון ללפני שנה וחצי.

כן, כבר ציינתי שהוא צנוע מאוד. מה שהכי גרוע הוא שאם זו הייתה חברה לא ממשלתית, היא בחיים לא הייתה מגיעה למצב כזה. היה לה מנהל נורמלי שהיה מקצץ בלי רחם בשכר ובתנאים והכל היה תקין. עצוב להבין שעל החברה הזאת בסופו של דבר אחראים 120 חברי כנסת ושרים שלא נקפו אצבע ונתנו לכמה עשרות אלפי עובדים להרוויח סכומי עתק על חשבוננו.

לא נראה לי שיש כאן יותר מדי פרנסה כמדען גרעין. אבל למה צריך ללכת רחוק? יש הרבה מקצועות לא אקדמאיים שמכניסים מעל השכר הממוצע.

אם כולם ילמדו מקצועות יצרניים ומבוקשים, מה שיקרה הוא שהתעשייה תתקדם ותתפתח. ביחד עם זה עולה התל"ג ורמת החיים של כלל האוכלוסיה. לא רק שהאנשים האלו לא יהיה נטל על המערכת הסוציאלית, אלא יתרמו לפיתוח המשק.

לגמרי מסכים איתך (אני יודע, זה נדיר). אנשים מתלוננים שאין עבודה וכסף, אבל הם לא מתאמצים למצוא לעצמם את הנישה המתאימה. הם הולכים על מה שכולם הולכים עליו - להיות מלצרים, שליחים, פקידים... נכון, צריך אומץ בשביל לעשות את ה-leap of faith ולהפוך למשהו אחר, אבל זה משתלם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני ורועי, כמו בכל דבר הכל שאלה של כמויות. אתה יכול לראות את זה מאוד בולט בחקלאות. בשנה מסויימת כולם שותלים גזר ואז זה שמגדל כרוב עושה קופה שמנה. בשנה שחריה כולם שותלים כרוב כי הוא רווחי ואז שוב כולם לא מרויחים.

את תחום התעשייה אני מכיר טוב והרבה שנים. לפני 20 שנה חרט קונבנציונאלי השתכר משהו שמקביל ל 5K היום והיום הוא מגיע לכמעט כפול (אנשי CNC מקצועיים וטובים מגיעים לפי 3 מזה). אם יהיו עוד פעם אותה כמות של חרטים אז שוב השכר ירד.

פורסם
רוני ורועי, כמו בכל דבר הכל שאלה של כמויות. אתה יכול לראות את זה מאוד בולט בחקלאות. בשנה מסויימת כולם שותלים גזר ואז זה שמגדל כרוב עושה קופה שמנה. בשנה שחריה כולם שותלים כרוב כי הוא רווחי ואז שוב כולם לא מרויחים.

את תחום התעשייה אני מכיר טוב והרבה שנים. לפני 20 שנה חרט קונבנציונאלי השתכר משהו שמקביל ל 5K היום והיום הוא מגיע לכמעט כפול (אנשי CNC מקצועיים וטובים מגיעים לפי 3 מזה). אם יהיו עוד פעם אותה כמות של חרטים אז שוב השכר ירד.

זה ברמת המיקרו. ברמת המאקרו, אם יהיו כאן אותה כמות של חרטים ומחיר העבודה ירד, פשוט תגיע הנה יותר עבודה, התעשייה תתפתח והתל"ג יעלה. יש לזה דוגמא מצויינת - ההיי טק. יש ביקוש כמעט קשיח לאנשים במשך כבר עשור, עם כל המשברים שהיו באמצע. זה לא נגמר והמשכורות לא יורדות למרות הכמויות של המהנדסים שנכנסים למקצוע. מה שקורה הוא שישראל הפכה למרכז ידע ועוד חברות זרות נכנסות לכאן. להפך, אם כבר התהליך הזה גרם שלאורך זמן המשכורות עולות.

אני לא חושב שאפשר להחיל את ההגיון הזה על כל מקצוע, אבל שוק העבודה מעט מסובך יותר מהיצע וביקוש קלאסיים. כשחוסר מסויים בשוק מתמלא, השוק מתייעל ומתפתח - וגדל, מה שמוביל לעוד ביקושים.

לגמרי מסכים איתך (אני יודע, זה נדיר).

מה הלאה, שנינו נעמוד ביחד במחלף הסירה ונחלק פליירים של עלה ירוק?

פורסם

הדיון הזה מזכיר לי שיחה בין רעב לשובע.

מי שנמצא בסביבה של עובדי הייטק מצליחים, לא רואה את אלה שניסו ולא הצליחו לטפס לרמת ההכנסה הזאת, למרות שניסו בכל הכוח.

על הנייר או על דפי הפורום הכל קל ופשוט - הולך ללמוד, משקיע ומצליח.

אבל בפועל, כאשר אתה לא יותר מוכשר מאחרים ואין לך קשרים כדי לקבל דחיפה למעלה, גם אחרי השקעה ולימודים מוצא את עצמך עם משכורות שלא מאפשרות להתקיים ברמה סבירה, במיוחד כאשר אין עזרה מההורים, אין דירה משלך (לא של הבנק) ויש ילדים קטנים.

סתם דוגמה: מי שמסיים משפטים, ואין לו קשרים להכנס להתמחות במשרד מכובד מאוד + להמשיך באותו המשרד את הקריירה, מוצא את עצמו שנים עם משכורת עלובה על תקן שליח \ פקיד.

