Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השר דן מרידור ורעייתו היו מעורבים בשבת האחרונה בתאונת דרכים חזיתית קלה ברחוב המייסדים בשכונת בית הכרם בירושלים.

את הרכב הסיע נהגו האישי של השר, וככל הידוע שהו בו גם מאבטח ובנם של הזוג. מחקירת המשטרה עולה כי מסיבה שאיננה

ברורה, סטה רכב השרד הממשלתי מסוג סקודה סופרב ממסלול נסיעתו והתנגש חזיתית בג'יפ שנסע בכביש.

למזלם של משפחת מרידור, כיוון שמהירות הנסיעה הייתה איטית יחסית, הם לא נפגעו באופן משמעותי.

השר ואשתו, ליאורה, נפצעו באורח קל, והם סבלו מפגיעות שטחיות - כך נמסר מדוברות בית החולים הדסה-עין כרם בעיר, אליו פונו

השניים לצורך בדיקות. בני הזוג שהועברו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים הדסה עין-כרם בירושלים,שוחררו שעות ספורות לאחר מכן.

מהמשטרה נמסר כי נסיבות התאונה עדיין אינן ברורות. עם זאת, הנהג של הג'יפ סיפר לחוקרים כי נהג כלי הרכב של מרידור נסע

במהירות ומסיבה בלתי ברורה סטה לכיוונו.

מעניין להשוות את הנזק לשני כלי רכב בתאונה חזיתית.

כיצד ניתן להסביר את קריסת הסופרב באופן די דרסטי בחלקה הקדמי למול מצב היונדאי טראקאן שנראית די שלמה.

הסופרב אמנם פתחה כריות והגנה על נוסעיה , אבל מרכב כה גדול בתאונה איטית כנראה ניתן היה לצפות ליותר.

meridor.jpg

meridor2.jpg

meridor3.jpg

meridor4.jpg

פורסם

זה נקרא אזורים סופגי אנרגיה. זה לא רכב משנות ה50 שאמור להשאר שלם אחרי תאונה.

האזורים האלה מתוכננים לקרוס בתאונה, רכב כמו טראקן שבנוי על שלדת סולם אומנם נראה שלם אבל הסיכוי שנוסעיו חטפו זעזוע חזק יותר גדול יותר כי פשוט הזעזוע לא נספג ברכב אלא עבר אליהם.

אין שום משמעות לאיך שהרכב נראה אחרי תאונה כל עוד הוא שמר על בריאות נוסעיו.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

בנוסף יש סיכוי שהסופרב, שהיא נמוכה מהג'יפ, פשוט נכנסה מתחתיו ולכן רוב הנזק ליונדאי הוא בחלק התחתון. הוא כנראה קפץ באוויר ולכן חלק מהאנרגיה לא נספגה באופן מיידי כמו בסקודה. זו סתם הערכה שלי, כן?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי מה שאתה מתאר הגיוני רק בפערי גובה של משאית נגד רכב פרטי. הפער בין הטרקאן לבין רכב פרטי סטנדרטי לא מספיק גדול (להערכתי) כדי שפגיעה כזאת תתרחש. בכל מקרה, מידת קריסת הרכב תלויה בחישובי הקריסה ובעוצמת ההתנגשות. דווקא הסופרב לדעתי ספגה כאן את המכה טוב יותר!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ב- FIFTH GEAR הראו פעם את ההבדל ואת יתרון הגובה והגודל שיש לג'יפ לעומת רכב פרטי בהתנגשות חזיתית.

בקצרה, הרכבים הפרטים נבחנים במבחני הריסוק בתאונה המדמה פגיעה חזיתית ברכב פרטי ולא בג'יפ ולכן התכנון שלו הוא להגן מקסימלית על הנוסעים בו בפגיעה מסוג זה.

כאשר פוגע ברכב פרטי רכב גבוה וכבד יותר, יש יתרון מוחץ לג'יפ ולמעשה הג'יפ מנצל את גודלו וגובהו להעברת חלק מהאנרגיה של התאונה גם לרכב שאותו פגש.

תנסה לחפש את הוידאו ביוטיוב כדי להבין טוב יותר על מה מדובר. יש שם הצגה של הנושא באופן מעולה.

