Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים,

לאחר חיפוש בפורום לא מצאתי את הנתונים שאני מחפש לכן אני פותח הודעה. אתחיל בהקדמה קצרה.

אתמול אחר הצהריים ביצעתי פרויקט חידוש פנסים לסיטרואן שלי לפי השיטה שפורסמה פה בפורום http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=375998.

במהלך ביצוע הפרויקט יצא שכן שלי בעל מוסך מזה כמה עשרות שנים והתרשם מהעבודה מהתוצאות- ואז פנה אליי בהצעה מפתה.

הוא הסתכל על הרכב הסתובב סביבו בדק ואמר לי - אני יודע שאין סיבה להשקיע כסף על צבע רכב בן 10.5 שנים אבל אם תרצה תדבר איתי. חייכתי בנימוס ואמרתי לו - שהמראה החיצוני של הרכב לא יטעה אותך- זהו רכב שמור מאוד מבחינת טכנית.

בשביל לרכז לחבר'ה שלא בקיאים- סיטרואן צונחת במחיר והיום מחירון הרכב הוא כ12,500 ש"ח וגם את זה איש לא מוכן לשים- זה רק מוכיח שישראלים לא מבינים איזה תמורה אדירה ואיזה פינוק הרכב הזה נותן בהשוואה למחיר שלו היום ויעדיפו לקנות רכב 4 שנים זקן יותר קטן יותר ובלי חצי מהטכנולגיה שמציעה הC5.

ונחזור לעינינו- צבע הרכב במצב זוועה, הגג שלו מקולף לגמרי, קיים קילוף חלקי מכסה מנוע ובבאגז, התחיל קילוף במראות וכו' בקיצור רכב חייב לעבור צביעה רצינית-עם זאת חשוב להדגיש כי לרכב אין עבודת פחחות לעשות מעבר לכמה נקודות בודדות-

על מנת לצבוע רכב בסדר גדול כזה מהבדיקה האחרונה הכי זול היה 6000 ש"ח ובשיא קיבלתי הצעת מחיר של 10,000 ש"ח.

שאלתי את השכן מה הצעת מחיר שהוא נותן לי - חשב קצת עשה שוב סריקה דקדקנית של הרכב ואמר לי 2500 ש"ח - :shock:

פתחתי עינים כאלה גדולות ובתוך הלב אמרתי לעצמי מי שמציע כזה מחיר לצביעה הדבר לא כשר בעליל או שהעבודה ברמה ירודה.

עוד לפני שהספקתי לעכל השכן התחיל בהסבר למחיר המצחיק- הוא אמר שקיים צבעי רכב אשר חייב לו הרבה כסף- כסף שהוא לא יכול להחזיר והוא פשוט החל לבצע עבודות עברו על מנת לשלם את החוב. המחיר 2500 ש"ח הוא עלות הצבע בלבד והעבודה היא בחינם כולל כל הציוד והתפעול- העבודה תערך שבוע ושאני אקח בחשבון שמורידים את כל צבע הרכב עושים תיקוני פחחות קטנים, מפרקים בערך את כל הרכב ומחברים חזרה.

אמרתי שאני מודה לו על ההצעה ואני אשקול את זה, והוא אמר לי שמבחינתו אני אבוא להסתכל על העבודה של הצבעי לפני שאני מחליט, יראה גם עבודות קודמות ושאני יכול לרכוש את הצבע בעצמי ולא לשלם לו שום תמורה.

על משקוף הדלת רשומים הקוד של הצבע :

09093CJ

10048

KSDC **

השאלות שאני מפנה לדיון:

1) מה מבין המספרים האלה הוא קוד הצבע ( או שכולם יחד)?

2) מה הן כמויות הצבע שצריך על מנת לצבוע סיטרואן C5?

3) איפה קונים את הצבע הזה?

4) מהי עלות הצבע לרכב בסדר גדול כזה?

כמו כן אשמח לשמוע מה החברים פה בפורום חושבים על כל העינין הזה.

אני מודה מראש לכל העוזרים

פורסם

חבר אני רואה שאתה באמת אוהב את הרכב שלך ולא מתייחס אליו רק בתור מרכבה שתסיע אותך מנקודה א׳ ל-ב׳.

לכן אני מניח שתהנה מאוד מזה שהרכב יהיה צבוע ונראה הרבה יותר טוב. הלוואי עליי הצעה כזו! קפוץ על זה!

פורסם
שלום לכל החברים,

לאחר חיפוש בפורום לא מצאתי את הנתונים שאני מחפש לכן אני פותח הודעה. אתחיל בהקדמה קצרה.

אתמול אחר הצהריים ביצעתי פרויקט חידוש פנסים לסיטרואן שלי לפי השיטה שפורסמה פה בפורום

במהלך ביצוע הפרויקט יצא שכן שלי בעל מוסך מזה כמה עשרות שנים והתרשם מהעבודה מהתוצאות- ואז פנה אליי בהצעה מפתה.

