Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא מחפש לחנך. אתה מחפש להתריע, ובזמן שאתה מתריע, זה לא מעיין אותך ש"ההבהובים שלי אולי פוגעים בנהגת שלפניי". אז למה להתריע? איכפת לך שהיא לא תעשה תאונה מהעברה המקורית שלה, אבל לא איכפת לך שהיא תעשה תאונה מהבהובים שלך? טוב, גם גישה.

אתה הוא הכוכב האמיתי של הסרטונים שלך, גם אם אתה לא מבין זאת.

אה ואתה מוזמן לקרוא את סעיף 47 כאן: http://www.rsa.gov.il/SiteCollectionDocuments/P230_011.pdf

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אתה לא מחפש לחנך. אתה מחפש להתריע, ובזמן שאתה מתריע, זה לא מעיין אותך ש"ההבהובים שלי אולי פוגעים בנהגת שלפניי". אז למה להתריע? איכפת לך שהיא לא תעשה תאונה מהעברה המקורית שלה, אבל לא איכפת לך שהיא תעשה תאונה מהבהובים שלך? טוב, גם גישה.

אה ואתה מוזמן לקרוא את סעיף 47 כאן: http://www.rsa.gov.il/SiteCollectionDocuments/P230_011.pdf

נכון זה לא מעניין אותי מה קורה איתה, מעניין אותי שבגללה גם אני עומד באמצע כביש מהיר, ומעניין אותי שבי לא ייכנס נהג שלא שם לב או לא ציפה שיעצרו באמצע כביש מהיר.

מה יקרה איתה בלי קשר אליי? לא מעניין לי את הקצה של האוזן.

אתה מוזמן לשנן לעצמך את סעיף ג' לתקנה 47.

גם בסרטון רואים מקדימה רכבים אחרים, ככה שזה נחשב טורים.

אז הדרך היחידה לטעון על עקיפה מימין זה אם הייתי עובר לנתיב הימני, חולף על פני המונית ואז חוזר לנתיב השמאלי, אבל זה לא קרה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסרטונים האלה רק מחזקים את הרושם שקיבלתי בשרשור הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קבע את זה הרב איש מערות?

לא, אבל למדתי את זה על בשרי מהשנים שבהן אני נהג בישראל ובמדינות אחרות בעולם.

דברים טובים קורים כשנוהגים בצורה כזאת, תאמין לי.

!AWDSOME

פורסם

אני אמנם חדש בפורום,

אבל אם רישיון כבר מעל 10 שנים – וברצוני לציין שבריונות בכביש אכן קיימת המון.

בעיקר תופעת הנדחפים. ואם כל הכבוד לצילומים שמעלים פה, ואין ספק שיש פה המון בריונים בצילומים. לצערי אני לא רואה אכיפה משמעותית נגד בריונות (אם בכלל).

נאלץ להסכים עם m3x7r3m3, נהגת לא יכולה לעצור באמצע כביש מהיר. בנתיב מהיר, זה סיכון ממשי, ומתכון בטוח לתאונה – אין צורך לפרט.

אני שמח ש m3x7r3m3 היה מאחוריה על מנת להבהב לה כמה שראה לנכון ולא נהג משאית שהיה גומר אותה במקום.

שיהיה סופ"ש שקט לכולם.

פורסם (נערך)
הסרטונים האלה רק מחזקים את הרושם שקיבלתי בשרשור הזה.

גם בדיון ההוא לא הסתרתי את דעתי, לא ציפיתי אותו במילים יפות, אמרתי באופן מפורש

לא, אבל למדתי את זה על בשרי מהשנים שבהן אני נהג בישראל ובמדינות אחרות בעולם.

דברים טובים קורים כשנוהגים בצורה כזאת, תאמין לי.

במדינות מתוקנות אין התמודדות עם בעיות כאלה.

במדינות לא מתוקנות הדבר האחרון שמעניין מישהו זה סבלנות.

אנחנו לצערנו לא במדינות המתוקנות, ולשמחתנו גם לא בקטגוריה השנייה, איפשהו בין לבין.

אם אתה טוען שנהגת במדינות אחרות אז אתה יודע היטב מה עושה נהגת ששכחה (או "שכחה") שהיא בדיוק צריכה לצאת במחלף נכון?

