Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי לעקוף מימין זו לא עבירה?

אמרתי מה אני הייתי עושה באותו מצב. לא נכנסתי בכלל לאספקטים חוקיים במקרה שלך ולא טענתי לחוקיות המעשים שהייתי עושה במקרה דומה.

מישהו פעם אמר "בכביש אל תיהיה צודק, תיהיה חכם" וזה מה שהייתי עושה.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
אמרתי מה אני הייתי עושה באותו מצב. לא נכנסתי בכלל לאספקטים חוקיים במקרה שלך ולא טענתי לחוקיות המעשים שהייתי עושה במקרה דומה.

מישהו פעם אמר "בכביש אל תיהיה צודק, תיהיה חכם" וזה מה שהייתי עושה.

סבבה, אני בוחר שלא לבצע עבירות כשניתן להמנע מהם בקלות, במקרה הזה המתנתי אמנם דקה, אבל בסופו של דבר עברתי לנתיב הימני ביותר הפנוי לחלוטין ושם המשכתי את הנסיעה שלי (ככה שזה לא נחשב כעקיפה מימין).

הכוונה של המשפט אגב לא הייתה "תדע מה אומרות התקנות ותעשה מה שבראש שלך ומה שנראה לך חכם" אלא שתהיה שומר חוק ועדיין תהיה חכם ולא ראש בקיר.

הכביש לא שייך לאבא או לסבתא שלך, ואם בא לי לצאת לעקיפה בטווח המהירות החוקית אני יעשה זאת ואתה תמתין בשקט, אם בא לך להבהב כמו דביל, תהבהב.

אתה שוכח גם לתת זכות קדימה כשאתה יוצא לעקיפה? כי הכל סבבה כל עוד אתה בטווח המהירות החוקית נכון?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הוא לא הרבה יותר מהיר מהנתיב הימני, הפרש בערך 5 קמ"ש.

שיעור 1 בתפעול רכב:

בד"כ יש מוט מאחורי ההגה בצד שמאל, שמפעיל את האורות, העלאה שלו מפעילה איתות ימינה, הורדה מפעילה איתות שמאלה, דחיפה מדליקה אורות דרך עד המשיכה, משיכה שלו למצב ההתחלתי מכבה אורות דרך, משיכה ממצב התחלתי מדליקה אורות דרך עד שאתה עוזב את המוט.

הבהוב = משיכת המוט, סינוור = דחיפת המוט. הבנו?

לגבי סינוורים תקרא מה שכתבתי למעלה, ואת מי יש לי לסכן בדיוק? על הנתיב השמאלי נמצאים הוא, אני, ועוד בערך 15 מכוניות מאחוריי.

הבהוב היא לא עבירת תנועה, קרא את ההסבר על המוט של תפעול האורות.

מאוד נוח להתווכח כאשר אתה מגדיר מחדש מושגים ומשמעויות (בלי להזכיר על הצורה המתנשאת והמגעילה שאתה עושה את זה).

הבהוב (פעולה) - גורם לסינוור (תוצאה). אין שום קשר לתפעול רכב. הבזקי האור הגבוהים האלה, ולו רק לחצי שניה גורמים לאישון של העין להצטמצם. כתוצאה מכך נכנס פחות אור אל העין. כלומר התמונה שהנהג רואה היא פחות "מוארת". וזה הרבה יותר משמעותי בלילה. אותו אפקט כמו פלאש של מצלמה (כמובן חלש יותר).

אתה נוסע עצבני ולחוץ כי אלוהים ישמור יש 15 מכוניות מאחוריך ולא מהסס פעם אחר פעם לסנוור את הנהגים מקדימה (כן, הסינוורים שלך גם מגיעים לנהגים מצד ימין, אני מבטיח לך!). כתוצאה מכך אתה פשוט מסכן, כן מסכן, את כל הנהגים:

(א) אתה פוגע להם ביכולת הראיה לטווח זמן קצר,

(ב) אתה פוגע בריכוז (במקום להתעסק בהשתלבות נכונה, הוא עכשיו צריך להתעסק במה לעזאזל רוצים מאחוריו).

