Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופל קומבו 2025 שרשור מעקב

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 23.7.2025 בשעה 23:48, לב טוב כתב:

מפתיע, בחיים לא קישרתי בין הדבר הזה לרכב משפחתי. תתחדש.

המסחריות האלה החליפו באופן לא רשמי את המיניואנים הקומפקטיים שהיו בקטגוריה - C4 ספייסטורר, ורסו, זאפירה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 24.7.2025 בשעה 23:11, Buki כתב:

הייתי לוקח צבע אחר שונה מלבן, צבע שונה מלבן די מוריד את התדמית של "רכב עבודה". או שאין מבחר וכל מה שיש במלאי זה לבן?

הייתי עושה מדבקה, שלמה או על חצי רכב כמו ש @tinoki עשה בקראוול. 

בדרך כלל ממה שראיתי הצבע אצל פיז'ו דקיק ונשבר מכל אבן קטנה אז זה גם יהיה שדרוג בהגנה על הרכב.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, itsik170 כתב:

המסחריות האלה החליפו באופן לא רשמי את המיניואנים הקומפקטיים שהיו בקטגוריה - C4 ספייסטורר, ורסו, זאפירה.

התכנון הפנימי של הספייסטורר מבריק, אפילו מבוגר יכול לשבת מאחור (בלי תא מטען). חבל מאוד.

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

הייתי עושה מדבקה, שלמה או על חצי רכב כמו ש @tinoki עשה בקראוול. 

בדרך כלל ממה שראיתי הצבע אצל פיז'ו דקיק

לא יודע לגבי פיז'ו, אבל באס-מקס הצבע היה רגיש מאוד למכות חצץ. אולי בגלל הגיל?

אישית הייתי שמח לכסות גם את כל הרכב במדבקות צבעוניות, אבל הילדים עוצרים אותי 😆 "אבא אל תהיה מביך". לחלופין, אם אצרף למזימה את הקטן (בן 3) האוטו ייראה כמו הכבאית של סמי. דילמה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
  • מצחיק 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, itsik170 כתב:

בתור תושב אירופה שראה את ימי הזוהר של המיקרוואן (5 מושבים) והמיניוואן (7 מושבים) כמו גם את דעיכתם העצובה, אני חושב שאתה לא מדייק. 

שתי הקטגוריות הנ"ל הוחלפו ע"י ה-SUV, טרנד שממשיך ואוכל כל חלקה טובה בשוק הרכב - כולל קטגוריות גדולות וקטנות יותר. המיקרוואנים בסגנון פורד CMAX ואופל זאפירה היו הראשונים שחוסלו לפני שזה התפשט גם לגדולים יותר, ואז הלך אחורה לקטגוריית המיני.

הפולקסוואגן טוראן היה אחד מרכבי החברה הנפוצים בספרד, עד שהיצרן התחיל לדחוף את הטיגואן (הרגיל וה-All Space) במקביל לציי הרכב, ואז לתמחר את הטוראן בצורה כזאת שחברות הליסינג וההשכרה פשוט הפסיקו לרכוש אותם. גורל דומה פגש את הזאפירה וה-CMAX שביחד עם הפולקסוואגן שלטו אז בשוק הפרטי. זו הייתה הוצאה מתוכננת להורג ולא תגובה לכוחות השוק, משום שעל SUV אפשר להרוויח יותר פר יחידה וגם למכור חלפים הרבה יותר יקרים.

כשהלקוחות התחילו להתרעם על השינוי (לפני כעשור), כמה מהיצרנים הגיבו בהצגת גרסאות 'אזרחיות' של הטנדרונים הקיימים שלהם למיעוט שממש רצה או היה צריך מיניוואן, אבל הרוב עדיין אולצו לקחת SUV במקום. PSA (לפני סטלנטיס) המשיכו למכור את ה-C4 פיקסו/ספייסטורר עד יחסית מאוחר, אבל ב-2022 כבר הרגו אותו ונתנו את השם לגרסה מאוזרחת של הוואן המסחרי שלהם Jumpy, מה שהפך אותו למוצר נישה בשביל משפחות גדולות. המחליף הרשמי של הפיקאסו/ספייסטורר הקטן היה ה-C5 איירקרוס. 

