Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פורטה 2010 LX האם משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי משנתון 2010 בתקציב של עד 70,000 ש"ח

מה שחשוב לי הכי הרבה זה בטיחות ואמינות של הרכב.

אח"כ גם עלות טיפולים סבירה, אבזור ונוחות.

צריכת דלק סבירה (למרות שלא נוסע הרבה, בשנה אולי 8000 ק"מ)

ראיתי את הרכב הזה קיה פורטה LX 2010 עם 38,000 ק"מ

לדברי המוכר הוא יד שנייה, שתי הידיים פרטיות

המחירון של הרכב לפי יצחק לוי הוא 81,500 (הרכב 11/2010)

והמוכר דורש עליו 65,000 ומוכן עוד קצת להתגמש.

הוא טוען שהרכב עבר תאונה קלה (פגיעת טמבון קידמי צד ימני)

ושהחליפו את הטמבון למקורי חדש.

אין סימנים לתאונה.

הוא מוכן להתחייב בבדיקה שאין שום ירידת ערך ושאין פגיעת שילדה

כמו כן על מנוע וגיר.

על פניו הרכב נראה כמו מציאה מהסרטים (לפחות לי - לא מבין יותר מידי ברכבים)

מה אתם חושבים ומה צריך לבדוק אם אני הולך על העיסקה?

תודה רבה, אנא לפרט הרבה !!

פורסם

אני חושב שעדיף לך לרכוש אחת כזאת ישירות מחברת הליסינג ולא להיות יד שלישית. יש לא מעט פורטה מאותו מודל, לדעתי אפילו במחירים אטרקטיביים יותר ו/או עם תנאי מימון מסויימים. בנוסף בקניה מחברת ליסינג גדולה אתה עורך בדיקה והם יתקנו את הליקויים המשמעותיים שיתגלו.

לגבי הרכב שמצאת, יש מעט מאוד פורטה פרטיות ורובן מהדגם המאובזר יותר (EX), ה-LX נמכר לחברות הליסינג והוצע רבות בעיסקאות ליסינג פרטי דיי אטרקטיביות.

אם תבחר בכל זאת ללכת על הרכב שמצאת בדוק היטב את רישיון הרכב, אם מופיעה בו הערכת השכרה/החכר לשעבר מדובר ברכב ליסינג לשעבר, אני ממליץ אפילו לגשת עם המוכר למשרד הרישוי ולהוציא כפל רישיון בכדי לראות שרישיון הרכב לא "טופל" בכדי להעלים ראיות.

בדוק גם את מסגרות לוחיות הרישוי (אם הם של חברת ליסינג רוב הסיכויים שמקורו של הרכב משם) והאם מודבקות עליו מדבקות בשמשה האחורית של חברת ליסינג. אפילו השלט של הנעילה המרכזית יכול לתת לך רמז, של שלמה סיקסט כתום, של אויס אדום ושל אלבר כחול.

מבחינת צרכים הפורטה באמת מתאימה לדרישותיך, ממליץ לך לבדוק גם את יונדאי I30CW שהיא משפחתית מרווחת ומאובזרת לא רע גם בדגם הליסינג, את מיצובישי לאנסר החדשה שהיא אמינה ובטוחה אבל מציעה ביצועים קצת פושרים ופורד פוקוס שסובלת גם היא מיחידת כוח עצלה מעט.

ההמלצה האחרונה שלי היא שוב לבדוק בחברות הליסינג עצמן, ורק אצל הגדולות והמוכרות, כך תצמצם את סיכוייך ליפול בפח.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת !

אני בהחלט אשתמש בטיפים שנתת.

האם זה ממש משמעותי להיות יד שלישית אם אני חושב על

הרכב הזה לטווח של 4-5 שנים ולא מתכוון להוסיף לקילומטרז' יותר

מידי?

