Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, רציתי להתייעץ עם מי שיש לו קצת יותר ידע בתחום הכושר\תזונה ומה שמסביב.

לאחרונה חזרתי להתאמן (כ 3 חודשים אחרונים) במכון אחרי הפסקה של שנתיים וחצי +- מתקופה של שנתיים במכון.

יש בפני דילמה ענקית שאני חייב שמישהו יוכל לעזור לי בה או לנפץ מיתוס כלשהו.

עליית מסת שריר בחיטוב היא אפשרית?

המדריך במכון הכושר אומר שאין לי מה לחטב כי אני צריך עוד מאסה ואני יחסית רזה לדעתו,

למרות שקראתי כמה מאמרים על זה שכן אפשר לעלות מאסת שריר בחיטוב..

נכון לעכשיו אני שוקל 70 קילו על 1.74, ב 3 חודשים האחרונים הורדתי סביב ה 8 קילו. אני נראה חטוב

אבל לא הרבה מידי מאסה (לא שווה ממש) עכשיו, אני יודע שבשביל להגיע לתוצאה טובה צריך להעלות מאסה :

- בעיקר להשמין את כל ה 8 קילו שהורדתי ועבדתי כל כך קשה עליהם

ולהראות כמו דובון קוטב שלא מתאמן בכלל לתקופה מספיקה שתוריד לי את החשק מהאימונים ומעצמי.

(עליה במשקל תהרוס לי את כל מה שעבדתי על הבטן, והתוצאה של הבטן מאד טובה זה מה שמרתיע אותי)

האם קיימת אפשרות להעלות מאסת שריר נקיה כשאני נמצא בחסך קלורי (חיטוב)?

אם כן במה אפשר להעזר, קריאטינים לא מעניינים אותי כרגע, אולי חלבון\גיינר מסויים?

תודה רבה!

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

אנסה לעזור:

* אין דבר כזה עליה במסת השריר בחיטוב, מאזן קלורי שלילי משמע איבוד מסת שומן וגם מסת שריר, הכל תלוי בגירעון הקלורי ואיך אתה מבצע אותו, נגיד היום אתה מחליט לחתוך ב 1000 קלוריות, אתה תאבד אחוז גבוה של שריר מאשר בחיטוב מבוקר.

מבחינה פיזיולוגית הדבר הזה אינו אפשרי, אפילו מי שלוקח סטרואידים הדבר הזה אינו אפשרי, אלא הוא יצליח לשמר יותר מסת שריר ולכן נדמה לו שהוא עולה במסת שריר, כי בעצם הוא איבד מסת שומן ושמר על המסת שריר. מה שלא אפשרי בחיטוב טבעי.

* המשקל שלך סביר ביחס לגוף, בהנחה ויש לך אחוז שומן ממוצע (~ 18%) אז אולי כדאי שתתחיל מסה לתקופה מסוימת, אך תדאג לא להשתולל עם האוכל כדי לא להעלות במסת השומן בצורה דרמתית ואז תצטרך חיטוב ארוך יותר.

תעשה מה שנוח לך, איך שאתה מרגיש ואל תחשבן לאף אחד, גודל זה עניין יחסי. אני פעם הייתי במרדף לאחר הגודל והחיטוב, היום אני שוקל 70 על 1.71 וטוב לי עם זה, אני מתאמן בעיקר אימוני כוח ושומר על מה שיש, אני לא גדול ולא קטן. בשיאי הייתי 82 ק"ג עם 14% שומן.

אבל אני מאוד מקפיד לשמור על משקלי עבודה גבוהים - הכל יחסי ומשתדל שלא להקל ראש באימונים חזקים אך יעילים וקצרים - סביבות ה 45 דקות לאימון.

וגם אני שומר על כושר ע"י 3 פעמים בשבוע, 30 דקות של אירובי בעצימות בינונית-גבוהה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
שלום לכולם, רציתי להתייעץ עם מי שיש לו קצת יותר ידע בתחום הכושר\תזונה ומה שמסביב.

לאחרונה חזרתי להתאמן (כ 3 חודשים אחרונים) במכון אחרי הפסקה של שנתיים וחצי +- מתקופה של שנתיים במכון.

יש בפני דילמה ענקית שאני חייב שמישהו יוכל לעזור לי בה או לנפץ מיתוס כלשהו.