חברות אחרות כמו יונדאי ניסו להפוך את המיקרוואנים שלהם כמו המטריקס למעין קומפקטיות סקסיות עם גג גבוה (כמו ה-iX20), אבל זה פשוט הוציא את כל הפרקטיות מהעיצוב וגם הכביד והאריך את הדגם החדש, לכן לא זכה לפופולריות. ה-iX20 והקיה ונגה הוחלפו בסופו של דבר גם כן ע"י SUV כמו הטוסון והספורטאז' שתומחרו בצורה ידידותית למשדרגים. בגדול, המטריקס היה דגם למשפחות והמחליף שלו הפך להיות דגם לזוגות עם כלב, לכן הוא הלך לאיבוד בשוק. יאמר לזכותם שיונדאי המשיכו לפתח דגמים קטנים למיניהם (כמו הבאיון), אבל גם אלו הולכים בכיוון של הקרוסאובר בדומה לסיאט ארונה שאינה אלא איביזה מוגבהת. 

בקיצור, הטנדרונים אמנם מילאו נישה קטנה בשוק לקהל יעד מצומצם אבל לא באמת החליפו את המיניוואנים המשפחתיים. אין מה להשוות בין איכות החומרים, בידוד הרעשים, רכות הנסיעה והפתרונות הארגונומיים של הפיקאסו או הזאפירה לטנדרונים האלה גם בגרסאות המפנקות ביותר. עם זאת, כבודם במקומו מונח וטוב שיש עדיין אלטרנטיבה ל-SUV שהפך כיום לכמעט מונופול בשוק הרכב ולא משנה היצרן. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, bigzoltar כתב:

צריכת הדלק הדלק יכולה להיות אפילו טובה יותר בלי גגון.

צודק. אבל מילא גגון, האוטו בנוהל תמיד עמוס ב-7 נוסעים... הצריכה הממוצעת של אס מקס באותו תוואי/עומס הייתה 8.5 ומטה. 🤪

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאלה - הדלת האחורית הגדולה שמתרוממת לא מגבילה ו"מעצבנת"? אתה צריך הרבה מקום בשביל לפתוח אותה...

ואם אתה רוצה "לדחות משהו לתא המטען ולסגור את הדלת בכוח זה גם בעייתי יותר

פורסם
לפני 19 שעות, Derish כתב:

בתור תושב אירופה שראה את ימי הזוהר של המיקרוואן (5 מושבים) והמיניוואן (7 מושבים) כמו גם את דעיכתם העצובה, אני חושב שאתה לא מדייק. 

שתי הקטגוריות הנ"ל הוחלפו ע"י ה-SUV, טרנד שממשיך ואוכל כל חלקה טובה בשוק הרכב - כולל קטגוריות גדולות וקטנות יותר. המיקרוואנים בסגנון פורד CMAX ואופל זאפירה היו הראשונים שחוסלו לפני שזה התפשט גם לגדולים יותר, ואז הלך אחורה לקטגוריית המיני.

הפולקסוואגן טוראן היה אחד מרכבי החברה הנפוצים בספרד, עד שהיצרן התחיל לדחוף את הטיגואן (הרגיל וה-All Space) במקביל לציי הרכב, ואז לתמחר את הטוראן בצורה כזאת שחברות הליסינג וההשכרה פשוט הפסיקו לרכוש אותם. גורל דומה פגש את הזאפירה וה-CMAX שביחד עם הפולקסוואגן שלטו אז בשוק הפרטי. זו הייתה הוצאה מתוכננת להורג ולא תגובה לכוחות השוק, משום שעל SUV אפשר להרוויח יותר פר יחידה וגם למכור חלפים הרבה יותר יקרים.

