Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום קיבלתי את ערכת הסנן והנורה למכשיר. על האריזה מצויין במפורש "נורת uv ארץ ייצור ישראל" אבל על הנורה עצמה מצויין מיוצר בפולין.

אחת הסיבות שבחרתי דווקא בתמי 4 והייתי מוכן לשלם עבורו יותר זו העובדה שהוא תוצרת הארץ. אני לא מתכוון לשתוק ורוצה להגיש תלונה אבל השאלה היא למי להפנות אותה כדי שגם תזכה לטיפול הנכון והמהיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ממתי מייצרים מנורות UV בארץ ?

אתה תמים :roll:

מרק, אני יודע שלא מייצרים נורות בארץ וזו הסיבה שהסתכלתי על המנורה אחרי שראיתי את הכיתוב על האריזה.

הנקודה היא שמדובר ברמאות והטעייה ואני לא מוכן לעבור על זה בשתיקה.

פורסם
זה קצת אבסורדי שאפילו נורה פולנית נאלצת לשבת לבד בחושך במקום לא מוכר.

דווקא מושלם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

השאלה על בסיס מה אתה אומר "הייתי מוכן לשלם עבורו יותר זו העובדה שהוא תוצרת הארץ"

אני חושב שכדי שמוצר יהיה מוכר כתוצרת הארץ מספיק ש 35% ממנו יהיה "ישראלי" וגם אז לא ברור מה זה 35%, 35% מזמן העבודה עליו? 35% מכמות החלקים שלו יוצרו בארץ? גם וגם?

האם שאלת בפרוש "האם המכשיר 100% ישראלי וכל חלקיו והרכבתו נעשים בארץ?" כשקנית אותו?

האם יש לך תיעוד של זה?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

דרור, הוא מציין במפורש שעל הקופסא של הנורה עצמה מצויין שהיא תוצרת הארץ.

זו הטעיה, או לפחות טעות.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אני למען האמת, מעדיף לא לקנות מוצרים תוצרת הארץ בכלל, הסיבה העיקרית היא שהמוצרים האלו בד"כ עולים יותר ממוצרים הנשלחים לכאן מחו"ל ועוברים מכס + מע"מ + משלוח.

עם כל הכבוד - אןי הצדקה למחיר.

נ.ב לפעמים גם יותר איכותיים.

Opel Adam S 2017

פורסם
מעדיף לא לקנות מוצרים תוצרת הארץ בכלל, הסיבה העיקרית היא שהמוצרים האלו

ה״מוצרים האלו״ מפרנסים אנשים רבים בארץ, (ולא רק יבואן בודד), שומרים על התעשיה ויוצרים מקומות עבודה בארץ.

אולי אתה חוסך חמשה-שה שקלים כשאתה קונה מוצר מייבוא כזה או אחר, אבל אתה לא מעודד פיתוח הכלכלה בארץ.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אם יותר זול לייבא נורה מאשר ליצרה בארץ, כנראה עדיף שהיא תיוצר שם ותיובא לכאן, ושהמפעל כאן יתרכז בייצור מוצרים שיש לו יתרון יחסי מול הייבוא. זול יותר וכדאי יותר לכולם.

dirty old man

need love too

פורסם

זה לא נכון. אתה טועה.

במקום לסגור מפעל ולשלם דמי אבטלה, עדיף לממשלה לשמור על מפעל קיים (הטבות במיסוי וכו׳), ולהשאיר את העסק עובד ואת הפועלים מועסקים.

גם אם משלמים שכר ינימום הזהה לדמי אבטלה - עדיף להשאיר את האדם עובד.

זה לא שיסגרו מפעל נורות וייצרו המקום מיץ תפוזים.

התרומה הקטנה של כל אחד מאיתנו - היא עידוד קניית מוצרים תוצרת הארץ.

בדיוק משום כך בכל אירופה - בכל מדינה - הרוב נוהגים באוטו מקומי. איטלקי בפיאט, גרמני באופל וכו׳, גם פטריטיזם, גם גאווה ואחריות לאומית( אולי קרוב שלו עובד במפעל), וגם הטבות מיסוי מטעם הממשלה, כדי לעודד ייצור מקומי.

בקשר לדוגמא שנתת - שהמפעל לא ייצר נורות אלא שהו אחר - זה לא כל כך פשוט, וזו גם לא טענת פותח השרשור.

הוא קנה מוצר בגלל שחשב שמעודד ייצור מקומי, ומתברר לו שהוא מייבוא / או חלקו / או רכיבים ממנו, כפי שציין דרור.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

ההצעה על הגנה מפני יבוא כדי לעודד יצור מקומי היא שהביא למחאה הגדולה בשנה שעברה אני מזכיר.

ההגנה מפני יבוא מוצרי חלב היתה אמורה להגן על הרפתנים בארץ אבל מה שיצא מהמצב הזה זה שגוף מוזר שנקרא מועצת החלב שקובע מכסות ומחירים לליטר חלב במחירי שחיטה לרפתנים כדי שארגונים כמו תנובה יוכלו לז$^ אותנו עם מחיר של 8 שקלים לגביע קוטג קטן או 30 שקלים לחבילת גבינה צהובה בסיסית, מצד אחד תנובה שוחטת את הרפתנים מצד שני את הציבור והכל בחסות חוק שאוסר יבוא מוצרי חלב.

מישהו צריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק, יש להגן על תוצרת מקומית אבל זה חייב להעשות תוך כדי בדיקה מתמדת של המצב והתאמתו על בסיס חודשי אפילו אם צריך.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בקשר לדוגמא שנתת - שהמפעל לא ייצר נורות אלא שהו אחר - זה לא כל כך פשוט, וזו גם לא טענת פותח השרשור.

הוא קנה מוצר בגלל שחשב שמעודד ייצור מקומי, ומתברר לו שהוא מייבוא / או חלקו / או רכיבים ממנו, כפי שציין דרור.

הטענה שלי היא הרבה יותר בסיסית. כשאתה מוכר לי מוצר החוק מחייב לציין את ארץ הייצור אז תסמן נכון. אני מעדיף מוצר ישראלי כי אני רוצה קודם להאכיל את האזרחים שלי ורק אחר כך את הסינים/פולנים/תורכים וחבריהם.

אני יודע טוב מאוד איך החוק מגדיר תוצרת הארץ (35% מהעלות הכוללת של המוצר. אם תביא למשל גפרורים שעלו לך סנט אחד ותדביק על הקופסא מדבקה עם הלוגו שלך שעלתה שני סנט אז הם ייחשבו תוצרת הארץ) אז לפחות שלא ישקרו בצורה כל כך בוטה. יש חוק העדפת תוצרת הארץ במכרזום ציבוריים (ולונטקי אבל יש מקומות שמפעילים אותו) שנותן להם אפשרות להיות יקרים בעד 15%. למה שהברווז ידידינו שנלחם על פרנסתו או כל חברה אחרת שמייצרת מתקני מים צריכה להיות מופלה לרעה בגלל רמאות ותחרות לא הוגנת?

ולכל מי שחושב רק על עצמו, אני אמשיך להעדיף תוצרת מקומית איכותית גם בכמה שקלים יותר כי בכל מקרה אפרנס את עובדי המפעלים. אם לא דרך קניית מוצרים אז דרך המיסים שישלמו את דמי האבטלה שלהם.

• תוכן חדש...