Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא מזמן קניתי סיוויק 2006 ובבדיקה היה כתוב שיש חריקות בבלימה, ובאמת כשמתחילים לעצור על דוושת הבלם בהדרגה נשמע רעש עמום כזה (אווווו...) שנמשכת עד העצירה.

מה לא עשיתי מאז? החלפתי צמיגים אחוריים, עשיתי כיוון פרונט (לא יודע מה הקשר :-D). עד שהמליצו לי להעלות את האוטו על הליפט ולבדוק גלגלים. היום שמתי את האוטו במוסך והמוסכניק מיד קלט שיש בעיית ברקסים וטען שיש להחליף דיסקיות וצלחות במיידי וזה המקור לרעש. אמרתי לו שיעשה מה שבא לו רק שייפסק הרעש המרגיז הזה כבר. החליף לי את הצלחות ושם לי שתי דיסקיות קדמיות מקוריות של הונדה (ואמר שאם אשים חלופי אשמע את הרעש והבלימה לא תהיה טובה).

חזרתי הביתה אבל שוב נשמע רעש עמום בבלימה.

אני לא יודע ממה זה נובע. יכול להיות שהדיסקיות אמורים להשתפשף מעט היות והם חדשים ואז לא אשמע רעש?

עצות!!!!

פורסם

הייתי במוסך, הרימו על הליפט והתעסקו בהחלפת הדיסקיות והצלחות הקדמיות בלבד. בדקו גם את האחוריים אבל לא התעסקו איתם ולא נגעו בהם אז אני מניח שאין בעיה עם האחוריים.

פורסם
זה מה שאמרו לי במוסך אבל אני ממש חסר סבלנות. כל רעש שהרכב מפליץ מפריע לי.

בדרך כלל רעש בלמים נובע מדיסקיות באיכות נמוכה, צלחות לא ישרות, או קפיצים של הדיסקיות בבלמים אחוריים.

קורה לפעמים שקליפר לא תקין יגרום לרעש בלמים. אבל ברוב המקרים דיסקיות באיכות ירודה הן הגורם לרעש, אתה בטוח שהדיסקיות

ששמו לך מקוריות?

נכנסת למוסך בגלל רעש בלמים, נסה לקבל מהמוסך טיפול עד שהרעש יעלם, בשביל זה נכנסת איליו, לא?

פורסם

לא רעידות ולא סטייה של ההגה. רעש חריקה במהירות נמוכה. זה הכל.

הדיסקיות אכן מקוריות והוחלפו יחד עם הצלחות רק מקדימה. אגב, זה הגיוני שעכשיו הבלימה קצת יותר קשה? לפני שהחלפתי את הדיסוקיות והצלחות הבלימה היתה חזקה ומיידית ועכשיו בלחיצה חזקה על הבלם האוטו ממשיך לשייט לו... זה לא מוזר?

לעניין הרעשים: אמרו לי לנסוע עם זה שבוע מכיון שהכל חדש. אם הרעש לא ייעלם, אמרו לי לחזור. יש מצב שחירטטו אותי וסתם מושכים אותי?

פורסם

חבר'ה, אני אשמח לעזרה (במיוחד בקשר לשאלה האחרונה שלי).

אגב, אני כבר מתבלבל: דיסקיות זה אותו דבר כמו רפידות או שזה שני דברים שונים?

פורסם

דסקיות ורפידות זה אותו הדבר.

אכן חשוב לשים בהונדה רפידות איכותיות אחרת יש שריקות, מה שאנחנו עושים אצלנו במוסך זה חורטים את הצלחת המקורית ושמים רפידות איכותיות ואין רעשים.

כמו כן, ניתן לעשות "פאזות" לרפידות, ויש גם "פלך" מתכת ששמים על הרפידות בטענה שזה מפחית רעשים.

קובי

פורסם
דסקיות ורפידות זה אותו הדבר.

אכן חשוב לשים בהונדה רפידות איכותיות אחרת יש שריקות, מה שאנחנו עושים אצלנו במוסך זה חורטים את הצלחת המקורית ושמים רפידות איכותיות ואין רעשים.

כמו כן, ניתן לעשות "פאזות" לרפידות, ויש גם "פלך" מתכת ששמים על הרפידות בטענה שזה מפחית רעשים.

תודה על התגובה, אבל אמרו לי שאין צורך לעשות חריטה לצלחות במידה ומחליפים לצלחות חדשות. זה נכון?

אין לי מושג מה זה פאזות ואם עשו לי אותן. בכל מקרה אמרו לי לנסוע עם האוטו מספר ימים עד שכל מערכת הבלמים תתרגל אחת לשניה. שמעת על מקרים שבהם זה הסתדר לאחר כמה ימים?

פורסם

אם הגעת למוסך עם רעש מסויים, הפתרון שהוצע הוא החלפת הבלמים הקידמיים (צלחות + דיסקיות) ואותו הרעש נשאר אחרי ההחלפה אין שום תקופת המתנה, התרגלות, התאחות, ולא יודע מה שאתה צריך לחכות. כנראה שמקור הרעש הוא אחר.

סתם ככה לידע כללי אני נתקלתי השבוע ברכב עם צלחות בלם, דיסקיות בלם, קאליפר ואוכף שונים - כל חלק של רכב אחר ושונה.

פורסם

הרעש אולי קשור לעובדה שהלחיצה על הברקס הפכה להיות ממש קשה? לפני החלפת הברקסים הלחיצה היתה הרבה יותר רגישה ולא הייתי צריך ללחוץ מאוד חזק בשביל לעצור את הרכב...

• תוכן חדש...