כשהלקוחות התחילו להתרעם על השינוי (לפני כעשור), כמה מהיצרנים הגיבו בהצגת גרסאות 'אזרחיות' של הטנדרונים הקיימים שלהם למיעוט שממש רצה או היה צריך מיניוואן, אבל הרוב עדיין אולצו לקחת SUV במקום. PSA (לפני סטלנטיס) המשיכו למכור את ה-C4 פיקסו/ספייסטורר עד יחסית מאוחר, אבל ב-2022 כבר הרגו אותו ונתנו את השם לגרסה מאוזרחת של הוואן המסחרי שלהם Jumpy, מה שהפך אותו למוצר נישה בשביל משפחות גדולות. המחליף הרשמי של הפיקאסו/ספייסטורר הקטן היה ה-C5 איירקרוס. 

חברות אחרות כמו יונדאי ניסו להפוך את המיקרוואנים שלהם כמו המטריקס למעין קומפקטיות סקסיות עם גג גבוה (כמו ה-iX20), אבל זה פשוט הוציא את כל הפרקטיות מהעיצוב וגם הכביד והאריך את הדגם החדש, לכן לא זכה לפופולריות. ה-iX20 והקיה ונגה הוחלפו בסופו של דבר גם כן ע"י SUV כמו הטוסון והספורטאז' שתומחרו בצורה ידידותית למשדרגים. בגדול, המטריקס היה דגם למשפחות והמחליף שלו הפך להיות דגם לזוגות עם כלב, לכן הוא הלך לאיבוד בשוק. יאמר לזכותם שיונדאי המשיכו לפתח דגמים קטנים למיניהם (כמו הבאיון), אבל גם אלו הולכים בכיוון של הקרוסאובר בדומה לסיאט ארונה שאינה אלא איביזה מוגבהת. 

בקיצור, הטנדרונים אמנם מילאו נישה קטנה בשוק לקהל יעד מצומצם אבל לא באמת החליפו את המיניוואנים המשפחתיים. אין מה להשוות בין איכות החומרים, בידוד הרעשים, רכות הנסיעה והפתרונות הארגונומיים של הפיקאסו או הזאפירה לטנדרונים האלה גם בגרסאות המפנקות ביותר. עם זאת, כבודם במקומו מונח וטוב שיש עדיין אלטרנטיבה ל-SUV שהפך כיום לכמעט מונופול בשוק הרכב ולא משנה היצרן. 

כל הקטגוריה הוחלפה באופן לא רשמי בקרוסאוברים.

אופל מריבה הוחלף בקרוסלנד.

רנו מודוס הוחלף בקפצ'ור.

קיה ונגה/יונדאי ix20 הוחלפו בקיה סטוניק ויונדאי באיון.

טויוטה ספייס ורסו הוחלף ביאריס קרוס.

הקטגוריה של ה-7 מושבים הקומפקטית (מאזדה 5, ורסו, קארנס) עדין פופולרית במדינות מתפתחות, אבל פחות באירופה.

וההסבר די מובן - אין באירופה ילודה כמו שיש בארץ ובשאר העולם ומי שצריך להסיע 7 נוסעים יבחר ברכב גדול יותר.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 30 דקות, itsik170 כתב:

הקטגוריה של ה-7 מושבים הקומפקטית (מאזדה 5, ורסו, קארנס) עדין פופולרית במדינות מתפתחות, אבל פחות באירופה.

בדיוק הוצגה בשוק ההודי מתיחת פנים לרנו טריבר, מיניוואן 7 מקומות באורך פחות מ 4 מטר (3.985), בהודו יש מדרגת מס מעל 4 מטר.