--------------------------------------------

אתם יודעים מה הכי מעניין בכל הסיפור?

בכל המקומות שצילמתי את הנדחפים יש אחת לכמה חודשים שוטר שעומד (לפני בערך חודשיים היה במחלף מסובים, שם צולמו הקטעים עם הדובלו ועם היונדאי והסיטרואן, לפני בערך שבוע וחצי היה במחלף אלוף-שדה/בר אילן, שם צולם הקטע "אני חשוב מדי לעמוד בתור 4", לפני כמה חודשים היה בכביש 5 במחלף ירקון, שם צולם הקטע עם הנהגת), ואמור לחלק דו"חות לכל אותם נדחפים.

באופן לא כל כך מפתיע, כשיש שם שוטר, אף אחד פתאום לא נזכר ברגע האחרון שהוא בעצם שכח וצריך לצאת כאן.

אז את הסיפורים שלכם על נהגים ששוכחים תספרו לאחרים (לא שזה מהווה הגנה, אבל שתכירו את הנפשות הפועלות).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

גם אני חדש בפורום, אני קורא פה כבר המון זמן אבל עכשיו הייתי פשוט חייב להכנס ולהגיב.

m3x7r3m3, מכיר את זה שנוסע בכביש מהיר ומתקשר אליו חבר שלו, אומר לו: "שמעת? יש משוגע שנוסע נגד כיוון התנועה בכביש מהיר" אז הנהג עונה לו: "משוגע אחד?! יש מאות כאלה".

אתה ממשיך להצדיק את עצמך בכל דרך אפשרית מול יותר מבן-אדם אחד או שניים שחושבים שאתה נוהג בביריונות שממנה אתה כל כך מזהיר בהודעות שלך ובסרטונים שלך.

אתה נוהג בצורה מאוד תזיזתית ולחוצה, אתה לא משתלב בתנועה אלא ממש להפך, אתה בולט ומתבלט מאוד.

אני יכול להגיד לך שכשאני רואה נהגים כמוך בכביש אני פשוט מנסה לתפוס מכם כמה שיותר מרחק כי כן, לדעתי אתה הרבה יותר מסוכן לי ולסובבים אותי בכביש מאותה גברת שסינוורת לה את הצורה (ודרך אגב, הסינוור לא נעצר רק אצלה, גם נהגים מסביבה סובלים מזה אבל זה לא אכפת לך, כי כולם יכולים לסבול רק בשביל שאתה תכניס בנהגת הסוררת הזאת תורה).

אינני מכיר אותך ועל פניו אתה עושה רושם של בחור חיובי ומה שנאמר פה לא אישי אלא נאמר רק על סמך הסרטונים שהעלת והתגובות שלך.

אלו הם 2 הסנט שלי לנושא הזה, ברור לי שאתה תגיד שאני - כמו הרבה חברים נוספים פה - מדבר שטויות ושאתה צריך לקבל את פרס הנהג המצטיין לשנת 2014 אז פשוט אל, רק תנסה קצת לחשוב על מה שאמרתי ומה שאחרים אמרו לך, כי יש סיכוי שאתה נוסע נגד כיוון התנועה ולא כל השאר הם המשוגעים.

פורסם

m3x7r3m3- אתה אכן מתנהג בביריונות. לא היית חייב להישאר בנתיב מאחורי הפוסטמה, יכלת לעקוף. יכלת גם להפעיל אורות מצוקה על מנת לסמן שאתה מאיט בכביש מהיר.

על פי ההיגיון שלך, של "להיות בריון לעברייני תנועה", אם מישהו לא ייתן לך זכות קדימה בכיכר, אתה תיכנס בכל זאת לכיכר ותתנגש בו? תפסיק לנסות בכח להיות צודק. תהיה חכם. במדינה הזו אי אפשר לנהוג אך ורק, באופן בלעדי, לחלוטין וללא כחל וסרק בהתאם לחוקים- כי רוב הנהגים מצפצפים על החוק. אם תסע בהתאם מוחלט לחוק, תעשה תאונות כל יומיים. כמו שאתה כתבת, אנחנו לא במדינה מתוקנת. אי לכך ובהתאם לזאת, אין הרבה ברירות חוץ מלנהוג בצורה שלא תגרום לסיכון לך ולאחרים גם אם זה אומר לכופף את החוק פה ושם, אבל בשום מקרה אין הצדקה לכמות ההיבהובים המטורפת שדפקת שם.