הוא הסתכל על הרכב הסתובב סביבו בדק ואמר לי - אני יודע שאין סיבה להשקיע כסף על צבע רכב בן 10.5 שנים אבל אם תרצה תדבר איתי. חייכתי בנימוס ואמרתי לו - שהמראה החיצוני של הרכב לא יטעה אותך- זהו רכב שמור מאוד מבחינת טכנית.

בשביל לרכז לחבר'ה שלא בקיאים- סיטרואן צונחת במחיר והיום מחירון הרכב הוא כ12,500 ש"ח וגם את זה איש לא מוכן לשים- זה רק מוכיח שישראלים לא מבינים איזה תמורה אדירה ואיזה פינוק הרכב הזה נותן בהשוואה למחיר שלו היום ויעדיפו לקנות רכב 4 שנים זקן יותר קטן יותר ובלי חצי מהטכנולגיה שמציעה הC5.

ונחזור לעינינו- צבע הרכב במצב זוועה, הגג שלו מקולף לגמרי, קיים קילוף חלקי מכסה מנוע ובבאגז, התחיל קילוף במראות וכו' בקיצור רכב חייב לעבור צביעה רצינית-עם זאת חשוב להדגיש כי לרכב אין עבודת פחחות לעשות מעבר לכמה נקודות בודדות-

על מנת לצבוע רכב בסדר גדול כזה מהבדיקה האחרונה הכי זול היה 6000 ש"ח ובשיא קיבלתי הצעת מחיר של 10,000 ש"ח.

שאלתי את השכן מה הצעת מחיר שהוא נותן לי - חשב קצת עשה שוב סריקה דקדקנית של הרכב ואמר לי 2500 ש"ח - :shock:

פתחתי עינים כאלה גדולות ובתוך הלב אמרתי לעצמי מי שמציע כזה מחיר לצביעה הדבר לא כשר בעליל או שהעבודה ברמה ירודה.

עוד לפני שהספקתי לעכל השכן התחיל בהסבר למחיר המצחיק- הוא אמר שקיים צבעי רכב אשר חייב לו הרבה כסף- כסף שהוא לא יכול להחזיר והוא פשוט החל לבצע עבודות עברו על מנת לשלם את החוב. המחיר 2500 ש"ח הוא עלות הצבע בלבד והעבודה היא בחינם כולל כל הציוד והתפעול- העבודה תערך שבוע ושאני אקח בחשבון שמורידים את כל צבע הרכב עושים תיקוני פחחות קטנים, מפרקים בערך את כל הרכב ומחברים חזרה.

אמרתי שאני מודה לו על ההצעה ואני אשקול את זה, והוא אמר לי שמבחינתו אני אבוא להסתכל על העבודה של הצבעי לפני שאני מחליט, יראה גם עבודות קודמות ושאני יכול לרכוש את הצבע בעצמי ולא לשלם לו שום תמורה.

09093CJ

10048

KSDC **

השאלות שאני מפנה לדיון:

KSDC הוא מס הצבע.

פורסם
שלום לכל החברים,

אתמול אחר הצהריים ביצעתי פרויקט חידוש פנסים לסיטרואן שלי לפי השיטה שפורסמה פה בפורום http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=375998.

09093CJ

10048

KSDC **

השאלות שאני מפנה לדיון:

אנחנו בתהליכים להעיף את הפיג'ו והקוואליר בחתימה.

להעבור לאירופאיות קטנות יותר וחסכוניות, היעד כרגע זה מנועי 1.4 ורק ידני שנים 07-09, בינתיים חשבתי על 206\פונטו גרנדה\פולו, או כל רכב אחר שיהיה אירופאי ידני זול.

היום ב70K אתה מביא אחד מהניילון, ככה שאין סיבה לדוגמא שאני ישלם על פונטו או 206 עם ק"מ ממוצע (18KKM בשנה לצורך העניין), אין סיבה לשלם מחירון שזה בערך 40K, אולי (30K ככה הגיוני, ומפה תתחיל להוריד מה שצריך לשפץ ברכב (צמיגים+טיפולים+מכות אם יש, ככה).

רכב שהוא 4 או 5 שנים על הכביש, לא שווה את המחירון, היום אף רכב לא מקבל מחירון.

את ה406 אני עוד לא יודע מה לעשות, יש לה גם בעיה בגיר (דופק שחם מאוד), וגם יש לי לחץ במערכת קירור.

למכור, אני יקבל עליה אולי 5K. (מחירון 10).

רכב מעולה, מפנק, די אמין, תמורה מטורפת למחיר!

בשביל 5K שגם ככה יקח לי איזה חצי שנה לקבל (עד שמישהו יתקשר), עדיף לי לזרוק אותה לפירוק או טרייד-אין.

שורה תחתונה, לא כדאי היום להשקיע ברכב ישן. (2002 זה עוד על הגבול בין ישן לסביר-).

פורסם

בכלל אין צורך להוריד את כל הצבע מהרכב!