אני חושב שהמחיר שהוא דורש 65000 ש"ח (וכנראה שאתן לו בסוף 62K-63K)

הוא מחיר שאני לא אמצא בחברת ליסינג אפילו תפעולי מרובה נהגים

(המחירון הוא 81500 ש"ח בלוי יצחק)

מדובר ב-23% הנחה מהמחירון עם קילומטרז' נמוך ביחס לליסינג (38000 ק"מ)

אגב, הוא מספר שהרכב נקנה בליסינג מימוני, כפי שחשדת

אבל שברישיון כתוב יד קודמת פרטית ויד נוכחית פרטית ויש רק 2 ידיים.

האם זה מסוכן ללכת על זה? (הבנאדם נראה בסדר אבל אני מתחיל קצת לחשוש)

פורסם

רכב שנרכש בליסינג פרטי אמור לסיים רק עכשיו את תקופת החוזה שלו, אלא אם כן החוכר שילם את מלוא שווי העסקה. מוזר שמאז הרכב הספיק להחליף שתי ידיים.

בכל מקרה, תבדוק שברישיון רכב לא רשום שהיה בעברו ליסינג. הימור פרוע שלי - יהיה רשום, והבעלים יתחיל לגמגם.

בכל מקרה, יש הצעות דומות מאוד בחברות הליסינג. צריך רק לדעת איפה לחפש.

פורסם

מה שזיו כתב.

במקום לקנות רכב שהוא יד שנייה "מפרטי", גש ישירות לחברת ליסינג וקנה רכב כזה יד ראשונה על אמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מצטרף להמלצות האלה כמו שהצעתי לך בתגובה הראשונה שלי, בחברות הליסינג יש גם מציאות ואת ההנחה שהוא נתן לך תקבל גם אצלהן רק ששם אתה תהיה יד שניה ולא שלישית, הליקויים שיתגלו בבדיקה יתוקנו על חשבונן ואולי תקבל גם אחריות מסויימת.

בליסינג פרטי ב-99% מהמקרים היד הראשונה רשומה על חברת הליסינג.

לגבי השנתון, זה לא הכל, אתה הרי לא נוסע הרבה ומתכוון להחזיק את הרכב כמה שנים טובות, אם תמצא פורטה פרטית אמיתית מ-2009 באותו תקציב היא גם תהיה עיסקה טובה ואולי אף תשמור על ערכה טוב יותר.

פורסם

תבדוק מה קורה בחברות הליסינג ואל תפחד לקחת גם רכבי השכרה.

הדגם שמצאת הוא דגם נפוץ בחברות ליסינג - וייתכן ויש להן הטבות יותר מוצלחות עבורך ממה שנותן אותו מוכר פרטי.

החברות גם עושות יישור קו על חשבונן אם נמצאים ליקויים, במקרה של הרכב הזה לא תקבל כלום.

אני חושב שבהינתן המצב העגום של שוק הרכב מבחינת מוכרים ובמיוחד מוכרים פרטיים - אתה יכול להיות חוצפן ולבקש לרכוש את הרכב ב-60K, דבר שיקזז ולו במעט את העובדה שאתה יד 3 והקודמות הן פרטי וליסינג.

סה"כ 25% הנחה מהמחירון, שמגלם 21K פחות - כשתרצה למכור את הרכב כשיהיה שווה 30K, לא תצטרך למכור אותו ב-9K אלא תוכל למכור ביותר...ז"א עסקה משתלמת בסה"כ.

פורסם

מצטרף לדבריו של מייק.

העסקה שהצעת נראית מוזרה משהו, במיוחד לאור העובדה שמדובר בדגם LX שנפוץ בציי הרכב.

תחפש לעצמך אחת ישירות מליסינג או השכרה. זה יהיה עדיף.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אני יכול להיות כמעט בטוח שנפלת על סוחר רכב!

סיפורי ה"ליסינג מימוני" מאוד נפוצים אצל סוחרים.

בדוק האם הבחור שעומד מולך הוא בעל הרכב.

בקניה של פורטה אני ממליץ לחפש את דגם ה-EX המאובזר.

ההפרש במחיר הוא זניח ומרבית הסיכויים למצוא רכב כזה מיד פרטית ולא מליסינג.

השוק חלש וניתן להוריד הרבה במחיר.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...