נהג טוב יודע להתעלם ממשוגעים שמהבהבים לו.

נהג רע יודע לדקור משוגעים שמהבהבים לו.

נהג בינוני יבלום בפתאומיות כי הוא יילחץ.

כך שהיבהוב כזה הוא לא רק מיותר, הוא עלול להיות הרסני.

כן, היבהוב זו פונקצייה נחוצה לעיתים, אבל כמו כל דבר בחיים- מידתיות נחוצה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
אני מלחיץ, נכון, כשנופלים עליי עבריינים כאלה ומסכנים אותי בכביש, אני אלחיץ אותם עד שהם יזיעו דם.

יש לך בעיה עם זה שאני מלחיץ עברייני תנועה כשהם גורמים לי סיכון מיידי בכביש? תשמור אותה לעצמך, מהנדסי הרכב חשבו אחרת וציידו את המכוניות בצופרים, המחוקק חשב אחרת ממך ולצורך כך אפשר לצפור כדי להתריע בפני סכנה מיידית לתאונה, נניח אדם קצת פחות סבלני ממני היה בנוסף להבהובים גם צופר לה וזה עדיין היה חוקי ותקין.

ראשית מותר להשתמש בצופר רק לצורך סכנה מיידית כפי שאתה רושם אך אסור ולא חוקי להשתמש בצופר ללא צורך או כשחלף הצורך למשל המשקרה של האבאו יכולת להשתמש בצופר (למרות שאני לא חושב שהיתה לך סכנה מיידית ובוא לא נכנס לויכוח הזה - כבר חפרתם מספיק) אך להפסיק מיד כשהסכנה חולפת. ולא- לצפצף במשך חצי דקה זה לא לצפצף עד שהסכנה חולפת בדיוק כמו שלהבהב חצי דקה באורות הגבוהים אין כל סיבה.

תקנה 63 לתקנות התעבורה: 63. (א) מתן אות בצופר לא יהיה ממושך או חוזר יותר מן הדרוש לפי הנסיבות. (ב) (בוטלה). (ג) בדרך עירונית לא ישמיע אדם אות אזהרה בצופר אלא למתן אות אזהרה למניעת סכנה קרובה שאין למנוע אותה באופן אחר.כמו כן, בנוגע להבהוב זה לא חוקי.

תקנה 98 לתקנות התעבורה: בדרך עירונית לא ידליק הנוהג את האור הגבוה שבפנסי החזית, אלא אם אין הדרך מוארת כראוי.

תקנה 99: 99. (א) הנוהג ברכב מנועי שפנסיו מאירים באור גבוה, יעמעם אורותיו בכל אחד מאלה:(1) הוא נוסע לקראת רכב אחר באותה דרך עד שיעבור אותו רכב אחר, או כשהוא נוסע לקראת רכב אחר הנמצא בדרך סמוכה ועלול לסנוור נוהג רכב אחר;(2) הוא עוצר;(3) הוא נוסע מאחרי רכב אחר ואלומת האור הגבוה שלו מאירה את חלקו האחורי של הרכב הנוסע לפניו, אולם מותר לאותת קצרות על ידי הבהוב האור הגבוה כדי להזהיר את נוהג הרכב שלפניו כי בכוונתו לעקפו או לעבור על פניו, ובלבד שלא יאותת כאמור, אם הוא עלול לסנוור נוהג רכב אחר הבא לקראתו.(ב) בשעת העמעום יהיה אור נמוך כאמור בתקנה 334(ג).

כלומר אסור לך להבהב כפי שעשית מכיוון שלא מדובר על הודעה שבכוונתך לעקוף אותה או לעבור על פניה אלא זה היה אקט חינוכי נטו כדי להלחיץ אותה.

גם אותי זה מאוד מעצבן הסיטואציה אבל הנהגת החכמה כבר עשתה את השטות שלה, מה רצית שהיא תעשה, תיעלם באורח פלא?