אם אני מבין ממה שאתה אומר רק הלכה התקלפה (ואם אני טועה אז תקן אותי / תעלה תמונות), ובמקרה כזה, רק שיוף עדין לחלקים המקולפים, וחידוש הלכה, ולאחר ייבוש פוליש על החלקים מסביב כדי להחזיר להם ברק כמו הלכה החדשה!

אם אתה רוצה בכל זאת לצבוע על הצבע הישן, לשייף בעדינות ולצבוע על הצבע, חוסך המון חומר ובכך חוסך כסף.

אם אתה אומר שפחחות זה רק מקומות נקודתיים, אתה גם יכול לעשות את זה לבד, ייקח לך חלק מהסופש, אבל יחסוך לך המון במחיר.

אני יודע שב"טופ קולור" בתל אביב תוכל גם למצוא את הצבע והלכה בספריי וככה אתה לא צריך פיסטולט וקומפרסור ואתה יכול לעשות הכל בבית. מהניסיון שלי הצביעה יוצאת מעולה (תיקנתי טמבון ששפשפתי בטעות).

ובטח שלא תצא עם נזק של 2500 ש"ח!!!

פורסם
אנחנו בתהליכים להעיף את הפיג'ו והקוואליר בחתימה.

להעבור לאירופאיות קטנות יותר וחסכוניות, היעד כרגע זה מנועי 1.4 ורק ידני שנים 07-09, בינתיים חשבתי על 206\פונטו גרנדה\פולו, או כל רכב אחר שיהיה אירופאי ידני זול.

היום ב70K אתה מביא אחד מהניילון, ככה שאין סיבה לדוגמא שאני ישלם על פונטו או 206 עם ק"מ ממוצע (18KKM בשנה לצורך העניין), אין סיבה לשלם מחירון שזה בערך 40K, אולי (30K ככה הגיוני, ומפה תתחיל להוריד מה שצריך לשפץ ברכב (צמיגים+טיפולים+מכות אם יש, ככה).

רכב שהוא 4 או 5 שנים על הכביש, לא שווה את המחירון, היום אף רכב לא מקבל מחירון.

את ה406 אני עוד לא יודע מה לעשות, יש לה גם בעיה בגיר (דופק שחם מאוד), וגם יש לי לחץ במערכת קירור.

למכור, אני יקבל עליה אולי 5K. (מחירון 10).

רכב מעולה, מפנק, די אמין, תמורה מטורפת למחיר!

בשביל 5K שגם ככה יקח לי איזה חצי שנה לקבל (עד שמישהו יתקשר), עדיף לי לזרוק אותה לפירוק או טרייד-אין.

שורה תחתונה, לא כדאי היום להשקיע ברכב ישן. (2002 זה עוד על הגבול בין ישן לסביר-).

מה הקשר בין כל השטויות שכתבת פה לבין מה שמדובר פה בשרשור?

פורסם

חברים,

קודם כל תודה על כל התגובות, אני התחלתי לחשוב ברצינות על הצביעה- אין אפשרות שבאמצעות ספריי או שיוף שיכבה של לקה ומריחת שכבה חדשה תפתור את בעיית הצבע ברכב.

הבנתי שהצבע הוא KSDC - כמה ליטרים צבע צריך לקנות ? אני רוצה לפנות למספר חניות על מנת לקבל הצעות מחיר- ייתכן שהמחיר שהצבעי מקבל הוא יותר טוב משלי כי בכל זאת מדובר על לקוח קבוע.

לגבי דברים אחרים שעלו פה- לא צריך לשכנע את המשוכנע- גם אני רכשתי מכוניות חדשות לאחרונה ,קשה לומר ששווה להשקיע ברכב בן 10.5 שנים ואנשים רוצים לקנות "רכב חדש ב70 אלפי ש"ח" - אבל נותרת שאלה מאוד רצינית- מה תעשה ברכב שעלה לך 140,000 ש"ח והיום הוא לא מצליח להימכר- וחלילה לא בגלל בעיות מכאניות אלא רק משום שאנשים לא רוצים/ לא מבינים מה התמורה שאתה מקבל בהשוואה למחירון- מה נזרוק את הרכב לפח? אני באופן אישי לא חושב שבמחיר הזה יש תחרות לרכב הזה .

הC5 היא אמנם שמנה ומפונקת- אבל גם היום בזקנות שלה היא נוסעת בלי להרגיש שום מהמורה בכביש, מבלי לעשות בעיות חריגות- ויותר טוב מהרבה מכוניות חדשות שעולות לכביש.

אני אשמח לדבר על נושאים אחרים הנוגעים לסיטרואן והמחירון אבל בואו נשתדל לא לחרוג מה העניין המרכזי של השרשור- בעיית הצבע.

אם יש פה אנשים שצבעו בעבר C5 ויודעים מה כמויות המדויקות שצריך זה יכול לעזור לי מאוד, כמו גם בעלי מקצוע אשר יכולים להמליץ על מקומות/ חברות העוסקות במכירה של צבעים לרכב.

אני שוב מודה מאוד לכל עוזרים ואשמח לשמוע עוד הערות הארות .

• תוכן חדש...