Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין הרבה ברירות במקרה שלך.

אני מציע לנסות ללמוד קצת יותר איך מזהים ריתוכים וקצה שלדה וכו' וכו' כדי לפסול רכבים כבר על ההתחלה. אולי זה יעזור בתהליך הסינון הקשה.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דוגמא אישית, הרכב שלי בן 11, נקנה במצב פנטסטי, קבלות על כל טיפול שהרכב עבר מהיום שהוא יצא מהחברה והכל במורשה, עבר אצלי לאחר הקנייה טסט חלק+יישור קו מכני ב3000 שקל (עם קבלות) ועוד לא מעט כסף בקוסמטיקה, מעולם לא נגעו במנוע והוא נסע ממש מעט לגילו ורק 4 ידיים, המוסכניק נדהם ממצב הרכב לגילו, ועדיין אני לא מתחייב לגיר מנוע או שילדה, אם הכיסוי ישבן שהמכונים עושים היום לעצמם אני בטוח שימצאו שהמנוע לקוי וכך גם הגיר ושהשיפשוף חנייה הפיצפון בטמבון זה קצה שילדה, אז אני בן אדם ריאלי עם רכב מצויין שלא יתחייב על דברים ברכב שעבר יותר משנה על הכביש.

פורסם
אין הרבה ברירות במקרה שלך.

אני מציע לנסות ללמוד קצת יותר איך מזהים ריתוכים וקצה שלדה וכו' וכו' כדי לפסול רכבים כבר על ההתחלה. אולי זה יעזור בתהליך הסינון הקשה.

יודע לזהות. תאמין לי. בודק ברגים בכנפיים הקדמיות, ממשש עמודים, מסתכל על תומכי המצנן, מה שרק תרצה.

המנוול לא חתך ולא יישר את העמוד. הבוחן אומר שיש שם כ"כ הרבה מילוי חומר, שהוא חשב שהמכשיר של העובי צבע התקלקל.

אין מצב שאתה רואה את זה בעין וחושב שיש שם משהו רציני. במיוחד שזה עמוד אחורי במרכב של ג'יפ. זה היה נראה לי מקסימום כמו מכה בכנף אחורית שתוקנה ע"י פחח חפיפניק. (לפי הגליות הקלה מאד בצבע בין הדלת לבגאז'. זה גם כנראה ישן, כי זה דהוי באותה מידה כמו כל האוטו.

מוכן להתחייב שיש ברכב מנוע, גיר ושלדה. לא יותר מזה.

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

צודק, נראה לי טיפשי אפילו לבקש כזה דבר מבנאדם עם רכב בן 14.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
אני חושב שזאת הזדמנות מצויינת להוריד את אשתך מהזוועה המוטורית הזאת שנקראת טריוס דור ראשון.

+ 1,000,000.

אתה צריך להבין שרכישת רכב משומש וישן במצב טוב+ במדינת ישראל הוא משימה כמעט בלתי אפשרית. רכבים כאלה עוברים ידיים רבות, עוברים טיפולים רק כשמשהו מתקלקל ובדרך כלל לבעליהם אין שום סנטימנטים מעבר לכך.

פייר? לא רואה סיבה הגיונית אחת לרכישת הטריוס. אם כבר גי'פון מזדקן אז סוזוקי גרנד ויטארה 5 דלתות טובה יותר בכל פרמטר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רק שהויטרה תעלה בערך פי שניים. ותאכל פי שניים דלק. (בטח במנוע הגדול, שהוא גם הנפוץ) ויטרה זה כבר רכב שטח אמיתי.

אפילו הסמוראי/ג'ימני שהם המתחרים הישירים של הטריוס (ולא נכנס כרגע ליכולות השטח העדיפות בהרבה של הסמוראי) עולים 30% יותר מהטריוס.

הטריוס עולה כמעט כמו לנטיס חבוטה מאותם שנתונים. וזה בעצם היה הטריגר הראשוני לעניין. זה לא ממש רכב שטח. זה יותר צעצוע לבנות. פה ושם טיולים בשטח רך, זה כבר הבונוס לבני הזוג שלהן.

בכל מקרה- אקזמפלר ראוי לא נמצא. הרשת החברתית עדיין לא הוכיחה את כוחה במציאת אחת. במקרה ולא תמצא אחת בקרוב- הרעיון יגנז. בצער.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אין מקום לרשת חברתית כאן. רק יד 2 ורק לשבת על הלוחות בפדנטיות ולנסות לדוג אחת שמורה, גם אם היא רחוקה. אם יש לך סבלנות, תמצא משהו.

פורסם
נראה לך שיש אדם נורמאלי שיסכים להיתחייב בבדיקה על מנוע וגיר במכונית בת 15 ?!