לגבי תקנות תנועה - לצערי בישראל אין תקנה שאוסרת על שימוש באורות גבוהים שלא לצורך אבל אחרי הפעם העשירית שהבהבת זה בהחלט נכנס לקטגורית "אי-עמעום".

אם לא הבנת, אני לא אומר שאתה לא צודק, לנהג מלפניך היה מקום להשתלב ימינה לפחות פעמים בצורה בטוח (על שאר הצורות שאתה טענת שהן בטוחות נצטרך לא להסכים). אבל דרך המחאה שלך היא בהמתית ביותר ונכנס לאותה קטגוריה כמו צפירות לנהג "ל" שנכבה לו המנוע, צפירות ברמזור צהוב, או לחתוך מישהו "כדי להראות לו!". צודק, לא חכם.

בישביל פורום רכב , כמות הבורות שאנשים מפגינים בנושא היא מדהימה.

ביריונות?

עבירת תנועה?

על מה אתה מדבר?

היו לנהג ההונדה כמה וכמה אפשרויות לסיים את "העקיפה" שלכאורה הוא התחיל מבלי להתנחל לו בשמאל.

נהג ההונדה כנראה היה עסוק בדברים אחרים כמו הטלפון שלו ,

או שהיה חוכם כמוך ומנסה לחנך אחרים בכביש .

דבר אחד אני אגיד לm3x7r3m3:

כמו שאתה יכול לראות הצדקנים לא רק מתנחלים בשמאלי,

אלה גם מנסים להצדיק את הטעות שלהם בציבור תוך כדי התעלמות בוטה מהחוק.

אורות גבוהים לא מזיזים להם, אמא שלהם שכנעה אותם שהם תמיד צודקים.

בשביל פורום, חוסר הבנת הנקרא שאנשים מפגינים היא מדהימה.

חזור להודעה שלי. הראה לי בבקשה איפה אני מצדיק את הנהג בנתיב שמאל?

עצם העובדה שמישהו פגע בך על הכביש לא נותנת לך רשות להפוך לבריון.

פורסם

עצם העובדה שאתה מצדיק אדם שמתנחל בשמאל ללא הצדקה,

תוך כדי התעלמות בוטה מחוקי התעבורה והנורמות החברתיות,

דינה כדין הצדקה .

אני מבין שציפור נפשך נפגעה מכך שמישהו "סינוור" אדם שהחליט להתעלם מכולם.

וליצור עומס תנועה סתם, בגלל שלא בא לו לזוז לשמאל.

אני יכול רק לקוות שלא תסע איתי על אותה דרך.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם (נערך)
מאוד נוח להתווכח כאשר אתה מגדיר מחדש מושגים ומשמעויות (בלי להזכיר על הצורה המתנשאת והמגעילה שאתה עושה את זה).

הבהוב (פעולה) - גורם לסינוור (תוצאה). אין שום קשר לתפעול רכב. הבזקי האור הגבוהים האלה, ולו רק לחצי שניה גורמים לאישון של העין להצטמצם. כתוצאה מכך נכנס פחות אור אל העין. כלומר התמונה שהנהג רואה היא פחות "מוארת". וזה הרבה יותר משמעותי בלילה. אותו אפקט כמו פלאש של מצלמה (כמובן חלש יותר).

אתה נוסע עצבני ולחוץ כי אלוהים ישמור יש 15 מכוניות מאחוריך ולא מהסס פעם אחר פעם לסנוור את הנהגים מקדימה (כן, הסינוורים שלך גם מגיעים לנהגים מצד ימין, אני מבטיח לך!). כתוצאה מכך אתה פשוט מסכן, כן מסכן, את כל הנהגים:

(א) אתה פוגע להם ביכולת הראיה לטווח זמן קצר,

(ב) אתה פוגע בריכוז (במקום להתעסק בהשתלבות נכונה, הוא עכשיו צריך להתעסק במה לעזאזל רוצים מאחוריו).