ובנימה אישית, באמת שאין צורך להפציץ את הפורום בכל שטות שנקרית בפניך בנסיעה ואחר לחפור עד לסין עליה. זה הפך את השרשור הזה לשירשור של M3X מעלה טריליון סרטונים של עבירות מעצבנות (שחוזרות על עצמן) ומתווכח עם כל העולם.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

לפני יומיים היה לי מקרה של נהג שהבהב לי בעצבנות בנתיב השמאלי. התעלמתי ממנו באלגנטיות. הבחור, שכנראה חשב שהכביש שלו, לא שם לב לשני דברים: האחד שאני עוקף רכב שנסע בנתיב הימני, והשני הוא שמדובר בנתיב שהופך לנתיב לפניה שמאלה כעבור כמה עשורת מטרים - ואני זקוק לפניה. למעשה, כדי להבהיר לו את המצב, הפעלתי את האיתות השמאלי.

כמובן שכעבור 30 מ' בחורנו עבר לנתיב הימני והמשיך ישר. לי נחסכו שתי סטיות מהנתיב, ונחסך ממני חיתוך בסיום העקיפה על ידי מר נהג פוקוס שימהר להגיע לנתיב הימני לפני הפיצול בכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

m3z7r3m3 - מצחיק אותי לראות את מה שהעלת. אחרי השרשור שדיברנו לגבי חניית רכב מסחרי לפריקת סחורה, בו טענת חד משמעית:

תאמין לי שעבירות תנועה אני לא מבצע לעולם, ועבירות חנייה אני לא מבצע אף פעם.

חריג לעניין הוא שפעם אחת לא הכנסתי מספיק כסף במדחן באיזור התעשייה בירושלים, דו"ח ע"ס 100 ש"ח שולם באותו היום.

אתה נוהג כמו ביריון עצבני שבטוח שכולם חייבים לו "כאילו" בחסות החוק. בפועל, זכות הקדימה שלך היא לקבל זכות קדימה ולא לקחת אותה בכוח, אתה לא שוטר ולא אוכף עבירות תנועה, תצא מהסרט הזה. פעם אחר פעם אתה מכניס את עצמך למצבים מסוכנים של כמעט תאונה כדי "להראות לנהג מה זה" וכדי לחנך אותו. אני לא אומר שאתה צריך להיות אחרון הפריאיירים ותאמין לי שגם אני ממש לא כזה, אבל יש גבול מסויים שעליו יש לשמור.

גם התאונה שהייתה לך לפני שבועיים הייתה כי רצית לחנך נהג (אגב, הסירטון עלה פה?)?.

סלח לי שאני כאילו בא לחנך אותך (אתה ילד גדול, תעשה מה שאתה רוצה), אבל אתה חייב להפנים שאתה לא נמצא על הכביש במטרה לחנך את הסובבים אותך, לאכוף עבירות תעבורה ולהעניש נהגים. הכביש שלך לא פחות ולא יותר כמו שהוא של הבלונדינית באוטו ליד.

אתה מבין ומצהיר על כך שלא אכפת לך שאתה יוצר מצבים מסוכנים של כמעט תאונה רק כי מגיע לך.

ההתנהגות שלך "כאילו" לפי החוק, אבל בפועל אתה נהג יותר מסוכן ובעייתי מהחוצפן שנדחף בסוף הפקק.

פורסם (נערך)
גם אני חדש בפורום, אני קורא פה כבר המון זמן אבל עכשיו הייתי פשוט חייב להכנס ולהגיב.

m3x7r3m3, מכיר את זה שנוסע בכביש מהיר ומתקשר אליו חבר שלו, אומר לו: "שמעת? יש משוגע שנוסע נגד כיוון התנועה בכביש מהיר" אז הנהג עונה לו: "משוגע אחד?! יש מאות כאלה".

מעניין, זה הדימוי הכי טוב שיצא לך? כי זה דימוי סופר-גרוע ולחלוטין לא מתאים לסיטואציה.

דימוי כלשהו על בסיס נהר והליכה נגד הזרם יותר מתאים, את החיפוש עצמו אשאיר לך.