הכוונה לשילדה נקייה אם אני יודע בוודאות אין לי בעיה להתחייב

פורסם

אם אתה לא יד ראשונה אין לך שום בסיס לידיעה ודאית ולהתחייבות. במיוחד לא עם מדיניות הכסת"ח של המכונים, שבגללה לא הייתי מתחייב גם על רכב מהסוכנות שהוצאתי בזה הרגע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מי שאינו הבעלים הראשון של הרכב ומתחייב על מנוע גיר שלדה הוא פשוט מטומטם, ומי שמחפש אינדיקציה להסתמכות זו ברכב שאינו יד ראשונה מטומטם לא פחות.

אין למספר הבעלים קשר לענין ההתחייבות. גם אם אתה הראשון, אין לך יכולת אמיתית לדעת מהו מצבו של המנוע, גם לא מהו מצב השילדה. ישנן מכות חסרות משמעות מבחינתך שיירשמו בטופס הבדיקה כ"קצה שילדה", ישנן מכוניות שעברו תיקון לפני שיצאו מהחנות והגיעו לקונה המאושר. חובת הגילוי היא אחת ואין עליה חולק, התחייבות על מצב האוטו או מכלליו היא ענין אחר ואוילי לגמרי.

פורסם

לדעתי, המילה "קצה שלדה" במכונית בת 12-13 ומעלה אינה רלוונטית עוד, ובוודאי במכונית בת 15, שסביר להניח שהיד הבאה שלה תהייה מגרש הגריטה הקרוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אין מקום לרשת חברתית כאן. רק יד 2 ורק לשבת על הלוחות בפדנטיות ולנסות לדוג אחת שמורה, גם אם היא רחוקה. אם יש לך סבלנות, תמצא משהו.

בדיוק זו השיטה שלי. אני דג כבר שנה וחצי, יש לי המון סבלנות וגם נסעתי רחוק. בנתיים עוד נוסע באוטובוסים. עד שתימצא גרמניה מעניינת וידנית.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

גם להיות בצד השני מעצבן לא פחות.

זאת הפעם הראשונה שאני מוכר רכב ולא מעביר אותו בירושה למישהו מראש, כמות האנשים הלא רציניים פשוט מדהימה.

אנשים קובעים איתי, אשכרה קובעים ולא מגיעים, כשאני שולח הודעה או שואל אם הם בדרך פשוט עונים לי "האא, בסוף זה לא מסתדר היום", מה אתה דביל? תעדכן! הרי התאמתי אץ הלו"ז שלי כדי להראות את הרכב.

המון שיחות שלא ברור לי מה רוצים ממני, מלא אנשים שלא מכירים את הדגם ושואלים אם הוא טוב לדריפטים.

בקיצור, חוויה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
מבין ללבך, אבל אתה באמת חושב שאפשר למצוא רכב בן 14 בלי שום שריטה ובלי שום תיקון משמעותי?

תראה את שרשור האנשים שצריך להעיף, בארץ רוב הנהגים מטומטמים שלא שומרים מרחק - נכנסים אחד בשני - חונים אחד בתוך השני..

המוסכים חאפרים שמשתמשים בחומרים הכי זולים רק כדי לרצות את הלקוח שרוצה את הטיפול הכי זול ולא משנה מה..

אין מה לעשות, תחזוקה נאותה ושמירה על הרכב לא תמצא כל יום, ואיפה שתמצא - הרכב נחטף כבר אתמול כי אנשים יושבים עם האצבע על ההדק בלוחות.

בקיצור, אני סבור שיום אחד תצוץ לה טריוס 98 שמורה.. אבל תצטרך לחכות בסבלנות יתרה, אל תתייאש!

בטח שאפשר. זה תלוי בבעלים של הרכב וגם בקונה מו הסתם. אני יכול לומר לך שבפיאסטה הקודמת שלי (שעדיין בשימוש אצל קרוב משפחה) היתה בעייה רצינית במסרק הגה. יכולתי בקומבינה לדאוג שיעבירו את הרכב טסט גם ככה. שום דבר, דאגתי שיחליפו את המסרק הגה כי לא משחקים בבטיחות. הלך גם רדיאטור, הלכה כל מערכת האגזוז (מהממיר ועד הדוד האחורי), הלך מיכל עיבוי, הצינורות גומי של שמובילים מים לרדיאטור היו יבשים,הלך קלאץ ו 4 גלגלים היו יבשים. את כל זה החלפתי. השקעה של4000 שקל ועוד לפני עבודה. הרכב שווה במחירון היום בקושי 4,000 שקל. אתה חושב שקונים פוטנציאלים ישלמו לי טיפה מעל המחירון שהרי החלקים הללו חדשים מהניילונים? מה פתאום, אני צריך לנשק להם את הרגליים אם בכלל יציאו לי מחירון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
נעילת דיפרנצילים חשמלית שתאפשר לך להחלץ מהצלבות לא מסובכות מידי

לרכב הזה אין נעילת דיפרנציאלים אלא אך ורק נעילה של הדיפרנציאל המרכזי-האורכי. אין נעילה לדיפרנציאלים הקדמי והאחורי ומה שיש לא יוציא אותך מהצלבות.

• תוכן חדש...