לגבי תקנות תנועה - לצערי בישראל אין תקנה שאוסרת על שימוש באורות גבוהים שלא לצורך אבל אחרי הפעם העשירית שהבהבת זה בהחלט נכנס לקטגורית "אי-עמעום".

אתה מוזמן להתווכח עד מחר, אתה עדיין תהיה טועה.

קח את תקנה 99 לתקנות התעבורה:

. (א) הנוהג ברכב מנועי שפנסיו מאירים באור גבוה, יעמעם אורותיו בכל אחד מאלה:

(1) הוא נוסע לקראת רכב אחר באותה דרך עד שיעבור אותו רכב אחר, או כשהוא נוסע לקראת רכב אחר הנמצא בדרך סמוכה ועלול לסנוור נוהג רכב אחר;

(2) הוא עוצר;

(3) הוא נוסע מאחרי רכב אחר ואלומת האור הגבוה שלו מאירה את חלקו האחורי של הרכב הנוסע לפניו, אולם מותר לאותת קצרות על ידי הבהוב האור הגבוה כדי להזהיר את נוהג הרכב שלפניו כי בכוונתו לעקפו או לעבור על פניו, ובלבד שלא יאותת כאמור, אם הוא עלול לסנוור נוהג רכב אחר הבא לקראתו.

(ב) בשעת העמעום יהיה אור נמוך כאמור בתקנה 334(ג).

שים לב שהפנסים לא מאירים באור גבוה לפני כן, כך שתקפות כל חלק א' של התקנה מוטל בספק, אבל ניתן לך לרגע להנות מהספק, ואז בסעיף א 3 מובהר לך שמותר להבהב להזהיר את הנהג של הרכב שלפניך כי אתה מתכוון לעקוף אותו.

אילו ההבהוב היה מסנוור את הנהגים שבנתיבים האחרים, אתה לא חושב שהיו אוסרים על הבהוב בכביש עם יותר מנתיב אחד?

ומעניין מה יותר מסוכן, הבהוב להזהיר אותו שהוא עושה משהו לא בסדר, או שמכוניות יעקפו מימין ויחתכו אותו (כמו הפוקוס בהתחלה)?

לפי התקנות אי-עמעום זה הפעלת האורות הגבוהים באופן קבוע (היינו דחיפת המוט, ולא משיכה שלו).

נהניתי מהויכוח, בהצלחה בפעם הבאה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
סבבה, אני בוחר שלא לבצע עבירות כשניתן להמנע מהם בקלות, במקרה הזה המתנתי אמנם דקה, אבל בסופו של דבר עברתי לנתיב הימני ביותר הפנוי לחלוטין ושם המשכתי את הנסיעה שלי (ככה שזה לא נחשב כעקיפה מימין). מגיע לך פרס נובל על כך. :wink:

הכוונה של המשפט אגב לא הייתה "תדע מה אומרות התקנות ותעשה מה שבראש שלך ומה שנראה לך חכם" אלא שתהיה שומר חוק ועדיין תהיה חכם ולא ראש בקיר. אז אני חושב שיותר חכם לעקוף מימין בהזדמנות הבטוחה הראשונה, מאשר לסנוור את כל התנועה מסביב. ושוב, מבלי להכנס לאספקטים חוקיים בשני המקרים.

12345

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

אין הזדמנות ראשונה לעקוף מימין בסיטואציה הזו, שים לב כמה רכבים נמצאים בימני, מה גם שללא ה"עקיפה מימין" של הפוקוס בתחילת הסרטון הבחור באקורד בכלל לא טרח לנסות לעקוף את הרכבים בימני.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה ממש לא מבוים, לא נראה לי שמישהו מהם שמח שישפכו עליו גלידה/מילקשייק של מקדונלדס או מאפרה ציבורית

היא מלכה ללא ספק (: מנצלת היטב את זה שהיא יכולה לברוח בקלילות על האופנוע חח

בשביל פרסום טוב למען איכות הסביבה יכולים לשכור שחקנים אתה יודע..