אתה ממשיך להצדיק את עצמך בכל דרך אפשרית מול יותר מבן-אדם אחד או שניים שחושבים שאתה נוהג בביריונות שממנה אתה כל כך מזהיר בהודעות שלך ובסרטונים שלך.

אתה נוהג בצורה מאוד תזיזתית ולחוצה, אתה לא משתלב בתנועה אלא ממש להפך, אתה בולט ומתבלט מאוד.

עם כל הכבוד, לא אני, לא אתה וגם לא החברים האחרים כאן קובעים מה זה עבירת בריונות בכביש.

והבהוב לא נכלל בהן.

אני יכול להגיד לך שכשאני רואה נהגים כמוך בכביש אני פשוט מנסה לתפוס מכם כמה שיותר מרחק כי כן, לדעתי אתה הרבה יותר מסוכן לי ולסובבים אותי בכביש מאותה גברת שסינוורת לה את הצורה

הנהגת הזו לא שונה במהותה מחיים ברעם, שבפעולה דומה הרג את טל שביט ז"ל.

(ודרך אגב, הסינוור לא נעצר רק אצלה, גם נהגים מסביבה סובלים מזה אבל זה לא אכפת לך, כי כולם יכולים לסבול רק בשביל שאתה תכניס בנהגת הסוררת הזאת תורה).

מסנוור את מי בדיוק? הרי לפניה לא היו רכבים (ולכן הבלימות שלה היו ללא סיבה) במרחק גדול, וכשעצרה בוודאי שלא היו לפניה רכבים, בשני המקרים לא היו רכבים בטווח של 100 ומשהו מטר (טווח אלומה של אור דרך 100 מטר לפי התקנות).

אלו הם 2 הסנט שלי לנושא הזה, ברור לי שאתה תגיד שאני - כמו הרבה חברים נוספים פה - מדבר שטויות ושאתה צריך לקבל את פרס הנהג המצטיין לשנת 2014 אז פשוט אל, רק תנסה קצת לחשוב על מה שאמרתי ומה שאחרים אמרו לך, כי יש סיכוי שאתה נוסע נגד כיוון התנועה ולא כל השאר הם המשוגעים.

מעולם לא טענתי שאני נהג מצטיין, תואר זה בהחלט ראוי למי שגם מחבק עברייני תנועה :roll:

m3x7r3m3- אתה אכן מתנהג בביריונות. לא היית חייב להישאר בנתיב מאחורי הפוסטמה, יכלת לעקוף. יכלת גם להפעיל אורות מצוקה על מנת לסמן שאתה מאיט בכביש מהיר.

המטרה לא הייתה להישאר מאחוריה בנתיב, אבל לא התאפשר לי לעבור בצורה בטיחותית.

מכיוון שהמטרה לא הייתה להישאר מאחוריה לא הפעלתי איתות מצוקה אלא חיפשתי במראה הזדמנות לעבור נתיב.

בינתיים הבהבתי כי זה סופר-מלחיץ לעמוד דומם באמצע כביש מהיר והמטרה הייתה שהיא תתפנה משם.

על פי ההיגיון שלך, של "להיות בריון לעברייני תנועה", אם מישהו לא ייתן לך זכות קדימה בכיכר, אתה תיכנס בכל זאת לכיכר ותתנגש בו? תפסיק לנסות בכח להיות צודק. תהיה חכם. במדינה הזו אי אפשר לנהוג אך ורק, באופן בלעדי, לחלוטין וללא כחל וסרק בהתאם לחוקים- כי רוב הנהגים מצפצפים על החוק. אם תסע בהתאם מוחלט לחוק, תעשה תאונות כל יומיים. כמו שאתה כתבת, אנחנו לא במדינה מתוקנת. אי לכך ובהתאם לזאת, אין הרבה ברירות חוץ מלנהוג בצורה שלא תגרום לסיכון לך ולאחרים גם אם זה אומר לכופף את החוק פה ושם, אבל בשום מקרה אין הצדקה לכמות ההיבהובים המטורפת שדפקת שם.

אני לא בריון לעברייני תנועה, אבל אני לא מתבייש בזה שכשעומדת לי האפשרות אני לא נותן להם להיכנס.