פורסם

אני לא יכול להגיד שזה נראה לא מעודד, ברור שההגנה על הנוסעים סופרב פעלה כנדרש. אבל זה פשוט אירוני לראות את ההשוואה, ברמה השטחית. גם אני הופתעתי מהרכות של הסקודה. מאוד מסקרן מה קרה ומה הייתה המהירות האמיתית.

מעניין גם אם הרכב יושבת... מניח שלא כי עלות החלפת כריות אוויר ומותחנים אמורה להיות נמוכה ביחס לעלות הרכב... בפרייבט "מן השורה" הייתי אומר RIP.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
אני לא יכול להגיד שזה נראה לא מעודד, ברור שההגנה על הנוסעים סופרב פעלה כנדרש. אבל זה פשוט אירוני לראות את ההשוואה, ברמה השטחית. גם אני הופתעתי מהרכות של הסקודה. מאוד מסקרן מה קרה ומה הייתה המהירות האמיתית.

מעניין גם אם הרכב יושבת... מניח שלא כי עלות החלפת כריות אוויר ומותחנים אמורה להיות נמוכה ביחס לעלות הרכב... בפרייבט "מן השורה" הייתי אומר RIP.

זה נראה אפילו מעודד מאוד כיוון שהרכב עשה בדיוק את מה שהוא מתוכנן לעשות , להגן על הנוסעים תוך הסטת האנרגיה מחדירה לתא הנוסעים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הסיבה שלסקודה ניסוב נזק כה גבוה קשור לכך שהפגוש, והכוונה לקורה הקידמית שנמצאת מאחורי הפלסטיק, ברכב זה נמוך מהגחון בגיפ. במקום שהקורה תספוג את האנרגיה, המכסה מנוע, שהוא רך מאוד (כי הוא צריך להגן על הולכי רגל וגם כי בקושי יש לו חוזק מבני), ספג את כל אנרגיית הפגיעה.

הקורה התחילה לתפקד רק כשהיא פגשה בגלגל של הגיפ, אם תסתכלו על התמונה האחרונה תראו את זה בקלות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא יודע מי ישב ליד הנהג בסופרב אבל הוא חטף טוב. לפי החלון הקדמי הוא לא היה חגור וניפץ את החלון למרות הכרית.

חבל שהנהגים והמאבטחים לא מעניינים אף אחד. רק מרידור ואשתו חשובים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כאשר רכב פרטי מתנגש ברכב גבוה, רכב גבוה פוגע בחלק פרטי במקום שלא מיועד לספוג חבטה מעל הפגוש. התצאה שחלק משמעותי של בטיחות פאסיבית ברכב פרטי לא מנוצל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא יודע מי ישב ליד הנהג בסופרב אבל הוא חטף טוב. לפי החלון הקדמי הוא לא היה חגור וניפץ את החלון למרות הכרית.

חבל שהנהגים והמאבטחים לא מעניינים אף אחד. רק מרידור ואשתו חשובים.

יכול להיות שהפתיחה של הכרית אוויר ניפצה את החלון. אני חושב שגם יש מנגנון שמונע פתיחה מלאה של הכרית במקרה שהנוסע\נהג לא חגור.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כמובן שאנחנו נכנסים לספקולציות אבל יש לא מעט רכבים שנוסע במושב ליד הנהג מפעיל את הזמזם של חגורות הבטיחות. מאבטח מן הסתם לא יסע חגור וזה בדרך כלל מקומו אז יכול להיות שסגרו את החגורה בלי הנוסע בתוכה.

קריתי לא מעט כריות אויר פתוחות אבל לא נתקלתי באחת ששברה חלון קדמי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אפשר להרגע, שרינו עומדים להשתדרג. מכרז הרכב לשרים שיצא לדרך בימים אלו, לא מתעסק כבר עם גרוטאות עממיות כדוגמת הסופרב, קטן על ישבני מכובדינו. היום זה אולי קדילק, אולי ב.מ.וו 528, משהו בסיגנון הזה. סטייל.

פורסם

כך או כך בסוף אנו נשלם את הנזק. אז לדואגים שביננו זיכרו, הכל בסדר :-D

אגב, לפי הקינמטיקה שניראת בתמונות לא היה מדובר על מהירות נמוכה כ״כ של רכב השר...

• תוכן חדש...