Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל קומבו 2025 שרשור מעקב

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Shaike.Zam כתב:

תתחדש, מה המוטיבציה בבחירת טנדרון? שיקולי עבודה? פרקטיות משפחתית?

אני בכלל מתכנת כרגע... הצילום עם כלי עבודה זה בגלל שלא מצאתי אבטיח 😂

המוטיבציה? חמישה ילדים עם פוטנציאל גנטי לטאווילים. הגדול (13) כבר עכשיו לא נכנס למושב האחורי של אאוטלנדר, מה שפסל את כל הקטגוריה כולל רכבים מוצלחים בסגנון קודיאק/רקסטון ושות'.

בגדול, המטרה הייתה כמה שיותר מרחב לשקל. קרניבל ושאר מיניוואנים בגודל מלא טיפסו ל-300 אלף שקל ויותר, זה אבסורד.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • מעניין 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי הרבה שנים עם מסחריות, החל מקנגו 2006 מנוע 1500 בלי טורבו שהיה נעקף הרמזורים על ידי זקנות עם הליכון, דרך פג'ו פרטנר ולבסוף פיאט דובלו.

תמיד אמרתי שמהרגע שהרכבים הפכו להיות מונובלוק כלומר הדור שאחרי הרנו אקספרס- פיאט פיורינו וכדומה הן תחליפים מצויינים למשפחתיות סבירות למשפחות עם ילדים שאוהבות לטייל.

נכון- פלסטיקים חשופים, רעשי דרך ורוח, גירים ידניים ברוב השנים (לי אישית זה היה יתרון ולא חסרון כי מה לעשות אני מעדיף תמיד ידני), ורכבים מסוימים מחסור חמור בבידוד ופח חשוף על דיפוני הדלתות שהיה עושה כוויות, אבל עם השנים גם התחום הזה השתפר והיום מיני מסחרית נעימה לשהייה לא פחות ממשפחתית ממוצעת. רק חבל על המחיר...

בכל מקרה היה תענוג להכניס עגלה עם אמבטיה לבגאז אפילו בלי להצטרך לקפל אותה, מרימים ונכנס. טיול קמפינג- הכול נכנס, טיול 5 ימים לצפון, לא חושבים פעמיים ודוחפים גם את הביבמה והאופניים של הילד, ועוד מזוודה מקסימום שלא יהיה חסר שום דבר, ועדיין יש מקום...

משם כשעוברים לפרייבט פתאום הכול נראה קטן וצפוף שם מאחור.

תתחדש נשמח לעדכונים על ענייני תחזוקה, נראה שמנוע הדיזל עם שרשרת ה8 מ"מ הוא כנראה המנוע היחיד ששווה משהו בימים אלו אצל סטלאניס.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, איציק נ. כתב:

תתחדשו !

הפייסליפט האחרון עשה לכל הדגמים האלו רק טוב (ברלינגו\פיאט\טויוטה\אופל...).
דעתי עומדת בעינה - זה הרכב המשפחתי האולטימטיבי (דלתות צד, מרווח פנים וכו' וכו') במיוחד אם יש ילדים קטנים בתמונה (אבל לא רק).

כן, מאוד שימושיות במרווח פנים, אבל אין תא מטען כמעט. 

ארגז ושתי קופסאות מקיטה זה כלום. 

אם צריך עגלה או חלילה 2 זה הופך להיות בלתי אפשרי.

שלא נדבר על כמה לא נעים לשייט ברכבים האלו בבין עירוני ובוודאי שמעל 100 קמ"ש בהשוואה למכונית משפחתית או ג'יפ. 

אני לא מתכחש ליתרונות השימושיות, אך אני חושב שהיא רחוקה מלהיות משפחתית אולטימטיבית, לפחות עבורי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחלה בחירה למי שמעדיף פרקטיקה על פוזה. תתחדש!

כשילדי היו קטנים הרכב המשפחתי שלנו תמיד היה מסחרי,

מאילוצי עבודה אמנם, אבל מבחינתי האילוץ היה יתרון גדול.

אחרי רומן קצר ובעייתי עם רנו טראפיק דיזל 4X4 הגיע המלכה האם: 

GMC ואנדורה עם גגון מרפסת ששירתה אותנו מגיל 3 (שלה) עד 20.

אמנם 'רק' עם 4 ילדים, אבל לטיולים הוא היה הרכב המושלם!