Article_178541_860_575.thumb.jpg.a0f3033b47198a1fad6e1fec0fd34319.jpg

sxOKUwrbq3.thumb.jpg.300733a0a799890cb26bab542de6f206.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

יודע לגבי פיז'ו, אבל באס-מקס הצבע היה רגיש מאוד למכות חצץ. אולי בגלל הגיל?

הברלינגו שלי 2016 בצבע לבן עם קילומטרז' של מעברות חלל, נראית עדיין סיבר.

יש כמבון כמה נקודות אבל אם לא מחפשים עם זכוכית מגדלת ואתה לא פדנט ששוטף את הרכב ידנית 4 פעמים ביום, הצבע נראה בסדר גמור.

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, llaavvii כתב:

שאלה - הדלת האחורית הגדולה שמתרוממת לא מגבילה ו"מעצבנת"?

בוקי ענה נכונה, אפשר לפתוח רק את החלון. אפשר גם בברלינגו. בטויוטה אאל"ט הדלת מפוצלת בסגנון מסחרי. הכול בחירות של היבואנים, כן?

חוץ מזה, לדחוף משהו?? אני פותח את הדלת שהכי קרובה אליי ומשליך פנימה בלי להסתכל... 😆

כחלק מהמורשת המסחרית אפשר לקפל את המושבים האחוריים או להסיר אותם לגמרי. ואם רוצים, גם המושב הקדמי של הנוסע מימין מתקפל עד לרצפה, מה שמאפשר מטען באורך 3 מטר בלי להזדקק לגגון. 

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

בהודו יש מדרגת מס מעל 4 מטר

זה גם היה כלל האצבע שלי בבחירת מכוניות עד כה. בחניון ספרדי טיפוסי, רכב באורך של מעל ארבעה מטרים קשה לתמרון וגם אי אפשר להכניס מאחוריו אופנוע בעודו חונה. בגלל זה כל המכוניות של השכנים שלי משופשפות או חונות מחוץ לקווים.

היה נחמד אם מישהו היה מנהיג פה מדרגת מס דומה, במקום להוריד באופן גורף מהכביש כל רכב שהמנוע שלו פחות מיורו 5 בגלל שהוא 'מזהם'. הגודל המופרז של מכוניות מודרניות גורם הרבה יותר נזק ואי-נוחות ביומיום כאשר הנהגים נאלצים להתנהל בתוך תשתית שאינה בנויה לכך.

פורסם

דלת מפוצלת שתי כנפיים הרבה יותר נוחה  (מבחינת פתיחה במקומות צפופים) לעומת דלת מתרוממת בגודל הזה, למרות שזה נראה "מסחרי". 

בדיוק השמשה הנפתחת אמורה לתת פתרון לזה. איפה שיש דלת מפוצלת אין צורך בשמשה נפתחת כי הדלתות לא כאלה גדולות. 

יתרון נוסף בדלת מתרוממת - שדה ראיה הרבה יותר טוב דרך המראה המרכזית. 

בתצורת דלת מפוצלת העמוד מסתיר כ 30% משדה הראיה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

המראה המרכזית לא כזאת מוצלחת, איך שהוא גם עם דלת לא-מפוצלת הראות לא משהו. המראות מחפות על הקושי, ובתמרוני חנייה יש שתי מצלמות, או בקיצור, אין בעיה. אגב, הילדים התרגלו לטפס מאחור מהרגע הראשון, ומשתמשים בוו הגרירה בתור מדרגה 😁

לפני 10 דקות, Derish כתב:

הגודל המופרז של מכוניות מודרניות גורם הרבה יותר נזק ואי-נוחות ביומיום כאשר הנהגים נאלצים להתנהל בתוך תשתית שאינה בנויה לכך.

מילא אורך, יש איזה חוק בלתי כתוב שכל סינית חשמלית שמגיעה לארץ צריכה להיות מינימום רוחב 1.87. המכונית הכי נמכרת בארץ, אטו 3, סגמנט קומפקטי, רחבה יותר מהקומבו!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...