מה לעשות? לא לכולם יש אבא עו"ד, מנכ"ל.

גם מי שלא הצליח להתברג למקומות עבודה עם תנאים משופרים , אבל עובד משרה מלאה ומתפרנס בכבוד, צריך גם לחיות בכבוד ולראות אור בקצה המנהרה, במקום כל הזמן להיות טרוד ב"איך לגמור את החודש".

סביר להניח שבחודשים הקרובים הנתון של משכורת ממוצעת יעלה, אבל לא בגלל שהמשכורות הנמוכות יעלו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4329428,00.html

ובנתיים, אנחנו מקבלים כמה טיפים מהרשת, איך צריך להתנהל כדי לשרוד (אלה שקשה להם לגמור את החודש שיקחו דוגמה מחרדים) :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4329676,00.html

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רועי, זה לא יביא יותר עבודה כי בכפר הגלובאלי אתה לא יכול למכור שעות עבודה של פועל פשוט שיש כמוהו בסין והודו בכמויות. מה שאתה צריך זה את הערך המוסף (איכות/פיתרון מיוחד/פיתוח וכו') כדי שתוכל לשלם לעובד. גם אם יהיו חרטים בשכר מינימום עדיין יהיה הרבה יותר זול להשתמש בחרט סיני או אפילו טורקי.

פורסם
הדיון הזה מזכיר לי שיחה בין רעב לשובע.

מי שנמצא בסביבה של עובדי הייטק מצליחים, לא רואה את אלה שניסו ולא הצליחו לטפס לרמת ההכנסה הזאת, למרות שניסו בכל הכוח.

אף אחד לא מדבר על רמת ההכנסה שבהיי טק, דיברנו על השכר הממוצע. יש מספר מקצועות עם שכר של 10K+ וביקוש חזק לעובדים. במשפטים ידוע כבר שנים שיש עודף אדיר של בוגרים. לסטודנט הממוצע, משפטים זה חלק מהבעיה, לא חלק מהפתרון.

רועי, זה לא יביא יותר עבודה כי בכפר הגלובאלי אתה לא יכול למכור שעות עבודה של פועל פשוט שיש כמוהו בסין והודו בכמויות. מה שאתה צריך זה את הערך המוסף (איכות/פיתרון מיוחד/פיתוח וכו') כדי שתוכל לשלם לעובד. גם אם יהיו חרטים בשכר מינימום עדיין יהיה הרבה יותר זול להשתמש בחרט סיני או אפילו טורקי.

נכון, אבל הערך המוסף יתפתח עם התעשיה המקומית. אם אתה מוכן לשלם לחרט הרבה מעל השכר הממוצע במשק, זה אומר שאתה ממש צריך מישהו מנוסה. זה אומר שמישהו מנוסה יקדם את העסק שלך. אם העסק שלך יתקדם, תהיה עבודה לעוד חרטים. זה מאוד סכמטי, אבל מאוד מציאותי. תחשוב על התעשיות הצבאיות כדוגמא. איפה שיש כוח אדם מוכשר, מתפתחת תעשייה שמזינה בחזרה את הדרישה לכוח אדם מוכשר נוסף.

בסופו של דבר, השכר לא יורד, המשק גדל וכולם מרוויחים.

פורסם

יש לא מעט מקצועות טובים מאוד שם בחוץ שניתן ללמוד בקלות ולהשתכר טוב והכי חשוב, עם אופק כלכלי לקידום.

סתם לדוגמא היום, יותר מתמיד, בגלל טרנד תוכניות הבישול, יש ביקוש אדיר לטבחים.

שנה בודדת של לימודים (במסגרת הכשרה מקצועית של "המשרד לשקר כל שהוא" שמקנה לך גם דמי אבטלה במשך חלק מהקורס) תיתן לך הכשרה ומקצוע מבוקש עם שכר התחלתי של 6K לחודש (לפני כפולות וסופ"שים), עם מספיק דרייב ורצון, תוך 5 שנים אתה כבר בסביבה של מנהל מחלקה/ סו שף ועם שכר של 10K בחודש וזה לאדם שאפילו בלי השכלה תיכונית.

תמשיך להשקיע, תקרא, תלמד (לימוד עצמי), פה ושם קורסים בחו"ל ותוך עשור אתה יכול להתברג כשף במסעדה מובילה או בביתצ מלון ולהרוויח שכר שיגרום ללא מעט היי-טקיסטים להזיל ריר.

כל מי שמתעקש ללכת לעשות BA כללי/משפטים או כל קשקוש אחר ואח"כ מתלונן שהשוק קשה, כל מה שיש לי לעשות הוא להצטער בצערו על בחירות שגויות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, איזה מקצוע היום שעושים בו תואר ראשון,מלבד הנדסה/מדעי המחשב, אפשר להרוויח למעלה מ-10 אלף שקל?

וזה בהנחה שאתה גם רוצה זמן פנוי, לא לעבוד 7 ימים בשבוע.

פורסם
אף אחד לא מדבר על רמת ההכנסה שבהיי טק, דיברנו על השכר הממוצע. יש מספר מקצועות עם שכר של 10K+ וביקוש חזק לעובדים. במשפטים ידוע כבר שנים שיש עודף אדיר של בוגרים. לסטודנט הממוצע, משפטים זה חלק מהבעיה, לא חלק מהפתרון.

למשל?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...