לגבי תאונות חו"ח בינתיים פעם אחת נהג עשה רוורס לרכב שלי כשחנה, אחד נכנס בי חזית-אחור (חזית שלו, אחור שלי), ואחד נכנס בי צידית כשעבר נתיב (פגוש קדמי ימין שלו, פגוש וכנף שמאלי אחורי שלי).

אם כבר דיברת אז ההונדה שנראתה למשל בסרטון הארוך של הבחורה בניסאן, נדחף לפניי כמה דקות לפני בהתמזגות נתיבים, מכיוון שלא הייתה דרך למנוע ממנו להידחף נתתי לו.

אז נאמר שהטענה שלך לגבי ההגיון שלי הופרכה ע"י דוגמאות.

אני גם לא נוהג אך ורק לפי התקנות, אלא גם מפעיל שיקול דעת, אבל אף פעם השיקול דעת שלי לא "בורח" לכיוון כיפוף התקנות.

אני גם לא מקבל את הטענה שאי אפשר לנהוג מבלי לכופף את התקנות.

נהג טוב יודע להתעלם ממשוגעים שמהבהבים לו.

נהג רע יודע לדקור משוגעים שמהבהבים לו.

נהג בינוני יבלום בפתאומיות כי הוא יילחץ.

כך שהיבהוב כזה הוא לא רק מיותר, הוא עלול להיות הרסני.

כן, היבהוב זו פונקצייה נחוצה לעיתים, אבל כמו כל דבר בחיים- מידתיות נחוצה.

נהג טוב לא יגיע למצב כמו שהיא הגיעה.

בלימה לא רלוונטית במקרה הזה כי היא גם ככה בלמה ועמדה.

שתנסה לדקור, עד שהיא תצא מהרכב אני כבר נמצא במחלף הבא, זה הרי לא שהיא חוסמת אותי מלעבור נתיב לשמאלי, ואם יוצאים עם סכין אז זה נחשב מקרה חירום שגם יהווה הגנה על מעבר נתיב ללא מתן זכות קדימה.

ראשית מותר להשתמש בצופר רק לצורך סכנה מיידית כפי שאתה רושם אך אסור ולא חוקי להשתמש בצופר ללא צורך או כשחלף הצורך למשל המשקרה של האבאו יכולת להשתמש בצופר (למרות שאני לא חושב שהיתה לך סכנה מיידית ובוא לא נכנס לויכוח הזה - כבר חפרתם מספיק) אך להפסיק מיד כשהסכנה חולפת. ולא- לצפצף במשך חצי דקה זה לא לצפצף עד שהסכנה חולפת בדיוק כמו שלהבהב חצי דקה באורות הגבוהים אין כל סיבה.

תקנה 63 לתקנות התעבורה: 63. (א) מתן אות בצופר לא יהיה ממושך או חוזר יותר מן הדרוש לפי הנסיבות.(ב) (בוטלה).(ג) בדרך עירונית לא ישמיע אדם אות אזהרה בצופר אלא למתן אות אזהרה למניעת סכנה קרובה שאין למנוע אותה באופן אחר.כמו כן, בנוגע להבהוב זה לא חוקי.

תקנה 98 לתקנות התעבורה: בדרך עירונית לא ידליק הנוהג את האור הגבוה שבפנסי החזית, אלא אם אין הדרך מוארת כראוי.

תקנה 99: 99. (א) הנוהג ברכב מנועי שפנסיו מאירים באור גבוה, יעמעם אורותיו בכל אחד מאלה:(1) הוא נוסע לקראת רכב אחר באותה דרך עד שיעבור אותו רכב אחר, או כשהוא נוסע לקראת רכב אחר הנמצא בדרך סמוכה ועלול לסנוור נוהג רכב אחר;(2) הוא עוצר;(3) הוא נוסע מאחרי רכב אחר ואלומת האור הגבוה שלו מאירה את חלקו האחורי של הרכב הנוסע לפניו, אולם מותר לאותת קצרות על ידי הבהוב האור הגבוה כדי להזהיר את נוהג הרכב שלפניו כי בכוונתו לעקפו או לעבור על פניו, ובלבד שלא יאותת כאמור, אם הוא עלול לסנוור נוהג רכב אחר הבא לקראתו.(ב) בשעת העמעום יהיה אור נמוך כאמור בתקנה 334(ג).