עליית מסת שריר בחיטוב היא אפשרית?

המדריך במכון הכושר אומר שאין לי מה לחטב כי אני צריך עוד מאסה ואני יחסית רזה לדעתו,

למרות שקראתי כמה מאמרים על זה שכן אפשר לעלות מאסת שריר בחיטוב..

נכון לעכשיו אני שוקל 70 קילו על 1.74, ב 3 חודשים האחרונים הורדתי סביב ה 8 קילו. אני נראה חטוב

אבל לא הרבה מידי מאסה (לא שווה ממש) עכשיו, אני יודע שבשביל להגיע לתוצאה טובה צריך להעלות מאסה :

- בעיקר להשמין את כל ה 8 קילו שהורדתי ועבדתי כל כך קשה עליהם

ולהראות כמו דובון קוטב שלא מתאמן בכלל לתקופה מספיקה שתוריד לי את החשק מהאימונים ומעצמי.

(עליה במשקל תהרוס לי את כל מה שעבדתי על הבטן, והתוצאה של הבטן מאד טובה זה מה שמרתיע אותי)

האם קיימת אפשרות להעלות מאסת שריר נקיה כשאני נמצא בחסך קלורי (חיטוב)?

אם כן במה אפשר להעזר, קריאטינים לא מעניינים אותי כרגע, אולי חלבון\גיינר מסויים?

תודה רבה!

העצה הכי טובה שאפשר לתת לך, זה ללכת לתזונאי שזה המקצוע שלו.

תשלם לו על פגישה 150-200 שקל, תקבל תפריט שמותאם אליך אישית על מנת שתוכל להעלות במאסת שריר עם כמה שפחות שומן.

אתה לא אמור "להשמין" 8 קילו.

בקצרה, אתה אמור להעלות מאסה, בשלב הזה אתה גם תעלה בשריר אבל גם בשומן, זה תלוי בך אם זה יהיה הרבה שומן או מעט.

אתה צריך לאכול אוכל שאין בו הרבה שומן, חזה עוף, פסטרמות, אם זה גבינה צהובה אז 5 אחוז ולא 22(אני לא זוכר כמה בדיוק כי אני לא אוכל את זאת עם ההרבה שומן), בקיצור הבנת לאן אני חותר.

זה מאזן קלורי, אם הגוף שלך שורף ביום נניח 2000, כדי להעלות מאסה אתה צריך לאכול יותר נקודה.

אתה יכול להעלות נניח 8 קילו, שמתוכן 5 יהיה שריר ואז דיאטה של חודש אתה מוריד את ה3 קילו שומן שהעלת.

Got To love It

פורסם

הבנתי, נכון לעכשיו אני אוכל מאד בריא יש לי תפריט מסודר של חיטוב, לא מתקרב

לדברים עם אחוזי שומן גבוהים, לא עובר את ה 3% בגבינות, 1% חלב וכו', פחמימות מורכבות בלבד, לחם מלא וכו'.

מה שאני יכול לעשות זה לשפר את התפריט הקיים ולהוסיף לו ולהגיע למצב שאני נמצא בערב 500קל' מעל התחזוקה במקום

חסך קלורי כמו שיש עכשיו, ככה אני יעלה במשקל עם מינימום שומן, שומן שייצבר נחטב אין מה לעשות.

דבר נוסף שרציתי לשאול שעדיין לא פענחתי בשנתיים האחרונות:

אני עובד לילות קבוע משעה 12 בלילה עד 8 בבוקר 6 פעמים בשבוע,

מה אני מגדיר ארוחת בוקר ומה אני מגדיר ארוחה לפני שינה?

+ אם אני אעביר את האימונים לבוקר, ישר כשאני חוזר מעבודה איך אני אנהל את הארוחות הכי טוב מבחינת תזמון?

Arcticat DVX400 2008

פורסם

אין דבר כזה "לעלות מאסה בחיטוב".

אתה מעלה מאסה ברגע שאתה מעלה את המשקלי עבודה בחדר כושר.

בחיטוב אתה לא תעלה משקלי עבודה, כי אתה לא אוכל מספיק בשביל שתהיה לך מספיק אנרגיה לעלות.

נכון שהורדת 8 קילו, אבל עכשיו כשאתה חטוב אתה יכול לאכול נכון (פחמימות נכונות כמו אורז, פסטה, פתיתים ולא לחם \ שוקולד וכו'), העלייה בשומן של תהיה קצת יותר איטית, ואתה תעלה במאסה, ואז תחטב שוב לקראת הקיץ.