פורסים בפנים שמיכות, שמים את הילדים ישנים מוקדם בבוקר והם מתעוררים כבר בדרך לצפון או לדרום,

ועל הגג - בלון גז 12 ק"ג עם כירה גדולה, אופניים/עגלה לפי הצורך והגיל, ומדי פעם גם גנרטור, שיהיה.

ממש צימר נייד ומצויד עם מקרר קטן בפנים, ומרפסת שמש (על הגג...).

גם מבחינת נסיעה אגב, מאוד אהבתי את הרכב המגודל הזה שמשום מה היה משרה עלי שלווה בנהיגה.

תמונה מערוב ימיו, אחרי שהושבת ושימש כמחסן...

גמס22.jpeg

• אהבתי 8
פורסם

מברוק, הסגמנט הכי הגיוני בשוק הרכב.

גם לי הייתה פעם תקופה פרועה עם קנגואים..גם אטמוספרי 1.9 וגם dti1.9.

כרכרות נפלאות.

אז הדרך לגרום לבן אדם לקנות רכב חדש מהניילונים היא לתת לו להחזיק שנה-שנתיים פורד עם אקובוסט ותיבה דו מצמדית....😅

• מצחיק 9

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, אליה כתב:

אז הדרך לגרום לבן אדם לקנות רכב חדש מהניילונים היא לתת לו להחזיק שנה-שנתיים פורד עם אקובוסט ותיבה דו מצמדית....😅

החזקתי מעמד 7 שנים... 

לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

כן, מאוד שימושיות במרווח פנים, אבל אין תא מטען כמעט. 

ארגז ושתי קופסאות מקיטה זה כלום. 

אם צריך עגלה או חלילה 2 זה הופך להיות בלתי אפשרי.

שלא נדבר על כמה לא נעים לשייט ברכבים האלו בבין עירוני ובוודאי שמעל 100 קמ"ש בהשוואה למכונית משפחתית או ג'יפ. 

אני לא מתכחש ליתרונות השימושיות, אך אני חושב שהיא רחוקה מלהיות משפחתית אולטימטיבית, לפחות עבורי.

עגלה לתינוק נכנסת בלי שום בעיה, אצלי הקטן עבר את שלב העגלה אז לא רלוונטי. יש גם מרווח בין שני המושבים האחוריים שלתוכו יכול להיכנס טיולון מהסוג הדק, אם ממש מתעקשים. שוב, לא רלוונטי ספציםית לצרכים שלנו.

לקמפינג עם 7 נפשות גם קרניבל לא יספיק, אז מראש הכנסתי את הגגון למערכת השיקולים. גם לו הייתי רוטשילד עם לנדקרוזר הייתי מוסיף גגון בכל מקרה.

לא יודע מתי נהגת לאחרונה בברלינגו, אין שום בעיה לשייט בבינעירוני מבחינת רעש. ספציפית עם הגגון הזה (הייתה לי הזדמנות לבדוק לפני ואחרי הרכבה) הרעשים מתחילים מ-102 קמ"'ש, יותר מזל משכל - השיוט ב-90 מצלצל אותו דבר. מבחינת מתלים ומושבים - נוח כמו משפחתית. יש רגישות לרוחות צד.

לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

גם מבחינת נסיעה אגב, מאוד אהבתי את הרכב המגודל הזה שמשום מה היה משרה עלי שלווה בנהיגה

אין מה להשוות טנדרון לוונדורה, אבל כן משותף להם ה"שלווה". אתה יושב גבוה וזקוף, ונע בקצב רגוע בלי צורך ללחוץ. אגב, אחד הרכבים שכן שקלתי היה ג'אמפי משומש, אבל 2 כריות אוויר זה לא לעניין, גם אם נניח שהייתי מסדר מושבים טובים מקומית.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 13 שעות, hans כתב:

זאת הגרסה הארוכה, בצילום מהצד אתה תבין מיד.

אגב, אלה הזוויות הכי מחמיאות שיכולתי למצוא, הרכב בגדול די כעור עם פרופורציות מוזרות.

תענוג לראות אנשים אינטליגנטים מקבלים החלטות שלא הולכות עם העדר. תתחדש ותהנה!