הקטעים שאני חושש שמבוימים:

00:31 - גליל דבק מוכן מראש למטרה הזאת

01:15 - הקטע במקדונלדס, כאילו הפלה מכוונת של השקית. בדיוק שהיא התיישבה והקסדה מכוונת עליו לכמה רגעים.

דוברי הרוסית יכולים לתרגם בבקשה את הדברים שהיא אמרה כשהנהג בג'יפ כשהוא זרק את השקית וגם לאחר מכן בהורדת החלון ?

פורסם

אנחנו חוזרים ל-15/9/14, סרטונים שהיו על הכרטיס זיכרון השני חלק 1 מתוך 3:

משאית של Directline בכביש 1 בין מחלף שפירים לגנות, מתחיל בנתיב האמצעי מתוך שלושה, חותך לנתיב הימני (00:24), עובר על אי תנועה מצויר (00:27)

בונוס: יונדאי i30 סטיישן חותך את האופל אסטרה שלפניי (00:18) ואז חותך את אי התנועה בעצמו (00:44)

פיאט דובלו (92-968-13) שנוסע בנתיב לפנייה ימינה, מגלה ברגע האחרון ומחליט לנסות להידחף לפניי, שימו לב שזה אחרי בערך 15 שניות שבהן שמרתי מרחק כדי שהוא יוכל להיכנס, אבל לבחור זה לא הספיק כי הוא עוד לא הספיק לעקוף את הפקק מהנתיב הימני.

אוסף "אני חשוב מדי כדי לחכות איתכם פשוטי העם בפקק", הראשון הוא הטויוטה קאמרי השחורה (90-050-73), תזכרו אותה, אחריה מאזדה 6 (מס' 72-594-11) היא אח"כ פשוט נעלמת, ביואיק לקרוס מוזהבת (69-265-36), כולם בנתיב לפנייה ימינה, כולם נדחפים הקאמרי ב-00:29, הביואיק מנסה להדחף לפניי לקראת הסוף, המאזדה פשוט נעלמת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נאלץ להאט ומתבאס שברכבי מותקן מנוע שמספק פחות מ 12 קג"מ, כמובן. אתה יודע איזה סיוט זה להאיץ חזרה מ 80 ל 110?

ופה הטעות והסתירה שלך, ידידי.

אתה לא יכול לבוא אלי בטענה שהכביש של אבא שלי, בעוד אתה לא טורח להסתכל במראה השמאלית לפני שאתה יוצא לעקיפה ולהעריך שתפריע לי אם לא תאיץ כהלכה. אם אתה מתכנן לקחת את הזמן, תמתין שלא יהיה אף רכב מאחוריך שכבר יותר ממהר ממך.

ואולי זה יפתיע או יזעזע אותך, אך ברוב המוחלט של הפעמים אני ממתין ואפילו לא מעט טרם היציאה לעקיפה, ממש כמו תלמיד בשיעורי נהיגה, ולמה?

א. אני מודע ליכולות הפחית בה אני שוהה.

ב. יש לי סנטימנטים לאחרים בכביש.

בוא תספר לי איך הגעת למסקנה שאני לא טורח להסתכל במראה השמאלית לפני שאני יוצא לעקיפה?

אתה שוכח גם לתת זכות קדימה כשאתה יוצא לעקיפה? כי הכל סבבה כל עוד אתה בטווח המהירות החוקית נכון?

מה?

פורסם
בוא תספר לי איך הגעת למסקנה שאני לא טורח להסתכל במראה השמאלית לפני שאני יוצא לעקיפה?

בוא קודם תספר לי איך הגעת למסקנה שאני מהבהב עם האורות כמו דביל ;)

פורסם
מה?

אתה מתייחס כאילו בעקיפה הדברים היחידים שנדרשים זה שתהיה במהירות המותרת ושיתחשק לך לעקוף.