פורסם

השאלה שלי באה בעקבות מאמר שקראתי באתר BB אני חושב אני פשוט לא מוצא אותה,

ההגיון הפשוט אומר שנכון אי אפשר להעלות מאסה בחיטוב אבל קראתי אחרת בגלל זה שאלתי.

אגב, מישהו התנסה עם Syntrax Matrix M5 או Dymatize Elite?

את הקלוריות אני מתכנן להכניס מאוכל ולא מגיינר בסוף.

Arcticat DVX400 2008

פורסם
הבנתי, נכון לעכשיו אני אוכל מאד בריא יש לי תפריט מסודר של חיטוב, לא מתקרב

לדברים עם אחוזי שומן גבוהים, לא עובר את ה 3% בגבינות, 1% חלב וכו', פחמימות מורכבות בלבד, לחם מלא וכו'.

מה שאני יכול לעשות זה לשפר את התפריט הקיים ולהוסיף לו ולהגיע למצב שאני נמצא בערב 500קל' מעל התחזוקה במקום

חסך קלורי כמו שיש עכשיו, ככה אני יעלה במשקל עם מינימום שומן, שומן שייצבר נחטב אין מה לעשות.

דבר נוסף שרציתי לשאול שעדיין לא פענחתי בשנתיים האחרונות:

אני עובד לילות קבוע משעה 12 בלילה עד 8 בבוקר 6 פעמים בשבוע,

מה אני מגדיר ארוחת בוקר ומה אני מגדיר ארוחה לפני שינה?

+ אם אני אעביר את האימונים לבוקר, ישר כשאני חוזר מעבודה איך אני אנהל את הארוחות הכי טוב מבחינת תזמון?

הנישה של אחוזי שומן מופחתים ופחמימות מורכבות מזמן יצא.

מה שקובע בעיקר הוא הפחמימות שאתה אוכל וזה לא משנה אם זה מורכב או פשוט, פחמימה זו פחמימה. ממליץ לך קצת לקרוא אל דיאטת פלאו ושות', אגב עקרונות הדיאטות האלו מאוד דומות - חלבון + שומן ממקורות בריאים.

שומן ממקורות בריאים - שמן קוקוס (כן כן אפילו אם כולו רווי), אגוזים למיניהם, טיגון אך ורק בשמן קוקוס ולא בשמנים מזרעים כגון דקלים, סויה, זית, קנולה וכו' (מתחמצנים בטמפ' טיגון/אפיה). חמאה גם לא מומלץ לטיגון כי גם מתחמצן מהר, אם כי עדיף באפיה על שמנים מזרעים.

אין שום בעיה שתאכל גבינות עתירות שומן, אבל כמו שצוין, הימנע מפחמימות.

תאמין לי שבאימון אתה לא תרגיש הבדלים, אני כבר חיי תקופה ארוכה על תזונה דלת פחמימות וטוב לי עם זה, פה ושם אני חוטא.

אין דבר כזה "לעלות מאסה בחיטוב".

אתה מעלה מאסה ברגע שאתה מעלה את המשקלי עבודה בחדר כושר.

בחיטוב אתה לא תעלה משקלי עבודה, כי אתה לא אוכל מספיק בשביל שתהיה לך מספיק אנרגיה לעלות.

נכון שהורדת 8 קילו, אבל עכשיו כשאתה חטוב אתה יכול לאכול נכון (פחמימות נכונות כמו אורז, פסטה, פתיתים ולא לחם \ שוקולד וכו'), העלייה בשומן של תהיה קצת יותר איטית, ואתה תעלה במאסה, ואז תחטב שוב לקראת הקיץ.

גם זה לא מדויק, אין קשר ישיר בין העלאת משקלי עבודה ועליה במסה, אתה יכול להעלות את המשקלי עבודה בתק' החיטוב זה כן אפשרי. עובדתי שכל הפואר-ליפטרים אינם בעלי מסת שריר גדולה מול כל ה"מרי עולם" למיניהם, אני מתאמן תקופה ארוכה מאוד בתוכניות כוח ואיני בעל מסת שריר גדולה. אני עולה ויורד כל תקופה אבל משקל גוף אני נשאר +-.