לעניין הציטוט - אני לא מסכים. אישית, תמיד חשבתי שהגרסאות הארוכות של משפחת הברלינגו (להבדיל מהקנגו למשל) נראות הרבה יותר טוב מהקצרות. לפני כמה שנים יצא לי לעשות סיבוב טרנס-אירופאי של כמה אלפי קילומטרים על הגרסה של סיטרואן ועד היום אני זוכר את החווייה הזאת כחיובית ביותר, במיוחד כשהרכב כבר היה בדרכו חזרה ועמוס לעייפה. מבחינה אסטטית, לדעתי הקומבו הארוכה לפני מתיחת הפנים האחרונה ועם דלת גדולה מאחורה הייתה היפה שבחבורה. 

image.thumb.jpeg.0135333b1604f45a0858ac855df57326.jpeg

אני מבין נכון שגרסת הריפטר (עם תא נוסעים ומתלים משודרגים) לא נמכרת בארץ ולכן לא נשקלה? או שהיא פשוט הייתה יקרה מדי?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הגרסה בתמונה שהעלית היא הכי מוצלחת/הרמונית מבחינת עיצוב, בגרסה העדכנית שברו את הפרונט ואולי גם משהו בצד, לא התעמקתי.

יחסית לשאר השיבוטים בארץ, האופל עם תא הנוסעים הכי נורמלי, 3 כיסאות נפרדים באמצע, פתיחה נפרדת לחלון האחורי, חלונות חשמל מאחור וזהו בערך 🫠

גירסת הפז'ו לא מיובאת הפעם לארץ, ולשום שיבוט אין את הקונסולה המוארכת בין שני המושבים.

אין לי מושג לגבי שדרוג מתלים, אשמח אם תעזור לי לחפור איזה קישור שמדבר על קיומו של כזה.

אגב, רק כדי לבלבל, לפעמים  פז'ו ריפטר היא בכלל מיתוג של סיטרואן ג'מפי בגרסת נוסעים - שמעולם לא יובאה לארץ, ומכילה מושבים מקוריים ויותר מ-2 כריות אוויר. אילו היו מייבאים בטח הייתה עולה 670,000 שקל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 2

פורסם (נערך)

תתחדש!

תמיד אמרתי כשיהיו לי 4 ילדים, ברלינגו ושות' זאת התשובה

לצערי לא מצאתי אחת במצב סביר, כולן היו שבורות, אז התפשרתי על פיקאסו שהתגלתה כבחירה מושלמת למשפחה

הנחלפה הבאה תהיה לטסלה מודל y שבעה מושבים אם תגיע, או ברלינגו דיזל ארוכה חדשה

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

טוב, אז ממה שאני מצליח לחפור וזה לא קל עם גרסה-לכל-מדינה, יש בגרסת העילית (פחח) של הריפטר גג זכוכית (לא תודה, היה לי, never more) ובקרת שיוט אדפטיבית + כנראה עוד קצת שדרוגים של בטיחות אקטיבית.

אצלי יש בקרת שיוט רגילה טיפשה כמו פעם, חבל.

אתם לא רוצים לדעת עד כמה הטויוטה ערומה, כן?! מביך.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1

פורסם

אחלה רכבים

בתור קיבוצניק, היה לנו מלא וונדורות, הייס, ברלינגו, קנגו.

הכי נוח שיש, אני אישת מעדיף או רכב גדול מסחרי, או קטן מיני...

בכל מקרה מזכיר לי את השרשור שלי בעבר על הסינכרו 7 מקומות שהיה לי, ועדיין לא מצאתי משהוא יותר עגול ושלם מהרכב הזה

שבת שלום,

אני רוצה לספר על רכב שהוא פחות מוכר/נפוץ בארץ. גרתי 5 שנים בנורווגיה, מתוכם היה לי במשך 3 שנים קראוול סינכרו שנת 2006. אם אני מצליח לחשוב על רכב מושלם לכל משימה, זה הבחור.

בזמנו קנינו את הרכב (דרך הסוכנות/מוסך/מגרש מכוניות) מגרמניה, זה נפוץ בנורווגיה שהמחיר הרכב מאוד גבוה, לקנות רכבים בגרמניה ופשוט להביא אותם. מדובר על מודל 2006 נקנה עם 60,000 ק"מ. צבע כסף מטלי(תמונות בהמשך :). 7 מקומות, מנוע 2500, 5 צילנדר טורבו דיזל. גיר ידני 5 הילוכים, וכמובן הנעת סינכרו 

מרווח גחון של 22 ס"מ, הילוך ראשון סופר קצר לנסיעות שטח, מה שבפועל מנע צורך בזינוק בהילוך ראשון. אפשר היה לנזק על רכב עמוס בשני גם בעליה.