כלומר אסור לך להבהב כפי שעשית מכיוון שלא מדובר על הודעה שבכוונתך לעקוף אותה או לעבור על פניה אלא זה היה אקט חינוכי נטו כדי להלחיץ אותה.

גם אותי זה מאוד מעצבן הסיטואציה אבל הנהגת החכמה כבר עשתה את השטות שלה, מה רצית שהיא תעשה, תיעלם באורח פלא?

ובנימה אישית, באמת שאין צורך להפציץ את הפורום בכל שטות שנקרית בפניך בנסיעה ואחר לחפור עד לסין עליה. זה הפך את השרשור הזה לשירשור של M3X מעלה טריליון סרטונים של עבירות מעצבנות (שחוזרות על עצמן) ומתווכח עם כל העולם.

אני בכלל לא משתמש בצופר, אני כן מהבהב, המטרה הייתה כפי שכתבתי לברווז לעקוף אותה, אלא שהמהירות שלה (ולכן שלי - 0 קמ"ש) והמהירות בנתיב השמאלי (90+ קמ"ש) לא אפשרו לי להאיץ מבלי לשלוח את הנהגים בנתיב השמאלי לקיר הבטון או לבלימת חירום.

בנוסף בהחלט הייתה סכנה מכיוון שבנתיב הזה נוסעות לא מעט משאיות שממשיכות לכיוון אריאל ו/או לכביש 6, החשש שלי ושל הנהגים מאחוריי שצפרו היה שנהג משאית לא יספיק לעצור ותגרם תאונת שרשרת, תאונות שקורות לא פעם בכביש הזה, במיקום הספציפי הזה, בגלל אנשים כמו הגברת.

מבחינתי באותו רגע היא מהווה סיכון לא סביר בשבילי, ומבחינתי באותו רגע שתיעלם, שתמשיך ישר ותעלה על אי התנועה המצויר, שתמשיך ישר ותסתובב במחלף הבא, לא באמת אכפת לי, אני רוצה שהסכנה שמרחפת מעל ראשי תיעלם.

אם חו"ח מגיע אליך פורץ הביתה, ועשה כבר את השטות שלו, מה אתה רוצה? שהוא יעלם באורח פלא או שישבור חלון כדי לצאת החוצה? לא באמת אכפת לך, אתה רוצה שהוא יעלם.

m3x7r3m3, רק תאשר שאתה מודע לכך שמבחינתך אתה צודק וכל העולם (במקרה הזה כל הפורום) טועה.

מודע בהחלט, זה לא הופך את זה לפחות נכון.

m3z7r3m3 - מצחיק אותי לראות את מה שהעלת. אחרי השרשור שדיברנו לגבי חניית רכב מסחרי לפריקת סחורה, בו טענת חד משמעית:

האתגר שהעמדתי ל-ceyal עדיין בתוקף, מצא בבקשה עבירת תנועה.

אגב מעניין שלגבי הסרטון עם משאית הקוקה קולה לא הגבת, גם לא לגבי שאר ה"פורקים" בסרטונים שלי.

אתה נוהג כמו ביריון עצבני שבטוח שכולם חייבים לו "כאילו" בחסות החוק. בפועל, זכות הקדימה שלך היא לקבל זכות קדימה ולא לקחת אותה בכוח, אתה לא שוטר ולא אוכף עבירות תנועה, תצא מהסרט הזה. פעם אחר פעם אתה מכניס את עצמך למצבים מסוכנים של כמעט תאונה כדי "להראות לנהג מה זה" וכדי לחנך אותו. אני לא אומר שאתה צריך להיות אחרון הפריאיירים ותאמין לי שגם אני ממש לא כזה, אבל יש גבול מסויים שעליו יש לשמור.

גם התאונה שהייתה לך לפני שבועיים הייתה כי רצית לחנך נהג (אגב, הסירטון עלה פה?)?.

איפה ראית אכיפה של עבירות תנועה? אני עצרתי מישהו בצד? הוצאתי למישהו דו"ח? הזמנה למשפט?