לגבי ההמשך שלך - ראה מה שרשמתי בציטוט הקודם.

זה לא השומן שאתה לא צריך להשתגע זה הפחממות. תדאג להוסיף "שומן טוב" למה שאתה אוכל.

נכון, אך שומן "טוב" זה שומן כמו שציינתי, לאו דווקא מקורות שומן לא רווים.

אגב האנשים שחיים ע"פ דיאטת פלאו אוכלים כמות גדולה של בשר עתיר שומן, אז אפשר לחגוג :-D

בלוג מעניין של מישהו שחי בשיטה הזו:

http://www.kadmoni.com/

פורסם

אני לא מומחה בשום צורה אבל יש כמה מאמרים שתומכים בכך שניתן להוריד בשומן ולעלות בשריר.

סתם לדוגמה: http://www.bodybuilding.com/fun/kelly3.htm

אי אפשר לעשות פיתוח גוף ברמת תצוגה ככה אבל כן ניתן לעלות במסת שריר בזמן שאתה יורד במשקל.

במקרה שלי אני מתאמן מסוף יוני (זמן קצר בהחלט) שלוש פעמים בשבוע.

שיניתי את התזונה ליותר חלבון ושומן בריא ופחות פחממות. אני מנסה לגוון כמה שיותר כדי שלא ישעמם ושישאר טעים.

מאז שהתחלתי ירדתי בערך 7 קילו במשקל ואני עדיין ממשיך לעלות במשקלים שאני עובד איתם (סתם לדוגמה לחיצות חזה - בקושי הצלחתי את המוט לבד, שזה 20 ק"ג ועכשיו אני ב55 קילו כולל המוט בסט האחרון שאני עושה).

אז כנראה שמשהו כן עובד.

סביר להניח שבאיזה שהוא שלב זה יעצר לי עד שאני אשנה את התזונה אבל יש עוד זמן עד שזה יגיע.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לרב את המאמרים ב BODYBUILDING לא הייתי מייחס להם חשיבות רצינית, כי הם מושפעים מאינטרסים, הרי זו חנות שרוצה למכור ולכן תמיד במאמרים אלו יהיה הכוונה למה כן לצרוך תוסף כזה או אחר.

אני לא פוסל אותם לחלוטין, אך הייתי לקוח בעירבון מוגבל מאוד מה שרשום שם.

פורסם

Hgilqd123

אתה עולה במשקלים בגלל שאתה מתאמן מתחיל

בבא הזמן אתה תיעצר ולא תעלה במשקלים אם לא תעלה את המאזן הקלורי

אז זה בכלל לא רפרנס ללעלות שריר בחיטוב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אני לא מומחה בשום צורה אבל יש כמה מאמרים שתומכים בכך שניתן להוריד בשומן ולעלות בשריר.

סתם לדוגמה: http://www.bodybuilding.com/fun/kelly3.htm

אי אפשר לעשות פיתוח גוף ברמת תצוגה ככה אבל כן ניתן לעלות במסת שריר בזמן שאתה יורד במשקל.

במקרה שלי אני מתאמן מסוף יוני (זמן קצר בהחלט) שלוש פעמים בשבוע.

שיניתי את התזונה ליותר חלבון ושומן בריא ופחות פחממות. אני מנסה לגוון כמה שיותר כדי שלא ישעמם ושישאר טעים.

מאז שהתחלתי ירדתי בערך 7 קילו במשקל ואני עדיין ממשיך לעלות במשקלים שאני עובד איתם (סתם לדוגמה לחיצות חזה - בקושי הצלחתי את המוט לבד, שזה 20 ק"ג ועכשיו אני ב55 קילו כולל המוט בסט האחרון שאני עושה).

אז כנראה שמשהו כן עובד.

סביר להניח שבאיזה שהוא שלב זה יעצר לי עד שאני אשנה את התזונה אבל יש עוד זמן עד שזה יגיע.

גילעד

אתה מתאמן מתחיל, כולם מתחילים מ30 קילו, עולים מהר תוך כמה חודשים ואז נעצרים קצת.

55 קילו זה לא משקל, זה בערך 17 וחצי לצד בלי המוט.

Got To love It

פורסם

אז מה כן נקרא משקל? כמה החברה בפורום מרימים מעניין לדעת..(אני כרגע על 25 לכל צד + המוט זה בערך 70 קילו)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...