את הדברים הכי חשובים, כמו זכות קדימה (שגם אומרים לך שאם מגיע רכב מהיר יותר מאחוריך אתה צריך לסיים את העקיפה) לא ציינת.

מכאן הסקתי בפשטות שזכות הקדימה פשוט לא מעניינת אותך, כי אם הייתה מעניינת אותך היית טורח לציין אותה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תאריך 15/9/14 חלק 2 מתוך 3:

רכב מסחרי יוצא מהשוליים על גשר מחלף מסובים לנתיב (ואז לנתיב השני), גורם לג'טה שלפניי לבלום בחדות.

בונוס: מצד שמאל אפשר לראות את הביואיק שניסתה לחתוך אותי בוידאו הקודם של "אני חשוב מדי לעמוד בפקק".

פאביה, אני יודע שהם לא מחויבים לחוקי התנועה וכו', אבל עדיין היא מגיחה מהנתיב האמצעי (למעשה השלישי מימין מתוך ארבעה) כשהיא מאחוריי, חותכת לנתיב השני (לא בסרטון, זה קרה מאחוריי), ואז חותכת שוב לנתיב הראשון (00:20), Fast Forward איזה חצי דקה, הפאביה לפניי במחלף, עומד על שני נתיבים, רוצה את הנתיב האמצעי שנפתח מהשמאלי, אבל לא רוצה לעמוד מאחורי האוטובוס, הפתרון הוא כמובן לנסוע על שני נתיבים ולחתוך לנתיב שנפתח (00:45), אני צריך את אותו נתיב ועומד מאחורי האוטובוס בסבלנות, ולבסוף הפאביה אחרי כל החיתוכים ועבירות התנועה מתייצבת בדיוק לפניי.

רחוב בן גוריון ברמת גן הידוע לשמצה, צומת ידועה לשמצה, שני נתיבים שזזים ימינה (יש סימונים על הכביש), נתיב נוסף שנפתח לפנייה שמאלה בלבד, ואוסף חנויות בצד ימין שגורם למשאיות ומסחריות לעצור לפרוק שם.

הפעם אין אף אחד שעומד בנתיב הימני, אבל זה לא עוצר את סוזוקי SX4 הכסופה (28-257-13) מלחתוך את הנתיב ואז לנסוע על שני נתיבים. למה? אלוהים יודע.

[video=youtube;kF9pIMYk-J8]

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תאריך 15/9/14 חלק 3 מתוך 3:

ניסאן טידה 45-329-69 חונה חצי על המדרכה, חצי על הנתיב, בצומת, הנהג אפילו יוצא להוציא דברים מהתא מטען, עובר במקום שוטר על אופנוע (מ-72-210) ומתעלם, נהג המרצדס מבין שאת הפנייה שהוא רוצה לעשות הוא כבר לא יצליח ועושה רוורס כדי לשפר את זווית הפנייה.

בונוס: משאית UPS מס' 55-501-62 שחונה עם שני גלגלים על המדרכה, לא משאיר מקום להולכי רגל, וגם לא נתיב נורמלי למכוניות.

מונית קיה מספר כובע (זכות ציבורית) 11637 נראה כמו מספר רישוי 92-504-28 מגיעה עד לצומת (ועוקפת בדרך פקק כמובן) ופונה ימינה מנתיב שממשיך ישר ושמאלה, ב-00:20 אפשר לראות את הגלגלים שלו ממש על אי התנועה המצויר. מה שנקרא "לא נראה לי ולא נדמה לי".

[video=youtube;n-0XvDBTfaM]

יונדאי i35 מוזהבת 79-947-78, בפארק אזורים (חד סטרי מעגלי)הבחור לא החליט לאן הוא צריך לנסוע, אז הוא נוסע ברוורס, כשהוא קולט שזה לא הולך ממשיך לנסוע ואז עוצר בצד בחדות (בלי סיבה), ומדליק 4 וינקרים, "אני מפה לא זז" ולא משנה שזה נתיב נסיעה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...