, מדובר על הבסיס גלגלים הקצר, 7 מקומות אמיתי ל 7 מבוגרים+כל המטען שלהם. מדבור על ג'מוס אמיתי, שוקל 2.2 טון לפני נוסעים ודלק

עביר בצורה מדהימה בשטח, נוח מאוד, הגה הידראולי כמו פעם מתקשר

הרכב תוקף יציב על הכביש, מרגיש כמו טנק, הכול בפנים יצוק מפלדה. בגלל שזה נורווגיה וחצי מהשנה יש שלג, לרכב יש 2 סטים של צמיגים+ג'נטים, בחורף המידה יותר צרה ויש צמיגי שלג+הרבה    נעצים קטנים ממתכת לאחיזה יותר טובה על הקרח. זה רכב מדהים לנסיעה בשלג וקרח כל עוד שומרים על מומנטום בעליה אין לו שום בעיה. היה לי אותו למשך 3 שנים שבמהלכם נסענו ביחד 70000 ק"מ, כל 7500 ק"מ נכנס למוסך לצורך טיפול שוטף, לא היו בעיות מיוחדות במשך הזמן הזה. רמת המוסכים בנורווגיה ובכלל כל העניין והספורט המוטורי ברמה אחרת מישראל, קשה להשוות.

https://carsforum.co.il/topic/692702-ימי-נוסטלגיה-עם-קראוול-סינכרו/?do=findComment&comment=6224489

• אהבתי 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, hans כתב:

אין לי מושג לגבי שדרוג מתלים, אשמח אם תעזור לי לחפור איזה קישור שמדבר על קיומו של כזה.

הריפטר שנמכר בספרד זכה לאקסטריור קשוח וקרבי יותר, צבע קרמל מגניב (ועוד כמה ססגוניים באותה מידה) עם פגושים שחורים, מרווח גחון מעט יותר גבוה עם מתלים יותר 'אזרחיים' (שלא צריך להעמיס כדי שיהיו נוחים אבל גם שומרים על קשיחות בפניות), ובעיקר שדרוג משמעותי לתא הנוסעים שכלל יותר מסכים (מדובר על לפני 5-7 שנים), בידוד NVH עדיף ואת כפתורי הפסנתר המגניבים שהזכירו את הפז'ו 3008/5008 דאז. הוא גם הגיע עם קטלוג אביזרים די עשרי שניתן לראות פה (בגרסה הצ'יליאנית) בתחתית העמוד: https://www.peugeot.cl/gama/peugeot-rifter.html

עדיין, לדעתי הוא לא היה מתחרה אמיתי בסעיף איכות הנסיעה לפז'ו או לפיקאסו. זה ליגה אחרת לגמרי, עם כל הצער שבדבר ועם כל חיבתי לטנדרונים בשירות המשפחה. 

ככה זה נראה פחות או יותר, למרות שהיו כמה גרסאות (כולל חשמלית) ומתיחות פנים מאז שהוצג ב-2018:

image.thumb.png.12e0a1ecf48fab11477baee3c1c1fbf0.png

Peugeot-Rifter-2022-5.1.thumb.webp.54281fa5f203eb3f98487fb81dbc5ef7.webp

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 24.7.2025 בשעה 08:13, hans כתב:

אני בכלל מתכנת כרגע...

לא ידעתי שמוכרים את הדברים האלו ככה חופשי, חשבתי שצריך להציג תעודת אינסטלטור או משהו...

תתחדש. אין לי הרבה מה להוסיף, כולם פה יודעים שאני מעל 20 שנה עם ברלינגאים שונים, עשיתי גם סיקרה עבור הפורום על הדגם הנוכחי כשהוא יצא לפני כ 5-6 שנים וזה מבחינתי הרכב האולטימטיבי למי שמחפש רכב מרווח ופרקטי באמת אבל אין לו את הממון לקיה קרניבל או טויוטה סיינה. 

הייתי לוקח צבע אחר שונה מלבן, צבע שונה מלבן די מוריד את התדמית של "רכב עבודה". או שאין מבחר וכל מה שיש במלאי זה לבן?

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

בפרוספקט לכאורה יש גם כחול כהה, במציאות הנציג ואני לא החלפנו מילה בנוגע לצבע אז אני אולי זה מה שיש. עוד כוויה מאס מקס - לא רוצה מטאלי, בטח שלא כהה, ובטח שלא בתוספת תשלום. מעניין שכולם פספסו את המדבקה מקדימה שמוסיפה לפחות 10 כ"ס. 😆 יחי עלי.

עריכה אחרונה על ידי hans

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...