אני גם לא מראה לאף נהג מה זה, ואני לא שם לחנך אף נהג.

התאונה שלפני שבועיים התרחשה בכביש 4, בין מחלף גנות למסובים, אני נסעתי בנתיב השני מימין, הימני ביותר שאינו פונה למסובים, רכב מסחרי שנסע בנתיב הרביעי (השמאלי ביותר) עבר נתיב לשלישי ואח"כ עבר לנתיב השני דרך הרכב שלי.

הפגיעה אצלו: פגוש קדמי בצד ימין, הפגיעה אצלי: פגוש אחורי בצד שמאל, כנף אחורית שמאלית. הנהג השני סירב למסור פרטים, הוגשה תלונה במשטרה והסיבה לתאונה נקבעה אי שמירת מרחק, ע"י קצינת תעבורה.

אם תצליח להסביר לי איך אי שמירת מרחק נוגעת לנסיון לחנך נהגים אשמח לשמוע.

בנוסף מכיוון שאי לי מצלמה אחורית הסרטון אינו רלוונטי, לא רואים בו כלום.

סלח לי שאני כאילו בא לחנך אותך (אתה ילד גדול, תעשה מה שאתה רוצה), אבל אתה חייב להפנים שאתה לא נמצא על הכביש במטרה לחנך את הסובבים אותך, לאכוף עבירות תעבורה ולהעניש נהגים. הכביש שלך לא פחות ולא יותר כמו שהוא של הבלונדינית באוטו ליד.

אני לא מחנך אף אחד, לחנך את הנהגת היה לעצור לידה ולהגיד לה מה היא עושה, ברגע שהיא זזה מספיק פיניתי את הדרך.

אני גם לא אוכף שום עבירת תעבורה, מה שאני עושה זה מצלם ומעלה לכאן, אני גם לא מעניש נהגים.

מה אני כן עושה? אני לא מוותר לנהגים בריוניים, ההבדל הוא בין שמיים וארץ.

אתה מבין ומצהיר על כך שלא אכפת לך שאתה יוצר מצבים מסוכנים של כמעט תאונה רק כי מגיע לך.

ההתנהגות שלך "כאילו" לפי החוק, אבל בפועל אתה נהג יותר מסוכן ובעייתי מהחוצפן שנדחף בסוף הפקק.

אני לא יוצר את המצבים המסוכנים, הם נכפים עליי ע"י נהגים עבריינים, המצב המסוכן כבר קיים בין אם אני אוותר לנהג העבריין ובין אם לא.

פרץ אליך גנב הביתה, והתקשרת למשטרה, האם אתה מסוכן כמו הגנב? האם אתה יצרת את המצב המסוכן?

אתה פופוליסט זול עם טענות פופוליסטיות זולות.

-------------------------------------------------

On side note

ברור לי שלחלק גדול מכם יש רצון להוכיח לי שאני טועה כי זה אני, כי התווכחנו בדיונים אחרים, לחלק מכם יש אג'נדה לחפש איפה אני טועה, לנגח אותי.

ועוד דבר, רוב הסרטונים הם על נושאים שאני כותב עליהם כבר תקופה ארוכה, וסופסוף הזדמן לי להראות אותם בוידאו.

בברכת שבת שלום ונקי מעברייני תנועה אני יוצא לחופשת סופ"ש כהרגלי, נתראה ביום ראשון ונמשיך את הדיון

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מודע בהחלט, זה לא הופך את זה לפחות נכון.

זה הופך אותך ליותר אדיוט!

ואני באמת לא רושם את זה על מנת לפגוע בך אישית או לעלוב, אלא להבהיר לך שהנהיגה שלך היא בריונית וסופר מטרידה. אבל כנראה שגם אם עוד אלף חברי פורום יכתבו את זה, זה לא יעזור כל כך.

בכל אופן, אני מציע שלא תנסה לחנך כלל את הנהגים האחרים בכביש. החינוך היחידי היעיל יכול להיות התנדבות למשטרת התנועה.

בנתיים הייתי מציע לך להימנע מלהעלות סרטונים בהם אתה מנסה לחנך נהגים אחרים, לי לא נעים לראות אותם, ואני מניח שגם לאחרים לא.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...